Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

ROZPAKOWANE:)

Zielona Cytrynka
04.05 lolaola SYNEK Tymon 4050g i 56cm/cc/Redłowo

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka /
17.05 aniella - SYNEK /
23.05 gani - SYNEK /
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja /
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London
29.05 Jagaa - NIESPODZIANKA / Kliniczna

Czerwiec 2013

4.06 Sylwia- córcia Maja /St James's University Hospital Leeds
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA Julia / Redłowo
08.06 inka2 - SYNEK /
09.06 mini - SYNEK Filip /
12.06 MamaJasia - SYNEK /
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK Hubert lub Norbert i prawdopodobnie CÓRECZKA Majka/ ZASPA
20.06 julka - SYNEK /
20.06 HappyMum - CÓRECZKA /
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA /
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Majowo-Czerwcowe-Mamusie-2013-11-t462240,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

Buniak , dzięki za info - powiem ci, że w Mama i Ja te upatrzone łóżeczko mają nawet taniej niż w babypol.. muszę się tam przejechać :)

Ja dziś byłam z wizytą u koleżanki, jej mały ma 4mce, ale super chłopczyk:) Już mi się przypomniało jak to jest:)

Właśnie zjadłam pysznego rożka, ostatnio mam taką ochotę na lody, że aż strach, a d*pa rośnie:)

image

image

Moseka, w mama i ja jest dość spory wybór łóżeczek, nie są tanie, no ale rozejrzeć się można. Mają też stronę internetową, więc może w internecie zerknij.
A mnie tak kuje często w dole, no i może to są te skurcze przepowiadające, bo nie są one niby takie same jak te właściwe. Co do normalnych skurczy to u mnie był to ból jak na okres (w początkowej fazie przynajmniej)

Problem w tym, że w domu nie mam ani jednego pluszaka.. niby byłam na tych warsztatach, ale to wiadomo już trochę czasu minęło, TŻ wczoraj nieśmiało zapytał, czy ta chusta będzie też dobra dla niego, żeby on mógł nosić dziecko, bo widział, że są różne rozmiary.. więc jeszcze jego będę musiała nauczyć wiązania :) ale z chustą dostaliśmy książeczkę z wiązaniami, więc nie będzie kłopotu, żeby sobie przypomnieć :)

wczoraj w końcu wybraliśmy łóżeczko - prezent od moich rodziców, teraz tylko siostra musi zamówić, chociaż dziś do niej zadzwonię, czy nie lepiej, żebym ja zamówiła, bo mam w babypol konto a ona musiałaby zakładać.

Byliśmy wczoraj w smyku i toys rus i powiem szczerze, że straszna bieda, nie mają za wiele tego wystawionego, a mój tata zarządził, że łóżeczko ma być nie tańsze jak 400zł i całe z drewna, bo płyta meblowa go nie satysfakcjonuje... niestety ani w jednym ani w drugim sklepie nie było specyfikacji - trzeba było zgadywać wymiar i to z czego jest zrobione łóżeczko.. po obejściu sklepów weszłyśmy na internet i stwierdziłyśmy, że lepiej zamówić przez neta, bo przynajmniej wiadomo z czego to łóżeczko jest...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

hihihih no nic daj znać i czekamy

Myślę że synek zatroszczy się o resztę mojego czasu :) Zresztą po wczorajszym zabieganiu dom wymaga raczej odgruzowania niż sprzątania :D

no no wiele kobiet przed godzina zero ma wielki zapał do sprzątania :) jak posprzątasz u siebie i nic nie będzie się działo to zapraszam do mnie Muszczek.

Moseka, wiązać możesz na czymkolwiek, przecież nie musi być lalka :P Ja się uczyłam na wielkiej maskotce-żabie. Tak od razu na dziecku to raczej słabo :P

My też się nadal kisimy w dwupaku i nie zapowiada się, żeby się to miało szybko zmienić. Jutro znów mam ktg. Wczoraj po bierzmowaniu byliśmy padnięci (wytrzymaliśmy do końca!), synek poszedł spać o 21.30 i wstał o 5 :/ Mam nadzieję, że teraz pośpi ze 4h za to, mam dzisiaj jakiś zapał do sprzątania, chyba cały dom ogarnę :D

mi jeszcze też został zakup chusty ale poczekam do porodu bo teraz jakoś nie mam weny na zakupy już, zresztą chodzić po sklepach mam już zakaz. dobrze, że na prawdę zakupów nie zostawiłam na ostatni moment.

witam się w poniedziałek :)
Byłam dziś w mama zen i kupiłam sobie wreszcie chustę - w ramach prezentu imieninowego :) szkoda, że nie mam lalki to bym się już dziś wiązała XD
u nas dobrze, nic nie wskazuje na to że coś miało by się dziać, ale melduję się coby było jasne, że my też nadal w dwupaku :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

I ja juz tez dzisiaj po wizycie. Mam miec tryb leżąco-oszczędzający :) rozwarcie na 1cm, szyjka miękka, aczkolwiek jak nadal bede na siebie uwazac to lekarka mowi ze spokojnie do 40go tygodnia dotrwamy- i w to mi graj- dluzej potem bede z dziecmi w domku :) A tymczasem szukamy dzialeczki na ogrodkach dzialkowych do kupienia- zamarzylo nam sie kawalek trawnika :) moze ktoras zna kogos kto mialby do odstapienia, najlepiej okolice Siedlec:)

Melduję się nadal w 2packu i nic na razie nie zapowiada zmian. Powodzenia dziewczyny!

Stokrotko, wpisz w google Zielona cytryna bloog i wyskoczy

a ja tez chce poczytac bloog..gdzie moge go znalezc?

to czekamy na rozwój wydarzeń...

Cytrynko to ja pozwolilam sobie doniesc o Twoim rozpakowaniu ;)

A ja od dzisiaj bez lekow podtrzymujacych wiec czekam, moze cos sie zacznie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Blog super:)

No Hexusia jeszcze trochę i możesz rodzić, a teraz wypoczywaj ile wlezie :) Po urodzeniu różnie z tym odpoczywaniem będzie...
Ja jakaś śnięta dziś, chyba pogoda. Posprzątałam 2 szafki w kuchni i czuję się, jakbym z kamieniołomów wróciła, strasznie szybko się męczę byle czym.
W tym tygodniu czekam tylko na słoneczko i odświeżam ubranka, jak już to zrobię to można powiedzieć że będę gotowa. W sumie jeszcze do odświeżenia okrycia wózka no i bujaczka, ale to też pójdzie, jak tylko będzie pogoda
Cytrynka, też nie omieszkałam teraz poszukać Twojego bloga i poczytać co nieco o porodzie :)

Cytrynka nawet nie wiem że piszesz bloga ale poszperałam i hymmmm właśnie się wczytuje. Teraz będę miała czytania a czytania. Dzięki :-)

Ja po KTG. Macica się stawia już powoli ale jestem w domu. Tryb oszczędzający/ leżący.

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?