Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

ROZPAKOWANE:)

Zielona Cytrynka
04.05 lolaola SYNEK Tymon 4050g i 56cm/cc/Redłowo

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka /
17.05 aniella - SYNEK /
23.05 gani - SYNEK /
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja /
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London
29.05 Jagaa - NIESPODZIANKA / Kliniczna

Czerwiec 2013

4.06 Sylwia- córcia Maja /St James's University Hospital Leeds
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA Julia / Redłowo
08.06 inka2 - SYNEK /
09.06 mini - SYNEK Filip /
12.06 MamaJasia - SYNEK /
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK Hubert lub Norbert i prawdopodobnie CÓRECZKA Majka/ ZASPA
20.06 julka - SYNEK /
20.06 HappyMum - CÓRECZKA /
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA /
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Majowo-Czerwcowe-Mamusie-2013-11-t462240,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

Gani i ja 3mam kciuki:* musi byc dobrze..

gani kciuki i u nas ;)

w czasie operacji po paznokciach sprawdzają czy krążenie jest dobre, tak mi się wydaje. Co szpital to obyczaje. Koleżance tłumaczyli, że jakby miała mieć CC to mimo, że to tylko znieczulenie miejscowe, lepiej żeby mogli zobaczyć płytkę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

gani trzymam kciuki,powodzenia.

Dziewczyny, trzymajcie kciuki bo ja się jutro do szpitala kładę. Mam małowodzie.

nawet jeżeli chcecie karmić piersią bierzecie w razie czego buteleczki do szpitala ???

dzięki za informacje ! będę pisać do Ciebie! muszę tylko zebrać myśli;-)

A Ty lolaola lepiej pisz jak się czujesz jako mama :)

Grosik, mi też zwykle głupio, ale też mnie trzęsie jak widzę samych dziadków (facetów!) w kasie dla ciężarnych. Pytam zawsze: "Przepraszam, kto z państwa jest w ciąży?".

No właśnie ta nerwowa atmosfera najgorsza, sama z siebie mogłabym czekać, ale ciągłe pytania niesamowicie mnie wkurzają.

O rany, pierwsze słyszę, że nie można mieć pomalowanych paznokci, niby dlaczego? Ja chyba poprzednio miałam...

Ja sobie kupiłam drugą chustę dla Natalki i chciałabym jeszcze ze dwie :D Już powoli zaczynam fiksować, ale ja kocham nosić.

Byłam na ktg, nic się nie dzieje i nie zapowiada się, żeby coś się miało dziać. Więc któraś następna z kolejki może przejąć pałeczkę, a ja pewnie jeszcze trochę pochodzę :) Teraz siedzę przy wiatraku i trochę odżywam...

Hexusia - w redlowie bylo ogólnie spoko :) W wiekszosci przyjazne, wyrozumiale polozne i pielegniarki. Dobre wrazenie zrobił na mnie doktor Marciniak. O wszystkim byłam informowana, jeśli chodzi o postęp porodu. Po opuszczeniu sali operacynej zaraz byl ze mna maz i synek tez :)

Najgorsze,ze ja taka naszprycowana bylam (oksy, przeciwbólowe, znieczulenie do cc itd) a na sile mi dzidzie przystawili po operacji i potem ciagle spal, w koncu zaczely sie kolki i inne histerie od tych lekow co we krwi i mleku mi krazyly i nie dogadalismy sie z cycem. Laktacyjna najlepsza pani Iwona Wróbel, sam jej głos uspokajał i była bardzo wyrozumiała. Liczy się z dobrem mamy i dziecka i jak widzi, że się męczą, to odpuszcza kolejne próby, nic na siłę, nie ocenia. Po fiasku cyca daje rady odnośnie karmienia butlą i nie robi z człowieka wyrodnej matki.

Sale spoko, spa to nie jest :P Jedzenie tragedia, wiec szykuj suchy prowiant. Zdarzały się i takie akcje, że miałam 2 wenflony będąc już normalnie na oddziale nie na pooperacyjnej i pytam pielęgniary z nocnej zmiany czy mogą mi wyjąć bo już nic nie dostaje a ona na to, że nie i że będę miała je do wypisu. Rano ponowiłam prośbę o wyjęcie dziadostwa i pani z porannej zmiany zdziwiona, że jeszcze je w ogóle mam...

Pojechałam w pomalowanych paznokciach i nikt się nie s**** ;) może dlatego, że decyzja o cc była nagła.

Jak masz jeszcze jakieś pytanka to dawaj ;) może być priv, nie będziemy tu laskom marudzić :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Aaaaaa i oczywiście gratuluję udanych USG:))

Ja jestem jakaś inna:))) mi taka pogoda odpowiada:) bardzo lubię upały... cały dzień spędziłam w ogrodzie, na spacerze i na placu zabaw.

Jak rodziłam córcię to miałam pomalowane paznokcie, teraz mam hybrydowy pedicure, więc nawet jak by mi kazali zmyć to się nie da zmywaczem:P

Dziś odebrałam chustę:) jest super, już wiązałam misie pluszowe i siostry synka też, tylko że on ma już prawie roczek i nie przyzwyczajony i nie za bardzo mu się podobało:/

aha aha ok to nie maluje już niczym bo raz że ciężko malować i potem ciężko się zmywa.

Koleżanka mi mówiła, że jej na porodówce kazali zmywać bezbarwny - czy to był wymóg czy nadgorliwość - nie mam pojęcia...

Mi przed operacją chirurg mówił, że mam zmyć z rąk i stóp lakier i nie malować odżywkami czy czymś takim, płytka ma być czysta, jeśli będę miała tipsy też muszę je usunąć..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a czy bezbarwny lakier może być? bo kolorowy jest zakazany z tego co wiem.

ja sobie darowałam malowanie i tak do szpitala musiałabym to zmywać, a że coraz dalej do stóp to obawiałam się, że w pewnym momencie lakier będzie w opłakanym stanie a ja nie dam rady go zmyć :P

Adziula ja też dziś malowałam paznokcie, masakra, myślałam że nie dam rady ale się udało.

image

image

hej;-)
my tez juz po wizycie.. wszystko z maluchami ok, lozyska sa dojrzale,ale nie stare.. mam teraz duzo lezec, wypoczywac i nie meczyc sie.. nogi mi puchna,ale w takiej pogodzie i w tak zaawansowanej ciazy to "normalne".. gin mowila,ze albo dostane skurcze i urodze w ciagu 2 tyg albo 22maja da mi skierowanie na wywolanie.. ogolnie to wsio oki:-))

lolaola gratulacje:)

Ja dziś już po wizycie, rozwarcie na 1 palec, szyjka zgładzona. Następną wizytę mam za 3tyg,ale Pani dr powiedziała, że może się już nie zobaczymy:) W razie większych, częstszych skurczy mam przyjść wcześniej.

No ciepło dziś niemiłosiernie, masakra

dziewczyny ja już po wizycie i jestem zadowolona :)
moje Skarby ważą po 2325g i 2334g także są tej samej wielkości. pobrany został mi wymaz na paciorkowca i teraz czekam na wyniki, męża wyślę po odbiór :)

aa i 16 zgłaszam się do szpitala na zdjęcie szwu i wtedy się okaże co dalej ale najprawdopodobniej po weekendzie dziewczynki będą już z nami bo obie w sumie napierają na szyjkę jednak jedna panna bardziej :)

cieszę się cholernie i martwię, że wózek i foteliki nie dojdą na czas :(

Hehe malowanie paznokci u stop to byl ostatnio wyczyn. Troche z tej strony troche z tej, troche od przodu troche od tylu. Smiesznie bylo, ale dalam rade. Natomiast z goleniem sie poddalam i pozowlilam mezowi zajac sie moimi nogami i ladies parts :-)

Inne tematy z forum

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...