Mam dość - moje dziecko płacze co noc!

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Dziewczyny jestem już zupełnie bezsilna...córka ma 3,5 roku a budzi się kilka razy w ciągu jednej nocy z płaczem CODZIENNIE! Dużo czytałam na ten temat i fakt, że córka ma do wycięcia trzeci migdał, mąż od pół roku pracuje w Niemczech i zjeżdża raz w mcu na tydzien, wiem że rozłąka jest dla niej ciężka. Tylko czy to może powodować aż takie nocne budzenie? Od ok roku nie było nocy którą przespała całą bez przebudzenia. Czasami przebudzi się raz ale z reguły są to 3-4 razy :((( Pomóżcie....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mam dość - moje dziecko płacze co noc!

typowe leki nocne ..tez to przechodziliśmy niestety - kupiłam w aptece Melisal tak syrop na bazie melisy i podawałam dwa razy dziennie rano i na wieczór , muszę powiedzieć , ze trochę pomagał ale efekty po ok 2 tyg systematycznego stosowania
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

http://www.doz.pl/leki/p4693-Melisal_forte
mialam taki chyba własnie forte , podawalam za zgodą lekarza , c jakis czas robiłam przerwy na tydzień-dwa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja, z zalecenia lekarza, podawałam córce (była w podobnym wieku) Hydroksyzynę - córka budziła się co noc i odstawiała histerie, a w dzień anioł. Podawałam bodajże przez 2 miesiące, potem co drugi wieczór i przeszło :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Hydroxyzyna moze działać tez zupełnie odwrotnie czyli pobudzająco - u nas zupełnie się nie sprawdziła a wręcz powodowała jakies dziwne stany - podałam raz i się wystraszyłam reakcji na nią ...juz nigdy nie odważyłam się jej podać
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuję dziewczyny hydroxyzyny nie zaryzykuję ale ten syrop z melisą wypróbuję....

postaw w pokoju jakieś światełko,może wysadzaj malucha siusiu " na śpiocha" -jak idziesz spać

ta jest super

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70150982/

a ile casu to już trwa? może to bóle wzrostowe?

a nie boli ją coś przypadkiem? moja córa też mi się budziła tak w nocy ( a w dzień normalne radosne dziecko), ale to były raptem 3-4 noce i tez płakała. Jak płakała to nie można było się z nią dogadać, jakby w jakimś takim amoku była i nie kontaktowała. 4 nocy aż nakrzyczałam na nią żeby doszło do niej to co mówię to powiedziała, że ją ucho boli. Poszliśmy do lekarza i rzeczywiście miała ucho czerwone. dostała antybiotyk.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W poniedziałek jestem z nią umówiona do pediatry bo często narzeka w nocy, że bolą ją nóżki, narzeka też na nogi w ciągu dnia-kilka razy w tyg od dłuższego czasu, mówiłam innemu pediatrze to zbagatelizował to i powiedział że w tym wieku może tak być ;( zawsze pytam co się dzieje, czy się coś przyśniło złego...czasami sama mówi, że się przysnilo ale to bardzo rzadko, często mówi "nie wiem" :( kiedy pytam "Zuziu co się dzieje? coś się stało? dlaczego płaczesz?" ona odpowiada nie wiem co się stało, nic nie boli... światełko to nasz przyjaciel, w korytarzu pali się co noc... najczęścoej jest tak, że ona nie wie co się dzieje, że płacze :( owsików nie ma, kiedyś miała ale przeszłyśmy bardzo długa kurację i udało się pozbyć dziadostwa...

Trwa to od około roku. Ktoś mi doradził że to może być niedobór potasu... muszę porozmawiać z lekarzem, poproszę o skierowanie na jakieś badania...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

na takie bóle wzrostowe, na bolące nóżki to podobno jest dobra maść- pulmex baby. rozgrzewa i uśmierza ból.
czytałam kiedyś w necie na temat owych bóli i tam mamy polecały
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czasami stosuję amol, kiedy byłam mała miałam reumatyzm, byłam w dwóch sanatoriach w wieku 10-12 lat i boję się, że córka coś przejęła ode mnie... Eh dzisiaj już druga pobudka odkąd zasnęła :(

współczuję ci bardzo
moja starsza córa, też 3,5 letnia od małego do tej pory dobrze śpi i przesypia całe noce bez pobudek (odpukać ;) ) ale z młodszą, teraz 9 miesięczną miałam przeboje bo budziła mi się co godzinę i już po prostu wymiękałam :/ myślałam, że zwariuję.. ale na szczęście ( też odpukać ;) ) poprawiło się i już jest dużo lepiej :)

i Tobie/Wam życzę tego samego :) żebyś w końcu znalazła przyczynę tych pobudek, bo jednak jak córa się budzi codziennie po kilka razy już od roku to musisz być wyczerpana :(

myślę, że zrobienie badań z krwi jest dobrym pomysłem. zbadaj też może mocz i kał na pasożyty

mojego syna bolały nóżki. Pediatra poleciła podawać wit. D i przestały go boleć
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najprawdopodobniej to bóle wzrostowe, ale jeśli córkę kiedyś ugryzł kleszcz może być bolerioza. Mój synek niedawno przechodził boleriozę i budził się z bólem nóżek (jest to jeden z objawów choroby) także jeśli miała kleszcza warto powiedzieć o tym pediatrze.

przerabialismy nocne bole nozek i to takie, ze Mlody nie mogl chodzic. Pediatra polecila nam syrop Magsolvit B6, podawalismy 1-2 razy ziennie przez 2 miesiace. Poskutkowalo. Dodatkowo, jak pojawialy sie bole stosowalismy nurofen i robilismy masaze nozek.

Przechodziłam to rok temu. Nic się w naszym życiu specjalnego nie działo a młoda budziła się co noc - teraz ma prawie 4 lata (w sumie to budziła się do urodzenia kilka razu w nocy) ale latem zeszłego roku budziła się z krzykiem, płaczem i narzekała że nogi ją bolą.

Poszła w końcu do pediatry - zleciła nam serie badań m.in. na gospodarkę wapniowo - fosforową. I okazało się że młoda ma za dużo wolnej wit, d w organizmie. Musiałam ograniczyć jej nabiał i dać się jej poopalać - nie smarować 50:)

W sumie nie wiem co zadziałało ale jesienią, jak poszła do nowego przedszkola wszystko przeszło:) zaczęła w końcu spać bez pobudek i krzyku.

Teraz odkryłam ze budzi się w nocy i marudzi jak pójdzie za późno spać. niby wtedy dziecko powinno być padnięte a u niej tak to działa że jak pominie swoją godzinę zasypiania to w nocy są afery.

Moja młodsza siostra też tak miała (babcie wręcz nie chciały żeby u nich na noc zostawała beze mnie bo się bały że sobie nie poradzą) w wieku kilku lat - jedynym sposobem było zapalenie światła i obudzenie jej, jak dotarło do niej że wszystko jest oki to szła spać. Śniło się jej coś albo przeżywała poprzedni dzień.
Mój najstarszy syn też kilka razy się tak budził - obudzenie pomogło.
Średni miał etap że darł się co noc i nie było wiadomo o co mu chodzi :(
Obstawiam że albo przeżywali wydarzenia ostatniego (ostatnich) dnia, albo coś ich bolało.
Trzymam kciuki żeby szybko minęło!

na to niemasz wplywu ja wyciszalam mloda przed snem itd i nic moja kopala po lozku plakala jakby ze skory ja obdzierano trwalo to do ok 4 roku zycia.....czyli ok roku potem chyba wyrosla...

My mielismy to samo .Z zalecenia neurologa podawalismy hydroxyzyne,po ok.1-2mcy przeszlo ,ale nie calkiem .Kuba jeszcze sie budzil w nocy,ale bez placzu.

Inne tematy z forum

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...