Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (1)

no to zaczynamy dziewczyny! zaraz zrobimy jakas liste i odliczamy :)

ale bedziemy miały piękne wakacje :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (1)

mTusia- chetnie przygarnieny, ale z tego co widzialam lipcowo sierpniowe mamusie zalozyly juz watek, takze tak pewnie bedziesz bardziej na biezaco niz u nas, bo niestety 2 miesiace ciazy to ogromna przepasc.
nie mniej jednak jesli chcesz u nas zostac, to napewno nie mamy nic przeciwko :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dopisuję się :) Chociaż ja lipcowa :) Przygarniecie ??

Lista majowo czerwcowo - lipcowych mamuś 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
17.05 aniella
23.05 gani
24.05 _dee_
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula

Czerwiec 2013

12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama
14.06 h_and_m (haemka)
14.06 Aniaa
16.06 stokrotka24s
21.06 Justa78

Lipiec 2013
10.07 - mTusia-

Jutro zaczynamy 8 tydzień :) Jesteśmy po pierwszym USG, serduszko bije :) Następna wizyta za 4 tygodnie, wymiotów brak, tylko lekkie mdłości i brak chęci na jedzenie :( Mogę jeść tylko owoce i chleb z pomidorem :(

Aniaa ciesze, sie ze wszytko ok i moglas sie z czystym sumieniem wpisac na liste! teraz jeszcze chyba tylko na Cytrynke czekamy, az nabierze odwagi :)

co do tych rozczulajacych widokow, to u nas na plytce z usg widac w pewnym momencie stopke, calutka- i wszytkie 5 paluszkow. jakby nam chcial odcisnac na monintorze swoja malenka nozke. kazalam mezowi zrobic zdjecie z tego fragmentu bo napradwe jest to urocze i mnie strasnzie wzruszylo :)

To dla mnie tez bylo rozczulajace ...takie malutkie raczusie a juz sobie machaly te raczunie sloskie :)

A najfajniejsze to ze Maluch pieknie machal raczkami i nozkami w czasie badania, slodki widok:)

Lista majowo czerwcowych mamus 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
17.05 aniella
23.05 gani
24.05 _dee_
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula

Czerwiec 2013

12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama
14.06 h_and_m (haemka)
14.06 Aniaa
16.06 stokrotka24s
21.06 Justa78

Wkońcu dopisuje sie do listy:) Byłam dzisiaj u lekarza, wszystko jest ok, dziecko napewno nie jest na bliznie po cc, a krwawienia w srodku juz nie ma. Ma 3,5cm czyli w sam raz jak na ten tydzien, niesamowite bo 12 dni temu mial jeszcze 2 cm:)

No,no dziewczyny ale macie zachcianki az milo poczytac :D Mnie ominelo wszystko a dokladnie to objawy ciazy wszem obecnie znane.Nie bylo wymiotow,bolow,zachcianek,siusiania.Podobno moja mama tak smao przechodzila ciaze wiec moze to geny :D Procz tego,ze na poczatku bylam senna to nic wielkiego sie nie dzialo.Niby do toalety czesciej ale moze 2/3 razy.Jedno jest pewne-pic!Jestem strasznie spragniona,moglabym tylko pic a szczegolnie soki ze swiezych owocow...mam cisnienie na jogurty i serki ...ale w sumie to zawsze duzo jadlam wiec nie wiem czy to ciaza czy po prostu jestem seromaniakiem :)

Od kilku dni mam problem bo przyblakal sie do Nas piesek ...szukalam jego wlascicieli i nic, znalazlam mu dom po kilku dniach ale nie mogl sie zaklimatyzowac w nowym domu i teraz znow jest z Nami ...a ja nie wiem czy to wszystko udzwigne.Ciaza,pies,wyjazdy,na wiosne budowa domu ...ehhh schiza!

a ja kanapka z makrela a na deser sernik gotowany :)

Właśnie zajadam śledzie w sosie śmietanowym i popijam słodką mrożoną kawą :)

a z tym nocnym wstawaniem to tez tak mam, po 10 razy wstaje do kibelka na siusianie :D tez mogloby sie wreszcie skonczyc to podrozowanie. az czasami zla jestem, ze mi sie chce i musze wstawac jak inni spia :)

a co do tych takich czasami dziwnych uczuc w brzuchu to tez tak mam- szczegolnie jak kucne, schyle sie czy mam mocno pociagniete nogi do brzucha- jak generalnie brzuch sie sciska to mam wrazenie, ze cos sie poruszylo. moze jednak mamy dobre przeczucia dziewczyny :)

Ja czasem mam wrażenie że coś czuję, ale nie wiem - poprzednio czułam bardzo późno, po 20 tygodniu. Ale z drugiej strony synek leniwy był i jak niektórzy opowiadają że spać nie mogą, bo im się dziecko w brzuchu przewala - nigdy czegoś takiego nie miałam ;)

U mnie brzuch widać w cieńszych ubraniach, ale w 7. miesiącu poprzednio to już miałam naprawdę gigantyczny, do takiego stanu jeszcze daleko ;) Przy mnie dziewczyna któa miała rodzić na dniach wyglądała jak w 5. ;) No ale teraz trochę szybciej widać niż w poprzedniej ciąży.

ja ostatnio czułam jak mnie lekko w brzuchu smyrało i tak pomyślałam, że ta moja drobinka fikołki fika

u mnie jest nocne wstawanie co 2 h i to mnie najbardziej wkurza bo niewyspana jestem. Oprócz tego mam niecierpliwe stopy, a od tego to już można szału dostać w nocy, bo musze wstawać i chodzić od tego mrowienia

-mdłosci brak
-zmeczenia brak, szybko sie mecze, ale na spanie mnie nie bierze juz tak jak do tej pory
-zachcianek chyba nie mam :) a porzynajmniej mi sie tak wydaje :)
-MIGRENA!!!!!!!!!! to jest cos co mi doskwiera od pewnego czasu. wczoraj myslalam, ze umre poprostu z bolu, az plakalam bo do 14 do 23 takiego bolu glowy to nie mialam nigdy w zyciu. masakra. chyba musze sie do lekarza wybrac, bo nie wiem jak mam sobie z tym radzic.
-brzuch mam jak mi to siostra powiedziala jak w 7mcu :) ale ja tak mam chyba, w pierwszej ciazy tez odrazu bylo widac. za chwile sie 4 miesiac zaczyna a ja mam juz naprawde pokazny brzusio :) az milo. dzisiaj mi nawet jeden pan w poczekalni miejsca ustapil :) a co najwazniejsze i najbardziej sie z tego ciesze, nie przytylam ani grama. ale pewnie to kwestia czasu- pojade do mamy na swieta i sie pewnie zacznie :)

a poza tym to u nas wszytko ok. juz sie doczekac nie moge motylkow w brzuchu. ciekawe kiedy sie doczekam. z mikolajem mialam rowno w 18tc- w urodziny mojego meza. w drugiej ciazy podobno szybciej sie czuje, ale kiedy to?

Lista majowo czerwcowych mamus 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
17.05 aniella
23.05 gani
24.05 _dee_
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula

Czerwiec 2013

12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama
14.06 h_and_m (haemka)
16.06 stokrotka24s
21.06 Justa78

Witam mamuśki :)
pozwoliłam sobie dokleić się do listy,
dopiero dziś odkryłam ten wątek no i musiałam cały przeczytać, trochę mi to czasu zajęło, więc teraz muszę zmykać, ale postaram się czasem tu poudzielać,
pozdrawiam

Ja miewam dalej mdlosci, na szczescie nie wymiotuje. Ale apetytu nie mam zbytnio, musze sie zmuszac zeby ugotowac obiad dla rodzinki, nie mam za bardzo ochoty na mieso. Jem glownie rzeczy bezsmakowe, jakies marchewski, biszkopty, makaron, jogurty itp. Dalej mam plamienia, wczoraj to mialam w ogole male krwawienie, lekarz mowil ze tak moze byc ale meczy mnie co jest tego przyczyna... jutro mam kontrole wiec moze czegos sie dowiem.

hehe tak sobie przypomniałam, że może w 5-6 tygodniu jak się przygotowywałam do obrony to mogłam jeść i jeść śledzie a teraz po prostu boję się jeść ze względu na to, że po wielu rzeczach wymiotuje... w sobotę zjadłam troszkę gruszki może pół i po chwili całowałam się z kibelkiem ;/ masakraaa

Rodzina już wie cała od dawna, sąsiedzi wszyscy (mąż się wygadał, że wózka nie mogę wnosić na III piętro), ze znajomych tylko przyjaciółka, ale reszta się dowie w tym tygodniu - nie było wcześniej okazji.

W moich kręgach nikt nie pyta czy wpadka, zresztą mnie żadne pytania nie denerwują :) Lubię być w ciąży i lubię o tym gadać :p

Na śledzie nie mogę patrzeć tak samo jak zawsze :p Kwaśnego też nie lubię tak samo jak zawsze :p Cały czas ciągnie mnie do słodkich soków. Mdłości niby już przeszły, choć np. przedwczoraj było mi koszmarnie niedobrze. Śpię trochę mniej, ale i tak strasznie mi szkoda, że to jeszcze co najmniej 2h więcej niż normalnie. Mam mało czasu na czytanie, bo jak synek idzie spać to już nie mam siły, a żyć bez tego nie mogę :(

Brzuch już widać powoli :)

ja rozpeplałam ze szczęścia wszystkim już w 3 tc :)))) poprzednio dopiero w 4 m-cu
trochę żałuję, że gadałam już bo wiadomo ten czas jest dosyć zagrożony, robi się rózne badania i nigdy nie wiadomo

gani wczoraj moja mama powiedziała babci i z tej okazji się popłakała :D
u mnie na razie wiedzą najbliżsi rodzice, rodzeństwo itp a ze znajomych tylko najbliższa przyjaciółka. Nie chcę nikomu tak rozpowiadać, bo nigdy nie wiadomo, powiem gdzieś na święta jak się będę lepiej już czuć i jak minie zagrożenie

Dołączam do "śledziowych" mam. Czasem nie mogę się nadziwić jak mój żołądek znosi moje miksy żywieniowe :) Apetyt mi dopisuje i brzuszek zaczyna się pojawiać, znacznie szybciej niż w poprzedniej ciąży.

Mówiłyście już rodzinie, znajomym o ciąży? Ja dopiero zaczynam informować i już mnie wkurzają ciągłe pytania. Hitem jest czy ciąża planowa czy wpadka. Bo wiecie, drugie dziecko w dzisiejszych czasach to już burżujstwo albo wypadek przy pracy. Ech, drażliwa się zrobiłam.

Inne tematy z forum

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?