Majowo-czerwcowe Mamusie (2)

Link do poprzedniego wątku:
https://m.trojmiasto.pl/forum/Majowo-czerwcowe-Mamusie-2018-t781503,1,16.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mnie też nikt nigdzie nie przepuszcza, ludzie stracili już chyba zdolność odczuwania empatii. Zostało mi jakieś tygodnie do porodu ale ja chcę już! Najgorzej to będzie rodzić w długi weekend a raczej tydzień...personel okrojony i pewnie masa porodów, już mam stres na sama myśl o tym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam i to jeszcze kwietniowy bo tak akurat lekarka ma dyżur także odliczać

Inciaa wiem co masz na myśli bo ja również już się przyzwyczaiłam, że nikt nie ustąpi miejsca a już o puszczeniu w kolejce to nie mam mowy. Także głowa do góry nie jesteś sama. Ale jakby mnie jakaś baba trąciła to bym jej chyba oddała :D...to tak na poprawę humoru.

Paula Ja co prawda też w 32 tyg ale moje córki z racji, że są dwie ważą po 1,6 kg i 1,55 kg. Teoretycznie terminy mamy podobne ale mnie cesarka czeka 2 tyg wcześniej (pod koniec maja) a szkoda bo byśmy się spotkały w Redłowie :-)

Hej dziewczyny! Ja też po kolejnej wizycie. Mała pięknie się rozwija, w 32 tygodniu wazy 2,2 kg wiec mały klopsik mi rośnie. Do porodu zostało jeszcze trochę czasu ale z tego co słyszę w szpitalach kongo. Zwłaszcza na Zaspie, po zmianie koordynatora od spraw porodów. No nic zostaje mi Redłowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

B.zos współczuje- co za empatia lekarza jak nie dałem rady to niech ściąga ten co założył ! znieczulica. Wiecie co nie wiem czy tylko ja tak to widzę i może mam pecha ale przez ten cały okres ciąży nikt nie ustąpił mi miejsca w kolejce czy to w przychodni, czy w sklepach - nigdzie. Juz przyzwyczajona jestem, ze facetom otwieram drzwi od czasu do czasu i jest ok ale wczoraj to mnie dosłownie koszem na zakupy jakas baba przesunęła i jak zwróciłam jej uwagę to ani przepraszam ani nic. Żeby była jasność nie jestem jakaś pokręconą ciężarną której się wszędzie należy pierwszeństwo ale kurde chociaz niech mnie nie popychają w kolejkach:p dobra wyżaliłam się moze bedzie mi lepiej:)

Ina 1978 masz juz termin cc wyznaczony jakis konkretny? Ja jeśli nie urodzę sn do 8-9 maja to mam mieć cc 10 maja. Ginekolog mowila, ze wcześniej jak tydzień po terminie i tak w szpitalach nie będą chcieli indukowac porodu więc stad taki termin do cc.

B.zos bardzo Ci współczuję bo naprawdę przeżywasz horror. Lekarze nie potrafią słuchać i robią wszystko na skróty, żeby jak najszybciej załatwić sprawę. Ale jeszcze max 2 tyg i będziesz rozpakowana więc to jest powód do radości.

U mnie zaczęła się szyjka skracać ale narazie zamknięta. Cały czas leżę (no prawie cały czas) ale nie przynosi to większych efektów. Zobaczymy-kolejna wizyta za tydzień w piątek.

Dziewczyny czy mozecie polecić sprawdzoną masc na hemoroidy? Bliżej końca ciąży i dokucza mi coraz bardziej. Dziekuje z góry

Hej dziewczyny....no płakać mi się chce:-( dziś dokładnie 38 tydz więc zgodnie z zaleceniami jadę na zaspę żeby mi też szew ściągnęli na odziale tak jak się z nimi ostatnio umówiłam...a tam na obie o.doktor nie słucha że już trzech lekarzy próbowało ściągnąć szew bez skutecznie i próbuje poraz kolejny....horror no...:-( oczywiście mu się nie udaje na oddział mnie nie przyjmuje....i karze jechać do szpitala gdzie mi szew zakładali...szok no:-( oszaleje chyba w dodatku ciśnienie mi zaczęło skakać ale to już doktorka nie zainteresowało:-( zarówno ktg o USG nie wspomnę....mam już dosyc

Ja tez po wizycie i póki co nic nie zapowiada porodu w najbliższych dniach. Skurcze delikatne jak były tak są a Mała dokucza tak jak dokuczała :D kłucia mam dosyc bolesne i czasem nie mogę normalnie kroka zrobić ale poza tym czuję się super. Pozdrawiam

Ina ja też po wizycie, u nas 3100. Niestety nic nie zapowiada porodu, szyjka długa i wszystko zamknięte. A szkoda bo ja już chce rodzić:D

Hej. Ja po wizycie. Mała 3400g. Zaczynam 38tc. Dostałam skierowanie na cc, co było pewne. Cieżko mi juz, brzuch nisko, żołądek niedomaga. Zaczynamy odliczanie. A jak u Was?

Hej. Mi tylko zostało kupienie materaca i pościeli. A tak to wszystko kupione. Chyba :) przed majówka będę już prac te najmniejsze ciuszki żeby jadąc na majówkę mieć torby spakowane. Niby to będzie miesiąc przed terminem ale będę 300km od domu wiec wole być zabezpieczona. W środę mam wizytę i zobaczymy co tam z córeczka. Brzuch sporo urósł i często mnie boli. Tak dziwnie mnie boli bo to takie klojace skurcze (jak te na lydkach) a nie bezbolesne skurcze przepowiadajace. Oby to nic niebezpiecznego. Mala w brzuchu szaleje wiec staram się nie panikować

Mój ma bardzo często czkawkę. Probiotyk czytałam że najlepszy ze szczepem GG na alergie.

Moje ma barde
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej dziewczyny! Ja również nie słyszałam o probiotykach. Czy są jakieś specjalne, dedykowane kobietom w ciąży? W czwartek będę u lekarza i postaram się pamiętać żeby go zapytać. A tak przy okazji,czy wasze pociechy miewają czkawki?

Lala dzięki za miłe słowa - u mnie 31 tydzień a w poniedziałek to już 32 więc nie jest źle :-). A o tych probiotykach to dobrze wiedzieć bo nie słyszałam o tym. W pierwszej i drugiej ciąży nie brałam no i najstarszy syn ma alergię a młodszy na chwilę obecną nie. Lepiej jednak zapobiegać jak leczyć.

Mamo Dawidka pocieszę że znam bliźniaki z 30 tygodnia zupełnie zdrowe. Każdy dzień w brzuszku na wagę złota ale już blisko do końca ;) ja byłam dziś na wizycie i w końcu zapomniałam zapytać o wagę synka a taka byłam ciekawa. Mówił mi lekarz by zacząć brać probiotyki bo zmniejsza to ryzyko alergii u dziecka ja biorę od jakiegoś czasu bo sama o tym czytałam ale piszę bo może nie wiecie ;) w pierwszej ciąży mi nikt o tym nie mówił, a może by synek uniknął.

Tak mam leżeć i w sumie to prawie cały czas leżę. Wstaję tylko na pobrania krwi i do lekarzy czyli diabetolog, endokrynolog i dwóch ginekologów-jeden w Gdyni a drugi na Klinicznej. Młodszy synek siedzi ze mną w domu albo wypuszczam go na podwórko (dzięki Bogu mieszkamy w domku więc mam kontrolę nad tym co robi bo teren zamknięty) a drugi syn do przedszkola odprowadzany przez babcię a dziadek odbiera więc nie mam szczególnie wyjść z domu. Chyba po prostu mam za dużo lekarzy :D

A nie masz przypadkiem leżeć z taka szyjka? Nawet jak na bliźniaki to za szybko na poród.

Hej Dziewczyny. Dziś po wizycie. Kończy mi się 31 tydzień a szyjka skróciła się w ciągu 2 tyg z 30 mm na 23 mm. Jedna córka waży 1450 g a druga 1600 g. Obie były główkami w dół prawie całą ciążę a dziś lekarka powiedziała, że jedna się odwróciła główką do góry. Teraz wiem skąd ten twardy brzuch. Oby jeszcze trochę ponad miesiąc wytrzymać. No i chyba w końcu zacznę prać ubranka bo jeszcze nic nie zaczęłam robić w tym kierunku.

Inne tematy z forum

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...