Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

ROZPAKOWANE:)

Zielona Cytrynka
04.05 lolaola SYNEK Tymon 4050g i 56cm/cc/Redłowo

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka /
17.05 aniella - SYNEK /
23.05 gani - SYNEK /
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja /
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London
29.05 Jagaa - NIESPODZIANKA / Kliniczna

Czerwiec 2013

4.06 Sylwia- córcia Maja /St James's University Hospital Leeds
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA Julia / Redłowo
08.06 inka2 - SYNEK /
09.06 mini - SYNEK Filip /
12.06 MamaJasia - SYNEK /
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK Hubert lub Norbert i prawdopodobnie CÓRECZKA Majka/ ZASPA
20.06 julka - SYNEK /
20.06 HappyMum - CÓRECZKA /
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA /
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Majowo-Czerwcowe-Mamusie-2013-11-t462240,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

A, i jeszcze ciekawostka - dzień po porodzie miałam -12kg :D Czyli zostało już tylko 6.

Jagaa, gratuluje synka!

My już po wizycie.. młoda waży 2800.. ja pozamykana, kolejna wizyta za 3tyg, na razie wszystko ok :) schudłam kilogram, mała przytyła prawie kilogram - wszystko tak jak miało być :) mam trochę kiepskie przepływy w jednej z żył macicznych, ale druga działa, młoda rośnie, więc nie będę musiała brać zastrzyków przeciwzakrzepowych :) Po za tą jedną żyłą wszystko jest w najlepszym porządku :)

Ja już w domu :)
W poniedziałek pojechaliśmy na IP, zapakowali mnie na patologię (11 dni po terminie!!), potem chcieli robić testy itd. - na szczęście następnego dnia lekarz się zlitował i przy badaniu przebił pęcherz, podali mi oksytocynę i UWAGA - od pierwszego skurczu poród trwał 1h 10 min. To dla tych, co się tak panicznie boją oksytocyny :) Trzymałam się lepiej niż poprzednio, byłam cały czas przytomna, wysłałam nawet męża żeby zawołał kogoś że już czuję parcie, bo w sumie przychodzili tylko zwiększać dawki oksy - jeden skurcz i córeczka była na świecie. Dzisiaj wyszłyśmy do domu, chociaż robili trochę problemów, bo sporo spadła na wadze (ja nie budzę w nocy na karmienie tak jak każą :p), a wody były zielone i wtedy bardziej się czepiają. Niestety nie obyło się bez atrakcji, generalnie była powtórka z rozrywki - krwotok, mnóstwo szycia, przetaczanie krwi itd. Trzeci raz nie chcę przez to przechodzić :/ Czuję się tak sobie, za to strasznie się cieszę, bo synek świetnie się odnalazł - jest strasznie radosny, ciekawy, podchodzi, patrzy, głaszcze, totalnie zero zazdrości.

Natalka, 4320g, 59cm, SN, Wojewódzki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

aktualizuje ;)

ROZPAKOWANE:)

02.05 Zielona Cytrynka SYNEK Mateusz 3425g, 54cm / SN / Zaspa
04.05 lolaola SYNEK Tymon 4050g i 56cm / cc / Redłowo
09.05 aniella SYNEK Marek 3850g i 60cm / cc / Wojewódzki
13.05 h_and_m Patrycja 2450 g i Kornelka 2400g / SN / Kościerzyna?
17.05 adziula SYNEK Nikodem 3900g / SN / St Georges Hospital, London
17.05 Gani SYNEK 4110 g i 58 cm / SN
23.05 Jagaa SYNEK Ludwik 4150, 57 cm / CC / Kliniczna

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka /
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja /
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki

Czerwiec 2013

4.06 Sylwia- córcia Maja /St James's University Hospital Leeds
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA Julia / Redłowo
08.06 inka2 - SYNEK /
09.06 mini - SYNEK Filip /
12.06 MamaJasia - SYNEK /
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
16.06 stokrotka24s - SYNEK Hubert lub Norbert i prawdopodobnie CÓRECZKA Majka/ ZASPA
20.06 julka - SYNEK /
20.06 HappyMum - CÓRECZKA /
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA /
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

Jaga serdeczne gratulacje,duży synuś Ci się trafił.

Ludwik waga 4150, 57 cm

23.05.2013 godz 2:42 przyszedł na świat Ludwik przez
CC na Klinicznej. JESTEM MAMA :)

ja też mam 3 saszetki do szpitala.

ja mam do szpitala 3 saszetki ( czasami warto spytać w aptece, czy można saszetki na sztuki kupić), powinno wystarczyć. Rozrabia się to- jeśli dobrze pamiętam na 0,5l wody.
Ale mi się już ciężko robi, a tu jeszcze miesiąc do planowego terminu... Oj może się dłużyć.
A zgaga mnie męczy jak cholera, czy jem dużo, czy małó, czy słodkie czy słone. Wkurzam się, bo ja tak lubię jeść!!! a tu po jedzeniu tak nieprzyjemnie. W ogóle jakiś nerw mnie bierze, dziś chyba przez zmianę pogody tak się gorzej czułam... Teraz niby nieco lepiej.

muszę zakupić :)

dzięki Buniak za Radę.

Tantum rosa można polewać po każdym siusianiu przez pierwszy dzień lub 2 po porodzie, bo to przynosi wielką ulgę. Myślę, że to też ulga bo woda jest zimna no i pewnie dlatego dużo lepiej, poza tym odkaża się, po tych 2 dniach jest już coraz lepiej i tak często pewnie nie trzeba i wręcz nie jest wskazane, bo tantum rosa wyjaławia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moseka, jeśli chodzi o nacięcie to zakładają szwy w "środku" rozpuszczalne a na zewnątrz zwykłe i ściąga się je po ok 5dniach:). Więc nie pozostaje nic innego niż wytrzymać te kilka dni. Ja przy pierwszym porodzie tak właśnie miałam a dodam że mam podobną rutynę do Twojej:)). Mi zalecono po nacięciu mycie okolic intymnych wodą z mydłem przez pierwsze 2 tyg a później płynem do higieny intymnej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ta tantum rosa na prawdę pomaga? używać zamiast płynu do higieny intymnej? czy jako dodatek?
Ja się trochę martwię o higienę, zwłaszcza jeśli mnie natną - w sumie najbardziej mnie zastanawia jak się golić, kiedy ma się tam szwy :P bo ja mam lekką obsesję i czuję się strasznie jak się nie ogolę codziennie pod prysznicem :P później peeling - i jak tu peeling użyć jak są szwy o.O ogólnie to zaprząta ostatnio moją głowę :P

dziś wizyta, uh nie mogę się doczekać żeby zobaczyć młodą - mam nadzieję że wszystko jest ok, bo ostatnio te bóle, po za tym brzuch znów mi się wzdyma.. no i młoda jakoś słabiej się rusza, a jak już się rusza to tak, że boli :/

dziś chyba młoda miała czkawkę, bo tak podskakiwała, że aż mi się śniadanie cofało :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

kurcze nie pomyślałam, że potem można tam tantum rosa rozpuścić. dzięki Gani. mam proszek tantum a nie mam tego osprzętu całego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Muszczek miała mieć chyba wywoływany w poniedziałek, ciekawe jak jej poszło.. Może jutro da znać co tam słuchać, bo od 19stego milczy..

Te butelki z dziubkiem fajnie się potem przydają do płukania Tantum Rosa. To przynosi ulgę.
Ja miałam termin na dzisiaj i pewnie gdyby lekarze czekali to mały miałby z 5kg :)

ja też mam zakupione wody z dzióbkiem ! chłodzą się w lodówce.

Teraz już można pić i jeść - chociaż rzeczywiście położne zalecają, żeby pić wodę, a nie soki z uwagi na możliwość CC.
Nam mówili na szkole, żeby zabrać małe butelki z dziubkiem, bo będzie nam wygodniej pić w czasie porodu...

No ostatnio wyczytałam w starych notatkach ze szkoły rodzenia, że ciąża donoszona to skończony 37 tydzień, czyli mi zostało 1,5 tygodnia i wszystko już może się zdarzyć. Chociaż w sumie nie wiem, czy coś się szybciej wydarzy.
Kuje mnie czasami w dole, ale to raczej nie skurcze, albo te przepowiadające? W sumie tego nie wiem.
Ciekawe jak Muszczek, jeśli urodziła w poniedziałek, to dziś powinna wychodzić ze szpitala, jeśli się nic więcej nie dzieje.
Spakowałam już torbę, na sam koniec tylko dokumenty trzeba spakować no i jakąś wodę, chociaż wyczytałam też że na porodówce nie pijemy, ewentualnie małe łyczki lub zwilżanie ust- to na wypadek gdyby miało być cc.

Inne tematy z forum

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?