Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

ROZPAKOWANE:)

Zielona Cytrynka
04.05 lolaola SYNEK Tymon 4050g i 56cm/cc/Redłowo

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka /
17.05 aniella - SYNEK /
23.05 gani - SYNEK /
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja /
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London
29.05 Jagaa - NIESPODZIANKA / Kliniczna

Czerwiec 2013

4.06 Sylwia- córcia Maja /St James's University Hospital Leeds
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA Julia / Redłowo
08.06 inka2 - SYNEK /
09.06 mini - SYNEK Filip /
12.06 MamaJasia - SYNEK /
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK Hubert lub Norbert i prawdopodobnie CÓRECZKA Majka/ ZASPA
20.06 julka - SYNEK /
20.06 HappyMum - CÓRECZKA /
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA /
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Majowo-Czerwcowe-Mamusie-2013-11-t462240,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

Daję znać, że urodziłam :))))

2 maja, synek Mateusz :)

Tez myslalam Ze 37 tydzien to juz donoszona ciaza. Przynajmniej u nas tak jest. No ale twoj lekarz wie najlepiej co jest dla ciebie i dzidziusia dobre.

Buniaczek jak byłam w piątek u lekarza to mówi, że jak by się teraz urodziło to jeszcze wcześniak wiec zaczęłam grzebać w necie i faktycznie dopiero od 38 t.c jest ciąża donoszona. Ale rodzić już można także leżę póki mąż jest w domu i mnie pilnuje. Od tego leżenia głowa mi już siada i marzą mi się już nieprzespane noce:-)

Mi się zawsze wydawało, że 37 tydzień to już ciąża donoszona, ale tak czy inaczej to tylko tydzień różnicy, no i pewnie lepiej już poczekać.
Mnie kość łonowa też czasem tak zaboli, że ruszyć się nie można.
Poza tym w sumie ok, ale też się staram nie przemęczać z niczym.
W tym tygodniu popiorę ciuszki, bo już zrobiłam miejsce w szafie i będzie gdzie je schować, potem tylko spakować torbę i można czekać.
Muszczek a Ty ostatnio ile czasu po terminie rodziłaś?

ja wczoraj zaczęłam 37 tydzień ale tak jak mówicie jak by się teraz urodziło to jeszcze wcześniak więc dobrze jak by jeszcze posiedział z 2 tygodnie. wiem, że tego nie da się zaplanować ale jak lekarz kazał leżeć to leżę. jutro jadę na ktg i zobaczymy ale skurczy nie mam biorę nospę. ciąża donoszona u nas to skończone 38 tygodni. niby mały waży 3 kg ale na tych usg waga sporo jest inna niż w rzeczywistości. wiec lepiej niech jeszcze jak zawór mi nie pójdzie;-)

Adziula, wcale się nie zdziwię jak pierwsza urodzisz :)
U nas donoszona ciąża to skończone 38 tygodni, a nie 36, więc z tym "powoli rodzić" u Hexusi to jeszcze bez przesady :)

Mi w zasadzie jedyne co doskwiera do koszmarny ból w pachwinach, poprzednio miałam to samo - jakbym miała mega zakwasy. Każdy krok sprawia mi ból, w nocy nawet z boku na bok nie mogę się przekręcić. Ale poza tym wszystko ok, więc i tak nie mam co narzekać :) Zresztą co by się nie działo, już niedługo :P

Muszczek to jesZcze beda jaja jak ja Ciebie wypredze :-)

Jeszcze ktoras z dziewczyn ostatnio jechala do szpitala, prepraszam nie pamietam nicku. Ciekawa tez jestem jak tam sie sprawa rozwinela.

Hexusia a ty juz masz 37 tydzien rozpoczety, to dlaczego jeszcze tryb lezacy? Oczywiscie im dluzej w brzuszku tym lepiej, ale tez juz bys chyba mogla powoli rodzic co?

Mnie za to starsznie doskiera bol kosci lonowej i mam tak bol w plecach jakbym miala kamienie w nerce. Ale caly czas powtarzam sobie, byle do srody.

Jak nie będę leżeć na porodówce to spoko ;) Najwyżej jak się Gocłowski rozpędzi to pójdę z synkiem do rodziców i poczekamy na resztę :) Ona długo nie mogła przeżyć, że nie będę jej świadkiem, ale tak to wolałyśmy jednak nie ryzykować :P

aaaaaaaaaaa to co innego. ale dasz radę uczestniczyć ??

Teraz to mi akurat najgorszy moment, bo pojutrze siostra ma bierzmowanie i byłoby szkoda jakbym akurat w szpitalu leżała :)

Muszczek może już w końcu :-)
Ja mam tryb leżący. Szyjka 2 cm miała wczoraj. W poniedziałek jadę na KTG i ocenimy sytuację. Dzisiaj odebraliśmy wózek.

Najprędzej to chyba haemka, bo u niej się coś ostatnio działo :) Ja się teraz dziwnie czuję - trochę jak skurcze, ale za krótkie, trwa po parę sekund, za to co chwilę. Nie wiem co to jest :P

U nas tez juz ostatnie przygotowania, sprzatanie zakupy. Odliczanie do srody :-)

W poniedzialek mam ostatnie spotkanie w klinice- cukier mam suuuuper przez ostatnie dni :-)
We wtorek umowilam sie z kolezanka do polskiej knajpki na ostatni posilek :-) idziemy sie czyms uszczesliwic. W nocy jedziemy po tezciow na lotnisko
A w srode mam nadzieje, ze dam wam szybko znac, ze sybek jest juz z nami :-)

Takze malo czasu zostalo, lapie stresa :-/

Ale cos czuje, ze ktos sie nam tu juz rozpakowal tylko jeszcze nie dal znac :-)

U mnie cisza jeśli chodzi o synka, tylko weekend dość intensywny mamy :-)

No to powoli jakoś się zaczyna. Ja dziś w nocy miałam skurcze, ale przeszły. Jeszcze trochę muszę wytrzymać.

image

image

My byliśmy w zoo z synkiem pierwszy raz, nogi sobie poobcierałam do krwi i pod koniec już sami biegali :/ Ale poza tym bardzo fajnie :D

Cisza tu u nas zapadla :) Może już któras kolejna ma maluch aprzy sobie....
U mnie dzisiaj nawet niezle samopoczucie- jakis spory przyplywa energii- na tyle spory, że zrobilam awanture mojemu M za to że ociąga się z malowaniem przedpokoju;/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

co tam Mamusie ?? Jak samopoczucie ?? jakieś newsy ??

Adziula to zalezy od tego ile wod odejdzie, bo jak cale albo wiekszosc to nie ma takiej mozliwosci zeby jeszcze sie wstrzymac z porodem.

Aniaa, wlasnie o tobie ostatnio myslalam. zycze powodzenia i trzymam mocno kciuki- tym razem napewno sie uda.

h&m trzymam kciuki, zaraz pewnie bedziesz miala maluchy ze soba:)

co do odejscia wod plodowych i porodu, to jestem zapisana na forum what to expect i tam w wiekszosci wypowiadaja sie mamy z usa- wiadomo co kraj to obyczaj, ale z tego co pisza, to one po odejsciu wod (o ile odejda za wczesnie) to jeszcze potrafia tydzien albo dwa bez wod chodzic. tzn trudno to chodzeniem nazwac, bo leza w szpitalu, ale dzieciaczki dalej w brzuchach. tez mnie to zdziwlo bardzo, bo bylam przekonana, ze jak wody odchodza to trzeba rodzic i koniec. a tu taka niespodzianka, widac uczymy sie cale zycie :)

Inne tematy z forum

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...