Majowo-czerwcowe Mamusie 2018

Inciaa - 1.05.2018
B.zos - 3.05.2018
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018
Ina1978 - 7.05.2018
Olesia1986 - 13.05.2018
Esemeska - 20.05.2018
kate - 27.05.2018 (bliźniaki)
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki)

Nowy wątek i zapraszam mamy czerwcowe, może będzie nas więcej i rozruszamy wątek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja dzisiaj czekam na wyniki krwi na rozszczep kręgosłupa i posiew moczu - czy pozbyłam sie infekcji. Zapisałam sie tez na usg połówkowe bo na NFZ mało miejsc juz było. Chwilowo z wymiotami sie uspokoiło ale nie jem kwaśnego i prawie owoców. Ważne ze jest lepiej. Mała juz kopie wieczorami. Bedzie nocny Marek po siostrze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Beti, doskonale Cię rozumiem, ja wizytuję raz na tydzień/dwa, a i tak mi mało :P

Kwas jest konieczny do 10 tygodnia skończonego, potem lekarz mi mowil bym dobrała do końca opakowania.
U mnie ciągle słabo wieczorne wymioty i nie mam siły czuje ciągłe osłabienie ciężko mi zejść z kanapy.

Też biorę femibion na drugi trymestr, luteine i duphaston odstawiłam koło 12 tygodnia. Nie mogę się doczekać kolejnego usg, a to dopiero 6 grudnia, skąd mam wiedzieć że wszystko ok? Najchętniej bym chodziła na usg raz w tygodniu :D

Kwas to można i do końca z racji tego, że jest w składzie supli dla ciężarówek. Luteina/d*pek to już indywidualnie, ja np. Jestem na 3*lutka od początku i na razie nie zapowiada się na odstawienie.
(Lili)

Ja nie biorę kwasu odkąd zaczęłam brać Femibion bo w tych witaminach jest już dzienna zalecana dawka. duphaston też przestałam brac jakoś w 8 tygodniu.

Re: Majowo-czerwcowe Mamusie 2018

Obecna:) wiecie moze do ktorego tygodnia powinno sie brac kwas foliowy?i Luteine? Czy juz Wam odstawiono moze? Codziennie boli mnie głowa, nie jest to straszny bol ale jednak:/ cisnienie jakies takie niesprzyjajace czy co:p trzymajcie sie ciepło :)

Melduję się :-)

Super, że wątek połączony bo ja to jeszcze nie wiem czy będę majowa czy czerwcowa:)

To ja zacznę czerwiec i poproszę o rezerwację na 12.06 :) nie wykluczam jednak maja, biorąc pod uwagę pierwszy poród przedwczesny :)

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...