Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (1)

no to zaczynamy dziewczyny! zaraz zrobimy jakas liste i odliczamy :)

ale bedziemy miały piękne wakacje :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (1)

h_and_m Dobrze,ze pojechalas do szpitala bo jesli organizm jest az tak oslabiony to nie ma na co czekac.Trzymaj sie i odpoczywaj duzo to i sil przybedzie :)

Co do przeczucia to ja nie mam zadnego i zupelnie nie potrafie kierowac sie tym co jem i tym na co mam smaka.Oczywiscie,ciotki klotki i babki mowia,ze chlopak jak nic bo niby super wygladam i cere mam piekna (nikt nie mysli o tym,ze w 2 trymestrze ogolnie polepsza sie i kondycja i cera) :D Za to kilka facetow w rodzinie obstawia,ze bedzie dziewczynka :D I w sumie juz jest taki klimat,ze wszyscy bardziej czuja niz ja ktora nosze dzieciatko w sobie :D:D:D hahahah

Cytrynka 007 - mam tak samo jak ty, jak widze te wszystkie rozowe,polyskujaco-blyskajace wsciekle rozowatosci to mnie niesie.Jak bedzie u mnie dziewczynka to bede w stanie tolerowac jedynie pastelowy roz o minimalnym zabarwieniu :D Beda dzisiaj w Kappahl stwierdzilam,ze seria ecru-bez dla malutkich dziewczynek jest najlepsza :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja obstawiam na dziewuszke, tak mi wychodzi z kalendarza chinskiego. Imie juz wybrane no i bylaby parka
Aczkolwiek nie moge patrzec na te jasno rozowe rzygotliwe ubranka dla dziewczynek. Jak widze maluchy po zeby w rozowych to az mi zal brrr
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Będziesz miała mniejszy problem, jak się zaczną tłuc ;) Mam kuzynów między którymi jest 5 lat różnicy, do dziś się leją (obecnie lat 13 i 18).

Ja tam w przeczucia i inne takie nie wierzę, więc się nad tym w ogóle nie zastanawiam. Chciałabym dziewczynkę, ale z chłopcem pewnie fajniej się będzie bawić synek, więc w sumie wszystko jedno. Dziewczynka może być następna :)

u nas 10 tydzien pierwsze usg i ledwie bylo widac nozki i raczki, taki maly byl dzidzius, wiec co tu dopiero mowic o plci. z Mikolajem dowiedzialam sie na polowkowym. powiedzialam, ze nie wyjde poki sie nie dowiem. nie chcial sie pokazac synek do ostatniej minut az na koniec pieknie nam sie ukazal :) teraz mam zamiar byc w pl na wizycie u lekarza pomiedzy 18-19 tygodniem, wiec mam nadzieje, ze po starej znajomosci ujawni nam plec maluszka.

a macie jakies przeczucia? ja za pierwszym razem mialam 1000% pewnosci na chlopaka. teraz jakos czuje dziewczynke, chcoiaz z chlopcem bylo by mniej problemow, bo mam cala wyprawke. tak naprawde co by nie bylo to sie ciesze :)

Ja na poprzedniej wizycie byłam w 13 tygodniu i lekarz nawet nie chciał strzelać ;) Ale z następnej nie wyjdę, póki mi nie powie :p (będzie 19 tydzień).

mi osobiście się wydaje, że na poznanie płci jest jednak trochę za szybko :)

W sobotę musiałam jechać do szpitala na kroplówkę bo już nie mogłam wytrzymać przez te wymioty. jak mnie lekarz przyjmował powiedział, że dobrze, że przyjechaliśmy bo jest u mnie znowu zagrożenie poronieniem. Trochę się przestraszyliśmy i zalecił duuużo odpoczywać i się nie przemęczać. Na usg wszystko dobrze niby, tylko jest jedno "ale". A mianowicie ta przegroda co dzieli dzieciaczki jest trochę za gruba, że nie powinna taka być. Za tydzień na kontrolę mam przyjść i powinno być do tego czasu dobrze z tą przegrodą.

Wg lekarza to 7/8 tydzień a wg położnej już 9! Nie wiem jak oni to liczą hehe :)

Mnie na ostatniej wizycie (12 tc) lekarz powiedział, że "coś rośnie między nogami", ale na dobrą sprawę to i tak niczego nie przesądza, bo mogą to być opuchnięte wargi sromowe u dziewczynki (podobno z tego powodu pomyłki są nagminne). Nastawiam się na córeczkę, więc liczę na to, że na kolejnej wizycie (17 tc) będzie już wiadomo :)

Wizyte mam jutro, czyli poczatek 15tc.Nie nastawiam sie,ze sie dowiem,podejrzewam,ze najwieksze szanse sa ok 20-22tc.Chociaz sa i takie sytuacjie,ze kobiety dowiaduja sie ok 30tc :D

A kiedy masz wizyte? Wydaje mi sie ze narazie to jeszcze za wczesnie, mi przy pierwszym dziecku to chyba dopiero na polowkowym powiedziala ze na 90% dzewczynka;)

To faktycznie jeszcze za wczesnie ;-) U mnie bylo widac serduszko juz w 6tc(4) Takze zapewne juz wkrotce zobaczysz migotajaca kulke na usg.

Wiem,ze stwierdzenie plci dziecka, zalezne jest rowniez od tego jak ulozy sie dzieciatko ale licze na jeszcze jakies odpowiedzi :D

Ja jeszcze serduszka nie widzialam wiec na plec jeszcze dlugo poczekam, u mnie dopiero 9 tydzien;) W srode mam wizyte i mam nadzieje ze juz dostane pierwsza fotke malenstwa;)

Witajcie dziewczyny w nowym tygodniu!

Mam do Was pytanie, czy ktoras juz dowiedziala sie jaka bedzie plec dziecka?Wiem,ze bardzo duzo tematow na roznych forach...ale chcialabym zapytac was, majowo-czerwcowych, czy juz cos wiecie? :)

Ja planowałam żeby dzidzia urodziła się w maju, czerwcu. Chciałam mieć macierzyński w wakacje, a nie zimą. Córkę urodziłam pod koniec listopada. Jak wyszłyśmy ze szpitala to był grudzień. Porażka.

Też mam obawy co do ciąży. W pierwszej ciąży to była non stop euforia i w ogóle nie myślałam o tych wszystkich chorobach i zagrożeniach. Teraz naprawdę boję się każdego usg i badania. Ale to mi powoli mija.

Mam nadzieję, że uda mi się część rzeczy po córce wykorzystać. Pewnie z ciuszkami nie za bardzo, ale wózek, fotelik, wanienka to już sporo pieniążków zaoszczędzonych.

h_and_m a moze jedz do swojego rodzinnego lekarza i on tobie powie i pokieruje co i jak? moze nie trzeba do szpitala..wystarczy do zabiegowego podejsc.. bo 3 kg to strasznei duzo w tydzien..ja poki co 2 razy wymiotowalam a tak to mnie mdli..malo co jem bo nie mam po prostu apetytu,ale nic nie schudlam..

bylam dzisiaj u mojej rodzinnej osluchala mnie, sprawdzila gardlo..nie mogla mi nic zapisac bo w tak wczesnej ciazy to nie jest bezpieczne ale mam sie wygrzac w lozku i dala mi tydzien lezacego zwolnienia wiec juz mykam do lozeczka..chcialabym pojsc do pracy w pn ale zobaczymy jak bede sie czula..poki co gardlo mnie tak boli,ze szok..no i glowa..:(

nawet mdlosci nie mam az takich jak zazwyczaj..

dziewczyny ja się zaczynam zastanawiać nad tym czy nie jechać do szpitala na tą kroplówkę dożywiającą. nic nie mogę jeść a jak już coś zjem to zaraz wymiotuję i już na wadze zleciałam 3 kg w ciągu tygodnia. może przesadzam, ale od tych mdłości kuje mnie cały brzuch i to mnie niepokoi

To może razem będziemy śmigać w maju na spacerki :)
btw moja córa rownież jest z połowy września :)

ta :)

Cytrynka dobrze kojarzę, że Ty z Osowy jesteś?

Nam się mata edukacyjna niewiele przydała :)

Krzysiul jest z początku sierpnia i pierwszy spacer to była ulewa ;) Ale i tak wychodzliśmy całą zimę, mi tam nie robiło, gorzej teraz, bo na plac się nie da, chodzić jeszcze synek za dobrze nie umie - tzn. drepcze w promieniu pięciu metrów, zamiast iść gdzie ja sugeruję, a w wózku już nie bardzo chce jeździć. Zdecydowanie lepiej było w zeszłym roku :)

Cytrynka ja tez rodzilam córeczke w polowie wrzesnia:) Wiec tez sie ciesze teraz na czerwiec;)
Ja jakos musze troche rzeczy dokupic bo z coreczka sporo mialam uzywanych po kuzynkach i tez troche rzeczy oddalam bo nie chcialam trzymac tego wszytskiego. Mate edukacyjna musze kupic nowa.

Inne tematy z forum

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...