Mamusie i maluchy marcowo - kwietniowe 2016 cz.10

ROZPAKOWANE:

Elle - CÓRKA, 20.02.2016, 3500g i 55cm, SN, Redłowo
Wiola - SYN, 23.02.2016, 3450g i 53cm, CC, Zaspa
Ditha - CÓRKA, 28.02.2016, 2900g, SN, Kartuzy
Sensimilia - SYN, 01.03.2016, 3720g, 57cm, SN, Zaspa
Pauletta - CÓRKA, 02.03.2016, 3550g, 57cm, SN, Wejherowo
Monisia061 - CÓRKA, 04.03.2016, 3500g, 53cm, SN, Redłowo
Ania_85 - SYN, 05.03.2016, 4400g, 61cm, SN, Redłowo
Azja - CÓRKA, 08.03.2016, 3550g, 56cm, Wejherowo
Zielone jabłuszko - SYN, 11.03.2016, 3930g, 57cm, Kliniczna
Aniammmmm - SYN, 13.03.2016, 3300g, 55cm
PotrojnaMama - 15.03.2016, SYN - 3090g, CÓRKA - 2720g, CC, Wejherowo
Mor-ela - SYN, 19.03.2016, 3960g, 58cm, SN, Wojewódzki
Lala_la - SYN, 27.03.2016, 3890g, 57cm, SN, Zaspa
Słonko - SYN, 31.03.2016, 3600g, 54cm, SN, Redłowo
Iwo04 - CÓRKA, 02.04.2016, 3160g, SN, Kliniczna
Dumelek - CÓRKA, 04.04.2016, 3300g, 51 cm, CC, Zaspa
OlaOla - CÓRKA, 05.04.2016, 2750g, 52cm, SN, Wojewódzki
Nulka - SYN, 6.04.2016, 3500g, 55cm, SN, Zaspa
Elkasiwa78 - SYN, 8.04.2016, 3740g, 57cm, SN, Wojewódzki
Mollly - CÓRKA, 13.04.2016, 3600g, 56cm, SN, Wejherowo
Susanna - CÓRKA, 14.04.2016, 3670g, 56cm, SN, Kliniczna
Szpileczka - CÓRKA, 15.04.2016, 3215g, 55cm, SN, Kliniczna

DWUPAKI:

MARZEC 2016

Patiksz 09.03.2016
anah 22.03.2016
MamaSylwia 28.03.2016
Takaja_84 30.03.2016
Kinga 31.03.2016

KWIECIEŃ 2016

Malgosia85 03.04.2016
Estera13 06.04.2016
margreth 11.04.2016
stop.kropka 15.04.2016
Polka 16.04.2016
Lenaa86 18.04.2016
Kurczakowa 20.04.2016
Nika 21.04.2016
katarin 28.04.2016
Sosi 29.04.2016

poprzedni wątek
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2016-cz-9-t665748,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie i maluchy marcowo - kwietniowe 2016 cz.10

Też mamy syndrom odkladanego dziecka ;-)
Elle - a może ta wysypka to uczulenie na proszek od Twoich ubrań skoro wyskakuje na styku z Twoim ubraniem.
U nas na razie z chustowaniem ciężko - starszy też nie przepadał :-(

stop. kropka gratulacje!!! ten pan położny był do mnie "przypisany" jak mnie przyjęli na Kliniczną za pierwszym razem, ale potem była zmiana dyżurów także poród przyjmowała (chociaż jak sobie przypomne, to niestety ODBIERAŁA) już pani położna. wtedy się cieszyłam, bo jakoś nie czułam się swobodnie w towarzystwie mężczyzny połoznego, mężczyzna lekarz to jednak co innego. Ale w sumię jak wspominam oba porody to dochodzę do wniosku, ze wszelcy mężczyźni mnie wtedy tylko denerwują, ja potrzebuję do rodzenia jednak innych kobiet.

moje dziecię śpi na lekarstwo, tzn.spałoby na mojej klacie, ale jak je tylko odłożę, to się po kilku-kilkunastu minutach wybudza. a w chuście nam za ciepło, znów jej ten trądzik wywaliło - zwłaszcza na lewym policzku, którym się zazwyczaj we mnie wtula. na prawym ma zdecydwanie mniej.

zamówiłam wczoraj nosidło Tula Baby z wkładką do noszenia niemowląt, już nie mogę się doczekać, aż przyjdzie.

My mielismy dzis brzuszkowy dzien i ogarnelam tylko pranie i kolacje... na jutro mam jeszcze pomidorówke wiec tylko prasowanie mi zostalo....
No i kupilam Delicol, 2 razy podane, zobaczymy czy bedzie lepiej czy to ta laktoza...

Potrojma mamo, ode mnie tez mega szacunek ! i powodzenia :)

Morela masakra delikatnie mowiac. Wspolczuje, nie rozpieszczaja ciebie te poczatki z maluszkiem. Ciekawe kiedy to sie jakos sensownie unormuje u bobasa.

30 minut czuwania! Moje dziecię ma 2,5h okresy czuwania, no i wieczorem nie śpi od 18:00 do 24:00... any questions?

PotrojnaMamo powodzenia w nocy;-) dasz rade bo skoro dajesz rade od samego poczatku...oj tak, do ciebie to ja mam przeogromny szacunek kochana. Wyjsc z podziwu nie moge jak ty trojke ogarniasz. I to te blizniaki na dodatek. I to co piszesz, ile potrafisz ogarnac w ciagu dnia...ja to przy tobie powinnam nawet nie pisac takich rzeczy jak wyzej haha, bo coz to jedno dziecko;-p a pranie ja dzis w domu rozwiesilam wlasnie zeby nie biegac po ogrodzie.:-)

Pauletta44 ale Ci zazdroszczę, moje dziś marudne, średnio spały w dzień i najczęściej w różnych porach ale i tak też mi się udało' na raty' ogarnąć dom, odkurzylam i podłogi zmylam w całym domu i jedne pranie zrobiłam: ) a dziś zostaje pierwszy raz z cała 3 sama na noc i trochę się denerwuje. W nocy i tak sama zajmuje się Maluchami ale zawsze ze świadomością ze jak tylko zawolam to mąż przyjdzie z pomoca.
A wichura okropna, wywiesilam pranie na tarasie a później po całym trawniku latalam za skarpetkami: )

Ja dzis jakbym dziecka nie miala kurcze. Mala ma dobry dzien, spi jak aniol. Ogarnelam sprzatanie calego dolu domu, pralki dwie zrobione, obiad na dzis ( nawet zjedzony razem z mezem a nie jak na ogol osobno w biegu), malo tego na jutro juz tez miesko uszykowalam, moze wieczorem dokoncze to jutro zaoszczedze mase czasu. Teraz zaparzylam zielonej herbatki to sie napije. Chwila dla siebie jesli sie uda. Chyba ze corka zdecyduje sie za moment ze mi potowarzyszy:)

Niedawno maz jechal do wejherowa auto wyrejestrowac to zrobilam mu liste zakupow. Wsrod nich byly pieluszki dla malej. I az sie usmialam jak czas leci bo dzis pierwszy raz prosilam go zeby kupil z biedronki dady rozmiar 3. Juz nie new born, nie mini, tylko midi. Kurcze niesamowite. A pomyslec ze przed chwila wszystkie z brzucha,i chodzilysmy. Teraz tylko garstka z naszego grona czeka na rozwiazanie.

Szkoda ze dzis spacerku nie zaliczylam ale wietrzysko u nas na wsi ze hej. Wcale nie chce sie wychodzic z domu. Ale przynajmniej chalupka ogarnieta na cacy.

A ja wogole wczoraj uzylam pierwszy razta rurke windi bo mala miala potworna kolke. I jak reka odjal...naprawde. Kupka od razu poszla mega i dziecko radosne i zadowolone. Az w szoku bylam. Wiadomo byleby nie czesto tego uzywac ale zawsze jakis ratunek. Tak pisze w ramach ciekawostki.

Stop.kropka, gratulacje !! :)

My chrzciny chcemy robic 10 albo 17 lipca, cora miala 2.5mca i bylo ok... tylko lokal nam odpadł, bo chcialam w Goddingu robic a jednak mam za mało osob :( Wiec musze zaczac szukac czegos fajnego, z miejscem dla dzieci i zeby ceny nas nie zjadly... najlepiej Sopot lub na trasie Sopot-Gdańsk.

Kurczakowa, nie martw sie... u mnie bole miesiaczkowe to byly skurcze, na porodowce mialam takie przez godzine, co 2 min... wiec kto wie :)

A co do karmien i spania to moj ma zegarek w tylku, je co 2-2.5godz max w dzien, w nocy co 2.5-3 i ani minuty dluzej... ciumka przez ok 30 min no i w ciagu dnia ma juz 2-3 30 min czuwania ze patrzy co sie dzieje, chce zeby gadac do niego... reszte dnia spi :)
Ale cos go brzuszek meczy wiec od 2 dni mamy troche innych tryb, bo sie prezy,puszcza baki...no i ten katar mu przeszkadza... jutro bedzie 7 dni jak sciagamy i chyba czas na pediatre....

Jak się wszystkie aktywne rozpakują, wyczyścimy listę. Ja teraz stop.kropki nie dopiszę, bo aktualnie mam tylko telefon.

Stop.kropka - super :-) a twierdziła, że to jeszcze potrwa ;-) Zdrówka dla Was i szybkiego wypisu.
My na spacerze, bo młody od 8:00 nie śpi, tylko jęczy ;-) ale mało przyjemnie na dworze - zimno i wietrznie także trzeba się opatulać. A mnie gardło wysiada - mam kaktusa i boli mega :-( i czym tu się leczyć :-/
My też mamy leżaczek FP - przy pierwszym super się sprawdził.
Pauletta - wierzę, że do córy zagadujesz w kuchni :-) ale to dobrze, bo zanim się obejrzysz, będzie sama nawijać :-D

Stop.kropka jak milo z rana czytac takie posty:-) gratuluje!;-)))

Lena ja tez mam bujaczek fp do 18 kg. I poki co super. Mala polezy troche kilka razy w ciagu dnia. W kuchni uwielbiam ja w tym miec. Ona przyglada sie wszystkiemu a ja ogarniam obiad czy cos, a ja mam na oku, gadam docory ludzac sie ze mnie slucha.haha. Jeszcze musze baterie kupic w koncu i. Sprawdzic te wibracje, moze bedzie spac wtedy, byloby super.

Potrojna mamo karykatury fajna sprawa. Te przerobione fotki Lena tez. Bede myslec.Zawsze jakis pomysl. Ja znalazlam w necie takie deski do krojenia z grawerem, fajne nawet. Jeszcze poszperam w sieci. Kilka dni mam na znalezienie

Ale dzis wietrznie. Patrze za okno a tam ciemne klebiaste chmury.chyba o spacerze zapominamy poki co.

Gratuluję stóp.kropka: )
Pauletta44 ja kiedyś na rocznice dla rodziców zamówiłam karykaturę ich ślubnego zdjęcia, zamawialam przez allegro wysłałam mailem ich ślubne zdjęcie i jakieś współczesne i wyszło bajka, rodzice zachwyceni, później jeszcze raz wykorzystałam pomysł dla znajomych i też byli zadowoleni u jednych i drugich wiszą na ścianach:)
Lena86 my mamy zajączek Fisher Price taki od 0 do 18 kg- bardzo się sprawdził przy starszej córce i teraz też Lena chętnie w nim siedzi, włączę jej wibracje i nie ma dziecka: )
Oprócz tego dokupilismy taka huśtawka hybrydowa bright starts też fajna, ma dużo więcej bajerów (muzyka, bujanie) ale mimo wszystko gdybym miała wybrać jeden kupilabym Fishera.
Miłego dzionka Laseczki: )

Pauletta44 i Dziewczyny, ja w sprawie bujaczka. Możecie coś polecić? Słyszałam, ze warto mieć taki z regulacją pozycji.
Na rocznice warto przerobić zdjęcie pary np. w sylu retro i wydrukować na canvasie wraz z rama, choćby wewnętrzną.
Dziś mam termin, a czuje sie jakbym jeszcze m.in. miesiąc w ciąży miała chodzić...

Stop. Kropka gratulacje :) to mam zielone swiatelko, aczkolwiek u mnie cisza jedynie bol taki miesiaczkowy od dwóch dni.

Oj obudzilam sie przed 7 to bylo takie ladne sloneczko, a teraz wszedzie czarne chmury. Nie fajnie :/ bo musze dzisiaj na zakupy wyruszyc i do lekarza.

I na mnie przyszła pora :) Melduje się ze szpitala na Klinicznej. Oleńka urodziła się wczoraj o 18.13, a poród przyjmował bardzo miły i sympatyczny pan położny :) Waga 3450g, 56cm, poród sn. Więcej szczegółów innym razem. I byle do domu :)

U nas dzis dzien bez planow. Zobaczymy co przyniesie. Jestesmy wlasnie po porannym mleczku. Malutka odlozylam na chwile do bujaczka. Ma frajde jak widzi te zabawki wiszace. Wiec na chwile jest zajecie:-)

Maz pojedzie za dnia wyrejestrowac moje auto, z Zuzia powalczymy we dwie wowczas. Powiem wam ze doceniam ze go mam w domu. Jeszcze jak bylam w ciazy to bylismy przerazeni jak stracil prace i zaczal pracowac z domu. Balismy sie ze tak sie nie da. A okazuje sie ze wychodzi na tym lepiej niz by na etacie u kogos byl. Oby tak dalej. No i majac jego w domu przy malutkiej to zbawienie. Zawsze mozna komus ja zostawic na chwile.

Susanna nawet mie wiedzialam ze z zoltaczka tak dlugo trzymaja. Ale lepiej tak nizza szybko by was wypisali.powodzonka tam.

Aha, kobietki szukam w internecie prezentow na 5 i 10 rocznice slubu. Akurat tak sie zlozylo ze dwie okragle u naszych najbliższych. Chce bez szalenstw, cos bardziej symbolicznego zamowic, w formie malej pamiatki i juz. Moze cos mozecie polecic? Jakis internetowy sklep? Albo jakies pomysly macie?

co do chrzcin to chcialam w maju. Ale odpuszczamy ze wzgledu na wysyp komunii. Sadze ze wlasnie jakos w lipcu bedziemy celowac. U nS zebrac do kupy najblizsza rodzine to sukces.

moim dzieciom badali grupę krwi ze względu na ryzyko konfliktu serologicznego, ja jestem Rh - , a ich ojciec Rh +. a przy okazji wyszedł konflikt, lecz w głównych grupach. po pół roku dobrze jest powtórzyć badanie, żeby mieć 100% pewność co do grupy krwi. ponoć rzadko ale z plusa może się zrobić minus.

zielone jabłuszko, mój syn ma na imię Filip i też mówimy na niego Fifi :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...