Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (3)

Majowo - czerwcowe mamusie 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
15.05 aravls
17.05 aniella
23.05 gani
24.05 _dee_
26.05 Grosik
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia
07.06 Jotenka
08.06 stenemi
08.06 inka
12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama
14.06 h_and_m (haemka)
14.06 Aniaa
16.06 stokrotka24s
20.06 julka
21.06 Justa78
23.06 Buniak
28.06 edycia32
28.06 moseka

jesli ktos zostal pominiety w liscie to dajcie znac, to dopiszemy :)

i przepraszam, ale nie pamietam, ktora z was podawala juz plec, zeby dopisac do listy, takze tez dajcie mi znac :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (3)

Z tymi gorącymi kąpielami to bym raczej nie przesadzała. Wydaje mi się, ż zbyt gorąca woda nie jest wskazana, to tak jak nie można chodzić do sauny w ciąży. Natomiast normalna kąpiel, tylko na zdrowie. Odnośnie osadzania brzucha- jak dla mnie to też wróżenie z fusów, bvo to jest zawsze ocena subiektywna
pozdrawiam z zaśnieżonego południa Gdańska :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przecież to bzdury wszystko, tak samo jak ocenianie po smakach i wyglądzie twarzy, głupota. I zapewniam, pod koniec miałam brzuch od samego dołu po same piersi ;)
Poza tym nawet gdyby to miała być prawda, to niby czym masz sie martwić, skoro tylko płeć od tego zależy?

aha dziewczyny jak to jest może mi wytłumaczycie i czy to w ogóle prawda.
wczoraj była u mnie koleżanka i patrząc na mój brzuch mówi, że widać, że będzie syn bo brzuch jest nisko. i mówiła też, że jak się jest z dziewczynką to brzuch jest pod same piersi. ja szczerze pierwszy raz coś takiego słyszę. faktycznie brzucha nie mam wysoko i teraz nie wiem czy się martwić czy nie.

ja lubię ciepłe kąpiele w wannie. muszę zapytać się lekarza czy to niebezpieczne.

Ja mam tylko prysznic, więc raczej nie przeszkadza, że gorący, poza tym i tak wolę takie letnie, więc nie mam problemu :)

ja zarowno w pierwszej ciazy jak i teraz nie odmawiam sobie goracych kapieli. strasznie sie wtedy relaxuje i jak mnie cos boli (krzyz czy kolana) to odrazu mi lepiej po takim wylegiwaniu. maly sie zawsze zaczyna wtedy krecic i wiercic.
jak bylam z Mikolajem w ciazy i sie np nie ruszal dluzszy czas to potrafilam w srodku dnia wejsc do wanny, zeby tylko zmusic go do ruchu :D

Dziewczyny, możecie mi powiedzieć jak to wygląda z kąpielą? Czytałam że temperatura wody nie powinna przekroczyć 38 stopni. Jak dla mnie stanowczo za zimna, lubie gorące wylegiwanie w wannie. Teraz się powstrzymuję ale czy faktycznie w drugim trymestrze to takie niebezpieczne?jak to u Was wygląda?

Aniaa, strasznie Ci współczuję i nawet nie próbuję sobie wyobrażać co czujesz, to przerażające...:(
Musisz się trzymać, jesteśmy z Tobą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aż się rozkleiłam jak czytałam...

Aniaa musisz wierzyć, że będzie dobrze... w następnej ciąży będziesz bardziej świadoma, masz już córeczkę i będziesz pewna, że donoszenie ciąży w twoim przypadku jest możliwe, a to co się stało? -widocznie tak miało być:(

ja po poronieniach latam na usg co 2 tygodnie. lekarze wcale się nie dziwą. niestety dwa tygodnie to max, który dostarcza mi komfortu psychicznego. inaczej bym bardziej wariowała niż teraz a uwierzcie mi wariuje strasznie.

Mysle ze dzieki temu ze mam juz coreczke jest mi troche latwiej, jest ona moja wielka radoscia i dla niej musze jak najszybciej wrocic do siebie... chce miec jeszcze kiedys dzieci, ale wiem zapewne bede zyla w strachu cala ciaze...

Dlatego ja będąc w 18 tyg strasznie się boję każdej wizyty. Koleżanki mówią że najgorsze za mną a wcale nie!!!wszystko się może zdarzyć. Wczoraj miałam wizytę u lekarza pytałam się kiedy można odetchnąć? lekarz na to: jak wróci pani ze szpitala z dzieckiem do domu!

z tego co widzę to zawsze jest zagrożenie. ja modliłam się żeby przetrwać te 3 pierwsze miesiące a teraz widzę, że odetchnę z ulgą jak już będę po.

o matko... ;( aż mi łzy poleciały ;( Aniuu współczuję Ci bardzo ;* nie będzie łatwo ale dasz radę :*cholernie ciężkie przeżycie dla przyszłej matki a szczególnie jak już się czuje ruchy... ;( bądź silna :*

Aniu - ja tez tej nocy nie spalam dobrze.. wczoraj mama przyniosla mi paczke pieluszek - powiedziala,ze w promocji byly to kupila..a ja w ryk.. ze nie chce by cos teraz kupowala.. to straszne co musisz teraz przezywac.. nie zrozumiale i bolesne.. nie umiem wyrazic slowami jak bardzo mi przykro..

moja znajoma stracila coreczke w 22 tyg.. nie umiala sobie z tym poradzic..podejrzewam,ze zadna z nas nie umialaby.. musiala skorzystac z pordni psychologicznej..minal rok..dzisiaj jest w ciazy..ale ciagle mowi,ze sie boi..ze nie wytrzyma drugi raz jakby cos sie stalo..ze ta ciaza choc wyczekiwana jest dla niej mega przezyciem i stresem zarazem..bo kazdego dnia sie boi.. a Tamarke ma w sercu..i ciagle o niej mysli..

Ty tez nigdy nie zapomnisz o synku..zawsze bedzie w waszych serduszkach..i bedzie sie Wami opiekowal z Gory..

3mkaj sie Kochana..:*

dokładnie, dlatego nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić co czujesz.

Najbardziej boli mnie to ze to byl juz 18 tydzien, czulam ruchy, wiedzialam jak bedzie sie nazywal...

Aniu mi też jest bardzo przykro, myślę że wiem co czujesz ja też straciłam pierwszą ciążę :-(

Aniu nie jestem w stanie wyobrazić sobie tego co czujesz chociaż sama straciłam dwie ciąże. Współczuje. Całą noc o Tobie myślałam.

Dzieki dziewczyny, ja sama o dziwo spalam dosc spokojnie, moze dlatego ze jestem skrajnie wyczerpana, stracilam litr krwi, non stop mi slabo... jak spie to nie musze myslec o tym horrorze;( nie wiem jak sobie z tym poradzic, musze przezyc swoja zalobe...nie wyobrazam sobie jak mam zyc normalnie, przeciez mojego maluszka juz nie ma, jednoczesnie nie chce o nim zapomniec a nie chce tez caly czas nosic w sobie tego bolu i zalu... balam sie go zobaczyc, dostalam jego zdjecia, ale boje sie spojrzec, boje sie ze nigdy juz nie zapomne tego widoku.

Inne tematy z forum

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....