Re: Małżeństwo pastorskie chętnie pozna samotnych, małżeństwa, rodziny
tak samo jak nie potrafimy rozmawiać o Polsce
tak samo nie potrafimy rozmawiać o szeroko pojętej duchowości-
a dla mnie ona wykracza poza religie,powtarzam to już po raz enty---
a i tak -większości z was,którzy wkłądacie nas wszystkich w 1 worek
tak samo jak wśród wszystkich Polaków jest tendencja[na reke tym którym zależy,żebysmy byli skolonizowanym narodem)---tendencja do dzielenia ludzi NA pisowców i po-wców,..katoli i nie katoli
tymczasem pomiędzy tymi dwoma -połowa to ludzi eo pomieszanych poglądach-zgadzają się z jakas tam teoria,postepowaniem,dogmatem,a nie zgadzają się z cała reszta
ktoś mi zarzuci,że jeśli nie zgadzam się ze wszystkim--to nie naleze do tej kasty---nic błędnego
swiat się zmienia ,a zycie nie jest czarno -białe
jeszcze niedawno jajko było niezdrowe,a teraz jajko jest jak najbardziej pełnowartościowym pożywieniem i o najlepiej przyswajalnym cholesterolu
to samo jest w każdej dziedzinie---niektórym z was nie chce się czytac--wielu swiatowej sławy naukowców przyzanje się ,że dochodzi do wniosku ,że COS musi być co to wszystko ruszyło w obieg i że jest to najwyzsza inteligencja
prztocze wam M.Plancka---"jako fizyk ,który przez całe swoje zycie służył najbardziej trzeźwej nauce,jaka jest badanie materii jestem z pewnoscia wolny od podejrzeń o fantazjowanie.po moich badaniach dotyczących atomu mogę powiedzieć państwu co nastepuje-MATERIA NIE POWSTAŁA SAMA Z SIBIE,cała materia powstaje i istnieje tylko za sprawa siły,która wprawia cząsteczki atomu w drgania..../musimy zatem przyjąć ze za ta siła kryje się swiadomy,inteligentny duch...pierwotna przyczyna wszelkiej materii...nie ta widzialna lecz przemijajaca materia jest tym -co realne ,prawdziwe...."
mało tego --odkrywa się to,co przekazywane było w legendach
forme atomu,budowe chromosomu,to,jak powstało zycie--jest w legendach ludów z całego swiata
oczywiście przekazane w sposób pierwotny,na poziomie zrozumienia danej nacji i z błędami tłumaczenia
tylko,zeby to oluwac warto byłoby co nieco poczytać,na youtube jest mnóstwo wykładów,pismiennictwo polpularnonaukowe jest szeroko dostepna...
ja nikogo nie przekonuje do przyjęcia tego,że jest przebogaty swiat duchowy, atym bardziej kogos,któ nie potrafi zauwazyc niezwykłości i złozonosci wszystkiego co wokół nas i poza nami
swiat jest niezwykle skomplikowany,wiemy o nim zaledwie tyle co naparstek--a nie prosty
0
1