Mamusie kwietniowe 2014 (12)

No i mamy wreszcie komplet :)

Mamusie rozpakowane
1. Mirandaja 04.04/16.03 - Maksymilian - 2700g - Redłowo - cc
2. Kasia 08.04/22.03 - Lilianna - 3140g 50 cm - Redłowo - cc
3. Kasienkas 30.03/29.03 - Dominika 2960 g 52 cm - Kliniczna - cc
4. Ru.minka- 24.04/03.04 - Anna Rita - 2710g 55cm - Wejherowo - sn
5. anaju 10.04/25.03 - Alicja - 2760g 55cm - Zaspa - cc
6. Sara83 10.04/05.04 - Lena - ? ? - Kliniczna - sn
7. ag_86 11.04/09.04 - Fabian - 3445g 54cm - Kliniczna - sn
8. Agnieszka56 - 19.04/10.04 - Franek - 3500g 58 cm - Zaspa - sn
9. sharana - 12.04/13.04 - Sebastian - 3710g 53cm (57 bo źle zmierzyli:) - Kliniczna - sn
10. Domikaj - 15.04/13.04 - Iwo - 3290g 58 cm - Redłowo - sn
11. Majka2 - 20.04/? - ? - Kliniczna - sn
12. Blondynaaa - 08.04/16.04 - Kornelia - 4095g 55cm - Kliniczna - cc
13. SheIsLike - 11.04/12.04 - Jaś - 3590g 56cm - Zaspa - cc
14. Morelka - 20.04/19.04 - Laura - 3485g 56cm - Kliniczna - sn
15. Rahhel - 09.04/19.04 - Kornelia - 4150g 55cm - Wejherowo - sn
16. Osanna - 21.04/22.04 - Mateusz- 4330g 60cm - Zaspa - cc
17. Mattelka - 23.04/23.04 - Weronika - 3589g ? - Kliniczna - sn
18. Kaja - 30.04/27.04 - córka ? - 2865g 49cm - Kliniczna - sn
19. Drosera- 29.04/07.05 - Staś - ? ? - Redłowo - ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie kwietniowe 2014 (12)

My tez mamy salon z aneksem,ale jest przerabiany i polaczony z orzedpokojem wiec glowny problem to krzesla i stoly ;)
Robimy normalnie, bez szalu, obiad, jakies ciasta, tort i wsio, ewentualnie tradycyjnie moze sie pokusze o bigos i jakas salatke. Tyle.

Wstępnie chcielibyśmy zrobić chrzciny 1. czerwca Zaczęłam się rozglądać za salą, bo w domu nie mam jak Salon mam z aneksem i nie jest jakiś ogromny więc 17 osób ciężko byłoby pomieścić
Swoją drogą myślałam że tańsze są takie imprezy, najniższa cena jaką póki co znalazłam to 70zł/os za zupę, drugie danie, lody i napoje (bez ciasta) Jakbyście znały coś tańszego w Gdańsku to dajcie znać :)

Hey laski ja łącznie przytyłam 18 kg a zostały z 3 kg :) dużo spadło w szpitalu chyba przez te obiady :)

co do chrzcin chcemy na koniec czerwca w knajpie na ok 17 os :)

Drosera powodzenia! :)

Mattelka super!

Kaja na miesznaym dzieci lepiej spia bo na piersi mleko jest szybciej trawione, chociaz u Nas tez np. wczoraj od 23:30 okolo do 5 i wtedy o 8 takze bylo spoko.

My Chrzciny w domu a impr. na okolo 15 osob.

Ja mam Anke na bodach i spioszkach w domu.

mirandaja My tak jak starsza tak Anke co 2 dni, lubi byc w wodzie,ale jak wyciaga to krzyczy, ale np. starsza nie lubila :P ale szybko Jej sie spodobalo i terazluuubi siedziec w wodzie.

Sharana ja tez wlasnie szybko sie zniechecam ; ;p lubie szybkie efekty ;) niecierpliwosc to moja najwieksza wada chyba :P drugi dzien treningu mam za soba.

Ja wspolczuje pobytow w szpitalu, mysmy dobre dluzej musialy zostac to myslalam ze oszaleje ;/ ale jak trzeba to trzeba.

Drosera! Super,ze wychodzicie :)))

drosera świtenie że wychodzicie. No niestety, w szpitalach rzadko informują osobę najbardziej zainteresowaną, zostawiają to dla siebie, tylko nie wiadomo po co. Ten krwiak się wchłonie w najbliższym czasie?

Wychodzimy dzisiaj do domu :)
Rozwiązała się zagadka problemów z przystąpieniem, mały ma krwiaka podokostnowego na głowie i podobno to go boli jak próbuje ssac z piersi. Szkoda tylko, że nikt mi tego nie mógł wcześniej powiedzieć, zaoszczędziłoby to moich zbędnych nerwów.

sharana mała moze tylko w ciagu dnia trochę niespokojna w nocy na szczescie spi jak zawsze. Tak mi jej szkoda wygląda jak biedronka ma mnóstwo krost, moja starsza tyle nie miala. Jak ja przewijam to nie wiem jak zlapac bo krostki robia sie juz wypukle.

W domu ubieram np.body krotki i pajac ,albo body długi i śpiochy lub polspiochy. Sukienki raczej na wyjscie :)
Teraz przez ospe kapie codziennie a tak to bylo co 2-3 dni.W zależności czy sie nie ulało jej itp.

Chrzciny pewnie będziemy robic w knajpie bo nie widze siebie w kuchni przez caly dzien a potem jeszcze posprzątać.Tak to przyjdziemy zjemy,posiedzimy i wyjdziemy :) Akurat becikowe na nie będzie :) Pewnie zrobimy w lipcu czy sierpniu jak mała trochę podrośnie (jak starszej robiliśmy w 2 msc to nic na nia nie pasowało taka byla mala) pewnie jakas sukienkę jej ubiorę byle nie falbaniasta zwykłą prosta.

Kaja no to jest plus sztucznego mleka, jest bardziej sycące i maluszek od razu ma dłuższe przerwy, inną sprawą jest to że mała Ci po prostu dobrze sypia w nocy bo zdarza się że noworodki mylą noc z dniem i są aktywne kiedy chcemy spać :) tak miała moja pierwsza córka i przez 2 tygodnie mieliśmy dyżury bo nie chciała spać. Nasz klopsik je często ale dziś noc była ok, jadł o 23, 3, 5 i 8 także ok, tylko że starsza obudziła się prze 1 i nie chciała spać :/ chrzciny robimy w domu bo będzie tylko 10 osób, a w knajpie wyszłoby minimum 500zł, a to trochę za dużo. Ciuszki będą po prostu białe body i śpioszki, bez ubierania w jakieś wybździukane garniturki, liczę że na koniec czerwca będzie ciepło :)

mirandaja Karina nie lubiła kąpieli zawsze był płacz, ale głównie dlatego że my się tym stresowaliśmy i ona to wyczuwała, ale teraz Sebastian uwielbia kąpiele i się niesamowicie relaksuje nawet na głodniaka, więc kąpiemy codziennie przez wzgląd na potówki także, które dzięki temu zniknęły.

Ru.minka to prawda a6w daje w kosc kregoslupowi, dlatego jak ktos ma z nim problemy to musi sobie te cwiczenia darowac. Ja juz kilka razy robilam i daje to najlepsze efekty na brzuszek, a musze miec wyznaczony jakis czas bo takie cwiczenia bez konca zle wplywaja i szybko sie zniechecam :/ Niestety fitness to juz zupelnie nie dla mnie, zawsze wolalam silownie :) Fajnie ze mala juz sie kreci, pamietam przy pierwsze te zdjecia w poprzek lozka ;)

drosera no witaj w koncu, gratulacje i ciesze sie ze juz jestes po tej stronie ;) niestety prawie kazdy zostaje dluzej w szpitalu, a w sumie lepiej tak niz zeby sie potem cos w domu z maluszkiem dzialo. Tez 6 dni siedzielismy przez zoltaczke, ale wlasciwie dobrze bo mial wysoka bilirubine i na lekach by sie skonczylo. Przystawiaj malego o roznych porach, jak jest wyspany lub zmeczony, w koncu powinien zalapac. Moj tez tylko jedna strone wybral a przy drugiej sie denerwowal ale tak go meczylam ze w koncu zalapal. Powodzenia zebyscie szybko byli w domu :)

Mattelka super ze sie poprawilo, na szczescie mozna znalezc w internecie rady ktore sie sprawdzaja :)

dziewczyny a co ile kąpiecie maluchy? i czy lubią to?
nasz mały bardzo nie lubi kąpieli, płacze przy tym, więc jakoś nie mam serca kąpać go codziennie, a chciałabym ;) więc tak co 2-3 dni

Kaja to chyba sprawia mm te karmienia, u nas tez tak bylo regularnie :) a teraz jest jeszcze lepiej bo mlody wyrzucil sobie to karmienie ok 23-24 i od 20-21 spi i wytrzymuje do 3-4 ;)

chrzciny chcemy zrobić na ok 20 osob, zastanawiamy sie jeszcze czy knajpa czy dom. Z jednej strony zawsze bylam zwolenniczka chrzcin w domu, ale z drugiej robic to wszystko, potem sprzatac, hmmm...;)

jesli chodzi o spacery to na taka pogode jak dzis zakladam body+pajac+ albo kurteczka z kapturem albo taki kombinezon z frotte. I czapeczka. Ale mlody ma troche potowek na glowie, wiec te kaptury dodatkowe to chyba niekonieczne ;)

Drosera gratulacje!

U mnie wlasnie Ola zasnela po nocnym karmieniu.
Jak u Was wygladaja nocki? My nie narzekamy poki co. Mala je okolo 23-24, pozniej kolo 3-4 i pozniej okolo 7. A ma niespelna 2 tygodnie. Jest na pokarmie mieszanym, bo nie mam az tyle swojego mleka zeby starczylo bez dokarmiania mm.

Co do wagi, to mi w ciazy przybylo rowno 9kg. W dniu wyjscia ze szpitala bylo 3,5kg na plusie, a na dzien wczorajszy zostalo 1,5kg. Wiec spoko gdyby nie jedrnosc. Musze zaczac jakies cwiczenia i chyba jakies balsamy. Rozstepow brak-dobre i to.

Co do chrzcin- to robicie w knajpie czy w domu?
Na ile osob przewidujecie impreze?
Tez mamy problem z wyborem Ojca Chrzestnego. Dlatego pewnie poczekamy jakies 2-3miechy.

Jak ubieracie w domu Wasze dzieciaczki? Bo sie zastanawiam czy nie wyziebiam/przegrzewam.

Drosera gratulacje trzymam kciuki zebyscie wyszli do domku. My byłysmy7 dni z Weronisia wiec wiem co to znaczy. Dziewczyny dziękuje za dobre rady wlasnie przegotowana woda chyba pomogla najbardziej na to oczko.

Drosera, Trzymam kciuki, aby wszystko było w porządku!

Drosera gratulacje :-) Trzymam kciuki za wytrwalosc przy karmieniu, wiem co to znaczy Ja dokarmialam strzykawka Pozdrawiam :*

Cześć dziewczyny, melduje się jeszcze ze szpitala. Stasiu urodził się z wagą 4 kg, 58 cm. Poród był niestety długi i z komplikacjami, na szczęście miałam super polozna, i udało się również trafić na dzień, kiedy mój lekarz był w pracy. Nie udało się dzisiaj wyjść do domu, bo młody ma podwyższone wyniki, ale na razie tylko na poziomie, który nie wymaga leczenia. Niestety nie chce przestawiać się do piersi, natychmiast strasznie się złości, więc muszę dokarmiac z kieliszka. Mam nadzieję, że jakoś wypracujemy to karmienie, szkoda by było, gdyby się nie udało :/ Tymczasem pozdrawiam i trzymajcie kciuki, żebyśmy jutro wyszli do domu :)

tak, amerykanska. Podobno sa na youtube, ja mam plyte z vity.

Ruminka ta Jillian to jakas trenerka, tak? masz płyty z ćwiczeniami czy w necie są?

gdybym miala czas to bym ze 2 serie robila dziennie. Musze dac naoliwic stepper bo jak Dziewczynki spia to nie moge cwiczyc bo skrzypi :P

Powiem Wam,ze fajna sprawa sie tak poruszac, chocbym nie dawala rady codziennie to i tak sie przyda, cos zdziala,chocby dla samopoczucia :)

Ja jestem lekko zaskoczona,ze tak wczesnie zaczela "wedrowac", spodziewalam sie raczej,ze jak poloze tak lezy,a Ona juz jakis czas temu "spacerowala" pozniej sie uspokoilo,a dzis znow Ja w poprzek zastalam ;) Rozkopuje sie prawie od poczatku, ruchliwa kobietka,ot co. Heh po Mamusi na tylku usiedziec nie umie.

Wlasnie odbylam pierwszy trening z Jillian, udalo sie i ... Anka wola.

Inne tematy z forum

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...