Majowo-czerwcowe Mamusie (2)

Link do poprzedniego wątku:
https://m.trojmiasto.pl/forum/Majowo-czerwcowe-Mamusie-2018-t781503,1,16.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie termin przesunął sie na 20/04 bo mała rośnie jak szalona. Na oststnim usg pokazuje 37 tc a ja mam 34. W sumie brzuch mi zjechał wiec wszystko możliwe. Cieżko mi, juz bym chciała byc po, chociaż wiem ze najlepiej jak chociaż 2 tygodnie wytrzymam do 37 tygodnia żeby płuca były w pełni rozwinięte.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej :) 36tydzien i co u mnie? Dzisiaj ten gorszy dzień i kłuje mnie spojenie łonowe? Sama nie wiem, wczesniej mialam tak jak się sporo nachodzilam a teraz tak mam i juz :) Czasami ciężko zrobic kilka krokow i brzucho w nocy boli:/eh juz bliżej niż dalej więc pewnie będą dochodziły nowe objawy aż do godziny "0" :D
Usg mozgowia na Zaspie 8 lat temu nie robili a teraz to nie wiem.
Jak Wasze samopoczucie?

Prawie 5 lat w wojewódzkim na pewno robili wszystkim noworodkom. Przynajmiej usg mozgowia....tego jestem pewna...i bede im za to wdzieczna do konca zycia:-)

Nie robili nam dodatkowych badań. Czytałam na forum, że w Wojewódzkim też tego nie robią wszystkim dzieciom, choć panuję taka powszechna opinia ;)

Re: Majowo-czerwcowe Mamusie (2)

Dziewczyny ktore rodzily juz na Zaspie bądź posiadaja taką wiedzę. ....pytanko mam odnosnie badaniań noworodków mianowicie czy w standardzie wykonywanie jest np usg mózgowia itd...tak jak w wojewódzkim?

Oj to ciekawe co to będzie porą letnia kursy więcej dzieci się rodzi! Ja rodziłam w marcu i byłam przez większość czasu jedyną rodzącą i było całkiem fajnie bo tylko ja krzyczałam :)

Ostatnio polożna w szkole rodzenia opowiadala Nam ze w Wejherowie gdzie ja bede rodzić na jednym dyżurze 12 godzinnym odbylo sie 17 porodów. Muszą mieć wprawę..

Hejka :)

Dawno mnie tu nie bylo! Nie nadrobie Was, ale chcialam napisac, ze u nas leci 33 tc i bedziemy miec malego Leonka :D a porod niestetu w Koscierzynie, ale tam moj lekarz teraz pracuje a z racji, ze bede miec cc wole juz u Niego zostac :)

U nas na plusie juz sporo, bo 12kg :/ a do maja jeszcze chwila...

Widze, ze sporo Dziewczyn sie dopisalo :) zycze wszystkim przede wszystkim zdrowka. U mnie ok, ale plecy bola itp. Mam w domu co dzwigac, 15 miesieczna dziecina nie daje spokoju ;)

O trzeba będzie sprawdzać nowe opinie jak tam teraz wygląda sytuacja. Znajoma niebawem ma rodzić to może się czegoś dowiem.

Tak w styczniu dawali oxy, a teraz od marca jest nowy koordynator i nowe zalecenia. Oxy nie podają.

Jak przyjechałam na Zaspe to już skurcze miałam co 3-5 min ale były tak nieefektywne że rozwarcie tylko na dwa palce 4 h czekałam na lekarza i w tym czasie dopiero urosło do 4 cm. Lekarka powiedziała że przy 2 cm by mnie nie przyjęli więc skurcze to też nie wyznacznik. A urodziłam po kolejnych 7 h więc zbierać do szpitala się zamierzam dopiero przy skurczach co 6 min jak ostatnio. Uważam że dobrze że ograniczyli oksytocynę ja miałam w planie porodu że nie chce to wtedy położna powiedziała że u nich mają tak dużo porodów że dlatego dają by przyśpieszyć ja wkońcu się zdecydowałam i po niej faktycznie urodziłam w 20 min. Myślę że jak będzie potrzeba to napewno dadzą czytałam na gdzie rodzić opinie że stycznia i dziewczyna dostała oksytocynę.
Ja byłam wczoraj u lekarza i wszystko dobrze ale nie ważyła maluszka bo za tydzień mam to główne USG więc jestem bardzo ciekawa jak duży już urósł.

Dziewczyny, u mnie juz 28 tydzień leci, a wciąż nie wiem gdzie rodzić... Zaspa czy Kliniczna? Czy orientujecie sie moze czy na klinicznej mąż może być z nami na sali? Bo na Zaspie i w Wojewódzkim wiem, ze na sto procent nie, ale właśnie nie mam potwierdzonych info co do klinicznej...
Aha mam stwierdzoną cukrzycę ciążową, czy to cos zmienia jeśli chodzi o wybór szpitala?

Co do plan porodu chce napisać (jeszcze nie mam), mam nadzieję, że uwzględnią.

Wczoraj przy 6 pacjentkach przejście przez izbę na oddział trwało 3h także akurat. Szczególnie ze na porodówce miejsc nie było i na patologie kładli. Redłowo tez przepełnione na Zaspę odsyłało, a tam wlsnie pelno

Ja właśnie myślę nad tym planem porodu bo mam na pewno kilka punktów które chciałabym żeby uszanowali a po pierwszym porodzie tego nie robili.

Robicie sobie zdjęcia brzuszków? Uświadomiłam sobie że w 1 ciąży mam bardzo mało zdjęć. Oprócz sesji zdjęciowej ktora sobie sami zrobilismy. I teraz tak samo- chyba jedno mam! Dzis nadrobilam i mam dwa kolejne hehe. Może teraz będzie więcej bo za 2 tyg jedziemy na wesele a za miesiąc komunia. Nie wiem jak ja przeżyje podroze bo jedna to ponad 400km a druga 300km :(

Ina1978 raczej wszędzie odsyłają jak skórcze są rzadkie a 8 min moim zdaniem to jeszcze nie są takie częste. Ja przyjechałam do szpitala ze skurczami co 4 -5 min a i tak jeszcze 3 godziny minęły zanim urodziłam.

Maj
Inciaa - 1.05.2018 Zaspa
B.zos - 3.05.2018 Wojewódzki
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018
Ina1978 - 7.05.2018 Zaspa/Redłowo
Olesia1986 - 13.05.2018
Bartkowa - 17.05.2018
Esemeska - 20.05.2018 Zaspa
kate - 27.05.2018 (bliźniaki) chłopiec i dziewczynka
Lala - 29.05.2018 chłopiec Zaspa
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki) 2 dziewczynki Redłowo

Czerwiec
Emilia - 1.06.2018
Monia85 - 6.06.2018 Wejherowo
Monia - 10.06.2018
ania986 - 10.06.2018
Niezapominajka - 11.06.2018 Zaspa
lili - 12.06.2018 Kliniczna
Justi84 - 13.06.2018
Xenna - 15.06.2018
Ania - 17.06.2018
Misiabela - 17.06.2018 Zaspa
Emka - 18.06.2018
Paula - 19.06.2018 Zaspa/Redłowo

Inne tematy z forum

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...