Mamusie i dzieciaczki majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *49

ROZPAKOWANE:
Kwiecień:
25.04 (10.05) - Akamara -córeczka Aurelia 2920 g, 49 cm, Kliniczna SN
27.04 (11.05) - Kasia i Tomuś - Synek Arek 3550 g, 56 cm, Zaspa CC

Maj:
05.05 (01.05) - pomelo - córeczka Agatka 3460 g, 53 cm, Redłowo SN
14.05 (01.05) - jantarka - córeczka Marta 3400g, 56cm, Redłowo SN
14.05 (20.05) - Svilka - Córeczka Hania 3890g, 55cm, Wejherowo CC
15.05 (26.07) - Irongirl88- córeczka Amelia 1200 g, 43 cm, Zaspa CC
17.05 (10.06) - Bożenka83- Córeczka Amelia 2470 g, 51cm, Wejherowo SN
18.05.(25.05) - atta9 - synek Jaś 3530g, 55cm, Kliniczna CC
21.05 (01.06) - nulka - Córeczka Oleńka 3670 g, 55 cm - 21:15 Zaspa SN
22.05 (22.07) - KLAUDIA00 - Synek Adaś 2130g, 45cm, Zaspa CC
24.05 (26.05) - Hanulek - Córeczka Agatka 3100 g, 52cm - 15.45
26.05 (26.05) - Mała757 - Synek Julian 3450 g, 51 cm - 22:50 Kliniczna SN
27.05 (11.06) - aneczka27- córeczka Lenka 3760g, 56cm - 00:10, Wejherowo SN
28.05 (28.05) - sylpiw - Córeczka Lena 3780g, 56cm - 9:45 Wojewódzki CC
29.05 (13.06) - Alicja11 - Synek Alex 2560g, 48cm - 9:00 Kliniczna SN
29.05 (24.06) - jeremka - Synek Jeremi 2580g, 51cm, Kliniczna SN
30.05 (23.05) - makuszka - Córeczka Marta 3480 g, 55 cm - 17:40 Kliniczna CC

Czerwiec
02.06 (30.05) - SylwiaW - Córeczka Ewa 3940g, 57cm - 2:45 Wejherowo SN
03.06 (10.06) - Azura - Synek Jakub 3980 g, 56cm, 19:00, Kliniczna SN
03.06 (04.06) - bastrzel - Córcia Nela 3600g, 59cm, Zaspa
04.06 (09.06) - Wiktoria29- Synek 3660g, 58 cm, Swissmed CC
05.06 (16.06) - Madziuska2- Coreczka Julka 3250g, 56cm, 8:05, Kliniczna SN
05.06 (31.05) - biała_katarzynka - Córuchna Karolinka 3850g, 55cm, 18:35, Kliniczna
07.06 (30.05) - kabor - Synek Filip 3480g, 54cm, 15:10, Kliniczna SN
07.06 (10.06) - majlazz25a- Synek Staś 3650g, 57cm - Kliniczna SN
09.06 (07.06) - bauaganiarka Maurycy 4025g, 59 cm, Kliniczna SN
10.06 (01.06) - banka - Synek 4465g, 60cm, 11:15, Wojewódzki SN
12.06 (07.07) - oooll - Córka Eliza, 2830g, 50cm, 10:45, Wojewódzki SN
12.06 (01.06) - kobritta- córka Zosia, 3500, 56cm, 15.45 Kliniczna SN
15.06 (18.06) - sylwiaagnieszka - Synek Maciej, 3620 g, 55 cm 5:10, wojewódzki CC
17.06 (07.06) - stokrotka84- córka Kornelka, 3360g, 56cm, 20:20, Wejherowo SN
21.06 (17.06) - Jolaa - Synek Antoś, 3810g, 57cm, 7:00, Zaspa SN
22.06 (13.06) - Martuchowata - Córka Julka, 4050, 57cm, 9:20 - Redłowo SN
22.06 (22.06) - Jonka6 - Synek Vincent, 3490g, 57cm, 10:50 Zaspa CC
22.06 (23.06) - minika86, Synek Piotr, 3620g, 56cm,11:50, Szpital w Ostródzie, SN
24.06 (04.07) - Masia - Synek Franuś, 3670g, 56cm, 9:32 Kliniczna CC
24.06 (20.06) - Mikulka - Córeczka Ania, 4030g, 57 cm, 23:50 Kliniczna SN
28.06 (27.07) - Niuta - Synek Kacper, 3150g, 52cm, 23:13 Kliniczna CC
29.06 (15.07) - Curly5 - Córeczka Oliwia, 2100g, 47 cm, 13:00, Zaspa CC

Lipiec
02.07 (01.07) - Juliett7 -córka Julia, 2860g, 52 cm, 9:00, Wejherowo SN
04.07 (03.07) - elfik5555 - Synek Anatol, 4030g, 61 cm, 11:45, Wejherowo CC
06.07 (27.06) - pq - Córka Maja, 3470g, 56cm, Wojewódzki SN

2 w 1

Czerwcowe:
15.06 - pyszotka - Synek - Kliniczna
20.06 - agusia85 - Synek Robert Marcin- Wejherowo
22.06 - Olka1- Córka- Kliniczna

Lipcowe:
04.07 - talkosia - Córeczka
10.07 - kate88 -wojewódzki, Kacperek
12.07 - nilkaa - synek - Redłowo
12.07 - Joann4
13.07 - Dori30 - Synek Gracjanek - Zaspa
14.07 - Nieska - Synek - Wojewódzki
14.07 - monika848 - Synek - Redłowo
16.07 - syrenka83-Synuś Redłowo/Kliniczna
20.07 - anavaw - Córeczka Jagódka
20.07 - Skarbusia- synek Kamil, Szpital Zaspa/Kliniczna
20.07 - KateZSP - synek, Kliniczna CC
21.07 - Novia8 - synek Franek, Redłowo
22.07 - iwonka_ika - córeczka JULIANNA / Zaspa

Lista rzeczy do zabrania na Zaspę:
DOKUMENTY:
karta ciąży, RMUA, grupa krwi (dokument potwierdzajacy) ,dowód osobisty, ostatnie bądź też ważne USG, ostatnie wyniki lub te,które nie są wpisane w karte ciązy.
DLA MAMY (do porodu) :
koszulka (może być od męża, ale musi zakrywać pośladki), ręcznik, skarpetki,woda niegazowana,jedzenie suche typu biszkopty, ew. drożdżówka, czekolada (słodkie nie dla cukrzyków) nie kanapki ,kapcie, szlafrok, coś do czytania lub słuchania ( przyda się przy długim porodzie)
DLA MAMY (pobyt) :
2x koszula do karmienia rozpinane z przodu ,sztućce,kubek,talerzyk, codzienne kosmetyki, majtki z siateczki lub bawełniane ( na sali leży sie bez, majtki są tylko jak sie idzie do pokoju odwiedzin ;) ) paper i ręcznik papierowy ( w szpitalu najtańszy śmierdzący - położna nie poleca ), podkłady można dowieźć, bo w pierwszej dobie szpital daje swoje jałowe, laktator, wkładki laktacyjne.
DLA DZIECKA :
pieluszki 10-15szt, śpioszki x1(można wiecej), mokre chusteczki,skarpetki,niedrpaki plus ewentualnie kocyk,ale oni mają.
I w domu zostawić przygotwane ciuszki dla malucha na wyjscie,bo mąż ma je zabrac na wypisie :)

Lista rzeczy do Wojewódzkiego:
http://imageshack.us/photo/my-images/840/skanowanie0001xn.jpg/

Lista rzeczy na Kliniczną:
DOKUMENTY:
Karta ciąży, dowód osobisty, rumua, grupa krwi, p/ciała i ostatnie usg i wszelkie wazne konsultacje nie tylko ginekologiczne,
DLA MAMY:
Rzeczy osobiste typu: szlafrok, 2 koszule, kapcie + klapki pod prysznic, recznik, skarpetki, termometr, wkładki poporodowe, papier toaletowy, maszynka jednorazowa, enema (jeżeli ktos chce mieć wykonaną), wkładki laktacyjne, laktator, biustonosz do karmienia, majtki jednorazowe, cos do jedzenia, woda najlepiej z dziubkiem, kosmetyki, sztucce, kubek, talerzyk.
DLA DZIECKA :
Ciuszki, niedrapki, czapeczka, rozek, kock (do zawiniecia zaraz po porodzie) co kto woli, generalnie szpital ma swoje i można z nich skorzystac, pieluszki jednorazowe ( z tego co pamiętam to 7 szt na dobe szpital zapewnia), mokre chusteczki, pieluszki tetrowe, szczoteczka do włosków,
DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
Najlepiej wcześniej zakupic w automacie szpitalnym byty jednorazowe i okrycie wierzchnie

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-i-dzieciaczki-majowo-czerwcowo-lipcowe-2012-48-t394342,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie i dzieciaczki majowo-czerwcowo-lipcowe 2012 *49

Novia co do jedzenia to się nie martw:) Nie wiem gdzie rodzisz, ale np w Redłowie było dobre jedzenie i mimo, że ja potrafię zjeść:) to się najadałam, zawsze było śniadanie, obiad i kolacja (dwudaniowy obiad) i ok 11 przekąska, kisiel, budyń, paluszki....także spoko dało się przeżyć, ale weźcie ze sobą wodę bo chce się pić:)

Pomelo - dzięki za słowa wsparcia :)
Monika - ja też nigdy nie byłam w szpitalu i się też przejmuje i jeszcze tym że nie będe miała tam co jeść, bo ja mam mega apetyt teraz hehe
Mój bobas też się kreći, wypycha mi brzuch i szaleje :)

Dodam, że miałam dwie noce delikatne skurcze. ALe drugiej nocy odszedł mi czop i troche mnie bolało. Ale rano wszystko się uspokoiło, więc wyszłam na spacer i zaczęły się powolne skurcze i je rozruszałam:) Najlepsze było jak stałam na środku ulicy i puffałam i kręciłam biodrami koła (polecam)-musiało to nieźle wyglądać:)wielki hipopotam stoi na środku ulicy i oddycha tak, że robi wiatr i kręci tyłkiem:)

Dziewczyny w dwupaku: wiem co czujecie bo sama o 5 dni przenosiłam i wiem jakie to straszne. Jesteś jak tykająca bomba, która w każdej chwili może wybuchnąć:)ale nie martwcie się. Moja lekarka mi mówiła, że oba dzieci jak rodziła to poszła do ginekologa i on jej mówił, że jeszcze długo nie urodzi a rodziła jeszcze tego samego dnia. Także, to że nic sie nie dzieje nie znaczy, że tak będzie zawsze:) My nie słonie:) najważniejsze jest jedno (to moje zdanie) jak juz poczujecie, że cos sie dzieje, że w nocy jakieś skurcze to polecam spacer w ciągu dnia. (oczywiście metody wywołujące poród-seks, chodzenie po schodach itd itp) działają tylko wtedy kiedy już cos się zaczeło. Więc aby przyspieszyć polecam spacer, gdy poczujecie że coś was pobolewa. Bo to nie zaszkodzi a tylko może pomóc:) mówię to z autopsji, bo gdyby nie to, że ja już bardzo chciałam urodzić i poszłam na zakupy i spacer to pewnie bym jeszcze ze 2-3 dni sie bujała jak hipopotam wielka i spuchnięta:)

Novia8 to mamy takie same dolegliwości :):):) Brzuch mnie też czasami pobolewa jak na okres, wczoraj myślałam że męża zabije tak mnie wszystko drażniło... a na bezsenność to cierpię już jakieś 2 miesiące :) Próbuję wszelkich metod i nic sprzątam , seksik, piję herbatki z liści malin i regularnie wiesiołka i nic nic nic ...mały się kopie codziennie jak szalony aż mnie już wszystko boli też chce już wyjść ale uparty jest strasznie po tatusiu :) To mój pierwszy pobyt w szpitalu i chyba tym się bardziej stresuje niż porodem.

Monika848 - no właśnie myślałam o Tobie :)
ja miałam tydzień temu rozwarcie na opuszek palca, jutro ide do lekarza i zobaczymy co powie. Ale generlanie też nic nie czuje, czasem pobolewanie brzucha jak na okres. A no i humorki też mam hehe. W nocy też kiepsko śpię, myślę że się hartuję jak przyjdzie maluch :)
Co do zatrzymania w szpitalu to nie mam pojęcia jak to jest. Sama jestem ciekawa.
Trzymaj się!!!

Czesc dziewczyny :)

I ja się melduję 2w1... Trzeci dzień po terminie się rozpoczął i nic się nie dzieje. Jutro rano mam jechać na IP do Redłowa na KTG ciekawa jestem czy mnie już zostawią czy wrócę do domu. Co prawda lekarz powiedział w zeszły wtorek że wszystko ok ilość wód w normie łożysko ok a rozwarcie tylko na opuszek palca może coś drgnęło... Martwię się tylko bo mały już ważył 3800 pewnie już doszedł do 4 kg czy na tej podstawie mogą mnie już zatrzymać???

Novia8 dzięki za kciuki :) ale jak widzisz narazie nic się nie dzieje:) zobaczymy jutro - sama nie wiem na co się przygotować takie to kurcze nie pewne - chodzę jak bomba zegarowa - nie wiadomo kiedy wybuchne :) Ale jestem optymistycznie nastawiona nawet na ból - może to głupie ale tak nie mogę się doczekać Mateuszka :) że nie mogę się doczekać tego cierpienia:):):)

aaaa ja mam musteli krem przeciwsłoneczny w spreju - najpierw pryskam sobie na rękę potem smaruję małej buzię i musze powiedzieć że konsystencja jest ok - ładnie się rozsmarowuje - może dlatego że na dłoni jest już "podgrzany" ;)) może wystarczy taką metodę w innych kremach zastosować ...
ja zresztą w ręce podgrzewam każde smarowidło ;))

Jeszcze ja się z rana melduję bo wyjeżdzam dopiero ok 14 bo 13.30 mam lekarza:)
Sto lat dla Dawidka!
Banka my mamy domek ok 20 km za Kościerzyną ale w kierunku Bytowa, tzn moi rodzice mają i też zawsze całe wakacje tam spędzałam i wszystkie weekendy, nawet jak się jechało gdzieś w wakacje to tam była baza wypadowa:)
Co do jedzenia mojego kurczaczka to ona też jak sie przyssie do piersi to mam wrażenie jakbym głodziła dziecko:) i te odgłosy i popiskiwania są po prostu boskie ja czasem aż płaczę ze śmiechu:)
Co do kremów przeciwsłonecznych to ja mam patent:)i nawet się nim podzielę:) smaruję najpierw Agatkę zwykłym kremem a dopiero na to nakładam przeciwsłoneczny:) jest lepszy poślizg:):):):) (jakkolwiek to brzmi:))

no właśnie
o której jutro?
nieśmiało proponuję np. 10.30 - bo jakoś tak się składa że z rana jest ładna pogoda ... i im później tym gorzej ;))
i może spotkamy się przed wejściem do parku po prostu - tam jest szerokie wejście i się wózki zmieszczą ;)))
a mikulce korek byśmy zrobiły na ulicy ;P

azura - ja od lat proszę moją mamę żeby mi z niemiec przywoziła różne rzeczy bo tam taniej- dla mnei to też niebywałe - ostatni przebój to kapsułki do ekspresu - tam tchibo kosztuje 1 euro za paczkę a u nas kilkadziesiąt złoty a i tak mniejszy wybór smaków ;)
i teraz tak samo mam ze stokke- właśnie czekam na parasolkę - mama mi tam kupiła do wózka - tańszą o 80 zł niż w mama i ja ....

mikulka- a z ani to taka rozrywkowa panienka ;)) współczuję ...

banka- byliście na zakończeniu fety??? podobno niezła imprezka była ;) ja jakoś się boję małą ciągać wieczorami - żeby jej nie rozlegulować - bo tak to o 19 kąpiel i potem idzie spać ... i zdarzało jej się pospać już do 24 bez przerwy ... nie powiem spokojny wieczór cenna rzecz ;))

Mikulka, wspolczuje zarwanej nocki:/ Ja nie wiem, czy to skoki rozwojowe, czy po prostu takie male dzieci nie maja jeszcze ustalonego rytmu... Mikolaj dlugo przesypial 6-7 godzin pod rzad w nocy,a od kilku dni przestawil sie znow na typowo noworodkowy tryb - budzi sie na karmienie co ok. 3 godz. Za to w dzien wciaz malo spi;/

My ze spacerami to wciaz probujemy sie wyspacerowac, ale Miki spi w wozku gora 40 min..., a jak przystajemy to od razu otwiera oczy.. tak samo w samochodzie - korek/swiatla= ryk:( Za to wczoraj wieczor poszlismy z Nim na Fete i karmilam Go na dworze na uboczu na laweczce w trakcie jednego przedstawienia i potem przespal cale godzinne przedstawienie Burn Out Punks, a bylo b b glosne - muzyka punkowa. Przedstawienie bylo super, wiec wrocilismy po 1ej w nocy mega zadowoleni:))

Kate, nasza rodzinka ma w poblizu domek:) jezdze tam w wakacje cale moje zycie;) Ale niedaleko nas jest tez kilka osrodkow i agroturystyka, gdybys byla zainteresowana:)

heh, to sobie Anka wybrała porę na balety ;]

jeżeli chodzi o mleko nan, to Kubie nie smakowało, zupełnie nie chciał pić, za to hippa uwielbia. Właśnie dostał od Dziadka 5 kg mleka, które jest tam o połowę tańsze !!! wychodzi 24 zeta, a u nas w akpolu znalazłam za 45 zeta ( kupowałam w rossmanie za 42 ) także paranoja żeby w kraju, gdzie zarabiają 3 razy tyle, produkty dziecięce były takie tanie w porównianiu do naszych, nie wiem, może są dofinansowane przez urząd.

Także ja żywność będę dostawała z Austrii, bo już nie wspomnę jak tanie są desery i obiadki ;]

Ahh, no i jestem już w domu, wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej :)))
Jak się dziewczyny umawiamy na jutro ? pod domem Mikulki ?

my dziś o 14 szczepienie :/ ehh...jak ja nie lubie jak Kuba płacze, pewnie będę ryczeć razem z nim ;(

witam was,
niestety moja dziecko dzisaj od 12.00 do 3 dawało czadu - tz. świetnie się bawiło, a że tatuś dzisaj poszedł w końcu do pracy to zabawa z nią spadła na moje barki, a co za tym idzie padam na pysk :)

Sylwiaagnieszka, mojemu dziecku smakuje wszystko - nawet sól fizjologiczna jak niechcąca wpadnie do buzi :) - a tak poważnie w szpitalu jadła Nan, emfilam (jakoś tak), bebilon - i nie było różnicy żadnej - do domu kupiłam jej małą paczkę nan - ale na razie dajemy rade na samym cycku, bo jeszcze ngdzie na dłużej nie szłam, tylko tak na 3h między karmieniami :)

kurcze, młoda podsypia to ja chyba też szybko jeszcze kimnę :)

Witam, ja już dwa karmienia zaliczyłam dziś z rana ;)
Zazwyczaj jest tak, że na jedno karmienie przypada jeden cycek ale czasem nie starczy żeby mały padł i spał więc trochę jeszcze dostaje z drugiego i wtedy kolejne karmienie zaczynam z tego "napoczętego"

Dodatkowo prowadzę sobie notatki o której Tolek jadł i przez ile czasu oraz z której piersi. Wczoraj jednak źle spojrzałam w notatki i podałam synkowi nienapełnioną pierś i dziwiłam się czemu tak się kręci, po 15 minutach skumałam się, że jest pusto ;) Przynajmniej wiem, że dziecko daje sygnały, że jedzenia brak a nie ciumka cycka jak smoka nawet jak nie leci.

Mam nadzieję, że uda mi się dziś wyjść bo od siedzenia w domu idzie zwariować

I ja sie witam na nowy tydzien :) Olcia dzis konczy 8 tygodni ! Ale ten czas leci.... :)

Sylwiaagnieszka, tak, my tak karminy... na kazde karmienie po jednym ;)

Ja już mam książkę z przepisami dla dzieciaków do thermomixa,dostałam przy kupnie, jak Pan dowiedział się, że mam malutkiego synka.
Pq też mam ziajkę, ale i hippa 50, na razie tylko hipp szedł w ruch, najpierw rozsmarowywuję krem na moich dłoniach i potem na Maćka, jakoś to wygląda.

Mikulka jeśli chodzi o mleczko mm to najpierw może przetestujcie czy Anulce smakuje, bo mój np. gardzi nutramigenem, który próbowano mu w szpitalu dawać, teraz mamy 2 mleczka mm i Maciek zdecydowanie ma swojego faworyta:)

Dziewczyny, czy Wy dajecie jeść raz z jednego raz z drugiego cycka?

Za chwilę jadziem na pobranie krwi na TSh i ft4.

Sylawiaagnieszka - ja mam thermomixa coś od 2 czy 3 mieięcy i jestem bardzo zadowolona :) czekam na kasiązkę z przepisami na posiłki dla maluchów, to będzie to spore ułatwienie. Terz często robię lemoniadę mmm polecam Ci :)

PG - ja mam zakupiony filtr 50 z babydream. Lubię tą linie jest ok i nie ma parabenów. Musisz jednak wiedzieć że kremy z wysokim filtrmi generlanie są z zasady tłuste i trudne do rosmarowania.

Z tym przytulaniem to nie chodzilo mi o to, ze nie przytulacie swoich dzieci i dlatego one chca byc przy cycu tylko to jest rodzaj bliskosci dla dziecka i te karmione przez mamę czasami tego potrzebują. Dziecko tez tak sie świetnie relaksuje i odpręża - odcina od bodźców. A że przy okazji możnacoś sobie jeszcze wciągnąć to łączą przyjemne z pożytecznym :-) . Poza tym dzieć nie zawsze też jest głodny może też np. Chcieć pić. Dzieci to skomplikowane istoty a niestety nie dają w szpitalu instrukcji obslugi - oj brakuje mi czasami takiego manuala! Heh....

Dziewczyny,moja tez czesto rzuca sie na cycka jakby go tyydzien nie widziala a na bqnk jest najedzona... dzis np z butli zjadla 150ml ! a po godzinie cycka ciumciala 20 min ... sutki mnie tak bola, ze masakra :/ a pzytulamy sie naprawde duzo...

Moj maz sie ze mna na szczescie solidaryzuje i albo czegos nie je albo bierze cichaczem do pracy ;) kochany ;)

My tez dzis wdychalismy jod, ale popołudniu.. jakos miedzy 14 a 16 chodzilismy po parku na Przymorzu i nawet na plaze weszlismy ;) a rano Park Oruński... i padam na pyska...
Mała właśnie zasneła a ja musze cos zjesc i tez ide do lozka...

W ogole znowu mnie brzuch boli jak na @ :/ mam nadzieje, ze jutro nie bede miec niespodzianki...

Hej Wam :)
Madziuska 100 lat dla Dawidka!!

Heh a my dziś znowu maratony po pobliskich lasach robiliśmy, i zaliczałam wszelkie możliwe schody :P Cóż, jedynie plecy mnie zaczęły boleć, a tak nawet brzucha nie czuję ;] Ależ mam uparciucha w brzuchu :P

Banka a jedziecie do rodzinki czy masz na oku jakiś fajny ośrodek??

Inne tematy z forum

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...