Mamusie Marcowe i Kwietniowe cz.2

-Marzec-
2.03-Eweliina
9.03-Ineskaa
15.03-Flatershine
26.03- darlonek
27.03-panna-anna
30.03-Lucky83

-Kwiecień-
2.04-Agi8877
2.04-gosiaczek.k
26.04-kruszynka82
27.04-jagodzianka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie Marcowe i Kwietniowe cz.2

je też byłam wczoraj u lekarza i wszystko jest ok, moja ginekolog powiedziała nawet - oj chyba będzie chłopak bo coś tu zwisa i pokazała mi jeszcze z drugiej strony dzidziusia, że rzeczywiście coś zwisa, bardzo się cieszę i wiem że może sie okazać że to będzie jednak dziewczynka bo ciąża jest bardzo wczesna ale i tak bardzo się cieszę bo mam już córeczkę. Za dwa tygodnie idę na usg prenantalne do innego lekarza bo moja nie robi.
Ja będę rodziła w Gdyni w Redłowie tak jak piewsze dziecko.

Naprawdę jestem duuuzo spokojniejsza :)
Co do bólu gardła wiem, ze są tabletki dla kobiet w ciąży- Prenalen, ciezarne kolezanki stosowały. Chyba jeszcze syrop jest :)
Lucky cieszę się, że wszystko dobrze :)
Dziewczyny zastanawialyscie się gdzie chcecie rodzić?

Ja wczoraj byłam na podsumowaniu usg genetycznego z testem pappa. Wyniki są bardzo dobre :) U kobiet w moim przedziale wiekowym prawdopodobieństwo chorób genetycznych wynosi 1:256, a u mnie wyniki wskazują że jest 1:10130 :) pani doktor powiedziała że dzidzia jest zdrowa i kazała sie nie martwić :) Teraz wizyta z usg 10.10 juz nie mogę sie doczekać aż zobacze mojego skarba :) Nie było mnie teraz tydz w pracy i dziewczyny mówią że bardzo mi brzuszek urósł więc dzidziol szaleje :D

Co do bólu jedynie boli mnie strasznie miejsce po znieczuleniu ;/
i powiem Wam ze nie podejrzewalam ze to moze byc taki bol , dzis doslownie pochodzilam 30 min po miesce , prosta droga tepo moje , stalelm na swiatlach i nie moglam ustac.

bol glowy rowniez miewam , jak juz naprawde nie wytrzymuje i nie moge funcjonowac z Lena biore pol tabletki apapu.

a jesli brzuch to nospe 1tabletke i to wszystko.
mi zawsze lekarz powtarzal jesli boli i bol sie nasila lepiej wziasc dozwolona tabletke niz cierpiec bo to nie zdrowe dla dziecka , a najlepiej wczesniej przedzwonic do lekarza.

do bolu gardla nie pomoge , ja zawsze bralam hallsy i nic wiecej :)

Zawsze w ciazy bralam tantum verde zarówno do psikania do gardla jak i pastylki do ssania

beti1982 i Lucky83, Wasze wypowiedzi o kłuciu w dole brzucha po jednej stronie mnie uspokoiły - też tak mam od dobrych 2 miesięcy. Teraz przynajmniej wiem, że to może być normalny objaw. A raz nad ranem też czułam takie spore zgrubienie w tym miejscu, podobnie jak to opisała Eweliina.

A propos dolegliwości bólowych: wiecie może, co można bezpiecznie brać na ból gardła? Wiem, że Orofar odpada, a najczęściej go brałam...

Darlonek, jakie dobre wieści. Pewnie już jesteś spokojniejsza :)

Hello :)
Ja po wizycie, wszystko ok :) jak będzie bolalo to mam brać no-spe i odpoczywać. Dzidzia ma 7,76 cm i mam sliczne zdjęcia, na których w końcu coś widać ;) dr powiedział, że jest za wcześnie na sugestie dotyczące płci, ale na razie nie widzi, żeby "coś tam rosło" ;)

W ostatnią niedzielę tak bolała mnie głowa, że myślałam, że zaraz pęknie na 2 części albo i więcej. Też nie biorę żadnych leków na razie.
Amol pamiętam z dzieciństwa i do dziś mam traumę, bo babcia nas na siłę tym smarowała i oboje z bratem okropnie płakaliśmy. Ale jak pomaga, to może o tym pomyślę ;)

Witam nową mamusię i gratuluję! :)

Mnie czasem kłuje w lewej pachwinie, ale to akurat jest do zniesienia...za to od niedzieli boli mnie głowa. Nie chce brać tabletek, ale przetestowałam ze smarowanie czoła i skroni amolem daje trochę ulgi...A tak sie cieszyłam że nic mi nie dolega to mam :\

Ja też czuję lekkie kłucie w dole brzuch zazwyczaj po prawej stronie ale raczej sie tym nie przejmuję bo w pierszej ciąży miałam to samo, zauważyłam że jak nie wykonuję szykich i gwałtownych ruchów to bólu w zasadzie nie ma.
Ja tez ide dziś do lekarza z wynikami badań, mam nadzieję że wszystko jest ok

Witam

Przyłanczam się do mamusiek :)
Termin mam na 18 marzec

Ewelina z tego co wiem to macica znajduje się na wysokości pępka ok 20 tyg więc jeszcze chwile. Ja też mam wrażenie, że jak się położę to ciągle jest w tym samym miejscu i do pępka jeszcze ma kilka cm. Oj masz straszną lipe, że nie możesz poprostu iść do lekarza jak tylko coś Cię martwi:( Ja mimo tego, że mieli by mnie wyśmiać na IP to i tak bym pojechała dla wlasnego świętego spokoju. Chyba nie odmówią Ci badania?
Dziś wlazłam na wagę bo mam wizytę i... 3,5 kg do przodu, wow jak tak dalej pójdzie to będę miała nie lada wyzwanie po porodzie aby zrzucić ten tłuszczyk.
ale dziś u mnie leje, a mam caly dzień zaplanowany w terenie:(

Witamy witamy ;) Oby najkrotszy okres "wiszenia na muszli kllzetowej" :D

A ja dziewczyny sie zaczynam martwic .. czemu juz ponownie sie rozpisuje :D
Ruchow nie czuje , ok wytlumaczenie ,nie jest drobna , tych faldek tluszczu na moim brzuchu jest hehe .
Ale jak wieczorem sie poloze na plecach dół brzucha nad blizna po cc wypycha sie tak jakby macica i tam jest brzuch twardy , jak bylam 1wrzesnia u polozne mowila ze macice mam pod pępkiem , czyli ten twardu brzuch, minely 3 tyg a ten twardy brzuch jest caly czas w tym samym miejscu , tak jakbgy wcale nie poszlo w gore..
nie wiem cxzy zaczynam sie schizowac czy jak .. nie moge isc do poloznej bo jej wiecznie nie ma ;/
a na IP doslowie wysmieja mnie ...
nie wiem co mam myslec i przede wszystkim robic ..

panna-anna , podziwiam !! ja bez popoludniowej drzemki 2godz o godz 21 padam na twarz . i nie wytrzymam ani minuty dluzej .

To odbijanie to masakra rzeczywiście, wiem coś o tym ;) Mąż żartuje, że musi mnie do porządku przywoływać.
Też pobolewa mnie dół brzucha, a kłuje jak kichnę czy się za szybko podniosę. W sobotę wyprawialiśmy urodziny, więc cały dzień przygotowywałam jedzenie, sprzątałam itd, potem goście przyszli i w nocy brzuch bolał mnie już bardzo mocno. Dobrze, że goście taktowni i poszli przed drugą a nie rano :)

Witaj Beti :)
Śmiać mi się chciało jak napisałas o tym bekaniu, mi też co chwilę się odbija masakra :P
Ja też mam jutro wizytę, cały czas pobolewa mnie podbrzusze, czasem nawet zakluje i trochę mnie to martwi.

dzięki za dobre słowo:) choć muszę przyznać, że nie spodziawałam się takiej masakry, moja pierwsza ciąża przebiegała o wiele lepiej, widać tak musi być

hej beti1982:)
Trzymaj się, całe szczęście, że to mija oby jak najszybciej.

Witam Was Kobitki,
Rozpisałyście się i miałam małą, przyjemną lekturę do przeczytania:)
kanika bardzo współczuje Ci złego samopoczucia, trzymam kciuki aby wraz z końcem 12 tyg skończyły się nudności:)
Co do wieku- uważam również, że na macierzyństwo, każda ma swój własny czas. Mój instynkt macierzyński odezwał się dość wcześnie, pierwsze dziecko urodziłam mając 23 lata, kolejne 28, a trzecie będzie w wieku 30. Dla nas jest to ogromne szczęście i jestem przekonana, że to nasza odpowiednia chwila na rodzicielstwo.
Co do ruchów dziecka, 13 tydz to dość szybko ale może akurat:)
ja czuję ruchy od kilku dni, jeszcze bardzo delikatnie i tylko wieczorami jak się wyciszę, W poprzedniej ciąży poczułam w 17 tyg.
Ewelina hehe też pamiętam te ruchy z 30 tyg, moja Mysza rozpychała się bardzo, a że ja jestem drobna i niska to miałam wrażenie, że wszystko mi w środku przemeblowała:)
Jutro mam wizytę :)) Miała być za miesiąc ale kończy mi się zwolnienie więc wypadła po 2 tygodniach:) Poza tym zaczął mi się napinać brzuch i muszę to sprawdzić. pewnie nie obędzie się bez tabletek.
Miłego dnia mamusie:))

cześć dziewczyny, mam termin porodu na 19 kwietnia, od kilku dni czytam ten wątek i wreszcie dziś zalogowałam się, ustawiłam sobie stopkę i chciałabym dołączyć do Was. Mam 32 lata i jest to moja druga ciąża, biorę d*phaston bo przy pierwszej wyzycie okazało sie że lekko odkleja mi się łożysko, teraz podobno jest juz lepiej, więc jestem dobrej myśli :) już od 4 tygodni mam okropne mdłości, głównie wieczorem, w zasadzie codziennie wymiotuje a rano jestem osłabiona. Dziewczyny w pracy przyzwyczaiły sie juz do mojego ciągłego bekania a moja córka do widoku mamy wiszącej na muszki klozetowej :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...