Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (3)

Majowo - czerwcowe mamusie 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
15.05 aravls
17.05 aniella
23.05 gani
24.05 _dee_
26.05 Grosik
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia
07.06 Jotenka
08.06 stenemi
08.06 inka
12.06 MamaJasia
13.06 ja_sama
14.06 h_and_m (haemka)
14.06 Aniaa
16.06 stokrotka24s
20.06 julka
21.06 Justa78
23.06 Buniak
28.06 edycia32
28.06 moseka

jesli ktos zostal pominiety w liscie to dajcie znac, to dopiszemy :)

i przepraszam, ale nie pamietam, ktora z was podawala juz plec, zeby dopisac do listy, takze tez dajcie mi znac :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Majowo - czerwcowe mamusie 2013 (3)

tak sobie trochę poczytałam wstecz i widzę, że macie skurcze...
ja też mam (w ogóle nie bolą, tylko widzę jak mi się brzuch sztywny robi) i na szczęście lekarka zrobiła mi USG szyjki i okazało się, że mi się niebezpiecznie skraca, już mnie do szpitala chciała położyć, żeby nie urodzić wcześniej, ale pozwoliła mi do następnej wizyty poleżeć w domu... jutro idę na kontrolę i mam nadzieję, że już jest lepiej
oprócz skurczy nie miałam żadnych innych objawów, w sumie to też myślałam, że one są normalne już na tym etapie ciąży (to był 29 tydz), ale jednak nie i dobrze, że o tym wspomniałam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja nospy nie brałam jeszcze ani razu, a nawet jak coś zakuje to po prostu się położę a też nie jest to taki ból żeby aż tabletkę brać. A już zeby zapobiegawczo brać ... to bym się grubo zastanowiła.
Zaparć nie mam - jem pełnoziarniste pieczywo, kawa zbożowa też jest z błonnikiem no i co dużo warzyw i póki co mi pomaga. Ja wolałabym spróbować diete zmienić niż od razu nospe na zaparacia.
No ale każda mama wie najlepiej co dla niej i dla jej dziecka najlepsze ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

przepraszam, że się wtrącę, ale może któraś będzie chętna na ciuszki dziewczęce :)
http://picasaweb.google.com/106994381704249563788/Sukienki?authkey=Gv1sRgCJfxnJvvvZ3VTw
http://picasaweb.google.com/106994381704249563788/BluzkiBluzySweterki?authkey=Gv1sRgCI3tn8jY5JnYkwE
http://picasaweb.google.com/106994381704249563788/Spodenki?authkey=Gv1sRgCNDx_pymvd_aOw
http://picasaweb.google.com/106994381704249563788/Kompleciki?authkey=Gv1sRgCIioiKLV2ZeUrwE
http://picasaweb.google.com/106994381704249563788/PajaceBodySpiochyRajstopySkarpetkiCzapeczkiBuciki?authkey=Gv1sRgCNyIsubIo-CMCQ

staram się aby woda była nie za gorąca bo bez wanny ani rusz u mnie.

kapiele w wannie nie sa szkodliwe lecz trzeba pamietac by woda nie byla za goraca..

nikeotre kobiety relaksuja sie w wodzie..niektore rodza w wodzie.. ja choc mam prysznic i wanne to kapie sie w wannie..latem korzystam z prysznica..

no i właśnie nie zapytałam o te kąpiele. miałam zapisane na kartce i kartki zapomniałam.

wkurzam się sama na siebie bo na głupoty mam czas a ważne sprawy przelatują i nie pamiętam.

Hexusia a pytałaś o te kąpiele w wannie?

a jak polezec nie ma jak gdzie i kiedy a bol strasznie meczy to co wtedy zrobic? skoro lekarz powiedzial, ze mam brac (jesli dobrze pamietam do 3 tabletek dziennie) to czemu mam jej nie brac?

jak mnie kuło podbrzusze to lekarka kazała brać nospe, w sumie za każdym razem jak do niej dzwonie bo coś mnie tam boli,uciska czy kuje to mówi żeby brac nospę, więc myslę ze jest bezpieczna

no własnie sama nie wiem czy jest zdrowa czy nie

Oj to ja muszę zacząć brać nospe, bo zaparcia mnie potwornie męczą od kilku dni, tylko że ja mam nospe forte- to może wezmę tylko pół.

a ta nospa to na pewno taka nie szkodliwa? ja bym się grubo zastanawiała.. wolę jednak sobie trochę poleżeć niż coś brać..

Adziula ja właśnie od tygodnia zażywam nospę co dziennie i czasami nawet jak mnie nic nie ciągnie, tak zapobiegawczo. wstyd się przyznać ale tak jest.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

mi tez lekarz mowil, ze jak macica bedzie ciagnac, to brac nospe. no i powiem wam szczerze, ze z ciezkim sercem ale biore praktycznie codziennie. takie mam skorcze momentami i tak boli, ze az lzy leca. a tak strasznie boje sie, ze cos moze byc nie tak i np urodze albo zaczne rodzic za szybko, ze wole wziac ta nospe niz pozniej sie zamartwiac.

http://www.youtube.com/watch?v=2Ns7za7h99A tu link na yt

moja kuzynka mówiła mi, że jej lekarz powiedział, że jak ma cieżkie zaparcia to niech weźmie nospę. i też wzięłam drugi i trzeci raz i na prawdę działa.
zastanawiam się tylko czy jest ona szkodliwa. z kolei mój drugi lekarz mówił, że jak będą boleć mnie boki kiedy macica się powiększa to mam brać nospę 3 razy dziennie.

tak na poprawę humoru. ja mam dzisiaj wisielczy nastrój.
https://www.facebook.com/photo.php?v=505819052773774&set=vb.100000370521534&type=2&theater

łazienkę u nas zawsze myje mąż, jeszcze przed ślubem on mył, bo ja, jego zdaniem, jestem niedokładna :P ale prawda taka że nie znoszę myć łazienki więc się nigdy nie przykładam :P

ja też pakuje zakupy, bo jak to mąż robi to wychodzimy z nastoma siatkami zamiast dwoma-trzema..

nie wiedziałam, że nospa pomaga przy zaparciach... będę musiała chyba jednak uzupełnić naszą apteczkę..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja tez jeszcze nie bralam nospy odkad jestem w ciazy.. czasami mocno bolal brzuszek ale dawalam rade.. dlatego teraz jak sie rozchorowalam to lek chcial dac antybiotyk, ale w sumie stwierdzil,ze sprobujemy bez antybiotyku..no i chyba jest mi ciutek lepiej..

ktos tu zapytal,czy wieszanie prania to ciezkie zajecie - pewnie,ze nie ciezkie,ale mnie np. meczylo..schylac sie do miski, podnosic pranie i wieszac dlatego u nas to robi maz..a podlogi tez umyje jak mnie najdzie ale zazwyczaj to maz robi bo tak sie kiedys podzielilismy obowiazkami..

ja np. lubie sprzatac lazienke (bo swietnie widac efekty) choc wiem,ze to tez nie jest za lekka praca..no ale lubie to robic i tego nie odmowie sobie..

A na zakupy te wieksze jezdzimy raz w tyg i wtedy ja moge wkladac do wozka, przy kasie wykladac i pakowac a nosi maz no chyba,ze mi sie trafii papier toaletowy badz inne lekkie zakupy..

jeżeli chodzi o tarczycę i witaminy to mój lekarza kazał mi brać falvit mama z jodem.
powiedział, że nasza dieta jest tak uboga w jod mimo tego, iż mieszkamy nad morzem a dziecko w środku potrzebuje jodu. więc nie ma przeciwwskazań.

odnośnie nospy pytam bo ja czasami biorę i pomaga mi też ona w zaparciach.

ja nie biorę, może i powinnam, ale jeśli ból mija jak odpoczywam, to po co się faszerować?

Inne tematy z forum

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...