Mamusie Wrzesień - Październik (5)

Kotek85 - 14.09.2016
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września, córka, Kliniczna
kawa o poranku - 18.09.2016, syn Kajetan
JestemMonika- 17.09.2016
SandraS - 24.09.2016, syn, Kliniczna
Kama 27.09.2016, syn,Kliniczna
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
Anka - 01.10.2016, syn, Redłowo
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
nidra 05.10.2016, córka
amadea 09.10.2016
Stiviuszka 10.10.2016, syn
paaml - 13.10.2016, syn, Redłowo
Mała_1985- 14.10.2016, Wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016, syn, Zaspa
szafir - 19.10.2016
Ann 20.10.2016, córka, Zaspa
Mariola koniec października, córka

Rozpakowane:
Kika-1987 10.06.2016, syn, Zaspa
Pirelka 14.08.2016, córki, Kliniczna
Alicja synowie, Kliniczna
Dorota 08.09.2016, synowie, Redłowo
Princessa 16.09.2016, syn, Kliniczna
Basiula 21.09.2016, syn, Zaspa

Poprzedni wątek: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2016-4-t684085,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie Wrzesień - Październik (5)

tak to jest jak pojawiaja sie głupiomądre pacjentki, ktore wiedzą lepiej.......
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

No to mam wiadomości z pierwszej ręki z Zaspy. Dziś rano był obchód ja już stresie co mi powiedzą. Taka mloda lekarka, mówi że na wczorajszym usg wody w normie mimo że wcześniej było b malutki to mówi mi że poczekamy do czwartku i sprawdzamy dalej. Ja się pytam czy jak długo przyjdzie mi czekać a ona na to że przecież termin jeszcze nie minął (mam na za dwa dni termin) to można czekać na 10 dni po terminie a później wywoływać!!!!! Przerazilam się bo przecież po cc nie powinni podawać oksy i mowie jej że po cc to chyba nie bardzo a ona na to że nie ma do tego przeciwwskazań i że onama dyplom i wie że można!!!! Popłakałam się i przerazilam wpadłam w panike. Ona zobaczyła że płacze to w końcu zlitowala się powiedziała że poczekamy do czwartku i mam byc rano na czczo, więc cc ufffff mam nadzieję że nie zmienia zdania raptem. Jakbym miała tu jescze 2 tygodnie kwitnąć to chyba na oddział psychiatryczny musieli by mnie odesłać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sprzedam Bebilon AR 1, otworzyłam 3 dni temu, niestety dziewczynkom nie służy i wracamy do zwykłego Bebilonu.
Została mi ponad połowa opakowania.
Odbiór osobisty w Gdyni.

Dziewczyny, przepraszam, ale się wtrącę a propos drugiego cc. Z mojego doświadczenia wynika, że sprawdza się Zaspa. Może to tylko fart, ale mam wrażenie, że jednak nie, że mają tam rozważne podejście do niestandardowych przypadków. Rodziłam w lipcu, pojechałam na Zaspę 8 dni po terminie. Stwierdzono: brak postępów porodu, stan po przednim cc(7 lat temu), wysokie ciśnienie (skoczyło mi z nerwów:)) i nikt nawet się nie zająknął o naturalnym porodzie. Jedna noc na patologii i rano cesarka bez problemów. Ze mną na sali były inne dziewczyny, które też miały II i III poród CC.
Tak że Zaspa wydaje się być rozsądnym wyborem. Czytałam, że teraz jest straszne oblężenie, ale próbować trzeba.
Moja rada: 1)nie nastawiajcie się strasznie anty do SN, bo jest możliwość, że rozkręci się samo migusiem i problem się rozwiąże,
2) jeśli się nie rozkręci, to nie zgadzajcie się na oxy - zbyt duże ryzyko, zresztą nikt nawet nie powinien proponować, bo to nieodpowiedzialne,
3) nalegajcie stanowczo, że ze względu na zagrożenie życia dziecka, prosicie o cc, a jeśli nie to niech Wam podpisze lekarz deklarację, że nie ma zagrożenia życia i zdrowia matki i dziecka i wszystko skończy się dobrze - raczej nikt nie zaryzykuje:)
4) podwyższone ciśnienie - kolejne wskazanie do cc; wkurzcie się, wystraszcie, albo co:), ja zawsze na stres reaguję wysokim ciśnieniem.

Powodzenia! Trzymam za Was kciuki!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie chce już rodzić naturalnie, już próbowałam i skończyło się cc, z zagrożeniem zamartwicy, bo położnym się śpieszyło. boję się rozejścia blizny mimo wszystko, nie chcę ryzykować, a wiem, że raczej oni tego jakoś super nie będą monitorować, podczas porodu. prawdopodobnie po ostatnim porodzie mam problem z szyjką, bo mam już założony szew, żeby utrzymać ciąże.
muszę jeszcze porozmawiać o tym wszystkim z moim ginem, ale nie wiem jakie on ma wg zdanie w tej kwestii.

Aga u mnie minęło 4 lata ale to nie ma znaczenia ile minęło bo ryzyko rozejscia się blizny jest zawsze. Ale do 2 lat różnicy to raczej na pewno cc chyba że sama chcesz naturalnie. Poród naturalny po cc jest możliwy gdy sam się rozkręci i przebiega bezproblemowo a inaczej robią cc.
Oksy nie podadzą na samo wywołanie, ja bym się nie zgodziła na pewno.

Dziewczyny mam do oddania krem na sutki, bardzo dobry ale ja go użyłam dosłownie 3-4 razy. Oddam za koszty wysyłki. Któraś chętna?

Mam jeszcze do sprzedania: butelki lovi bez kartoników (3szt), oraz podkłady poporodowe, podpaski poporodowe, zostało mi trochę po porodzie, wkładki laktacyjne Chicco. Może komuś się przyda?

katia kochana mam do Ciebie pytanie. Ile czasu minęło od twoje ostatniej cc. też miałam cc, i jak dotrwam do terminu to będzie różnica 21 mcy. cc miałam bo po podaniu oxy, miało być szybciej oczywiście dla położnych, zaczęło córce spadać tętno. teraz za nic w świecie nie zodzę się na oxy, niech sobie same wstrzykują.
czy twój lekarz bez problemu wystawił Ci skierowanie do cc ze względu na stan po poprzedniej cc. Boję się rozejścia blizny. ehhh
pozdrawiam

Czekanie faktycznie jest okropnie psychicznie męczące.

Hm...nie wiem ale ja się tam panicznie boję porodu sn jak słyszę o tym że ktoś paręnaście godzin męczy sie w bolach to ja już wolę cc już przez to raz przeszłam i było dobrze i po 30min maluch jest na zewnątrz. Modlę się aby jeszcze w tym tygodniu mi zrobili. Przeraża mnie coraz bardziej to wszystko i to czekanie.

Katia współczuję, lepiej być w domu i czekać aż się samo rozwinie, tylko potem problem z miejscem może znowu być choc cc bym unikala za wszelka cene. Trzymam kciuki. 3dni do terminu i u mnie cały czas cisza, jestem już tym zmęczona, czuję się jak wielki słoń z nadwagą i cały dzień bym spała.

Ja dalej na patologii i chyba za szybko nie wyjdę jednak co lekarz to co innego mówi. Dziś mi ilosc wód niby zwiększyła się z 5 na 9!! W związku z czym można poczekać na poród do min terminu a jak samo się nic nie ruszy to cc. Eh... za 3 dni termin. Mam już dość siedzenia tutaj. I tak jestem pewna że skończy się cięciem tylko nie potrzebie czekamy.

Porody - praktycznie z tego co slyszalam prawie nigdy nie ma wyboru. Nie uwierze tez w to, ze kiedys sie o tym zapomni (duzo kobiet niby tak mowi). Princessa ja tez mam peknieta szyjke i krocze. Jak jestem zszyta tego nie wiem. Boje sie normalnie wizyty u ginekologa za 6 tygodni.

U mnie na szczęście wszystko poszło dobrze nie licząc 20 godz.porodu, masakrycznego bólu krzyżowego, braku informacji i jakichkolwiek konkretnych wiadomości i znieczulicy większości lekarzy. Ponoć zszyta też jestem 'perfect', a tego się bardzo bałam.

To jest smutne. W takich przypadkach jak nasze ( bliźniaki czy waga powyżej 4 kg) powinien byc wybór. Mi pękła szyjka i miałam krwotok, ze nie wspomnę o tym w jakim stanie były i sa dalej mięśnie ..

Ojoj to dobrze że jednak na Zaspie jestem bo do końca wskazania do cc nie mam tylko jako zee już raz miałam cc to wywoływać nie powinni skurczy a na 90% samo się nic nie ruszy na dniach a trochę przejęli się tym niecałe 5afi. Wszystkim lekarzom tu mowie ze raczej jestem za cc nikt nie mówił że nie.

Princessa, Kliniczna słynie z porodów SN na siłę, nie chcą nawet słyszeć o CC jeśli nie ma typowych wskazań :/ też błagałam o cc, ale nikt mnie nie słuchał nawet.
Miałam znajomą w sali, która próbowała sn, ale było zagrożenia pęknięcia macicy i musieli czekać na profesora z decyzją na cc, bo sami podjąć jej nie mogli :/ on się zgodził bo było zagrożenie dla matki i zrobili jej w końcu cc.
Klinicznej nie polecam :/ chociaż oddział dziecięcy super.

Pirelka : Gdynia wielki kack, dokladny adres na fb wysłałam, gdybys byla zainteresowana

Katia, wiem co przechodzisz .. Mnie trzymali na Klinicznej , bez informacji. Wód miałam 5,5 i powiedzieli ze to nie jest małowodzie. .. Byłam załamana przebywaniem tam , wzięli na wywołanie 13 dni po terminie!!! Mały urusl do 4230. Nikt nie podjął tematu CC. Przynajmniej masz miec planowane CC wiec w mojej ocenie jestes w lepszej sytuacji znacznie. Oby potem wszystko było ok i was prędko wypuścili .. My musieliśmy byc dłużej przez CRP podwyższone ... Horror

Dorota a gdzie odbiór?

Inne tematy z forum

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...