Majowo-czerwcowe Mamusie 2018

Inciaa - 1.05.2018
B.zos - 3.05.2018
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018
Ina1978 - 7.05.2018
Olesia1986 - 13.05.2018
Esemeska - 20.05.2018
kate - 27.05.2018 (bliźniaki)
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki)

Nowy wątek i zapraszam mamy czerwcowe, może będzie nas więcej i rozruszamy wątek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ina - bardzo się cieszę, że wszystko jest ok!

Ja jutro mam prenatalne i oczywiście strasznie się denerwuję. Jak Wasze samopoczucie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny znacie jakas dobra szkole rodzenia w Gdyni? Najlepiej bezplatna no moze byc płatna dla meza

Ina super ze wszystko wporzadku :)

Ina1978 super wiesci:-) bardzo sie ciesze:-)

Ina ja także bardzo się cieszę razem z Tobą!

Ja od dwóch dni na insulinie. 4j na noc, a poranne cukry na czczo i tak ponad normę. Denerwuje się przed każdym kłuciem. 6.12 mam wizytę liczę, że dowiem się płci i spadnie na mnie chociaż jedna radość, bo jak na razie też same nerwy..

No nie myliło. Jednak lekarka wspominała ze miała ostatnio przypadek ze usg ładne a jednak zespół downa. Tylko tam nie było badań prenatalnych bo wiek jeszcze nie wymagal

Ina czekałam na wiadomość od Ciebie ;) cieszę się że takie dobre wieści jednak usg sie nie myliło.

Bardzo sie cieszę że wszystko dobrze:-) badanie warte swojej ceny

Ina1978 super wiadomość :) oo to na pewno organizm sobie odreagował:/ teraz to juz tylko relaks :) i przy okazji gratuluję Córeczki :)

W końcu doczekałam sie wyników testu Nimfy. Ulga ogromna. Będziemy mieć zdrowa córeczkę. 18 tc zaczęty. Połówkowe 19/12 a w poniedziałek wizyta kontrolna. Tak odreagowałam wczoraj te 2 tygodnie ze wszystko mnie bolało. Głowa, serce, żołądek. To przez kumulacje stresu. Ale juz można sie cieszyć.

No wlasnie te przeplywy....mam zalecenoe od imunologa i hematologa aby je dokladnie wykonac:-) osiwieje:-) myslalam ze po tescie pappa bedzie latwiej....wyszlo ok ale glowa i tak pelna mysli.

Lala - tak to u nas tez wlasnie był taki szok :/ ale teraz juz bedzie/ musi byc dobrze :)
Bzos ja chyba pojde normalnie do swojej ginekolog na te połówkowe, jak czegos nie bedzie wstanie zobaczyc ddokładnie to wtedy najwyzej pojde do innego ginekologa dla pewnosci.

Polówkowe to tylko usg oglądają anatomie, przepływy, łożysko. Ja jestem po jednej stracie, ale już mi stres odchodzi czekałam na to usg i już jestem dobrej myśli jeszcze jak z pappa wyjdzie prawidłowy wynik to zaczne sie cieszyć. U mnie poroniona ciąża odpoczątku rozwijała sie słabo więc lekarka mi mówiła że różnie może być żeby sie nie nastawiać i dzięki temu jakoś daliśmy radę. Wytłumaczyliśmy sobie że maluszek musiał mieć ciężkie wady genetyczne tak było nam łatwiej. Znam dziewczyny u których nic nie zapowiadało poronienia i to sie jednak inaczej przeżywa.

No wlasnie tez zastanawiam sie nad tymi polowkowymi badaniami. Moze zrobie je jeszcze gdzies indziej gdzie dokladnie na super sprzecie ktos mnie uspokoji. Moja gin jest dobra dodatkowa na pappa i genetycznym bylam u dr Lenckowskiej....ale ten ich sprzetno nie wiem....a Wy co myslicie?

Test PAPPA robiłam tego samego dnia co miałam usg a po wyniki mam się stawić 14 grudnia czyli dowiem się o nich na wizycie u genetyka. A dziś miałam wizytę u gin i nie mogła zbadać dzieciaczków bo przez 40 minut jej prób ćwiczyły aerobik :D, Są bardzo aktywne jak na swój wiek.

Cześć dziewczyny:) moja ciąża to też duzo stresu ze wzgledu na wcześniejsze straty:/ pewnie do końca ten strach juz z nami zostanie. Ja do tego boję się cieszyć z tej ciąży bo ciągle ten strach a przeciez wszystko jest ok. Eh ja tez juz chcialabym poczuc kopniaka:) moze niedlugo :) samopoczucie super i apetyt tez heh te badania polowkowe to tylko USG czy jakies badania są dodatkowe?

B.zos ja też jestem po jednej zdrowej ciąży, a później dwa poronienia. To więc moja czwarta ciąża i schizuję okrutnie :/

Czesc dziewczyny. Witam tez mamusie czerwcowe:-) bylam w tym tyg u gin. Wszytko ok dzidzia rosnie zaczyna sie 18 tydz. Bedziemy miec 2 coreczke:-) starsza zachwycona. Ruchy dzidzi cudowne nawet juz starsza coreczka i maz mieli okazje je poczuc:-) somopoczucie w koncu dobre:-) ale glowa pelna mysli:-) teraz czekanie na kolejna wizyte yhhhh jeszce 27 dni przeciez ja oszaleje. W pierwszej ciazy tak nie mialam....potem dwie straty :-( i teraz jestem klebkiem nerwow.

No wlasnie moj lekarz twierdzi ze pomimo cukrzycy w 1 ciazy teraz nie musze robic wczesniej obciazenia, a pomiary mam rozne :/ na czczo na szczescie ok.

Ja glukozy nie wspominam tak strasznie wypiłam na raz powalczyłam z odruchem wymiotnym i po chwili było ok.
U mnie robilo sie usg i przy pobieraniu krwi dolącza opis usg i ankiete do pappy.
Mi sie zaczeły bóle w pachwinach jakoś w tej ciąży wszystko szybciej idzie.

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam