Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (2)

Lista majowo czerwcowych mamuś 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
17.05 aniella
23.05 gani
24.05 _dee_
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula

Czerwiec 2013

12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama
14.06 h_and_m (haemka)
14.06 Aniaa
16.06 stokrotka24s
20.06 julka
21.06 Justa78
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (2)

BRUSS w Gdynii w centrum pon-pt od 7.00 do 16 a w soboty do 13 chyba od 8

ja tez!
ja nie mam na nic sily, jak wstane i zaczne cos robic, to sie momentalnie tak mecze, ze nie ma mowy o robieniu jakis wiekszych czynnosic po poprostu sie zasapie a brzuch mi odrazu sie twardy robi i zaczynam sie bac.
ale chyba faktycznei tez wybiore sie na badania krwi w poniedzialek ( chyba, ze wiecie czy moze w sobote bruss w gdyni jest otwarty?)

zazdroszczę;)

Trzeci dzień na euthyroxie i 3 dzień bez drzemki w ciągu dnia, jestem w szoku, ale wreszcie zabrałam się za terrarium dla jaszczurki (odkąd jestem w ciąży nie miałam ani chęci ani sił...) wczoraj posprzątałam dom, upiekłam ciasto, ugotowałam obiad i do nocy siedziałam w piwnicy robiąc ściankę do terrarium. Jestem w szoku, że jedna mała tabletka i takie zmiany, w sumie gdyby nie mąż nic bym nie zauważyła...
Do tej pory normalne było, że padałam o 21, nie było szans żebym siedziała dłużej - w piątek do 1 w nocy byliśmy w klubie i gdyby nie to że bolał mnie brzuch od siedzenia pewnie jeszcze byśmy posiedzieli :) Wreszcie czuję się jak przed ciążą, bo te moje zmęczenie i wieczne spanie to był pierwszy objaw, nawet nie wiedziałam że jestem w ciąży, nawet takiej myśli nie dopuszczałam do siebie, a już zasypiałam na siedząco zaraz po pracy...

A spodnie ciążowe już dawno noszę, jutro mam zamiar na zakupach porozglądać się za jakimiś ciepłymi leginsami ciążowymi:) widziałyście może gdzieś? najlepiej jak by były w H&M bo wydrukowałam sobie wczoraj rabat 20%:)

Jak byłam z siostrą na USG w 14tc to już było widać siusiaka, lekarz tak wcześnie nie chciał potwierdzić, ale my byłyśmy pewne na 100% i się sprawdziło. więc jak dzidziuś się dobrze ułoży to całkiem możliwe tak wcześnie płeć rozpoznać:)

Ja kolejne usg będę miała w 16tyg, myślicie że możemy już liczyć na określenie płci? Kolejne usg dopiero w 20tyg..

Ja też kupiłam takie jak noszę, na razie tylko brzuch mi rośnie i w normalnych biodrówkach spokojnie się mieszczę.

Powinno być widać już płeć, ja w poprzedniej ciąży wcześniej wiedziałam.

a ja wkoncu mam wizyte umowiona w pl, niestety po swietach dopiero ale zawsze. takze teraz odlicza, dni do 27.12. 18t3dz to juz chyba bedzie widac plec, co? jak myslicie? w pierwszej ciazy mialam usg w 21tc i bylo widac bez problemu, a wczeniej nie mialam, takze mam nadzieje, ze teraz sie jednak czegos dowiemy.

Ja ostatnio pasztecik z kapustą kiszoną popijałam mlekiem vaniliowym... XD

Ja kupiłam rozmiar jaki noszę, bo mi tylko brzuch rośnie, na szczęście w ogóle nie przybieram w udach czy d*pie... no może jeszcze piersi mi urosły z pół rozmiaru, ale to akurat dobrze ;) Jedyne co zwiększa objętość to brzuch ;)

ja jestem na zwolnieniu praktycznie od początku ciąży ze względu na to, że poprzednią poroniłam i nie zachowaliśmy odpowiedniego odstępu w czasie planując bobasa... właściwie bobasy :P

w końcu zaokrągla mi się brzuszek i już czuję, że spodnie się robią przyciasne (to co schudłam przez wymioty zaczynam powoli nadrabiać- 1kg do przodu jestem) i szukam już na allegro ciążowych tylko nie wiem czy kupić rozmiar taki jaki noszę czy jednak większe? nie mam pojęcia a jak kupię za duże to mi będą wisieć na pupie...

hehe robimy z mężem obiadek i się ze mnie śmieje, że ogórki kiszone jem z maślanką :D coś mi na głowę walić zaczyna :P

Hej dziewczyny ja tez mam termin na czerwiec:) Dokładnie na 08.06.2013

Ja odkurzać muszę i tak codziennie, bo mamy dwa nieznośne psy i albo mi naniosą piachu albo go wykopią z doniczek :P więc nawet jak będę płakać po jednym pokoju (mamy domek 180m2 więc jest trochę tego odkurzania), mój zmysł estetyki nie pozwoli mi nie odkurzyć ;) ostatnio odkurzałam o 2 w nocy, po powrocie męża z psami z ogrodu :P tyle mi nanieśli, że nie mogłam do rana wytrzymać :P

Ja odkurzać lubię, chociaż wiem, że pod koniec ciąży i tak przejmie to mąż - poprzednio nie mogłam się wyprostować po jednym pokoju, a mieszkanie mamy spore ;) No i przespane noce to u nas niestety rzadkość i zawsze duże zaskoczenie. Dziś na przykład synek budził się "tylko" raz, za to spał do 4.20.

Ja dziś jestem pierwszy dzień na L4.
Z pracy mnie już wyganiają, bo od połowy stycznia zaczyna się inwentaryzacja... a co za tym idzie musiałabym przynosić z piwnicy tomy akt i sprawdzać czy to co mamy to na pewno to o czym wiemy że mamy.. ogólnie wysiłek fizyczny i stres, wg mojej kierowniczki, za dużo dzwigania jak dla mnie, po za tym musiałabym wtedy być w pracy do maja, a tu już naczelnik się obawiał, że nie dam rady i zostawię ich albo w trakcie albo zaraz po inwentaryzacji i jak przyjdzie kontrola to nikt nic nie będzie wiedział... a tak pod koniec stycznia dostaną już zgodę na zatrudnienie kogoś na moje zastępstwo, nawet już mają osobę, która kiedyś pracowała w naszym wydziale, więc nie będzie trzeba jej szkolić..
Gdyby to był inny okres roku pewnie jeszcze bym trochę do pracy pochodziła, ale wypadło tak, że albo teraz albo do końca ciąży w pracy, a to mi się nie uśmiecha, bo muszę się wyciszyć i przygotować na to wszystko - dziecka nie planowałam, to będzie moje pierwsze, więc chcę mieć teraz trochę czasu dla siebie, trochę czasu na przeżycie tej ciąży, a nie ciągle w tym kieracie..

Ja już od tygodnia na d*pie ciążowe spodnie mam, moje już za ciasne o kilka cm....

Moj odkurza, myje podlogi, wynosi smieci:) NIe moge narzekac. I duzo bawi sie z corka, a przede wszytskim oni uwielbiaja sie razem bawic wiec moge odpoczac. W nocy wstaje ja jesli Ami sie zbudzi, ale to rzadko sie zdarza, z reguly spi cala noc. Maz wstaje do pracy przed 6 wiec musi sie wyspac, a my spimy do 8 a czasem dluzej.

Mój też nie skacze nade mną tak jak w pierwszej, ale narzekać nie mogę - na przykład tylko on wstaje do synka w nocy (!!!), a jest co w nocy robić niestety. Oboje jesteśmy bardziej zajęci i według mnie nic w tym dziwnego.

Też wszystko sama sprzątam, ostatnio lampki wieszałam na karniszach, okna też ja myję w domu, mąż czasem zmywa i zawsze śmieci wynosi :) I synkiem się bardzo dużo zajmuje jak jest w domu.

Ja nadal w zwykłych jeansach chodzę, chociaż wczoraj na Allegro kupiłam już ciążowe, mam nadzieję, że przed świętami przyjdą, bo mi zwykłe z tyłka spadają ;) A brzuch też wielki. Kopanie czuję na dole na środku :)

Ja ruchów jeszcze nie czuje. Coś mi się przelewało, ale to nie dzidzia.
Czuję się gorzej niż pierwszej ciąży. Wtedy miałam więcej spokoju i mniej pracy. Teraz od stresu i przemęczenia zaczął mi brzuch twardnieć. W pierwszej ciąży dopiero w 7 miesiącu tak miałam. Muszę trochę odpuścić. Jest któraś z Was na zwolnieniu?

Ja sprzątam, chociaż ostatnio okna w łazienkach (trzeba wejść na kibelek żeby do okna dojść) S. sam umył, bo stwierdził, że jak pójdę na L4 to dostanę fazę na sprzątanie a nie chce żebym skakała po kibelkach i parapetach, więc wolał umyć sam zawczasu :P
Właśnie wiem że szybko, ale gin mówiła że to możliwe, czułam raz, więcej nie, ale wtedy brzuch mi jakoś dziwnie wylazł, na bok się przemieścił i zdaniem gin to była przyczyna że tak szybko coś wyczułam. Zwłaszcza że brzuch mam spory jak na ten tydzień, bardzo mnie wywaliło... ale jakoś super nie przytyłam..

Ja jeszcze nie mam takiego duzego brzucha i nie wiem w ktorym miejscu jest Maluch:) Babelki czulam juz jakis czas temu a teraz to takie wyrazne pukanie, leciutkie ale wiem ze to Maluch:)

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Przeprowadzka- jaka firma? (46 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...