Mamusie i dzieciaczki lipiec-sierpień 2011 *24*

Tak się smutno w tamtym wątku zrobiło, że postanowiłam założyć nowy...

Link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpin-2011-23-t265651,1,16.html

LIPIEC
she_gd - 10 lipiec
PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
kasisyn - 5 sierpień
Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
mamasyna - 17 sierpień
kwiatek3081- 18 sierpnia CÓRKA
hokasia – 20 sierpień SYN
Tamara - 26 sierpień
Maua_mama - 28 sierpnia SYN Borys Patryk/ Szpital w Wejherowie

Rozpakowane:
francess - 12 czerwca, syn PIOTR 4030g 58cm SN
lisiusowa - 17 czerwca, syn JAŚ 2490g 53cm CC
arisa6 - 26 czerwca, syn JAŚ 3400g 56cm SN
Marta - 27 czerwca,córka 4250g 54cm CC
Carool - 30 czerwca, syn, 3000g 54cm SN
mona_g - 01 lipiec, syn KUBUŚ 3600g 56cm SN
kulka_07 - 02 lipiec, córka 2700g 53cm SN
młodamamuśka - 05 lipiec, syn BARTOSZ
hania_m - 07 lipiec, syn MATEUSZ 3090g 51cm
monika – 09 lipiec, córka AMELIA 3160g 54 cm SN
annamaria836 – 10 lipiec, córka MARYSIA 3300g 56cm SN
kaska2308 - 10 lipiec, ŚP. Szymon 3150g 54 cm SN
aguseek - 11 lipiec, syn ADAM 3410g 54cm SN
dzdżi - 14 lipiec, córka ZUZANNA 3310g 54cm SN
Nikita987 - 15 lipca, córka NATALIA 3100g 51cm CC
kasiorek555 - 16 lipiec, syn DAMIAN 2900g 53 cm CC
ciezarowska- 17 lipiec, córka ALICJA 3610 g, 59 cm SN
iiikkkaaa - 18 lipiec, córka NINA 2480g 51cm SN
Kate - 19 lipiec, syn JAŚ
aniolqq - 20 lipiec, córka PAULINA 3830g 57 cm SN
donniczka- 21 lipiec, córka IGA 3160g, 53cm, CC
Kasia0606 - 23 lipiec, syn KRZYŚ 2620g 52cm CC
bruxa - 24 lipiec, syn JAŚ 3480g 56 cm CC
agusp - 27 lipiec, syn MIKOŁAJ 3030g 58 cm SN
wercia83 - 27 lipiec, syn MICHAŁ 3540g 51 cm SN
mata82 - 29 lipiec, córka ANTONINA MARIA 3840g 55cm SN
magda84 - 31 lipiec, syn NATANIEL 3640g 56 cm SN
Muszczek - 03 sierpień, syn KRZYŚ 4270g 61cm SN
weronikaxx - 03 sierpień, córka LENKA 3340g 55 cm SN
milka0928 - 08 sierpień, córka KLAUDYNKA 2860g 55cm SN
Tesula - 09 sierpień, córka JULIA 4000g 57cm CC
Kejt - 09 sierpień, córka LENA 4130g 58 cm SN
a_guniek - 10 sierpień, syn MARCEL
gosia_dim_ - 11 sierpień, syn WIKTOR 3515g 58cm SN
Mimi - 11 sierpień, córka POLA 4150g 55cm SN
umchi1 - 13 sierpień, syn DOMINIK 4060g 59cm SN
MissMarple - 20 sierpnia, córka HELENKA 3280g 56cm SN
Margola13 - 23 sierpnia, córka GABRYSIA 3490g 56cm CC
MamaFilipa - 28 sierpnia, córka OLA 3540g 55cm SN
MARKOWA - 30 sierpnia, córka ZUZIA 3400g 54cm SN

No cóż życie płynie dalej... ciekawe co u Maua_mama, chyba jest bardzo zajęta bo wcześniej dość mocno się tu udzielała a teraz cisza...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie i dzieciaczki lipiec-sierpień 2011 *24*

Mi po stresie w szpitalu został 1 kg z 16 przybranych. A tak jem wszystko co popadnie byle bez przesady. Mała jakoś to znosi.

iiikkkaaa, ja dzisiaj zjadłam 5 kawałków tortu z chrzcin ;) Większość dnia się tym żywiłam. Ogólnie słodyczy w sumie jem sporo jak na dietę karmiącej, a jeśli chodzi o ruch o oprócz wnoszenia wózka na III piętro jeden raz poszłam biegać :) Podsumowując: nie robię absolutnie nic :p No, nie jem chipsów, które wcześniej bardzo lubiłam. Dwa tygodnie temu do wagi brakowało mi 3kg, 14 już pożegnałam. Chyba przy karmieniu dużo wolno :)

nie mam pojęcia o przychodniach w pobliżu bo ja jeżdżę na stogi..
dziś z młodą przeszłyśmy całe osiedle (okazuje się że jest większe niż myślałam ;) ) i jeszcze jakiś spory kawałek do głównej z osiedla ,całe 3 h spędziłyśmy na powietrzu.
to był miły dzień,żałuję ,że sierpień nie był taki ciepły ..
poza tym wciąż jestem orką,nie wiem jak Wam udało się zgubić kilogramy ja popadam w depresje, nie daje sobie z tym rady.. chodzę na rolletic i aqa alerobic nie jem po 18.żadnych fastfoodów,słodyczy,napojów gazowanych i nikt w życiu by nie zauważył że waga poszła 2 kg w dół,jestem z tych niecierpliwych .. i wiem że najlepiej zjadają mnie nerwy..ale nie dziękuję,co Wy robicie?

Witam Was mamusie:)
Ja termin porodu mam za 3 tygodnie i chciałam was prosic o opinie w miare dobrej przychodni dla maluszka. Ja jestem z Kowal i chodze do przychodni świetokrzyskiej, jednak opinie o pediatrach sa bardzo słabe. Czy jestescie w stanie polecić mi z własnego doświadczeniaktórąś z przychodni?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.

Nam maść bardzo słabo pomaga, poza tym dostaliśmy różne syropki i na razie minęło kilka dni i wcale nie ma poprawy :( Jeszcze kaszel doszedł.

moja tez meczyl katar teraz codziennie smaruje jej w nosku delikatnie troche masci majerankowej rano i wieczorem zauwazylam ze katarek sie zmieniejszyl znacznie;)

My też po chrzcinach, było bardzo fajnie :) Co prawda Krzyś obudził się na początku mszy i trochę płakał w międzyczasie, a w połowie - tuż przed wzięciem na ręce i akurat w momencie, kiedy była zupełna cisza, zrobił wielką kupę ;) - ale na polanie główki nie zareagował nawet no i ogólnie nie było źle. A jak go przewinęłam i każdy chciał go ponosić to już sobie ładnie spał i ogólnie był zadowolony, a ja tylko nakarmić musiałam i 3,5h z głowy, dziecka nie ma :)
Niestety o odsypianiu nie ma mowy, Krzyś bardzo słabo ostatnio śpi w dzień - męczy go ten katar, czasem do tego jeszcze brzuszek i w rezultacie jestem wykończona. Nawet na spacerze budził się co chwilę :(

Brzozka z invicty super babka wszystko wyjasni:) POLECAM!:)

Ja chodziłam do Preisa na badania prenatalne. Jest bardzo dobrym specjalistą. Owszem momentami jest niemiłym bufonem, ale nie byłam u niego na ploteczkach a na badaniach i uważam, że warto zwrócić się do niego o poradę. Powodzenia!

Dziękuję za odpowiedzi :)

Carmela, dokładnie tak, teraz wiele schorzeń można leczyc w ciąży, albo chociaz wybrać odpowiednią metodę porodu i szpital, o ile człowiek WIE. Na początek zapisuję się do Brzóski..

Mam nadzieję, że u Was już wszystko w porządku.

Pozdrawiam wszystkie mamy i dzieciaczki :)

tesula jak Julcia po szczepieniach ? :)

Ewa u nas też byla wykryta wada nerek na usg prenatalnym, wiedzielismy po porodzie czego szukac i co leczyć.
Polecam dr BRZÓSKE z Invicty!!!!! Idealny lekarz!

Dr. Jacek Sztramski, polecam gorąco. Przyjmuje w Medicover na Beniowskiego.

Witam wszystkie mamy.
Dziewczyny, proszę Was o pomoc. Na usg w ciąży wyszły pewne nieprawidłowości u mojej córeczki. Muszę powtórzyć usg u dobrego specjalisty ciążowego z Trójmiasta. Oczywiście przeszukałam net, ale opinie o Preisie i Doernigu są czesto zniechęcające. Może któraś z Was może mi kogoś polecić, albo któregoś z ww. panów, bo jednak warto...
Nikomu oczywiście nie życzę takiego stresu, ale może macie sprawdzone informacje.
Zależy mi na czasie, bardzo się martwię...

Pozdrawiam serdecznie

U nas już po chrzcinach, synek jeszcze odsypia:) Wszystko super się udało, na mszy synek cały czas spał obudził się przed chrztem i wcale nie płakał tylko ziewał heeh :) Potem w restauracji też był bardzo spokojny wszyscy się nim zajmowali ale spokojnie też zasypiał i w wózeczku spał :) Jestem mega zadowolona z wczorajszego dnia :)
Jedzonko było pyszne, super obsługa, lokal godny polecenia.

U nas też tak jest , że mały jak się obudzi rano czyli koło 6:00 to ja mam jeszcze godzinke spania bo on sobie leży gada śmieje się , śpiewa :-) Przy okazji zrobi siku i kupke, I tak po 1 godzinie ja wstaje przewijamy, chwile sobie rozmawiamy potem mały krzyczy że jesć i jak zje to zasypia na 1 , 1,5 h :-) A w nocy mamy rytułał, że o 19:00 kąpiemy potem karmimy i trwa to do 20:00 wtedy mały zasypia i śpi do 4:30 i ja go nie budze bo nie widze sensu skoro śpi to znaczy że nie jest glodny w dzień nadrabia jedzonko bo często zjada po 150ml. A od urodzenia przytył już 2,5 kg :-)

A my dzis tez mialysmy dzien pelen wrazen:) najpierw male zakupki na matarni i obiadek w ikei;) bylam mile zaskoczona, gdyz na sali restauracyjnej jest specjalny kacik dla mamy karmiacej :) na wygodnym fotelu nakarmilam malutka i ruszylismy na spacerek po parku oliwskim:) na koniec kawka i lody w mc donaldzie:):) mmmm brakowalo mi juz chessburgerow;) zjadlam dzisiaj ze smakiem:):) mala wykonczona po kapieli i karmieniu padla jak mucha a ja mam wieczor dla siebie...
Mam nadzieje ze chrzciny wszystkim sie udaly tak dobrze jak mi:)

Dziewczyny życzę udanej imprezy i grzecznych maluszków :-)

My za chwilę idziemy na spacerek korzystać z ładnej pogody :-)
Miłego dnia wszystkim życzę

My też dzisiaj chrzest, ale ja jestem podekscytowana a nie zestresowana :) Krzyś też ładnie śpi, niestety przeziębienie nie przeszło, ma katar i kaszelek, no ale radzi sobie dzielnie, chętnie bierze syropki, daje sobie ściągać gile i nawet jako tako drzemie, także mam nadzieję, że się za bardzo nie wymęczy dzisiaj.

a u nas stres :) dzisiaj chrzest naszego synka :) najbardziej zainteresowany się nie stresuje tylko ładnie śpi :))))

trzymajcie kciuki :)

Inne tematy z forum

Tabletki do zmywarki. (71 odpowiedzi)

Własnie zamontowali mi w kuchni zmywareczke,chce kupic tabletki do mycia ale jest tak duzy...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...