Mamusie Lipiec-Sierpień 2020 :)

Hej, niedawno dowiedziałam się, że po raz drugi zostanę mamą, wszystko wskazuje na to, że maluch pojawi się na świecie w połowie sierpnia. Jeżeli są tu jakieś mamy, które również spodziewają się dziecka w podobnym okresie, to serdecznie zapraszam do tego wątku, fajnie byłoby stworzyć swoistą grupę wsparcia ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jestes mama to chyba powinnas miec cos do powiedzenia. Tatus i tak daje nazwisko wiec chyba powinien troche poluzowac wiec dzialaj :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prawda. Mnostwo zwierzat ma imiona ludzkie. Niektore jednak kojarza sie bardziej niz inne.

Hektor byl najlepszym mezczyzna, mezem i ojcem w calej opowiesci o Troi. Z psem bardziej kojarzy mi sie Maksio. Hektor jest bardzo popularny w krajach latynowskich.

Luxtorpeda. To właśnie byłyśmy razem. Moja urodziła się 24.06.2012....
Tylko wtedy miałam nick Mikulka.

No to żeśmy po szalały po tylu latach.
O ile. Pamiętam. To my się nawet na żywo spotkalysmy.

Ja mam najnowszy model x-mova i ten wózek płynie ! Mimo że nie należy do najmniejszych to naprawdę prowadzi się lekko jedną ręką :) amortyzacja bajka !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

https://uck.pl/dla-pacjentow/informator-pacjenta/porody.html

jeśli chodzi o UCK, to tu masz wszystko wypunktowane :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy któraś z Was ma może jakaś gotowa listę porodowo szpitalno wyprawkową ? Chodzi mo głównie o to jakie ilości czego kupujecie na start? Ile pieluch, ile tetrowych, jakie butelki itd? W sieci jest dużo ale nie znalazłam nic precyzyjnego. Może ktoś ma gotowca :)

jak dla mnie w x move amortyzacja się sprawdzała. a generalnie co weekend jezdziliśmy za miasto i tam go mocno testowaliśmy - w lesie, na polnych drogach. Nie mam porównania do innych wózków - ot, tyle co widziałam u koleżanek i miałam wrażenie ze jednak x move lepiej sie sprawdzał. ale podkreślam - to było 8 lat temu, na pewno jakieś nowe systemu wynaleźli do tego czasu :)

Bumbox, czerwiec :)
a to by było dopiero :)

Bumbox jakość jest ok. Noszę rozmiar 36. Przed ciążą miałam w pasie 65cm, teraz mam w brzuchu na wysokości pępka 93 i mieszczę się w rozmiarze S w tej sukience. Materiał nie prześwituje, długość przy 160cm wzrostu u mnie leciutko przed kolano. Jestem mega zadowolona, do dziś wszystko -25%

https://www.fasardi.com/pl/sukienka-granatowa-9988.html

Może chce któraś ubranka dla noworodka i starszego chłopca/dziewczynki do rozm.92?Mam ciężką sytację materialną i chciałabym troszkę zarobić sprzedając ubranka po dzieciach,ciuszki są zadbane,niektóre ubrane po kilka razy,większość firmowych.Fotki dla chętnych na maila lub messanger.

Znalazłam opinie o xmove,ze pomimo amortyzantorów wózek słabo amortyzuje :) jak u Pani doświadczenia ?

Luxtorpeda, z jakiego miesiąca masz córkę z 2012? Bo coś czuje ze drugi raz razem na forum trafiamy.
My po córce z 2012 mamy tako acoustic a teraz do kupiłam snap 4. Głównie że względy na mobilność i lekkość. Ponieważ poza lozeczkiem i materacykiem nic nie mieliśmy do kupienia to zaszalałam, szczególnie że dużo jeździmy a tako jest słabo pakowny.

Ja obecnie chodzę głównie w długich spodniach. Jest mi najwygodniej. Kupiłam. Sobie tylko jakieś getry.

Ja poproszę linka do tej sukienki z fasardi. Jaka jakość u nich?

ja mam x-move - co prawda kupiony w 2012 dla mojej pierwszej córki, głęboki i spacerówka, ale nie zamienie na żaden inny! sprawdzałam jakiś czas temu i nadal wygląda ok, wiadomo, przed użyciem jeszcze wypiorę wszystko co się da. Ale polecam zdecydowanie. Szukaliśmy wózka na każdy teren i sprawdził się i w mieście i na wsi na polnych drogach.

o, szkoda, że nie mieli lionela, bo chcę właśnie ich łóżeczko turystyczne. nie widziałam jeszcze na żywo, ale wydaje mi się bardzo funkcjonalne. może któraś z Was oglądała?

Ja miałam na czczo 92 i jestem już po konsultacji u diabetologa, endokrynologa. Teraz przez tydzień mierze cukier glukometrem. I podobnie jak na krzywej tylko na czczo cukier podwyższony. Jak przez tydzień się to utrzyma, to najprawdopodobniej insulina

Myśmy dziś dobrnęli do sklepu, na wózki tylko rzuciliśmy okiem, oglądaliśmy tylko bebetto nitello i bresso, mężowi się podoba bresso, mówi, że "solidniej wygląda". Natomiast z dostawkami - obojętnie czy Chicco czy Kinderkraft - okropnie chwiejne są, nie będziemy mieli opcji podpięcia do ramy łóżka, w miarę sensownoe wypadło tylko cotobaby, która się najmniej ruszała i tak też mówił sprzedawca (inna rzecz, że nie mieli np. marki lionel w ogóle).

ja mam wózek po dwóch chłopakach siostry - marka Emmaljunga, model Edge Duo. woziłam nim czasami siostrzeńców i był me-ega wygodny - bardzo zwrotny. siostra raczej średnio szanuje rzeczy ;), a wózek wciąż nadaje się do użytku, więc wnioskuję, że jest wytrzymały. mieszkają na czwartym piętrze w kamienicy bez windy i wiem, że dawała sobie radę z jego wnoszeniem/znoszeniem w razie potrzeby. u nas ten problem odpada, ale myślę, że świadczy to o jego lekkości i łatwości rozebrania na części :) ona była bardzo zadowolona, dlatego też go zostawiła dla mnie albo brata, bo inne rzeczy raczej sprzedawała - mam nadzieję, że my też będziemy :)

jeśli chodzi o sukienki, to u mnie jest to obecnie podstawa, kiedy wychodzę do ludzi :) jeszcze nie kupiłam żadnej z myślą o ciąży, bo i tak zawsze nosiłam "oversize'y". teraz dopiero doceniam fakt, że całe życie tyłam głównie w brzuchu i od zawsze brzuch był moim kompleksem, który starałam się ukryć - także moda na "magdę gessler" trwa u mnie w najlepsze ;)

Re: Mamusie Lipiec-Sierpień 2020 :)

Nie mam pojęcia co polecić w sprawie wózka. Sama będę zamawiać Muuvo Quick 2.0 ponoć koła na każdy teren. Tylko 2100 to cena za sam wózek 2w1, do tego jakiś fotelik jeszcze trzeba będzie dokupić.

Kupiłam w Fasardi sukienkę taką bawełnianą, rękaw 3/4. Genialna jest. Spokojnie się w niej brzuch mieści, a jest mega wygodnie. Żałuję,że nie zamówiłam kilku kolorów. Więc jak się w nic nie mieścicie, to polecam. Sukienkę spokojnie wynosicie po ciąży,a cena też nie jest wygórowana.

Re: Mamusie Lipiec-Sierpień 2020 :)

Zastanawiam się nad wózkiem ? Jakie macie doświadczenia ? Szukam czegoś na każdy teren do miasta i do lasu. Waham się pomiędzy Xlander Xmove lub Britax 4Motion plus. Może macie jakieś inne swoje wózki do polecenia ? :) help

Inne tematy z forum

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (74 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...