Majowo-czerwcowe Mamusie 2018

Inciaa - 1.05.2018
B.zos - 3.05.2018
pinka.. - 3.05.2018
Beti - 7.05.2018
Ina1978 - 7.05.2018
Olesia1986 - 13.05.2018
Esemeska - 20.05.2018
kate - 27.05.2018 (bliźniaki)
MamaDawidka - 30.05.2018 (bliźniaki)

Nowy wątek i zapraszam mamy czerwcowe, może będzie nas więcej i rozruszamy wątek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sanopoczucie super:) mdłości minęly raczej na dobre i duzy zastrzyk energii juupi:)
Odebrałam dzisiaj wyniki z badań genetycznych MTHRF i wyszła jakaś mutacja heterogenoza C677T :( nie wiem co to za cholerstwo ale mam 6.12 genetyka wiec sie pewnie dowiem...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sporadycznie lekkie mdłości, głównie ogromne zmęczenie.

5.12 mam prenatalne i końcówkę 1 trym. mam nadzieję odetchnąć z ulgą i dostać energetycznego kopa :)

Ja czekam z niecierpliwością do wtorku. U mnie książkowo z 13 tyg zniknely mdlości i wymioty. Nadal jestem osłabion, męczy nawet drobny wysiłek dotego senność mnie dopada ale już widzę że będzie dobrze.

Ja wizytuje dopiero 6.12, nie mogę sie doczekać.
Jak Wasze samopoczucie?

Teraz jest ok. Czasami plamie po luteinie mam pod jezyk ale lekarz mowil ze tak moze byc. Ze tylko jsk będzie krew to do szpitala. Mam więcej odpoczywać Nir dzeigac i ogolnie Nir przemęczać sie. Tydz temu w pn dzidziolki miały prawie po 6 cm. Dzis 13+3

Hej, ja juz po badaniu. Bobo ma 41mm, serduszko 158, lekarz zmierzyl juz nawet NT i wypatrzyl kosc nosowa, choc prenatalne dopiero za 2 tyg. Wszystko ok, karta ciazy zalozona, kamien z serca! Chyba czas zaczac sie cieszyc :) dajcie znac jak Wasze wizyty!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

U mnie skończone 16 tygodni, jest mały brzuszek a jak się najem to i większy, na plusie 2 kg. 2 dni temu poczułam pierwsze ruchy, delikatne pukanie:)

Ojej kate to miałaś wesoły czas:( a jak teraz? Musisz lezec? Ja tez myslałam, ze przez wdęcia taki brzucho ale jakoś tak coraz większy hehe

Hej;) dlugo mnie tu nie bylo po drodze byl szpital z krwawieniem po zrobieniu usg, ale nie wiedza skad. U mnie 13+2 niektóre jeansy juz ciasnawe ale to chyba przez wzdęcia MSM nadzieję ze przy blixniakach szybciej wyjdzie :)

Daj znać czy jak wizyta. Ja na swoją muszę poczekać do czwartku ale tym razem mam dobre przeczucia :)

U mnie brzuch też jest juz widoczny i nie dopinam większości jeansów ;) ale waga puki co bez zmian a to już 11 tydzień.

U mnie cera leciała w każdej ciąży, w tej wyglądam wyjątkowo koszmarnie, chociaż wraz z końcem 1 trymestru zaczyna być nieco lepiej. Najgorzej, że wielu rzeczy nie można teraz stosować :/

Dzisiaj wizyta i stres mnie już zżera :/

18 tydzień się zaczął u mnie i nagle mam wysyp pryszczy ehh no tego to sie nie spodziewalam :p macie a moze miałyscie może takie problemy z cerą w ciązy? Z dnia na dzień ich przybywa:/ brzuch mnie czasem ciagnie ale jak poleze troche to mija. Ruchow nie czuję jakos wyraźnie moze jakieś bulgotanie tylko. Mam łożysko na przedniej scianie stad pewnie tak słabo czuję ruchy:/ czujecie juz ruchy Waszych dzieciatek? :) miłego dnia

Witam dziewczyny
jeśli któras z Was kompletuję wyprawkę dla chłopca to zapraszam do mnie na zakupy.
Ubranka takich marek jak: Next, H&M, Smyk, Zara,Coccodrillo, Mothercare, Lindex - podzielone na paczki - wychodzi ok 2-4zł za sztukę
Wyprane w hipoalergicznym proszku Jelp i wyprasowane. Ubranka zadbane w stanie bdb, kupione jako nowe w sklepach.

Spokojnych ciąż i szczęśliwych rozwiązań!

U mnie na wadze -1 ale brzuszek mam taki jak w pierwszej ciąży w 5 miesiącu a u mnie dopiero 12 tydzień. Może bardziej widać bo waże 10 kg mniej jednak życie z małym dzieckiem lepsze niż siłownia.

Tak mnie bola czasem jajniki:-( wizyte u gin mam dopiero za tydz. A waga....oj oj do gory hihi

Hej dziewczyny. Dziś zaczęłam 16 tydzień. Od soboty rwa mnie na zmianę jajniki. Czy któraś ma/miała podobnie?

U mnie w pierwszej ciąży brzuch pokazał się ok. 7m-ca, jeszcze w 6. znajomi nie dowierzali, że to już tak zaawansowany etap ;) teraz z kolei w sobotę byłam na imprezie i ciężko było mi ukryć mój stan :)

U mnie wag też bez zmian, ale brzuszek już widać :) To moja pierwsza ciąża więc wszystko jest takie nowe.

Wyniki usg w takim razie super, trzymam kciuki, żeby wszystko się szybko wyjaśniło i ułożyło po Twojej myśli!

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...