Mamusie Marcowe i Kwietniowe cz.2

-Marzec-
2.03-Eweliina
9.03-Ineskaa
15.03-Flatershine
26.03- darlonek
27.03-panna-anna
30.03-Lucky83

-Kwiecień-
2.04-Agi8877
2.04-gosiaczek.k
26.04-kruszynka82
27.04-jagodzianka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie Marcowe i Kwietniowe cz.2

No to wklejam najaktualniejszą wersję. Powoli kwietniówki doganiają liczebnie marcówki :)

-Marzec-
02.03 - Eweliina
04.03 - jaydee
05.03 - Vika - dziewczynka :)
09.03 - Ineskaa
10.03 - wisienka3107
15.03 - Flatershine
18.03 - Justas
21.03 - j.malgorzata :)
26.03 - darlonek
27.03 - panna-anna
27.03 - Lucky83
27.03 - TaLala

-Kwiecień-
02.04 - Agi8877
02.04 - gosiaczek.k
05.04 - Kanika
07.04 - sasanka
17.04 - kruszynka82
17.04 - beti1982
20.04 - ciekawa
22.04 - Patla
27.04 - jagodzianka

Vika Girl - dziękuję! Na pewno zerknę.

Dziewczyny musiałam zmienić nieco swój nick bo dopiero się zalogowałam. Ale to nadal ja - ciekawa :) pozdrawiam

Ciażowe są jeszcze w C&A, w sklepie Kamama we Wrzeszczu i na stronie Next z wysyłką do Polski tez mozna cos dostac.

Z ciuchami typowo ciążowymi nie pomogę, zupełnie się nie orientuję. Może warto przejrzeć ofertę w internecie, jeśli uznajesz zakupy w sieci.

Widzę, że miałam szczęście, skoro udało się rozpoznać płeć już w 13. tygodniu.

darlonek - dzięki, jak tylko skończy mi się areszt łóżkowy to zerkne do h&m....

ineskaa - fajnie, że nie jestem sama. Nie wiedziałam że taki deficyt w te "tańsze"sklepy . A może ktoś zna jakiś sklep internetowy.......

Jak już Nas dużo... mam nadzieję, że będziemy bardziej aktywne:) Witam więc nowe mamusie:)

Mi wstępnie lekarz zasugerował płeć w 13tc, następnie w 15. Jutro mam wizytę i mam nadzieję, że się potwierdzi już na 100%.
Mieszkam ok 140km od gdańska ale jak tylko się uda to będę rodzic w gdańsku. Po ostatnich doświadczeniach nie czuje się bezpiecznie tym bardziej, że tutejszy szpital nie ma oddziału dla wcześniaków więc nie wyobrażam sobie sytuacji, że w razie czego transportują mi dziecko do innego miasta.
dziewczyny powodzenia na wizytach, już niestety nie pamiętam kiedy kto idzie ale za wszystkie mamy i dzidzie trzymam kciuki.

Co do odzieży ciążowej to mam podobne odczucia, większość ma wzory lub fason jak dla babci, a jak już znajdę coś co wpadnie mi w oko to kosztuje tyle, że przestaje mi się tak bardzo podobać. Poza tym jestem mamą dwóch dziewczynek i najczęściej jak idę na zakupy dla siebie to kończy się tym, że zapełniam szafę moich dzieci, a ja nadal nie mam co założyć. Co tu zrobić jak zakupy dla naszych Pociech są takie przyjemne:)

Witam kolejne mamy :)
Beti u nas było identycznie, bobo wcisnelo pepoweine między nóżki i dalej żyjemy w niepewności ;) mam przeczucia, że dziewczynka, ale zobaczymy na połówkowym :)
Ja z ciuszkow ciazowych na razie kupilam tylko dwie party jeansow w h&m i jestem mega zadowolona, bo są bardzo wygodne, chociaż brzuszek u mnie mikroskopijny to w normalnych było mi juz za ciasno ;)
Dziewczyny zakladajcie suwaczki, będzie łatwiej się rozeznać która w jakim jest tc :)

Witam serdecznie wszystkie mamy :)

Jestem tu nowa i mamy termin na 22.04.

Jestem w 12 tygodniu i jutro idziemy na usg prenatalne. Trochę się stresuje ale mam nadzieję, że z maluszkiem jest wszystko w porządku.

hej dziewczyny. My byliśmy na prenatalnym w poniedziałek - jeśli się ktoś zastanawia czy warto to polecam bardzo. Można się dużo dowiedzieć i rozwiać wątpliwości. U nas płeć potwierdzona nieoficjalnie więc na razie nie będę podawać ale strasznie się zdziwiłam, ze w 13 tygodniu już można rozróżnić płeć.

Powiedźcie dziewczyny gdzie można kupić jakieś fajne ciuszki ciążowe w trójmieście? Wiem, ze trochę wcześnie o tym myślę ale..... W styczniu idziemy na wesele i tak się rozglądam powoli ale powiem wam szczerze że jestem lekko podirytowana. Te wszystkie ciuchy w internecie są jak dla mojej mamy....nic mi się nie podoba, nic nowoczesnego. Nawet te codzienne ubrania jakieś takie babcine. Jak już się trafi coś fajnego to za kosmiczne pieniądze. Może orientujecie się gdzie w przyszłości można zajrzeć?

u mnie mdłości całkiem mineły.

Ciągle mam na coś ochotę ale nie wiem na co :( szukam i szukam aż trafie na to na co mam ochote :)

czyli jednak jest szansa na poznanie płci w dniu dzisiejszym:) ale sie jakoś mega nie nastawiam.

coraz więcej nas cięzarowek, przeważają marcóweczki

Cześć dziewczyny, ja juz po genetyczny, wszystko wygląda dobrze ale pępowina była między nóżkami więc nie mamy jeszcze potwierdzonej płci. Dzidziuś jest większy i bardzo ruchliwy.
Dziś czuję sie fatalnie, nie wyspałam się i boli mnie głowa, na szczęście od 3 dni nie wymiotuję a mdłości są trochę łagodniejsze :)

Kruszynka, u nas było widać na genetycznym w 13 tc. Jeśli Twój lekarz ma dobry sprzęt i maluch się dobrze ułoży, to spokojnie powinno już być widać. :-)

Witam nową mamę. :-)

-Marzec-
02.03 - Eweliina
04.03 - jaydee
05.03 - Vika - dziewczynka :)
09.03 - Ineskaa
10.03 - wisienka3107
15.03 - Flatershine
18.03 - Justas
21.03 - j.malgorzata :)
26.03 - darlonek
27.03 - panna-anna
27.03 - Lucky83
27.03 - TaLala

-Kwiecień-
02.04 - Agi8877
02.04 - gosiaczek.k
05.04 - Kanika
07.04 - sasanka
17.04 - kruszynka82
17.04 - beti1982
20.04 - ciekawa
27.04 - jagodzianka

--------------------------------------------------------------------------------------
cześć, dołączam do brzuchatek :) termin mamy na 21 marca, jeszcze nie wiem kto mieszka w moim brzusku, jutro mamy wizytę, może się ujawni :) ostatnio pokazało nam stopę :) mam 4 letniego synka, który czeka na rodzeństwo i bardzo się cieszy, że zostanie starszym bratem :) synka rodziłam w Wojewódzkim i teraz też bym tam chciała.

dzis na 20 mam usg genetyczne. chciałabym mieć chłopca, ale jeszcze chyba za szybko na rozpoznanie płci.

Rzeczywiście ten 27. nieźle się zapowiada. ;-)
Zdrowiej, oby to nie było nic poważnego.

Witam kolejną mamusię :) widzę, że mamy ładne obłożenie na 27.03 :)
A teraz mnie chorobsko łapie :( Czas na imbirowa miksturę.

Jaydee, dzięki za dopisanie do listy.

U nas na 95 procent będzie chłopiec. :-)

Ja na pewno na Zaspie bo mój gin tez jest tam poloznikiem i tez mam blisko :) Moze faktycznie się spotkamy. Chociaz to moja 3 ciaza a 2 poród miałam 2 tyg przed terminem :) Zobaczymy :)

Vika, prawdopodobnie będę rodzić na Zaspie, bo mam najbliżej i mój gin tam jest położnikiem (choć nie nastawiam się, że będzie odbierał poród). Jeszcze nie zdecydowałam ostatecznie, ale jeśli Ty też uwzględniasz Zaspę, to może się spotkamy na porodówce :)

jaydee- gdzie bedziesz rodzic? :)

Inne tematy z forum

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...