Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

ROZPAKOWANE:)

Zielona Cytrynka
04.05 lolaola SYNEK Tymon 4050g i 56cm/cc/Redłowo

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka /
17.05 aniella - SYNEK /
23.05 gani - SYNEK /
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja /
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London
29.05 Jagaa - NIESPODZIANKA / Kliniczna

Czerwiec 2013

4.06 Sylwia- córcia Maja /St James's University Hospital Leeds
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA Julia / Redłowo
08.06 inka2 - SYNEK /
09.06 mini - SYNEK Filip /
12.06 MamaJasia - SYNEK /
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK Hubert lub Norbert i prawdopodobnie CÓRECZKA Majka/ ZASPA
20.06 julka - SYNEK /
20.06 HappyMum - CÓRECZKA /
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA /
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Majowo-Czerwcowe-Mamusie-2013-11-t462240,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

Ja też nie mam szczęścia, jeśli chodzi o przepuszczanie w kolejkach i ustępowanie miejsc. Pamiętam, że w poprzedniej ciąży chcieliśmy raz skorzystać z mężem z kasy z pierwszeństwem w Tesco, już wysoko byłam w ciąży, i spotkały nas takie niemiłe teksty ze strony pewnej buraczanej rodzinki, którą poprosiliśmy o przepuszczenie, że uszy więdły. Mąż oczywiście wszedł w dyskusję, ale ja od tamtej pory mam jakiś uraz, i nie proszę ludzi o przepuszczenie. Chociaż czasami jest rzeczywiście słabo, jak się czeka, szczególnie w takiej duchocie. Nie wiem, ludzie jacyś tacy nieżyczliwi się porobili, udają, że nie widzą brzucha. Mi by było na ich miejscu najzwyczajniej wstyd.

Rzeczywiście, Muszczek, te ostatnie tygodnie najbardziej się ciągną. Tym bardziej, że wszyscy wokół oczekują rozwiązania, i robi się nerwowa atmosfera. Ja dziś nieźle spuchłam przez tą temperaturę, stópki mi nabrzmiały koncertowo, nawet pomalowanie paznokci nie poprawiło ich wyglądu :-D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lolaola ty mi koniecznie jak już dojdziesz do siebie napisz jak było w redłowie;-)

Adziulek teraz chyba czas na Ciebie i Muszczka ;-)

No to i ja gratuluje i cZekam na nastepne :-)

Ja onalo co tez bym juz miala synka przy sobie. Wczorajsza noc spedzilam w szpitalu. Strasznie wszystko bolalo, a maly sie slabo ruszal wiec pojechalam. 1,5h pod ktg malt ok skurczy brak. No i jak polozna zobaczyla jak chodze wstaje i sie ruszam to stwierdzila, ze mam dysfunkcje kosci lonowej. Lekarka przyszla mnie zbadac i stwierdzila, ze jak boli to wywolujemy dzisiaj nie za tydzien, ale doliczyla sie, ze to 37+2 a nie cale 38 tygodni i wyslala do domu. Takze teraz ostatni tydzien musze lezec w lozku odpczywac, bo z ruszaniem sie u mnie jest troche gorzej. No ale za tydzien o tej porze maly bedzie juz z nami mam nadzieje. Szyjka podobno bardzo miekka i dosc krotka, rozwarcie na niecale 2 palce, tylko maly jeszcze nie zszedl, ale podpbnoojdzie bardzo gladko :-)

Aha a do tego jeszcze okazalo sie, ze mam anemie, takze juz wogole super!!!

Pogody zazdroszcze dzisiaj ja Wam, bo u nas pada co chwile.

Starsi ludzie inaczej znoszą temperatury :) Moja sąsiadka wczoraj w płaszczu chodziła! Ja wczoraj wyszłam na balkon o 19, było cudnie, cały dzień czekałam aż słońce się schowa i wreszcie będzie czym oddychać :)

Mnie też nikt nie przepuszcza - stoję w kolejce jak wszyscy, ale też jakoś nie wymuszam... raz w sklepie prawie padłam, słabo mi się zrobiło, TŻ mówił że byłam blada jak ściana - na szczęście byłam z nim, kolejka była długa - gdybym była sama to bym nie wystała.. poszłam sobie na bok usiąść na parapet.. podobną sytuację miałam w aptece - tym razem byłam sama - też nikt nie puścił, powiedziałam pani za mną, że muszę usiąść i poszłam na krzesełko.. mimo że przede mną same młode osoby, nikt nie pomyślał, żeby przepuścić w kolejce..

Pogoda jak dla mnie masakryczna - też nie znoszę upałów.. siedzę w domu i sprzątam, chociaż babcia zapraszała na balkon na słoneczko trochę się pogrzać - ja nie wiem jak ona daje radę na takim słońcu siedzieć :/

Starałam się :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Muszczek ale mnie pocieszyłaś :P

"Bliżej niż dalej" to słabe pocieszenie, bo dziewiąty miesiąc jest chyba gorszy niż wszystkie poprzednie razem wzięte :p

Ja się rozpływam, przeciąg w domu mam cały czas, ale ja w ogóle nie toleruję takiej pogody. A dzisiaj to nawet synek chciał szybciej wracać z placu, widać ma preferencje temperaturowe po mamusi :p

Mnie baaardzo rzadko ktoś przepuszcza, raz tylko na poczcie dwie panie mi ustąpiły (a na poczcie jestem często i wszystkie pozostałe razy stoję jak wszyscy) i 3x skorzystałam z kasy dla ciężarnych. Dzisiaj np. przede mną młoda kobieta miała cały koszyk zakupów i mnie nie puściła mimo że miałam tylko jedną bułkę (!!!) dla synka do kupienia.

Gratulacje dla rozpakowanych mamusiek :)

i też dziś samopoczucie słabe i duszno ;/
jak u was ze spaniem w nocy ? ja ostatnio ciężko śpię co chwilę siusiu a potem nie mogę zasnąć ... ale juz bliżej niż dalej!

no to ja też się witam i gratuluję już mamusiom rozpakowanym :)

ja byłam dzisiaj u endokrynologa, czekałam godzinę na swoją kolej a wizyta umówiona na 12.. iii ;D mam bdb wyniki i na razie mam się zgłosić tylko na kontrolę 6 tyg po porodzie :) tak się cieszę, chociaż jedno mam z głowy i już tabsy też odstawione :)

o 15.30 mam wizytę u ginekologa, jestem baaaardzo ciekawa co tam u panienek słychać.. mam wrażenie jakby jedna z nich się przekręciła ale zobaczymy :)
ii się nie pochwaliłam, wczoraj zamówiłam wózek :)

pogoda mnie dobija dzisiaj, zaraz się rozpłynę a otwarte ookna nic nie dają ;/

dam znać po wizycie :)

Gani - czekałaś z brzuchem w laboratorium nikt Cię nie puścił ? Mi się jakoś wszędzie udaje. Ludzie na widok bebzona puszczaja przodem :) nic nie wymuszam, wczoraj nawet w aptece specjalnie tylko dla mnie okienko pan otworzył po obsłudze zamknał :)

Ja miałam dziś maraton po urzędach, bankach. Nóg nie czuję. Jak na złość wszędzie kolejki. Pani w banku mi przed nosem kasę zamknęła. Za to druga nawet lizaka dla córki dała. Wczoraj to samo, 1,5h czekania w kolejce do laboratorium. Strajkuję i już nic dzisiaj nie robię.

Moseka duszno to mało powiedziane,ja mam wrażenie,że się rozpływam.W mieszkaniu przeciąg,że firany fruwają,a ja czuję,że brakuje mi powietrza.

wam też dziś tak duszno? :/ mam otwarty balkon, okna na górze, zrobiłam lekki przeciąg, a nadal nie mam czym oddychać.. :/ podobno ma dziś padać, wczoraj było niby cieplej, ale jakoś lżej mi było..

Muszczek bo niunia wazy niecale 3 kg wiec lepiej jak jeszcze posiedzi w brzuchu a wyjecie krazka moze spowodowac akcje porodowa, no ale tak czy inaczej rodzic juz moge wiec gdyby sie zaczelo to po prostu w szpitalu wyjma krazek

melduje się

dee, a czemu tak, skoro dziecko już donoszone?

Lolaola- Gratulacje...zazdroszczę, że już po. Tak bym chciała szybciej zakończyć tę impreze we dwoje a tu się nic nie zapowiada :) a ja taka zmęczona .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak rzucił mi sie Wasz watek wiec Wszystkim zycze Wszystkiego co najpiekniejsze :)

Własnie dzis moj Dominik ma 3 latka :)

Powodzenia Dziewczyny!!!!

Lolaola gratulacje!

A u mnie lipa. Chyba jednak niunia jeszcze posiedzi w brzuchu. Krazek gin wyjmie mi dopiero za 2 tyg:/ no ale leki biore tylko do niedzieli wiec moze cos zacznie sie wczesniej...

Inne tematy z forum

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

Przeprowadzka- jaka firma? (47 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...