Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

ROZPAKOWANE:)

Zielona Cytrynka
04.05 lolaola SYNEK Tymon 4050g i 56cm/cc/Redłowo

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka /
17.05 aniella - SYNEK /
23.05 gani - SYNEK /
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja /
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London
29.05 Jagaa - NIESPODZIANKA / Kliniczna

Czerwiec 2013

4.06 Sylwia- córcia Maja /St James's University Hospital Leeds
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA Julia / Redłowo
08.06 inka2 - SYNEK /
09.06 mini - SYNEK Filip /
12.06 MamaJasia - SYNEK /
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK Hubert lub Norbert i prawdopodobnie CÓRECZKA Majka/ ZASPA
20.06 julka - SYNEK /
20.06 HappyMum - CÓRECZKA /
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA /
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Majowo-Czerwcowe-Mamusie-2013-11-t462240,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (12)

Ja tez się zastanawiam jakby tu przyśpieszyć:)

Najbardziej boję się, że najpierw wody mi odejdą, a tego bym nie chciała. Przerabiałam to przy pierwszym synku, lekarka mi mówiła, że to tak wtedy w sumie rodzi się od tyłu.

Robię wszystko od paru dni jak przed ciążą, już się nie oszczędzam, nie będę czeka i się zastanawiać co i jak.

Jotenka, chyba przy jednej z aktualizacji ostatnich musiałam niechcący zniknąć:)). Jeśli chodzi o sposoby ułatwiające poród to słyszałam że picie tzw.glutka z siemienia lnianego pomaga w przejściu dziecka, ale ile w tym prawdy to nie wiem:). Ja piję ze względu na problemy żołądkowe:).
Mi schody ani sprzątanie nie pomogło:(.

A ja dziś od rana mam takiego nerwa, że o wszystko beczę :/ mąż dziś do 18 w pracy - oczywiście się rozbeczałam jak mi to powiedział, mama nie zamówiła jeszcze łóżeczka - ryk, psy mi rozwaliły poduszki na kanapie - rozwalają codziennie, bo się bawią i skaczą po kanapie, normalnie po prostu je odkładam na miejsce, dziś jak weszłam do pokoju zaczęłam płakać :/ nie znoszę takich dni!
Ja mam mnóstwo sprzątania, bo ostatnie dni nie byłam w stanie nic zrobić przez te upały, jak szłam czułam jakby mi do nóg ktoś przyczepił po 20kg ciężarów.. dwa kroki i nie miałam sił..
Przez te nerwy cukier mi skacze :/ po śniadaniu 135 :/ dodam, że śniadanie takie jak zawsze i zawsze miałam koło 110...

Niestety mąż w pracy:D
Porządek mam jak nigdy:/
A z córcią po schodach byłoby ciężko, bo w domu mam tylko 4:) musiałabym iść gdzieś do bloku:P tak robiłam w pierwszej ciąży, w wieżowcu na 10 i na parter i tak 3 dni pod rząd wieczorkiem, ale i tak dużo nie dało:/
Wczoraj wieczorem urządziłam łóżeczko, żeby już starsza się oswajała i jeszcze doglądałam torbę czy aby o niczym nie zapomniałam:) myślałam, że Miśka nie zaśnie z podekscytowania, myślała że już jadę dzidziusia wyciągać:P
Spisałam na kartkę rzeczy, które w ostatniej chwili będę pakować tj. dokumenty aparat, ładowarka i mam ją w pobliżu torby, żeby o niczym nie zapomnieć!
Normalnie już bym mogła rodzić:)

Jotenka - metody SSS - sex, sprzątanie, schody :)

Hej:)
Co za pogoda nie chce mi się z łóżka wstać:P
Muszczek się dawno nie odzywała, pewnie już urodziła:)
Nadiaaa czemu nie ma Cię na naszej liście?
Mam zamiar dziś kupić liście malin, będę piła to paskudztwo z nadzieją, że poród ułatwi:)) znacie może jeszcze jakieś złote myśli w tym temacie?

Hej dziewczyny, gratulacja dla wszystkich rozpakowanych mamusiek:). Bardzo wam zazdroszczę, ja na wczoraj miałam wyznaczoną datę porodu ale widać małej się nie spieszy.
Dziś po wizycie u lekarza wyszło że główka jest bardzo nisko, szyjka bardzo krótka ale zamknięta. Taka niespodzianka a miałam niby do terminu nie donosić....
Dostałam skierowanie do szpitala w razie gdybym do piątku nie urodziła:).

Witam się porannie i deszczowo! Uff, w końcu trochę oddechu od tych upałów.

U nas bez zmian, wczorajsze ktg w porządku, usg też, mały rośnie w siłę, prawdopodobnie w przyszły poniedziałek, jeśli nic się nie ruszy, dostanę już skierowanie do szpitala. A tak to jakoś się kulam, bez szału...

I ja juz po wizycie, lekarka orzekla, ze za tydzien urodze :) ciekawe czy ma racje- to bedzie juz skonczony 38 tydzien wtedy wiec ciaza w sumie donoszona. Maly wazyl dzisiaj 2600.
Alez burza przeszla, troszke sie powietrze oczysci. Po lekarzu pojechalam do tesciowej bo starszy synek byl u niej i poszlismy na spacer do tesco, potem jeszzce kawalek po osiedlu- wrocilam spooocona jak nigdy. Ale o dziwo ani rece ani stopy jakos specjalnie nie napuchly.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mi już też coraz ciężej:( jak trochę pochodzę to mnie zaraz stopy bolą:/ i plecy też dają o sobie znać, ale cóż taka już ta końcówka ciąży:P o dziwo udaje mi się czasami przespać noc bez wędrówki do wc:) przebudzę się przekręcę się na drugi bok i dalej śpię:D

Jak zobaczyłam naszą listę uaktualnioną to aż mnie dreszczyk przeszedł jak zobaczyłam na którym miejscu się klasyfikuję już:O

U mnie tez cisza. Jutro wizyta i w koncu mam nadzieje zdjecie krazka i pewnie skierowanie na zdjecie szwu, wiec moze w tym tygodniu uda sie urodzic ;) raz, ze juz bym chciala miec niunie przy sobie, a dwa ze juz mi strasznie ciezko :/ nogi puchna,spac niewygodnie i w ogole ciezko ze wszystkim :/

Muszczek moze dzis urodzi :) czekamy na wiesci

Ja na balkon zaraz wyskakuję, bo jeszcze mam cień, po południu za to robi się bardzo gorąco- mam zachodnie mieszkanie.
Moseka, no namawiaj męża na treningi jak mu po nich lepiej, bo rzeczywiście poród raczej dłużej niż szybko, chociaż jak tak dziewczyny piszą to w sumie nawet idzie to dość sprawnie.
Jakby u mnie było tak jak za 1 razem to w sumie będę zadowolona- na samej porodówce 5 godzin, w tym te pierwsze 2 godzinki jeszcze w miarę spokojne- jeśli chodzi o ból. Potem było już zdecydowanie gorzej , no ale to poród w końcu

melduje sie w 3packu:-)
bylam na ktg dzisiaj skurcze macicy do 50 dochodza i d*pa.. ale polozna mowi,zebym o tym nie myslala bo i tak mam cc.. maluchy sie wiercily co mam ladnie zapisane i tetna ich tez ok..a moje cisnienie jak bajka 120/75:-) mysle,ze tak dobre bo poszlam o 9 na ktg a nie jak zawsze po 14.. i z rana moze lepiej sie czuje..

obiad ugotowany.. pobudka o 4.30 przez maluszka z lewej str..
pranie zrobione..mam zamiar poodkurzac ale cos mnie brzuch boli na dole..

pogoda piekna to pojde pod jablon w cieniu posiedziec:-)

Buniak, mi niestety stopy napuchły już dawno, odkąd jest ciepło mam okrągłe stópki - a zawsze miałam bardzo szczupłe :P

Torbę mam już w części, w sumie można powiedzieć, że większej części, spakowaną - nie lubię być nie przygotowana, wszystko musi być zapięte na ostatni guzik już na jakiś czas przed, bo inaczej się denerwuje :P

Zastanawiam się tylko jak przekonać męża, żeby sobie nie odpuszczał treningów - już zapowiedział, że na treningi będzie chodził tylko w pierwszym tyg czerwca, a później odpuszcza, bo "musi być w pogotowiu" - tylko że jakoś ciężko mu wyjaśnić, że poród nie trwa chwili i jeśli coś się zacznie dziać to i tak nie pojedziemy od razu na porodówkę, a on bez tych treningów chodzi naładowany i poddenerwowany - wolę jak trenuje, bo jest mniej nerwowy - gdzieś musi ten testosteron wypalić XD
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że urodzę w terminie - to jeszcze za szybko :P

No my Moseka jedne z ostatnich, to pewnie sobie jeszcze poczekamy. U mnie termin wychodzi za 5 tygodni, także jeeeszcze trochę.
Poprasowałam już ostatnią pralkę dla Maluszka, teraz jeszcze tylko odświeżyć pokrycia wózka i fotelika i bujaczek i jesteśmy w miarę gotowi.
No i muszę się spakować do szpitala, bo w końcu w weekend nie było kiedy.
Mam 13 kg na plusie i widzę, że powoli zaczynają mi nogi puchnąć, mam nadzieję, że i tak będą mniej spuchnięte niż z córeczką.
Mały się wypycha , ciekawe, może będzie długaśny skoro tak mu ciasno.

Moseka szybko zleci. Chociaż ta końcówka mi się ciągnie i ciągnie a niby czas tak szybko leci.

A mnie dzis cala noc męczyly skurcze...teraz jakos przeszlo. Zaraz ide odebrac wyniki i do lekarza, zobaczymy co powie. Chyba juz bym chciala, zeby Franio byl z nami :)

Witam się w poniedziałek :)

Ja sobie dziś pospałam - pierwsza noc od dawna, przespana w całości, do tego całą noc okno otwarte i jakoś mi się lżej oddychało, więc rano nawet wstawać mi się nie chciało - spałam pod samą powłoczką na kołdrę, po wywaleniu kołdry - mimo że mam już letnie - okazało się, że da się spać :) Musiałam to wykorzystać i wreszcie się wyspałam :)

Ja tak was czytam i też już bym chciała mieć małą na rękach.. ale u mnie to jeszcze masa czasu :P

U mnie też cisza, tylko mały szaleje:)

Wszyscy mówią, że teraz po tym zastrzyku mnie wstrzyma. Mam nadzieję, że nie na długo:(

Dziewczyny ja już się nie mogę doczekać kiedy będę miała synka przy sobie:)

Muszczek dobre z tym bieganiem, mój synek też się nie może doczekać kiedy z nim będę robić jak on to mówi "hopaj siupaj", czyli po prostu się wygłupiać.

u mnie się jeszcze nic nie dzieje.

Inne tematy z forum

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...