Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (3)

Majowo - czerwcowe mamusie 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
15.05 aravls
17.05 aniella
23.05 gani
24.05 _dee_
26.05 Grosik
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia
07.06 Jotenka
08.06 stenemi
08.06 inka
12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama
14.06 h_and_m (haemka)
14.06 Aniaa
16.06 stokrotka24s
20.06 julka
21.06 Justa78
23.06 Buniak
28.06 edycia32
28.06 moseka

jesli ktos zostal pominiety w liscie to dajcie znac, to dopiszemy :)

i przepraszam, ale nie pamietam, ktora z was podawala juz plec, zeby dopisac do listy, takze tez dajcie mi znac :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (3)

teraz mam 21 tc. za tydzień 22 tc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie - powodzenia :) troszkę zazdroszczę Wam ;) już się stęskniłam za widokiem dzidzi i bym ją pooglądała na monitorze i to jeszcze tak długo ;)

Dziewczyny to powodzenia na badaniach i dajcie znać co i jak. Na pewno wszystko będzie OK!

Ja tak jak gani dzis mam usg polowkowe:)

Justa78 to faktycznie :) dzień po dniu mamy usg :)

Hexusia ty masz 31.01 ale masz starszą ciąże niż my, więc tez chyba ci 22tydz wypada?

Ja się wczoraj bardzo zdenerwowałam bo okazało się, że córka chora, samochód nie zapalił, w pracy mnóstwo pracy i tak mnie brzuch rozbolał jak nigdy. Normalnie skurcze miałam. Dziś mam USG połówkowe i naprawdę się obawiam czy wszystko w porządku.

a ja mam 30.01 juz nie moge sie doczekac naszych malenstw:-))

czy stawianie baniek na plecach w ciazy jest szkodliwe??

ja mam 31 01 badanie połówkowe.

HappyMum ja też mam w 22 tygodniu połówkowe :-) Idę 13 lutego,także razem odliczmy te trzy tygodnie.

W sumie, chciałam na tydzień później, ale lekarz wyjeżdza, więc wychodzi, że USG będę mieć w 21 tygodniu, czyli się mieszczę w przedziale. Lekarz tylko się zapytał czy szczupła jestem, bo wtedy ten nieco szybszy termin może być ( w sumie jakaś chuda to nie jestem, ale gruba też nie), więc powinno być OK. No i bardzo się cieszę, że to już za 2 tygodnie.
W międzyczasie też mam zrobić aktualną morfologię i mocz, mam nadzieję, że wyniki będą prawidłowe.
Dzidzia poza tym daje o sobie znać, więc jestem pozytywnie nastawiona

oo Buniak szybko masz połówkowe :) ja ide w 22tyg tak mi moj lekarz doradził :) i tez licze na to,że dzidzia sie pokaze ;) ale jeszcze 3 tygodnie do wizyty!

Umówiłam się właśnie na usg połówkowe, idę 4 lutego, już się nie mogę doczekać, ciekawe, czy Dzidzia się wtedy pokaże? Poki co 60/40%, ze to Dziewczynka, bo lekarz ostatnio nie widział Chłopczyka, ale pewien też nie był, więc czekam...

Hexusia- źle napisałam, ta Pani napisała mi na e-mail, że zajęcia rozpoczną się 12.02 o 18.30 :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

leżaczek zabraliśmy nawet do szpitala jak mała miała infekcję i musieliśmy tam siedzieć tydzień

Ja też polecam leżaczki bujaczki:) my używaliśmy jakoś od początku nie pamiętam czy od pierwszych dni ale na pewno szybciutko, to było dla mnie bardzo wygodne zabierałam małą w nim do łazienki jak szłam się kąpać:) mieliśmy taki z wibracjami i mała często w nim zasypiała

Jeszcze a propos bujaczków

Bujaczki fisher price do 18 kg można używać od 1 dnia życia, bo tak na prawdę ułożenie jest prawie na płasko, więc wszystko zależy od modelu bujaczka. Ja zaczęłam używać, jak Mała miała 5 tygodni, i w zasadzie dlatego, że dopiero wtedy zakupiliśmy. Nie ma jednak przeciwskazań, żeby szybciej użyć. Jest to bardzo fajna sprawa- polecam, my mamy taki model:

http://drawsko-pomorskie.krajoweogloszenia.pl/78-500/foteliki-i-noside%C5%82ka/leaczek-bujaczek-fisher-price-3w1-do-18kg-stan-idealny_39781.html

Ooo, tym razem też chciałabym spróbować nosić dziecko w chuście. Córkę tachałam wszędzie w foteliku. Zastanawiałam się nad takim nosidełkiem ergonomicznym bo mąż stanowczo powiedział, że nie będzie nosił chusty, ale ceny były powalające i nie kupiliśmy. Poza tym te nosidełka to były tylko na chwilę, a chustę można używać dłużej. Mi w efekcie padł kręgosłup i przez tydzień nie mogłam się wyprostować.

Stenemi do mnie jeszcze nie napisali od kiedy są zajęcia ale pójdę chyba 24 na seans Uwolnić Poród to się wypytam.

Hexusia- od 10 lutego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapytaj też o cenę jeśli możesz, będę bardzo wdzięczna :)

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...