Majowo-czerwcowe Mamusie (2)

Link do poprzedniego wątku:
https://m.trojmiasto.pl/forum/Majowo-czerwcowe-Mamusie-2018-t781503,1,16.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli oprócz tego nie miałaś innego znieczulenia? Ja nie ukrywam że właśnie bardzo boję się porodu i jeżeli jest szansa dodatkowo pomóc w złagodzeniu bólu to chce z tego skorzystać. Moja kuzynka kupiła tensa ale okazało się że miała wykonywaną cessrkę wiec jej sie w ogóle nie przydał.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kupiłam.
Ciężko powiedziec czy skurcze mniejsze bo nie rodzilam bez ale śmiało moge powiedziec ze mega bałam się porodu a tak naprawde nie był taki straszny. Może to placebo? Nie wiem ale ja wierzę w siłę tych elektrod. Tensa założyłam juz w domu i mialam do samego końca. Warto isc na kurs / warsztaty gdzie tłumacza jak używać tensa. Bólów krzyżowych nie mialam w ogole a ona porody szybkie

Ina1978...to się minelysmy hihi ja ok 13 ej dziś wyszłam ....bardzo Ci gratuluję:-) duO sił i zdrówka życzę:-)

Ina gratulacje, ale się u nas zaczynają rozkręcać porody ;)

A powiedz wypożyczałaś czy kupowałaś? Podobno Tens eliminuje do zera bóle krzyżowe a skurcze są dużo dużo mniejsze, zastanawiam się czy to prawda? A powiedz do którego momentu miałaś ze sobą Tens? Do rozwarcia 7 cm? Czy miałaś później znieczulenie ZO?

P.s Gratulacja Ina1978:)

Melduje sie z Wijewodzkiego. Dzisja o 13 przyszła na świat Helenka 3520g. Niestety nie wiem jaka długa - podobno 62. Ja po cc a mała pod tlenem. Ale ogólnie Ok
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mialam tensa dwa razy i polecam!!

Również gratuluję;) ja mam termin na koniec maja wiec już niebawem;)
Mam pytanie do przyszlych mam odnosnie metody łagodzenia bólu Tens? Czy ktoś wypożyczał lub kupował? Jakie są opinie? Slyszałam ze ostatnio to popularne jest?

Re: Majowo-czerwcowe Mamusie (2)

Dzien dobry wszystkim przyszłym i świeżo upieczonym mamom;)
Jestem tutaj nowa i dopisuje się na termin 28.05.2018 r. Zaspa

Kochane powiedzcie mi co sądzicie o metodach łagodzenia bólu TENS? Ostatnio jest to popularne i położna ze szkoły rodzenia mówiła że coraz więcej kobiet z tego korzysta. Zastanawiam się nad wypożyczenie właśnie tych elektrod z Tensem. Macie jakieś opinie?

Oo wow super wieści :)Gratulacje B.zos ! Ja po wizycie i mała 3700 i czekamy:) szyjka miekka:)

W poniedziałek bedzie pełnia. Ciekawe ile z nas ruszy.

Ja miałam cewnik przy porodzie naturalnym na Zaspie na chwilkę tylko i gdyby położna nie położna nie powiedziała że zakłada to bym nawet o tym nie wiedziała. Więc to pewnie kwestia umiejętności personelu czy boli czy nie. Ja wczoraj byłam na wizycie i u mnie nic porodu nie zapowiada.

A do szpitala jadę dziś wieczorem jak mąż wróci z pracy, żeby z synkami miał kto siedzieć.

Hej Dziewczyny. Jestem po wizycie u mojej gin. Dziewczyny obie ważą po 1,8 kg czyli noszę już 3,6 w sumie. Szyjka szybko się skraca a to dopiero przełom 33/34 tc. Dostałam skierowanie do szpitala, żeby lekarze tam ocenili czy nie trzeba podać sterydów na szybsze dojrzewanie płuc u dzieci w razie wcześniejszego porodu. Termin mam dopiero pod koniec maja ale już 11 maja na ostatniej wizycie dostanę skierowanie na cc bo jak to lekarka powiedziała "pani może nawet nie wytrzymać do tego 11 maja".

W dodatku wyczytałam tu na forach, że będę miała zakładany cewnik o czym nie miałam pojęcia i zaczęłam się dodatkowo stresować bo opinie są różne ale w większości przypadków jest to ponoć bolesne.

Gratulacje!!! ;))

B.zos gratulacje!!!! Super, że już z małą jesteście razem. Masz już za sobą tą niepewność ile jeszcze Ci zostało do porodu :-). Skoro ktoś zapoczątkował w naszej grupie to teraz się zacznie :D.

Wow!!! Gratuluję!!! Wspaniałe wieści z rana :)

Witamy pierwsze maleństwo !!!

Gratulacje. Dużo zdrówka dla Was obu i siły dla Ciebie

Witam dziewczyny...albo Witamy od 12 godzin razem ze mną Hanka:-) 39 tydz. 58 cm 3770g ...poród indukowany bo ciśnienie mi zaczęło skakać i w poniedziałek do szpitala trafiłam....poród hmmm w porównaniu z 1 oraz z tym nieszczęsnym zdejmowaniem szwu to był super:-) a i Ur w Wojewódzkim i bardzo się z tego powodu cieszę :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...