Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

ROZPAKOWANE:)

Zielona Cytrynka
04.05 lolaola SYNEK Tymon 4050g i 56cm/cc/Redłowo

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka /
17.05 aniella - SYNEK /
23.05 gani - SYNEK /
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja /
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London
29.05 Jagaa - NIESPODZIANKA / Kliniczna

Czerwiec 2013

4.06 Sylwia- córcia Maja /St James's University Hospital Leeds
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA Julia / Redłowo
08.06 inka2 - SYNEK /
09.06 mini - SYNEK Filip /
12.06 MamaJasia - SYNEK /
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK Hubert lub Norbert i prawdopodobnie CÓRECZKA Majka/ ZASPA
20.06 julka - SYNEK /
20.06 HappyMum - CÓRECZKA /
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA /
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Majowo-Czerwcowe-Mamusie-2013-11-t462240,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

Aniaaa- trzymam kciuki i na pewno będzie dobrze!

Hej dziewczyny, widze ze powoli sie juz rozpakowujecie. Wpadlam zyczyc Wam szczesliwych i lekkich porodów, no i pozniej grzecznych Maluchów:) Ja jakos sie ogarnelam, chociaz bywaja dni ze jest mi bardzo ciezko, staram sie jednak o tym za duzo nie myslec. Dostalismy juz zielone swiatlo na starania, wiec mam nadzieje ze w przyszlym roku i ja sie doczekam:) Trzymajcie sie:)

haemka - to powodzenia:-)) u nas nic sie nie dzieje.. bol brzucha rano byl a teraz nie... za to non stop bym spala.. plecy troche bola..maluszki kopia nieziemsko:-)

w pn mam ktg..zobaczymy czy cos pokaze nam..

h_and_m to czekamy na rozwoj akcji...uhh zaczynają mi sie udzielac Wasze porodowe emocje :)

Nie zdarzylam napisac ze na usg ilosc wod prawidlowa i zrobili mi test na obecnosc wod i tez pokazalo brak wod ale od czegos mokre majtki byly...

Hmmm, dziwne, wody Ci odeszły i sobie czekasz? Tzn. jesteś w szpitalu czy w domu? Bo generalnie z tego co ja zawsze słyszałam to jak wody odchodzą to już nie ma zmiłuj i trzeba urodzić czy jest akcja porodowa czy jej nie ma...

Kochane po wizycie pod wieczor zaczęły odchodzić mi wody ciurkiem i lekarz kazal na porodowke jechac. Tam bylam prawie dobe i sciagneli mi szew wczoraj a dzisiaj odszedl mi czop.. No i teraz czekam az cos sie rozkreci...

"Biegam" to trochę dużo powiedziane, ale nie, nie leżę na porodówce :P Gin mówił, że na razie się nie zapowiada żeby przez najbliższe dni miało się coś dziać. Już się przyzwyczajam do myśli, że za dwa tygodnie pojadę na wywołanie.

Pogoda dla mnie fajna, tylko synek się nudzi i jest strasznie marudny, więc mamy słaby dzień :/

Ja dziś byłam na wynikach, ta pogoda mnie dołuje, ciemno, pochmurno:(

Muszczek, melduj się, czy jeszcze biegasz, czy można już spekulować, że jesteś na porodówce?:)
Wczoraj przejrzałam ciuszki, wiele tego nie mam, coś chyba jeszcze muszę dokupić, bo boję się ,że Mały nie będzie miał w czym chodzić...

aha ja mam zrobiony ten posiew ale czy to prawda, że ten wynik jest ważny tylko miesiąc ???

ja właśnie zrobiłam sobie pedicure i manicure ale paznokcie mam pomalowane jedną warstwą na bezbarwny kolor jak coś to zmyje.

Dzisiaj synek się zlitował i tak wstał rano, że na spacer wyszliśmy o 9, więc jeszcze dało się wytrzymać. Teraz śpi i ja też chwilę drzemałam, głowa mnie boli :/
A w nocy to już od daaaawna śpimy przy otwartym oknie, nie wyobrażam sobie inaczej. Zimą walczyliśmy, teraz mąż już nawet nie próbuje, bo wie, że nie ma szans :P No i dziś kolejny dzień przy wiatraku, więc jakoś daję radę.

gani, ja też trzymam kciuki :)

gani trzymam kciuki rowniez :)

a jako mama czuje sie cudownie! nie moge uwierzyc, ze Tymek juz z nami. nocki bywaja rozne lepsze i gorsze, maz bardzo pomaga. dajemy rade ;) cos wspanialego taka mala dzidzia w ramionach, nawet to rozciecie mniej boli jak go tulę :D

Moseka na to twardnienie brzucha weź nospę doraźnie, a jak coś to podjedź na IP i niech sprawdzą, po co się martwić.
Ja w sumie lubię słońce i cieszę się że wreszcie jest ciepło. Inna sprawa, że teraz nie przebywam raczej w słońcu, bo nie chcę dostać żadnych przebarwień i plam, no i w ogóle w ciąży to inaczej znosi się ciepło. Ogólnie jednak cieszy mnie, że jest pogoda.
Muszę się wreszcie zebrać za pranie ciuszków, bo już czas najwyższy...
Wczoraj byłam też na wizycie, Mały waży 2400, ma się dobrze, tylko mi w badaniu ogólnym wyszły bakterie w moczu. Dziś już zrobiony posiew, za kilka dni wyniki. Po cichu ciągle liczę, że nic nie wyjdzie, a te bakterie to od złego pobrania próbki... Zobaczymy...

No gani trzymam kciuki, będzie dobrze.

Ja padam na twarz jak mam gdzieś iśc w taki skwar, a w ogóle to już z chodzeniem mam problem, bo mały mi tak się wciska w kanał. Masakra. Muszę jeszcze wytrzymać 10 dni, a potem to już niech się dzieje co chce:)

image

image

My spaliśmy przy otwartym oknie, mąż trochę marudził, ale jak powiedziałam, że ja się zaraz uduszę to odpuścił :P a później notorycznie mnie przykrywał :/ bo przecież się przeziębię.. mamy już letnie kołdry, ale i tak pod nimi się topiłam :/ burza mnie obudziła, ale zasnęłam momentalnie, bo się fajnie chłodno zrobiło XD
dziś kolejny dzień bez sił, za ciepło dla mnie, do tego robię pranie i krążenie po schodach mnie dobija.. nawet psy leżą plackiem na kaflach w korytarzu i nie mają sił się ruszać..

brzuch mi się spina, jak tak dalej pójdzie do wieczorem chyba pojedziemy na IP.. nie podoba mi się że czuję napinanie brzucha a młoda się słabo rusza - poczekam, może to przez pogodę, sama padam, słabo mi się oddycha to może i jej się udziela..

Powodzenia, gani! Kurcze, ale się zrobiła pogoda, przyjemnie siedzieć w zacienionym miejscu mieszkania. Noc też miałam niespokojną, wszystkie okna i balkon pootwierane, a i tak duchota niemiłosierna. Co do paznokci, pamiętam z SR, że nie wolno mieć pomalowanych, ja mam teraz jaśniutki róż, ale liczę, że zdążę zmyć do porodu.

Gani powodzenia! No to mi nasunelyscie wątpliwosci z tymi paznokciami bo wlasnie wybieram sie do kosmetyczki na zrobienie stóp- regeneracja po zimie plus wlasnie malowanie french :) Przynajmniej stopy chcialabym miec ladne na porodowce :) Co za straszną noc mialam dzisiaj, bylo tak niesamowicie duszno w mieszkaniu przed tą burzą,że spałam doslownie tylko w majtkach....myslalam ze sie rozpuszcze. Maly dzisiaj u dziadkow, wiec jak wroce zamierzam lezec i rozkoszowac sie chwilami spokoju

Gani trzymam kciuki i czekamy na wieści.

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (40 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...