Mamusie Marcowe i Kwietniowe cz.2

-Marzec-
2.03-Eweliina
9.03-Ineskaa
15.03-Flatershine
26.03- darlonek
27.03-panna-anna
30.03-Lucky83

-Kwiecień-
2.04-Agi8877
2.04-gosiaczek.k
26.04-kruszynka82
27.04-jagodzianka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie Marcowe i Kwietniowe cz.2

Ja też po wizycie :) ale dziś nie mialasm usg, tylko przyszlam z wynikami, dr założył kartę ciąży, zbadał szyjkę itd. Wszystko ok a najsmieszniejsze jest to, ze schudlam troszkę a byłam przekonana, że przytylam :/ ale nier narzekam :P

Przychodnia na Jagiellońskiej w Gdańsku. Lekarz nazywa sie dr Zinkiewicz.

a mi kazano gdzie indziej szukać, bo w mojej przychodni nie robią. Możesz zdradzić gdzie Ty chodzisz?

Cześć M.,
z tego co wiem, to usg prenatalne jest chyba standardem. Ja właśnie dziś miałam :) a robiłam u swojego lekarza prowadzącego na NFZ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cześć :)
Też mam termin na kwiecień :)
Wczoraj miałam pierwsze USG- niesamowity widok!
Powoli się oswajam z nowiną.
Chciałam się was podpytać o usg genetyczne- gin kazała mi je zrobić, a teraz się martwię czy rzeczywiście miała ku temu jakieś obawy czy to profilaktyka i wszyscy takie mają.
Gdzie je robiłyście i za ile?

Sasanka, u Zinkiewicza jak to u Zinkiewicza... duże opóźnienie ;) Byłam zapisana na 8:20, weszłam do położnej u 8:10, a siedziałam tylko u niej przeszło pół godziny - zakładanie karty ciąży, między czasie inna pacjentka wyszła z gabinetu, więc położna musiała jej wypisać zwolnienie, ustalić kolejny termin itd. Potem zawiesił się system i już w ogóle nic nie dzialalo, więc kazała mi iść do lekarza, bo i tak nie mogła nic zrobić heh :)
Od lekarza wyszłam o 9:30 i widziałam, że babeczki za mną były nieźle wkurzone ;)
Poszłam za Waszą radą i zjadłam rano coś słodkiego. Maluszek ślicznie fikał, lekarz stwierdził, że trzyma rączki jakby przez telefon rozmawiał albo przez lornetkę patrzył :) Najważniejsza rzecz, że wszystkie parametry w normie, rozwija się zdrowo, a mi nawet poprawiły się wyniki krwi, co podobno dziwne, bo i im dalej w ciąży, tym podobno gorsze :)

Piękny to był poranek :)

Mdłości temat rzeka .. jedne wcale nie maja a drugie nawet do 3trymestru.
Najczesciej to poprostu uroki ciąży , ale warto pomyslec czy może nie jest cos na rzeczy , cos co jemy lub pijemy co sprawia ze mamy gorsze mdlosci i zlikwidowac to z naszego życia. Warto usiasc i przemyslec :))

U nas bez zmian , brzuch rośnie i zaczynaja sie moje problemy z nogami czyli ze skurczami i dziwnym uczuciem w nogach od dluzszego siedzenia.
Heh w pierwszej ciazy troche pozniej mnie to wzielo bo okolo 35t. Musuakan wymeczyc nogi aby zasnac , a że rodzilam rowniez zima w styczniu , to po nocach nei chcialo mi sie chodzic , wiec mnoim "wybiegiem" byl dywan , potrafilam z 3-4 godz chodzic wokol niego , oczy spaly nogi dalej chodzily. LEkarz nie chcial nic przepisac , a domowe sposoby nie pomagały.
Wczoraj wybralismy sie do Londynu , daleko nie mamy 1godz drogi autostrada , nooo aleee pec chcial , był wypadek . Jechalismy 3 godz do centrum. Wracajac w samym londynie ktos kogos potracił i wyjezdzalismy z samego centrum 3 godz wiec do domu jechalismy łacznie okolo 4 godz .. powiedzialam oostaaaatni raz ..

Całujemy ! :)

Nie straszcie mnie... Liczyłam po cichu na to ze mdłości ustąpią wraz z końcem pierwszego trymestru :(
Widze, ze karty różnie zakładają, mi się po prostu wydawało, że 15 to trochę późno. no nic, pewnie będę miała jeszcze milion takich głupich pytań ;)
Panna Anna pochwal się, jak tam po dzisiejszej wizycie. Z tego co pamiętam to chyba chodzisz do Zinkiewicza, tak jak ja ;)

ja też mdłości miałam stosunkowo krótko. może z 3 tyg.

teraz jestem rozleniwiona, ospała a wczoraj mi dokuczał ból taki ala skórcz w dole brzucha. podobno macica się przygotowuje stąd takie skurcze w podbrzuszu.Nie plamie wię jest ok. Nadal przyjmuje luteine 2 x dziennie.

a wizyta za 2 tyg, nie mogę się doczekać bo w wtedy będę miała założoną kartę ciązy.

Czyli naprawdę jestem szczęściarą że miałam je przez chwilę... :) Ja kolejną wizytę mam 10.10. Jak to przeżyć? :)

Darlonek, powodzenia! Ja też jutro mam wizytę i tak samo jutro będę miała założoną kartę :)
a mdłości... szkoda gadać ;) chyba nigdy się nie skończą ;)

Hej hej :)
Mi gin jutro założy kartę jak przyjdę ze wszystkimi wynikami, a jestem w 13 tyg. :)
Ja też ciągle mam mdłości, ale tak samo łapią już tylko wieczorem.

Witam mamuśki:)

Cudownie, że po wizytach same dobre wieści:))
Ja kartę miałam założoną w 9 tyg.
Rozbolał mnie dziś ząb:( najgorsze, że wizytę mam w środę, chyba umrę do tego czasu:(
A ja nadal mam mdłości, dobrze, że głównie wieczorem.

Ja bede miala dopiero za miesiac, to bedzie 15 tydzien

Mi lekarz zalozyl w 7 tyg
Teraz mam 15 tydz i wreszcie przeszly mdlosci na dobre,

Ja juz mam. Założona na ostatniej wizycie- 12 tydz.

ja jeszcze karty ciąży nie mam, ale ustaliłam w czasie poprzedniej wizyty że 29.09 mi założą tuż przed wizytą - to będzie początek 11 tyg

A własnie dziewczyny, macie już karty ciąży? Jeśli tak to w którym tygodniu Wam założyli?

Hehe, dlatego moj tak fkal ostatnio, bo jadlam skittles'y w oczekiwaniu na wejscie do gabinetu :)

Zapomniałam dodać - znów wskoczyliśmy na termin 27.03 :)

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam