Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (8)

Założyłam nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (8)

a ja właśnie muszę leżeć, przynajmniej do kolejnej wizyty.. ja się nie lubię nad sobą użalać, ale jak trzeba to trzeba

nic nie mów. ja się czuje teraz jak inwalida. kiedyś latałam ze ścierą aż furczało a teraz muszę prosić o pomoc. gorzej z odkurzaniem bo odkurzam co dziennie. ciekawe czy u mnie wsio ok.

Trzeba tylko jak to zrobic? Jak całe życie nikogo nie musiałm o nic prosic, a teraz o wszystko:( Jeszcze trzylatek w domu, a właśnie dziś mój synek kończy 3latka:) Jak to zleciało:)

image

image

ja jutro mam wizytę. ciekawe co u mnie słychać. najbardziej boje się właśnie leżenia.
Inka no nic trzeba się oszczędzać.

Hej dziewczyny jestem po wizycie, moja szyjka sie skróciła o kolejne 8mm, teraz ma 36mm, ale moja gin powiedziała, że nie ma się narazie czym martwic, będziemy się martwic jak będzie miała 25mm. Dostałam d*uphaston 2x dzienie po 2 tabl i magnez 3xdziennie. Mam się oszczędzac, ale leżec plackiem nie muszę. Nie mam odkurzac, myc podłóg i chodzic na jakie długie zakupy:( Więc teraz powoli będę planowac kiedy i gdzie się będę wybierac, bo muszę chyba wszystko pokupowac bo w sumie to nie wiadomo jak będzie za 3tyg.

Co do bluzek ja ostatnio kupiłam sobie w tym sklepie BUTIK, super leży na brzuszku, w h&m też są fajne takie zwykłe, ja osobiście wolę przymierzyc:)

image

image

Dziś mam wizytę, więc bardzo się cieszę i liczę, że nadal wszystko OK
Z tego co pamiętam, kilka z Was też, więc pewnie wieczorkiem będziemy się dzielić wiadomościami.

większośc koszul jest w kolorze szarym i z guzikami a ta przynajmniej wygodna hehe ;p

jeszcze tak myślę nad tą bluzką: http://allegro.pl/bawelniana-tunika-podkreslajaca-brzuszek-i3067780672.html

turkusowa bomba.

Bardzo mi się podoba ta koszula, ja w sumie mam juz 3 więc raczej nie skuszę się, ale bardzo ładna- bierz :)
Fajnie, że tak centralnie nie widać "dziur" do karmienia.
Ja właśnie mam z dziurami na wierzchu i takie to w sumie średnie, ale dostałam je w spadku, więc nie ma co narzekać, a to tak na prawdę gdzieś na pół roku- rok czasu w zależności od pokarmu, różnie to bywa

hm tez sie nad nia zatastanawiam. podoba mi sie ten oliwkowy kolor, tylko na ebayu chwilowo nie dostepny no i z tego co widze to w pl taniej wychodzi :)

ja myślę, że jak będzie ciepło to tylko bodziak a jak się zrobi chłodniej to na wszelki wypadek coś grubszego w torbie się znajdzie :)

tak się zastanawiam czy kupić taką piżamkę : http://allegro.pl/koszulka-nocna-ciazowa-oraz-do-karmienia-l-xl-i3092606091.html

zobaczymy jakie lato będzie w tym roku!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dziewczyny,
ja pamiętam, że jak moja mała się urodziła w czerwcu i na początku lipca było ak gorąco to w samym bodziaku z krótkim rękawkiem ją trzymałam a jak szłyśmy na dłużej to na wszelkiwypadek brałam jakiś kaftanik z długim i bawełniane getry i jak się robiło chłodno to ubierałam bo my w sumie cały lipiec, sierpień i wrzesięń przesiedziałyśmy na podwórku, jak wychodziłyśmy o 10 to wracałyśmy o 17 a później jeszcze i tak dosypieła na balkonie

a propo torby http://www.maluchy.pl/porada/191

Hexusia, to zależy od lekarza. Ja chodziłam co 2 tygodnie, ale na KTG. USG miałam robione rzadziej. Mi lekarz nie podał wagi. Pamiętam, że położna na porodówce mnie o to pytała. A lekarz ponoć przestał podawać bo jakaś durna matka chciała się odchudzać po tym jak dowiedziała się, że dziecko będzie duże. Teraz chodzę do innego lekarza, ale też mi nie podaje wagi. Muszę zapytać przy następnej wizycie.

No ja miałam teraz w 32 i kolejne będzie w 37. Jak wszystko jest ok to zupełnie nie rozumiem, po co biegać co dwa tygodnie. Chyba że ktoś tak po prostu chce, to inna sprawa. generalnie mnie zawsze lekarz pyta kiedy chcę znów przyjść i ewentualnie podaje swoje sugestie :)

a to nie zależy od ciąży? tj jeśli coś jest nie tak to wizyty są częściej, a jeśli wszystko ok to są w "strategicznych" tygodniach? Moja koleżanka jest w 33tyg i kolejne usg ma mieć w 37tyg..

dziewczyny a to prawda, że pod koniec ciąży chodzi się co 2 tygodnie na usg ??

dla mnie w sumie nie nowość bo teraz chodzę co 2 tygodnie. ale koleżanka mówiła mi że pod koniec ciąży chodzi się co 2 tygodnie i sama teraz nie wiem.

Ja torbę do szpitala gdzieś w 35-36 tygodniu spakuję.
Wagę nie wiem jak oszacować bez USG, ale przy przyjęciu na oddział i tak przecież robią (w każdym razie mi robili), więc może wtedy się dopiero dowiadujesz jeśli idziesz wg planu minimum. Ja następne USG będę miała w 37 tygodniu, więc w sam raz żeby sprawdzić wagę i ułożenie dziecka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aniella ja mam listę ze szkoły rodzenia na kartce. Mogę jutro zrobić zdjęcie i ci przesłać. Co do tego kiedy zapytam się może dzisiaj jak będzie na to czas.

Inne tematy z forum

Gdzie lepiej zrobić okulary? (74 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...