Mamusie Wrzesień - Październik (5)

Kotek85 - 14.09.2016
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września, córka, Kliniczna
kawa o poranku - 18.09.2016, syn Kajetan
JestemMonika- 17.09.2016
SandraS - 24.09.2016, syn, Kliniczna
Kama 27.09.2016, syn,Kliniczna
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
Anka - 01.10.2016, syn, Redłowo
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
nidra 05.10.2016, córka
amadea 09.10.2016
Stiviuszka 10.10.2016, syn
paaml - 13.10.2016, syn, Redłowo
Mała_1985- 14.10.2016, Wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016, syn, Zaspa
szafir - 19.10.2016
Ann 20.10.2016, córka, Zaspa
Mariola koniec października, córka

Rozpakowane:
Kika-1987 10.06.2016, syn, Zaspa
Pirelka 14.08.2016, córki, Kliniczna
Alicja synowie, Kliniczna
Dorota 08.09.2016, synowie, Redłowo
Princessa 16.09.2016, syn, Kliniczna
Basiula 21.09.2016, syn, Zaspa

Poprzedni wątek: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2016-4-t684085,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie Wrzesień - Październik (5)

Gratulacje Anka synek lezy na oiomie?niemartw się jest pod bardzo dobrą opieką.

Cześć dziewczyny ja byłam na patologii w Wejherowie od poniedziałku, wczoraj już miałam rozwarcie na 3 cm więc indukowali mi poród mały przyszedł na świat o 15.10 ale stwierdzono u niego odmę płucna i po 2 godzinach zabrali go na zaspe. Na chwilę obecną jest wspomagany respiratorem i dodatkowo na jakąś infekcje. Stan jest ciężki ale stabilny ja już dziś wyszłam i byłam u niego na zaspie. Jest mi strasznie ciężko myśleć co dalej. Ogólnie opieka z Wejherowie super i lekarze szybko reagowali.

Princessa podczytujesz może nas, chciałam się ciebie o coś zapytać ?

Kochane Mamy,
mam wielką prośbę do tych, które planują rodzić w Redłowie. Pstryknijcie telefonem zdjęcia formularzom zgód szpitalnych, które będziecie wypełniać i podeślijcie na pocztę kitka-malpa-10g.pl albo na jakiegoś bezpłatnego share'a. Oczywiście przed wpisaniem Waszych danych :)
Rodzimy w listopadzie i chcemy się do tego przygotować - także formalnie, a szpital niestety nie chce niczego pokazać po dobroci przed przyjęciem na oddział... Naprawdę to dla mnie bardzo ważne, bo nie chcę tych papierów wypełniać na szybko w stresie.
Pozdrawiam i powodzenia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Anka jak tam na patologii - już jesteś po ?
Ja byłam dzisiaj na ktg i dosłownie nic się nie dzieje w poniedziałek mam zgłosić się na izbę aż na samą myśl doła łapie. A liczyłam że z drugim będzie łatwiej a tu du...

Ruda gratulacje. Ja już przyjęta dziś na patologie w Wejherowie. Jutro się pewnie dowiem jakie mają plany wobec mnie. Narazie cisza.

Ruda gratulacje, jak to dobrze słyszeć takie dobre wieści.
U mnie dalej cisza, wczoraj wlazłam nawet na pachołek w oliwie i dalej cisza.

Hej,
ja już po :) proszę mnie przepisać do rozpakowanych ;)
14 września urodziłam Marysię. Miała małe problemy z oddychaniem i sercem i musiała leżeć w inkubatorze, ale już jest wszystko ok i jesteśmy od tygodnia w domu.
Rodziłam na Klinicznej i jestem dosłownie zachwycona personelem z porodówki. Nie wiem czy miałam szczęście, że trafiłam na taką zmianę czy ogólnie tak tam jest. Były przesympatyczne położne, które bardzo mi pomogły w czasie porodu, a przed - swoim dobrym humorem, radami i zaangażowaniem wspierały psychicznie. Była lekarka, którą znałam z patologii i którą bardzo lubiłam i druga, którą kojarzyłam też z oddziału. One również przemiłe i uśmiechnięte. Jedno do czego mogę się doczepić, to że jestem 'brzydko' zszyta (jak to ujęła położna oglądając szwy w domu). No i rana się babrze i kiepsko goi- nawet szwów nie można zdjąć. No to tak żeby nie było za kolorowo :)
Oddział poporodowy też wspominam bardzo miło, położne pomocne i uśmiechnięte.
Mała przesłodka ale cały czas się siebie uczymy.

Princessa, Basiula moje gratulacje!!!

Za wszystkie nierozpakowane trzymam kciuki!

my sie witam w nowym watku nadal w dwupaku. mam nadzieje ze dam rade jeszcze do 28 wrzesnia chociaz bo ma przyleciec tesciu do nas wiec bede spokojniesza o dzieciaki.
Gratulacje kochane wszytstkim rozpakowanym
nam jutro zaczyna sie 38 tydz. w poniedzialek wizyta u polznej no i czekamy.
milego weekndu kochane:)

Princessa i basiula gratulacje, za reszte dziewczyn trzymam cały czas kciuki i zycze szybkich porodow.
Wczoraj moich chłopców wypisali do domku (po 2 tyg). Za nami pierwsza spokojna noc, oby dalej tak było.

Hej dziewczyny, ja byłam późnym wieczorem we wtorek na Ip w redłowie, mały jakoś zbyt intensywnie się ruszał i miałam napinianie się brzucha, pojechałam sprawdzić czy wszystko ok. Na wejściu usłyszałam, że nie ma miejsc ale podłączono mnie pod ktg i zrobiono USG, skurcze małe są ale szyjka zamknięta, brak rozwarcia. P doktor bardzo młoda, mało kompetentna i bardzo zmęczona pracą. Ogólnie wizytę wspominam niemiło i czułam się jak intruz :/ także na poród wybieram raczej Wejherowo (mam nadzieję, że trafię na wolne miejsca i wolną salę 1osobową).
Od poniedziałku męczę się z ogromnym bólem dziąsła, promieniuję aż do ucha - wychodzi mi ósemka.. też nie miała kiedy. Jestem na antybiotyku i paracetamolu ale to niewiele daję.
Mam już dosyć.

A u mnie totalnie nic a termin mam na jutro:-( na 100% przenoszę tak jak ze starszym.

Prawda wszyscy czekają. Ja dziś po ktg i usg dostałam leki na infekcje pochwy i w poniedziałek mam się stawić na patologii bo to już 40 tydz a ciąża z cukrzycą powinna być bardziej monitorowania pod koniec i generalnie rozwiązana przed terminem. Wie któraś może jak wygląda sytuacja na patologii w Wejherowie.

Taka cisza bo chyba kazda z nas tylko wyczekuje. ja wczoraj mialam robione ktg. Okazuje sie ze cos sie juz tam ruszylo, ze sa juz skorcze, glowka bardzo nisko, szyjka skrocona, twartdnieje mi brzuch, raz czy dwa razy dziennie mam dreszcze. Jesli zobacze u siebie jakas mala ilosc krwi albo odejda wody to mam od razu jechac do szpitala. Mam tez odpoczywac, a porzadki w razie czego przelozyc dopiero na poniedzialek ( nie wiem co to ma oznaczac...hihi) Takze noc za mna nie przespana bo maz byl w pracy a ja sama w domku. Dzis czuje sie fatalnie oslabiona, tez juz mialam dreszcze, jesc mi sie nie chce. Brzuch mam wrazenie ze ciagle jest twardy. Nie wiem co z tym zrobic, narazie czekam.

Co tu taka cisza, nikt nie rodzi ?
Koniec września mamy za pasem a tu dopiero 6 rozpakowanych.

Inne tematy z forum

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (27 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

alergolog swissmed lub luxmed (15 odpowiedzi)

Dziewczyny mozecie polecić lekarza z ww placowek.