Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (2)

Lista majowo czerwcowych mamuś 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
17.05 aniella
23.05 gani
24.05 _dee_
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula

Czerwiec 2013

12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama
14.06 h_and_m (haemka)
14.06 Aniaa
16.06 stokrotka24s
20.06 julka
21.06 Justa78
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (2)

Nie ma się co na zapas stresować, antybiotyk to nie koniec świata, chyba połowa ciężarnych w którymś momencie musi wziąć antybiotyk i dzieci mają się dobrze :) Ja poprzednio też brałam i w tej też jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży, a i tak najgorszy jest pierwszy trymestr.

Przeciwbólowo i przeciwgorączkowo można brać paracetamol, mi on niestety nie za bardzo pomaga, więc i tak nie biorę jak mnie głowa boli. Zresztą nawet synkowi na ząbki nie bardzo pomaga, więc generalnie jest słaby. Ale gorączkę chyba zbija :)

Maluchowi bardziej szkodzi nieleczone przeziębienie czy nieleczona choroba niż lekarstwa...

Hexusia,bo ta pogoda jest taka zmienna.Wczoraj u mnie padało,dzisiaj wiało,że głowę szło urwać i jak tu człowiek ma być zdrowy.

Jeszcze w przychodni mnie dziewczyna wkurzyła,siadła koło mnie i zaczęła kaszleć.W końcu zwróciłam jej uwagę,że Bozia dała jej ręce to niech to wykorzysta i zatyka usta przy kaszlu,a nie prądkuje na całą poczekalnię.Zrobiło jej się chyba głupio,bo wstała i odeszła daleko od ludzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja chorowałam tydzień przed świętami i trwało to tydzień.

dzisiaj znowu mnie boli gardło i znowu tantum verde ;(

Ja po wizycie u lekarza i niestety potwierdziło się to co przypuszczałam,ANGINA :-( .Dostałam antybiotyk,jestem zła,bo ja jestem daleka od leków.Prócz leków na tarczycę nic nie biorę,a tabletki przeciwbólowe tylko wtedy,gdy z bólu wymiotuję.Mam nadzieję,że nie zaszkodzę maluszkowi.

ojj to nie ładnie, ja na gorączkę brałam paracetamol w czopku i pomogło, bezpieczne w ciąży:)

Mnie też gardło boli ale nie aż tak, biorę tantum verde a na zatkany nos afrin puresea baby- prawie nic nie daje:( na zbicie gorączki brałabym panadol- jak mnie głowa pobolewa to biorę

Też się cieszę że w naszym wątku tyle się dzieje:)
Życzę zdrówka

Witam nowe ciężaróweczki.

Bardzo się cieszę,że nasz wątek tak się ożywił.Aż miło się wchodzi na forum,jak tu tak dużo do czytania.

Większość z Was chorowała w święta lub w Sylwestra.Teraz przyszła kolej na mnie,a myślałam że choróbstwo już mnie nie dopadnie.
Miesiąc temu byłam lekko przeziębiona i pomogło:miód,cytrynka i pierzynka.Niestety tym razem to się nie uda,o 17 mam wizytę u lekarza.Nie wiem czym zbić gorączkę,bo co tu można brać? Nie mogę nic jeść,bo każde przełknięcie śliny to łzy w oczach,a gdzie tu jakieś jedzenie.Mam nadzieję ,że to nie angina :-( .

Trzymajcie się cieplutko dziewczyny.

pożyjemy zobaczymy. teraz niech każda z koleżanek daje opinie jak już będzie po.

Z innej beczki - wiem, że jeszcze czas, ale jakbyście nie wiedziały, co zrobić z 1%, to może chciałybyście przekazać tutaj:
http://milenajurek.wix.com/pomoc
Dziewczynka ma niecałe 2 latka i urodziła się bez prawej dłoni, rodzice zbierają kupę pieniędzy na operację za granicą. Znam ich osobiście, to fantastyczni, bardzo mili i pogodni ludzie, i mam nadzieję, że im się uda.

Myślę, że dużo zależy też od człowieka....jak ma coś nie pasować, to nigdy nie będzie :P No jeszcze jest trochę czasu, a może wyjdzie "w praniu". Jedno wiem na pewno, jaki szpital by nie był to dla mnie i tak będzie pod jednym względem najlepszy- w nim przywitam się z moim Małym Serduszkiem :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie też się zgadzam z Muszczek. Z Wejherowa też słyszałam różne opinie. I te lepsze i te gorsze. Co rodząca to inne odczucia. Ja jestem w stanie się przemęczyć te 3 dni byle by dzidzia była zdrowa. A czy na śniadanie będzie mortadela czy śledź to zjem suchy chleb.

Ja też jestem teraz strasznie rozkojarzona, wszystko muszę sobie zapisywać. I też nie jestem pewna czy zdążymy do szpitala, ale i tak nic z tym nie zrobię, więc będzie co ma być :) Swoją drogą mój poród się zaczął od przebicia pęcherza w szpitalu, więc w sumie jeśli chodzi o "kiedy jechać" będę tak samo zielona jak za pierwszym razem ;)

stonemi - większość się nie wybiera do SR, bo dla większości to nie pierwsze dziecko :) Ja za pierwszym razem byłam i byłam zadowolona że poszłam.
A szpitale wiadomo, że mają różne opinie - nigdzie nie ma 100% ekstra personelu, każdy może mieć gorszy dzień, a wiele też zależy od oczekiwań pacjentek. Ze mną na sali leżała laska która była strasznie zniesmaczona, że na śniadanie dostała wędlinę i na kolację "znów" wędlinę (inną i obie dobre, ja jestem strasznie przeczulona na tym punkcie i zawsze wydłubuję wszystko co mi się nie podoba ;)). To czego ona się spodziewała? Były świeże bułki, sałata, wędlina, masło, dżem albo miód - i źle? Mi jedzenie bardzo smakowało, a ona przez cały pobyt miała jakieś problemy ze wszystkim wokół. No ale też nie mówię, że wszystkie żale są nieuzasadnione - puenta jest taka, że wszędzie może się trafić pechowy dzień albo może być super.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja zdecydowałam się na szkołę OchMamo z Gdyni. Pani powiedziała, że mam przyjść po 24 tygodniu ciąży. Zostało mi jeszcze 5 tygodni.

inko- ja chodzę do lekarza prywatnie, a Ty?

dzieki:)
image

http://www.macierzynstwo.info/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=27
z tej szkoły rodzenia, jeszcze się nie dopytywałam co i jak dokładnie, po wizycie u gina (22 stycznia dopiero) jak mi powie, że wszystko jest ok i nie ma przeciwwskazań to zadzwonię

A co to za cwiczenia i gdzie się odbywają?

Ja się szykuję tylko na ćwiczenia do Pani Guć bo szkołę rodzenia mam już zaliczoną w poprzedniej ciąży:)

stenemi - widzę że Twój lekarz bardzo chętnie wykonuje usg, moja Pani dr nie jest tak chętna, a tez powiem szczerze chcielibyśmy juz wiedziec:)

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...