Majowo-czerwcowe Mamusie 2018

Inciaa - 1.05.2018
B.zos - 3.05.2018
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018
Ina1978 - 7.05.2018
Olesia1986 - 13.05.2018
Esemeska - 20.05.2018
kate - 27.05.2018 (bliźniaki)
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki)

Nowy wątek i zapraszam mamy czerwcowe, może będzie nas więcej i rozruszamy wątek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

lili ja też miałam w pierwszej ciąży. Jutro mam wizyte u diabetologa, obawiam się że dostanę insulinę na noc.

Jak wyszła? Robiłam test obciążenia glukozą. Mój lekarz ze względu na cukrzyce w pierwszej ciąży, moją nadwagę stwierdził, że zrobimy szybciej aby szybciej reagować. Jeśli cukrzyca ma wyjsc to wyjdzie i w 15 tygodniu. A im później tym gorszy wynik może wyjść, bo łożysko dokłada swoje hormonami. Także wszystko przed Wami, a ja już mam to obrzydlistwo za sobą i to jedyny plus.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A test PAPPA robiłaś przed badaniem prenatalnym? Pytam, bo z tego co zauważyłam różnie lekarze proponują, by zrobic ten test. W moim przypadku lekarz powiedział żebym wynik PAPPA przyniosła na usg genetyczne.

Hejka.W końcu mdłości na chwilę odpuściły więc korzystam, żeby opisać moje wtorkowe badanie prenatalne. Tak więc lekarz nie miły i nie odpowiadał na żadne moje pytania :-( trochę ciężko było wytrzymać tym bardziej, że badał mnie 45 minut. No ale przechodząc do samego badania to dzidzie rozwijają się niby idealnie choć przy jednym stwierdził VSD (ubytek przegrody międzykomorowej). Trochę mnie to przeraziło. Na 14 grudnia zapisałam się na jego polecenie do genetyka i ten dokładnie ma mi powiedzieć co i jak i przy okazji omówi wyniki testu PAPPA-wcześniej wyników nie dostanę jak na wizycie u genetyka. Pozostaje czekać choć każda wada serca jest przerażająca dla mnie.

Monia85

U mnie 13 tydzień usg i test pappa ok. Na wadze + 3kg bo mdłości i wymioty mnie omineły. Apetyt mam ogromny i do tego słodycze moja nowa miłość☺ strach sie bać.

Witam, mam termin na 18.06. Przede mną w następnym tygodniu badanie prenatalne a dziś idę na test PAPPA. Z mężem zastanawialiśmy się czy robić ten test ale chyba wole dmuchać na zimno i wszystko sprawdzić.
Co do wagi, na razie -6kg, ale przy wymiotach i odrazie do wszelkiego jedzenia ten wynik mnie nie dziwi. Mam nadzieję ze w końcu mi to przejdzie, pocieszcie mnie ze u Was tez sie skończyło to wraz z 2 trymestrem :)
aha i niestety ale zdiagnozowano u mnie cukrzycę ciążowa, bardzo boje się ze bede miała insulinę do wstrzykiwania... Z dieta ciezko, wlasnienze względu na wymioty..

Cześć to jeszcze ja się dopiszę. Termin mam na 17.06.2018 r.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Esemeska termin porodu podadzą w teście pappa więc za 3 tygodnie będzie wiadomo.

Esemeska - w pierwszej ciąży walczyłam z cukrzycą, także znam Twój ból. Czy mogę zapytać, jak wyszła Tobie cukrzyca tak szybko? Glukoza na czczo?

LaLa a na kiedy Ty masz termin? Ja idę na wizytę 6.12 już się nie mogę doczekać..
Aktualnie walczę z cukrami - dziś mam kiepski humor przez nie.. Poza tym od 2 dni super samopoczucie wiec wziełam sie za porządki świąteczne w kuchni :)

Ja już po usg, maluszek 82 mm ledwo się wyrobiłam z testem papa. Nie mógł lekarz dojrzeć czy jest kość nosowa bo twarz miał wciśniętą w macice a reszta ok. Nadal nie znam terminu porodu ponoć na teście papa dopiero wyliczą. Za to wyraźnie było już widać że to chłopak.

U mnie dziś 17.1 tc a od 1,5 tygodnia maluch się wierci i puka. Fajne uczucie, w pierwszej ciąży zdecydowanie później te ruchy czułam. W przyszłym tygodniu w końcu wizyta u lekarza, nie idę więcej do dra Baja przenoszę się do dr Paszkiewicz. Mam nadzieję że poznam już płeć:)

MamaDawidka - Powodzenia! Daj znać po wizycie :)
U mnie dziś początek 13 tygodnia i samopoczucie coraz lepsze, jedynie w nocy muszę biegać na siusiu, co w 1. ciąży zaczęło się dopiero po 6 mcu Oo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A u mnie mdłości i wymioty nie chcą ustąpić. Dziś na 17:30 prenatalne. Aż się boję.

Ja nadal czekam. To takie życie w zawieszeniu. Trzeba wstać, robić swoje i czekać. JesCze kilka dni

A ja mam masakryczne przeziebienie a jutro usg nie wiem jak sie zwleke z lóżka ;( najgorsze że kaszel wywołuje u mnie wymioty a już myślałam że to za mną.

Hej :) bylam dzis na wizycie :) dzieciaczki maja prawie po 10 cm. Pytalam o plec sle gin mowi ze powie na następnej wizycie 20.12. Umówiłam sie tez na polowkowo-prenatalne na 16.01. Dziś 14+1.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

B.zos tez biore Neoparin i pewnie juz ze mna zostanie do konca ciazy i kwas foliowy 5mg. Białko s mialam ok. Bierzesz moze jakies witaminy z grupy B?? Jak sie czlowiek naczyta cudow na internecie to tylko pozniej same nerwy:/

Nie podpisalam sie

Mam ta mutacje plus obnizone bialko s jestem pod opieka hematologa...biore codziennie zastezyk z heparyna- neopaein....na fb jest grupa...doryczaca mutacji MTHRF....wszystkiego mozna sie tam dowiedziec

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...