Mamusie kwietniowe 2014 (12)

No i mamy wreszcie komplet :)

Mamusie rozpakowane
1. Mirandaja 04.04/16.03 - Maksymilian - 2700g - Redłowo - cc
2. Kasia 08.04/22.03 - Lilianna - 3140g 50 cm - Redłowo - cc
3. Kasienkas 30.03/29.03 - Dominika 2960 g 52 cm - Kliniczna - cc
4. Ru.minka- 24.04/03.04 - Anna Rita - 2710g 55cm - Wejherowo - sn
5. anaju 10.04/25.03 - Alicja - 2760g 55cm - Zaspa - cc
6. Sara83 10.04/05.04 - Lena - ? ? - Kliniczna - sn
7. ag_86 11.04/09.04 - Fabian - 3445g 54cm - Kliniczna - sn
8. Agnieszka56 - 19.04/10.04 - Franek - 3500g 58 cm - Zaspa - sn
9. sharana - 12.04/13.04 - Sebastian - 3710g 53cm (57 bo źle zmierzyli:) - Kliniczna - sn
10. Domikaj - 15.04/13.04 - Iwo - 3290g 58 cm - Redłowo - sn
11. Majka2 - 20.04/? - ? - Kliniczna - sn
12. Blondynaaa - 08.04/16.04 - Kornelia - 4095g 55cm - Kliniczna - cc
13. SheIsLike - 11.04/12.04 - Jaś - 3590g 56cm - Zaspa - cc
14. Morelka - 20.04/19.04 - Laura - 3485g 56cm - Kliniczna - sn
15. Rahhel - 09.04/19.04 - Kornelia - 4150g 55cm - Wejherowo - sn
16. Osanna - 21.04/22.04 - Mateusz- 4330g 60cm - Zaspa - cc
17. Mattelka - 23.04/23.04 - Weronika - 3589g ? - Kliniczna - sn
18. Kaja - 30.04/27.04 - córka ? - 2865g 49cm - Kliniczna - sn
19. Drosera- 29.04/07.05 - Staś - ? ? - Redłowo - ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie kwietniowe 2014 (12)

sharana miałaś rację, po szczepionce tylko trochę więcej marudzenia przez niecałe 2 dni i daliśmy radę.... :)
za to od dziś nosi pieluchę frejki i to na razie jest kolejny koszmarek, przy zakładaniu tak placze, że masakra :(
cieszcie się dizewczyny, że z bioderkami waszych maluchów jest okej, nasz niestety był miednicowy i jedna nóżka do poprawy grr

Hey dziewczyny mi został 1kg :)

Ag daj znać jak było w tej knajpie ,bo jeszcze troszkę i też muszę szukać :)

Kaja co do smoczka moja mała też nie toleruje ... jak się rozryczy to tylko cyc ją uspokoi ;D

Kaja pierwszy skok jest w 5 tygodniu więc lada chwila pewnie będzie, ale może go nie odczujecie, ale na pewno zobaczycie pozytywne efekty :) huśtawka hybrydowa? o kurcze, chyba muszę wiedzę uaktualnić ;) dłuższe siedzenie w huśtawce też może być efektem tego skoku. Na początku ze smokiem tak jest chyba u wszystkich, przyzwyczajone do naturalnego uspokajacza nie lubią plastiku. Nasz musi mieć odpowiednie warunki, czyli jeśli jest bardzo głodny, lub najedzony, bardzo zmęczony lub bardzo zły, to nie mam mowy żeby wziął smoka. Z czasem będzie chętniej przyjmowany, ale początku nawet w tej kwestii są trudne :)

Również przespanej nocy, chociaż u nas nie ma co liczyć na dłuższą niż 4h przerwę między karmieniami... eh, a starszą córkę sama musiałam w nocy budzić :/

W ktorych tygodniach zycia dziecka sa poszczegolne skoki rozwojowe?
Przechodzilyscie juz je? Nasz ola wczoraj skonczyla miesiac, wiec to pewnie dopiero przed nami.

Dzis pierwszy raz w hustawce hybrydowej nasza mala posiedziala 25min i byl zaciekawiona bujaniem i muzyczka. Do tej pory wszystkie proby konczyly sie po 2-3minutach, bo chyba sie bala. A dzis super.
W dodatku od godziny juz spi. Mamy z Mezusiem wieczor dla siebie:-)
Jakis cud:-) az dziwnie sie czuje... taka... niepotrzebna;-) zartuje

Zycze Wszystkim Mamusiom spokojnej i przespanej nocy.

Aaaa i jeszcze mam pytanko.
Czy Wasze Maluchy lubia ssac smoczka? Ja czasem probuje dac, ale po maxymalnie minucie wypluwa. Jak jest u Was?

Dzisiaj głowa mi pęka od niewyspania, płaczu maluchów i wiatru :/ Mam jakiś kiepski moment bo psychika mi siada i się szybciej denerwuje, a wszystko przez zmęczenie i trochę za mało odwiedzin, pogoda pewnie też robi swoje.

Kaja niestety ja muszę zawsze wychodzić żeby starszą odprowadzić i przyprowadzić ze żłobka, bez względu na pogodę, ale w wózku mały ma ciepło i nie czuje wiatru. Zdarza mi się go wkładać do leżaczka jak w kuchni coś robię, ma zawieszoną m.in. zabawkę Lamaze która jest w zasięgu jego rączki i fajnie już ją trąca :) do tego karuzela w łóżeczku. Forum sobie czytam codziennie ale nie zawsze głowa pozwala mi na skupienie żeby coś sensownego napisać :)

Agnieszka56 pamiętaj o tych skokach rozwojowych, maluchy są wtedy strasznie marudne, nawet płaczliwe i dużo się przysysają, na szczęście po ok tygodniu to mija, chociaż mój mały nadal marudzi :/ hehe z fryzjerem ten sam numer miałam przed porodem, chciałam tylko podciąć końcówki a ucięła mi tak że nie mogę nawet gumką złapać. Stanik najlepszy jaki miałam to Triumpha, w FH są najtańsze, dobrze trzyma i jest wygodny w użyciu.

domikaj komunikacją miejską prawie od początku z nim jeżdżę, niech się oswaja. Moja znajoma wzięła córkę do autobusu jak ta miała dopiero ponad rok! Był wielki płacz, ale maluchy lubią takie bujanie także warto jeździć, ale lepiej w godzinach około południowych jak jest mniejszy ruch.

Co do zabawek, mój mały lubi lezaczek Fisher price. Ma on taki wibratorek i malemu się podoba. Wszystko widzi dookoła a do tego jest kolysany.

Co do stanikow, to tez mam problem. Najlepiej się sprawdza ten miękki do karmienia gatty i te sportowe z gatty. Reszta mi się rozciągnęła i nie trzyma biustu... Masakra.

Co kg, to zostało mi jeszcze 5,5 kg. Rozstepow brak, ale ciemna kreska jeszcze jest. Ciuchy sprzed ciąży nadal za male.

A z tymi latozami i nietolerancjami juz sama nie wiem :/...

Wczoraj wyszlam na spacer,ale tak p***zilo, ze wrocilam po 15 minutach, a dzisiaj juz sama nie wiem...

Jechalysce już autobusem z wózkiem?

My też już po usg bioderek... no i mała odziedziczyła dysplazję po mnie... póki co dodatkowe pieluchowanie i za miesiąc do kontroli. Ufam, że tylko na tym się skończy.

My póki co nie mamy takich zabawek jak leżaczki, jedynie karuzela i na nią ładnie mała reaguje i przy niej wieczorem zasypia.
Bawimy się często na kocu, mała leży a ja jej macham maskotką którą bardzo lubi i grzechotkami i takie zabawy jej póki co starczą. W planach jest kupn o na dzień dziecka leżaczka.

Co do moich kilogramów to nie wiem ile mam bo wagi brak, ale sama czuję, że jestem większa niż przed ciążą bo niestety sporo przytyłam, ale zaczynamy ćwiczenia i ufam, że będzie już coraz lepiej.

My w taką pogodę sobie odpuszczamy, zwłaszcza jak bardzo wieje.
:) miłego dnia

u mnie 3 kg na plusie i kreska a brzuchu jeszcze nie zniknęła.

W domu ma huśtawkę Fisher prica która sam sie buja ,gra melodyjki i misie sie kręcą ,mala ja uwielbia w leżaczku trochę mniej lubi ale myślę ze jak bedzie juz chwytać ładnie to go polubi :)

W taka pogodę to czasem wyjdę czasem zostanę w domu dzis pewnie tylko do sklepu wyjdziemy :) Juz tęsknie za słońcem . Tez planuje wizytę u fryzjera bo mam juz dość swoich włosów czas cos zmienić :)

My juz po usg bioderek i wszystko ok. Jeszcze w sierpniu kolejne echo serca i usg brzucha no i mam nadzieje ze juz sie wszystko skonczy .

U mnie nadal 10 kg na plusie, brzuch i piersi całe w rozstępach - natura mnie nie oszczędziła

Trzeci dzień mój Franek jest strasznie marudny Początkowo zrzucałam to na kupkę, bo zrobił dopiero po 3 dniach ale są już codziennie więc odpada Nie wiem o co mu chodzi, nie wydaje mi się żeby to były kolki bo nie płacze jakoś mocno tylko marudzi Najlepiej żebym mu poświęcała 120% uwagi Najgorzej jest w nocy, pierwsza pobudka w prawdzie po 4 godzinach ale każda następna po pół godziny Coś tam do niego pogadam, pogłaszcze i zasypia Dodam że smoczka przestał uwielbiać Jeśli to skok rozwojowy to ile trwają te marudne dni? Spać!!!!! ;)
Czy w 7 tygodniu może nagle pojawić się nietolerancja laktozy? Macie jakieś doświadczenia/wiedzę w tym temacie? Od tygodnia nie spożywam mleka krowiego w żądnej postaci więc to nie to...

Wczoraj poszłam do fryzjera, powiedziałam żeby zrobiła co chce (po wcześniejszej konsultacji ze mna oczywiście) i z włosów do połowy pleców zostały krótkie proste przed ramie - zupełna zmiana Troszkę za krótko, bo związać ciężko ale co tam - odrosną ;)

Ciągle mam problem ze stanikiem, kupiłam już 5 a tylko 1 się sprawdza Reszta momentalnie się rozciągnęła i nie utrzymuje cycków - plecy wieczorami dają o sobie znać

Ja tez sie zastanawiamy nad szczepionkami. Myslimy o skojarzonej 6w1 i dodatkowo pneumo+meningo, a pomijamy rota.

Ciekawe jak corcia to zniesie. Czy Wasze maluszki miały goraczki lub inne dolegliwosci po tych szczepionkach?

Co do kilogramow, to mi zostal 1:-)

W sumie to nie widac ze bylam w ciazy, rozstepow brak. Poki co pozostała kreska ciemna od pepka w dol i to na tyle. Juz mi sporo osob w zwiazku z tym powiedzialo ze jestem stworzona do rodzenia dzieci... ale chyba nie;-)

No i mamy jesien tej wiosny. Dzis p***ziawa byla okropna. Poszlysmy na spacer, moglam wziasc rekawiczki bo myslalam ze rece mi odpadna z zimna. Czy w taka pogode chodzicie na spacery czy odpuszczacie?

Ja poczatkowo chcialam nie isc, ale pozniej pomyslalam ze cieplo opatulecorcie i przynajmniej sie dotlenimy. W trakcie uczucia mialam mieszane ;-)

Jakie "aktywnosci" robicie Waszym Maluchom? Czy wkladacie dzieci do lezaczkow/bujaczkow/hustawek? I czy one to lubią?

A tak ovolnie to sie straaaaasznie cicho zrobilo na tym naszym forum:-) chyba pochlonely nas maluchy bez reszty;-)

Dostałam Azalie, a w naturalną antykoncepcję nie wierzę. Jeszcze nir biorę tabletek, ale od wczoraj mam krwawienie :/

moja mala wazy juz 5.33 kg . rośnie jak na drożdżach .

Rozważałyście juz metodę antykoncepcji wczoraj bylam u ginekologa i zapisał mi tabletki .

Powodzenia, zawsze możesz zapytać lekarza o zdanie i jak coś do zrzucić na niego ;)

chciałabym żeby i u nas była dziś podobna reakcja, za godzinę wychodzimy, zobaczymy jak to będzie :) naczytałam się za dużo głupot i panikuje ;)

Już wczoraj wieczorem było ok, dziś jest typowo marudny ;)

sharana a dziś już wasz młody zachowuje się normalnie, czy dalej jest płaczliwy? :)

mirandaja mi ten link wyświetla się prawidłowo, nie wiem co się namieszało :/ to może inaczej, mam nadzieje ze sie otworzy, tylko ze tym razem to link do grupy :)

https://www.facebook.com/groups/793515077328856/872945052719191/?notif_t=like

efekty uboczne szczepien zostaly stworzone przez media, lekarzy ktorzy sa przeciwni roznym szczepionkom i rodzicom którzy lubią zadymę ;) wczoraj szczepiłam skojarzoną 6 w 1 i na pneumokoki, jedyny efekt byl taki ze maly byl bardziej placzliwy do konca dnia. Kazdy ma prawo do wlasnego zdania, ale osobiscie nie wierze zeby normalne szczepionki siały aż takie spustoszenie :)

sharana a wrzuciłabyś jeszcze raz ten link? :)
bo u mnie pojawia się:

Zawartość chwilowo niedostępna
Nie można wyświetlić żądanej strony. Może ona być chwilowo niedostępna, wybrany link może nie działać lub możesz nie mieć uprawnień do wyświetlania tej strony.

a ja znowu z pytaniem - szczepicie maluchy ba pneumokoki? albo może już szczepiłyście? ja zawsze mam czarne scenariusze w głowie, dziś idziemy na to szczepienie i boje się, że będzie się działo potem z małym "nie wiadomo co" (zwykłe szczepienia też tak przeżywałam, a nic się nie działo)

Dziewczyny, pamiętacie jak niedawno była informacja o wykonywaniu sesji w Gdańsku? No więc my się zdecydowaliśmy i jesteśmy bardzo zadowoleni z efektu :)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=802853403072319&set=gm.872945052719191&type=1&theater

Sympatyczna dziewczyna, ma mnóstwo rekwizytów, nie trzeba samemu niczego przynosić. Fajnie się przykłada do pracy i cena jest przystępna. Obejrzyjcie sobie małą próbkę z naszymi maluchami i jeśli będziecie zainteresowane to oto jej mail e-milka9@wp.pl.

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Jaki wozek wybrac? (82 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...