Mamusie Wrzesień - Październik (5)

Kotek85 - 14.09.2016
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września, córka, Kliniczna
kawa o poranku - 18.09.2016, syn Kajetan
JestemMonika- 17.09.2016
SandraS - 24.09.2016, syn, Kliniczna
Kama 27.09.2016, syn,Kliniczna
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
Anka - 01.10.2016, syn, Redłowo
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
nidra 05.10.2016, córka
amadea 09.10.2016
Stiviuszka 10.10.2016, syn
paaml - 13.10.2016, syn, Redłowo
Mała_1985- 14.10.2016, Wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016, syn, Zaspa
szafir - 19.10.2016
Ann 20.10.2016, córka, Zaspa
Mariola koniec października, córka

Rozpakowane:
Kika-1987 10.06.2016, syn, Zaspa
Pirelka 14.08.2016, córki, Kliniczna
Alicja synowie, Kliniczna
Dorota 08.09.2016, synowie, Redłowo
Princessa 16.09.2016, syn, Kliniczna
Basiula 21.09.2016, syn, Zaspa

Poprzedni wątek: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2016-4-t684085,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie Wrzesień - Październik (5)

Hej Dziewczyny,
A ja znowu zaspałam i czekałam aż ktoś coś napisze na stary wątku :P haha!

Ruda gratuluję i fajnie, że byłaś zadowolona z Klinicznej :) nie to co ja ;)
Kogoś z lekarzy miałaś na zmianie i kto Cię zszywał?

aniolleczek, Sandra S gratuluję :)

Dorota usg bioderek na Żwirki i WIgury robią, ale chyba terminy są na koniec listopada. My idziemy we wtorek, bo wczoraj nie mieliśmy skierowania :/

SandraS a jaktam obłożenie na Zaspie?
Ja jutro jadę na IP na Zaspe. Co prawda do terminu jeszcze 7 dni ale mój lekarz prowadzący który tam pracuje ma teraz zacząć urlop i będzie dopiero 25 na dyżurze :/. Dał mi skierowanie aby jutro spróbować pojechać ze wskazaniem do drugiego cc, ja jestem bardzo drobna, szyjka mocno zamknięta mówi że naturalnie to raczej prędko nie urodzę. Eh. stresa mam ciekawe czy mnie w ogóle przyjmą czy odeślą, sądziłam że jeszcze do 15stego się przebujam jakoś ;) ale w sumie dobrze by było mieć to wszystko za sobą.

Sandra gratuluje :) Twoj maluch praktycznie taki sam duzy i dlugi jak i moj :)
Mamusie karmiące piersią, jak dajecie sobie radę? Mi brak juz sil i zastanawiam sie czy nie przejde na mleko modyfikowane np. dawalabym synkowi rano i wieczorem. Od dwoch dni czuje sie zmeczona bo synek co pol godziny praktycznie chce cyca , po czym je z 7 minut i zasypia :( kiedy biore go zeby mu sie odbilo budzi sie i cycka drugiego nie chce, albo jesli juz chwyci to na chwile. Nie wiem co jest, zaczynam sie martwic itp.

Gratulację SandraS :) Jak ja Wam dziewczyny zazdroszczę, że macie już dzieciaczki przy sobie, a poród za sobą :D Ah...

Cześć mamuśki wczoraj urodziłam SN udało się Przemas ważył 3850 i ma 58 cm. Opieka na Zaspie bardzo fajna, polecam.
Położna która odbierała poród p. Karolina rewelacyjna młoda dziewczyna super zaangażowana, pani doktor która mnie szyła chyba miała na imię Ania o ile dobrze zapamiętałam, też młodziutka uśmiechnięta. Personel z powołaniem. Oczywiście jak wszędzie zdarzają się i mniej sympatyczne osoby ale to są wyjątki.
Powodzenia dla reszty dziewczyn w dwupakach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdynia Działki Leśne, ul. Warszawska. Terminy na bioderka krótkie i całkiem spokojnie można się zapisać. Nas pediatra najpierw wysłała na wizytę taką ogólną do chirurga dziecięcego, potem od niego skierowanie na USG. Robią raz w tygodniu w środy.

Dziewczyny gdzie w Gdyni robia usg bioderek. Chciałam na dabrowej ale tam termin opiero na 1 grudnia a to sie robi miedzy 6 a 8 tyg zycia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja jestem z Gdańska więc na pewno albo Kliniczna albo Zaspa, a że moj lekarz prowadzący ma dyżury na Zaspie więc chyba tam się zdecyduje, zawsze to łatwiej się wbić niż potem czekać tyle po terminie. Zresztą ja jestem po jednym cc więc teraz jeśli termin minie i nic się nie rozkręci to raczej też nastawiam się na cc. Najbardziej boję się że najpierw będą mnie męczyć i namawiać naturalnie a i tak skończy się cięciem gdy nie będzie dużego postępu.

Odnośnie tego KTG w szpitalu, to nie w każdym chcą tak robić, wiem że np. na Klinicznej robią tylko gdy planują Cię przyjąć, a tak to często karzą iśc prywatnie, ale zależy od szpitala.

Katia u mnie to samo, na razie cisza chociaż czop mi odszedł już ponad 2tyg temu i myślałam, że coś ruszy. U gina byłam tydzień temu i tylko szyjka miękka. A gdzie chcesz rodzić? Ja planowałam Redłowo, ale też pechowo remont teraz mają i ciężko z miejscem. W razie czego pojadę do Wejherowa, do Gdańska się nie wybieram.

Dziewczyny, A jeszcze takie pytanie ogólne, gdybym nie urodziła w terminie (13.10) mam się stawić do gina dopiero 18.10 na KTG bo urlop ma (chodzę pryw), czy mogę pojechać w tych wcześniejszych dniach do szpitala, na KTG i żeby sprawdzili łożysko i przepływy... na ostatniej wizycie nie dopytałam a jednak przez 5 dni dużo się może zmienić?

Paalm to mamy ten sam termin, też mam na 13.10 i też już sie coraz bardziej denerwuje, dałabym wszystko aby był już listopad i byłoby po wszystkim. Jak czytam o tych terminach ile trzeba czekać po to masakra, u mnie na razie się nic nie zapowiada, jutro idę do gina i zobaczymy. Po cichu liczę że mnie jakoś gdzieś wciśnie do szpitala bo ma dyżury na Zaspie.

Hej dziewczyny,
SandraS życzę wytrwałości chociaż u mnie jej brakuje, czuję się fatalnie, chodzę przygnębiona i nic mi się nie chcę, ten ostatni okres strasznie mi się dłuży..termina na 13.10 ale jak sobie pomyśle, że miałabym przenosić jeszcze 2 tyg to robi mi się słabo ;/
aniolleczek gratuluję synka, grzeczny egzemplarz Ci się trafił :)
Anka dobre wieści, dużo zdrowia dla twojego maluszka

Przyjmowała mnie jakaś pani Magda nazwiska nie pamiętam ale mloda i sympatyczna zresztą wszyscy jak narazie których spotkałam byli fajni. Termin licza według USG bo ten z miesiączki nie nadaje się bo to była miesiączka po odstawieniu anty. Ach chciałabym zeby było już po no ale zobaczymy z tego co już usłyszałam to trzymają tu do oporu dzisiaj rodziła dziewczyna 16 dni po terminie. Zobaczymy jak będzie jutro. A tak w ogóle to gratuluję tym co urodziły i trzymam kciuki za dwupaki.

Hm.. ale Sandra, pisałaś że według terminu z om termin miałaś na 1.10 więc to dopiero w sumie 4 dni po terminie, u mnie w pierwszej ciąży też patrzyli tylko na ten drugi termin bo z usg miałam dużo wcześniej. Dobrze że teraz mam różnicy tylko 2 dni.

Sandra 10 dni to strasznie dlugo, chyba bym zwariowała tyle czekać :/
A kojarzysz jaki lekarz Cię przyjmował na Zaspie?

10 dni po terminie to nie za dlugo? Sandra zycze ci zebys szybko urodzila i wszystko zakonczylo się pomyslnie. Szybkiego powrotu do domu w komplecie

Sandra powodzenia mam nadzieję że się rozkręcisz.
Nasz synuś już w stanie dobrym, dostaje jeszcze antybiotyk aby doleczyc płuca napewno trochę to potrwa ale jesteśmy dobrej myśli. Apetyt na duży nawet brakuje mu mojego mleczka ale mam nadzieję że moja laktacja jeszcze się poprawi ciężko odciąga mi się tylko Laktatorem, ale raz dziennie staram się go karmić piersią z szpitalu.
Nierozpakowanym życzę wytrwałości i szybkiego porodu.

Gratuluję wszystkim mamom,ja jeszcze czejam na 11 października mam wyznaczony termin Cc więc czekam, mały wierci się na wszystkie strony, waży 3200 a ja nie mogę się doczekać.

Hajka dzisiaj przejęli mnie na patologie na Zaspie na Klinicznej dwa dni pod rząd nie było miejsca, jestem 10 dni po terminie i dosłownie nic się nie dzieje jedyne co to mam mało wód i młody 'leniwo' się rusza. Ciekawe ile to jeszcze potrwa dzisiaj na rodzenie raczej nie ma szans.

Witam po dluzszej nieobecnosci :)
26 wrzesnia na Swiat przyszedl moj synek Mariuszek :) ogolem spokojny chlopak, noce tylko strasznie meczace, ale to dlatego, ze karmie piersia od samego poczatku i biedaczek jest ciagle glodny. Maly glodomorek z niego :)
trzymam kciuki za reszte kobietek nierozpakowanych :)

Princessa, w ciąży ani przed nie szczepiłam się na żółtaczkę. W 38 tc sprawdzałam przeciwciała anty HBS - na polecenie lekarza.
Współczuję złych przeżyć.
Też jestem beznadziejnie zszyta - do dzisiaj się babrze, nie mam zdjętych nawet wszystkich szwów, a to prawie 3 tygodnie. Masakra jakaś, psychicznie czasem siadam przez ciągły ból, szczypanie itp., o wyglądzie nie wspominam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Ortopeda Gdansk szpital kolejowy (21 odpowiedzi)

hej. ma moze z Was nr do przychodni w szpitalu kolejowym?? i jeszcze prywatnie do dr Pawlaka??