Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz. 9

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza / CÓRECZKA :) Hania
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA
20.07 panna z mokrą głową / SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele / CÓRECZKA
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
05.08. Paulina/ córka Liliana
07.08 Betti_174
07.08 Harietta /CÓRCIA EMILKA
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
17.08. wisienka84 / SYNEK
20.08. Francess
23.08 KasiOB / SYNEK
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
25.08 E_w_a/ CÓRECZKA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2013-cz-8-t467492,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz. 9

Pillotka - wiem, że prędzej czy później, ale wolałabym wcześniej, bo wizja 20 lipca mnie przeraża :(

40-45kg - masakra, ja mam 6,5 kg na plusie, więc mam nadzieję, że szybko zrzucę, zwłaszcza że patrząc po nogach to wszystko raczej mam w brzuchu no i biuście ;)

Co do otyłości - mój mąż się śmieje, że to ciąża spożywcza, to ja już też o tym myślałam, że jak ludzie mogą mieć wielkie brzuchy i nadwagę na własne życzenie, skoro mi jest cięzko przez taki krótki okres z dużym brzuchem, a tak na stałe ? straszne to musi być :(

Co do klinicznej to remont podobno miał trwac dwa tygodnie czyli powinien się skończyć ok 24 czerwca, bo chyba ok 10 się zaczął, mam nadzieję, że nie będą go przedłużać, bo tam właśnie chiałabym rodzić :(

Widzę, że wszystkie prawie powoli zaczynamy narzekać, coraz ciężej jesczze upały idą, chociaż musze powiedzieć, że tak podsumowując ciążę do tej pory to myslałam, że będzie gorzej, jakoś odpukać do tej pory minęło mi bez problemowo i bez stresowo :) Teraz tylko czekam na poród, ale jakoś nie boję się ani amego porodu ani tego co będzie potem, może dlatego, że nie wiem i żyję w błogiej nieświadomości :)

Dziewczyny - a jak sobie radzicie z upałami ? macie coś na puchnięcie ? jakieś sprawdzone sposoby ? bo mi ta jedna noga puchnie :(

Dziewczyny dawajcie znać jak tam po wizytach, ja juz się nie mogę doczekać poniedziałku, może lekarz powie, że to juz ? Nadzieja matką głupich jak to mówią :)

Cześć Dziewczyny :)

Ja dziś kończę 38 tc...więc donoszony...MOGĘ JUŻ RODZIĆ!!!

Ja przybrałam jakieś 13 kg...a w poprzedniej +21...więc teraz dużo bardziej mi się podoba ;)

No i czekam na usg w sobotę...

Trzymajcie się w te dni...upały nam grożą niemiłosierne :/ więc uważajcie na siebie wszystkie...

Hej laski
Byłam zawieść L4 do pracy i stwierdziłam że muszę tam wpadać częściej, bo jakbym nie wyglądała to zawszę masę komplementów dziewczyny sypną :D

jejku nie wyobrażam sobie przytyć po 30-40 kg to chyba zabójcze dla organizmu, dobrze jak się uda zrzucić ale i tak ciężko.

A tak po 10 po 20 kg to chyba najczęściej słyszę i dziewczyny dochodzą do siebie i jest git :)

i w chwilach doła też myślę sobie tak jak pillotka, że są osoby z bardzo dużą nadwagą bez ciąży i mają większe problemy w związku z tym.

Aknahh to ja idę 2 dni po Tobie na usg, ale moja sikorka to pewnie będzie olbrzymem w stosunku do Twojego synka :)

-mTusia- no widzisz, różnie może być, nic się nie przejmuj, tylko spokojnie czekaj :) że tak powiem: prędzej czy później urodzisz :D

a ja przeciwnie, spałam dziś całkiem dobrze. położyłam się przed pierwszą, a obudziłam po 9 :D Synek z pół godziny po mnie, także dziś u nas wszyscy wyspani. Chłopaki na rower poszli :) ja trochę posprzątałam, a zaraz zabieram się za prasowanie naszych rzeczy.
aha, nie pochwaliłam się: spakowałam wczoraj torby :D mam dwie nieduże, jedna na porodówkę, druga na poporodową. jakoś mało gratów mi wyszło :]

ja mam 16 na plusie. w pierwszej ciąży było 18, zeszło w 7 miesięcy :) ostatnie 4 kg strasznie wolno gubiłam. także jestem dobrej myśli, że i tym razem uda się szybko zrzucić dzięki karmieniu, bo ja wtedy żadnej diety nie stosowałam ;] obawiałam się, że przytyję, po odstawieniu, ale pilnowałam się tylko, żeby nie jeść za dwoje i nie miałam efektu jojo. Tak, jak Panna mówi, mi akurat został biust tylko, żadnych rozstępów, oponek.

Panna to dawaj znać po wizycie, co słychać u Dżentelmena :D

Dziewczyny, ja też sobie mówię, że to na pewno woda :D nie noszę obrączki, żeby trwać w tej błogiej nieświadomości :D

a teraz sobie wyobraźcie, że jest mnóstwo ludzi naokoło nas, które mają taką nadwagę, rzędu 20-40kg z własnego wyboru, mówiąc ogólnie.. ja nie rozumiem, jak można z tym żyć, przecież to ciężko chodzić, ruszać się, ubierać.. masakra jak dla mnie!

A co do basenu to możliwe że na Żabiance może być otwarty tu jest link na ich stronę :http://plywak.pl/PL/grafik_zajec_zss_i_o.html

kiedyś była możliwość chodzenia na basen poza rokiem szkolnym

No ja mam jak narazie 9 + , moja koleżanka trzy lata temu miała 35 na+ , ale niestety do tej pory nadmiar jej został ale to z lenistwa :/ wiec po porodzie mam przykład żeby odrazu o siebie zadbać :)

Drogie przyszłe Mamy,
zapraszam na sesje brzuszkowe :)

Warto mieć taką pamiątkę!

image

Uploaded with ImageShack.us

image

image

https://www.facebook.com/MauaFotografia

NO MOJA KUMPELA PRZYTYLA 40 KG :P
ja juz marze o rowerze.. jak urodze i bede wstanie jezdzic na nim to jade z mezem kupic sobie kolarzówkę.. zawsze mi sie marzyla... i trzeba bedzie zrzucac kg..

MNIE MENTORKA TEZ jakos wszystko meczy ... strasznie sie boje tego co rpzed nami bedzie.. no ale to zapewne ten baby blues :P mam nadzieje ze to sie zmieni, bo jak nie to chyba do psychologa trzeba bedzie pojsc :P

45 kg?! Trochę sobie tego nie wyobrażam, bo mi ciężko z +16 kg, a co gdyby moja waga tak podskoczyła trzykrotnie?! Szok!!

Może w tym roku coś się poprawiło z tymi basenami, ale zasadniczo jest dramat. Ja rozumiem, że zamykane są baseny przyszkolne, ale te utrzymywane przez gminę - jak choćby basen na Chełmie to moim zdaniem powinny być czynne cały rok. A do Gdyni to teraz już trochę mi za daleko ;-)

Bezglutek a wiesz, że właśnie tak to sobie tłumaczę? :D

dziewczyny, jesteśmy wszystkie coraz bliżej końca... ja już zaczynam się denerwować... wszystkim. Od samej cesarki (czy wszystko będzie ok, ze mną i z dzieckiem), po pierwsze dni i tygodnie po porodzie ( jak sobie dam radę ze wszystkim) po kwestie ogólne typu jak bardzo zmieni się nasze życie i czy damy radę dobrze wychować nowego człowieka :) jeny dziwne myśli mnie dopadają :) u nas CC będzie prawdopodobnie 9.07 tak więc niecałe 3 tygodnie zostały;)

45 kg :-OOOOO wow

No to mi lepiej :-)))))))) Mentorka przecież większość naszych kilogramów to woda :-))))))))) Tego się trzymajmy :-)))))

Mentorka, z wagą po ciąży najczęściej jest tak, że schodzi lub podskakuje falami. Karmisz, jesteś niewyspana itp. - kilogramy lecą, możesz wyglądać jak szkielet, pół roku po porodzie masz większy apetyt i poczucie, że możesz sobie pozwolić na więcej - kilogramy wracają :) Więc warto mniej myśleć o wadze a więcej o domowych ćwiczeniach wzmacniających brzuch (może się okazać, że waga ok, ale "opona" została) i biust.

Na moim przykładzie - zabrałam się za siebie dopiero półtora roku po porodzie, zaczęłam regularnie chodzić na fitness i siłownię. Po kilku miesiącach świetnie się czułam, sylwetka mi się poprawiła i... zaszłam w ciążę :P Ale po pierwszej i tak mi zostało 8 kg na plusie, z tym, że przed ciążą byłam chudzielcem.

panna dzięki, właśnie takiego pocieszenia potrzebowałam :)))) dobrze, że obok naszego bloku jest siłownia, tak więc mąż chce czy nie chce zostaje z Julkiem a ja idę zrzucać kg :D do tego codzienne długie spacery, karmienie piersią i mam nadzieję że w przyszłe lato dam radę się wbić w jakieś fajne bikini :D

Mentorka- ja po ciąży jeszcze dłuższy czas chodziłam w spodniach ciążowych. Po prostu na początku brzuch, zanim zszedł, a potem było mi 1. wygodnie, a 2. zima była, więc nawet nie było widać, że to ciążowe :)
Nie wiem, ile przytyłam, Pillotka, dziś idę na kontrolę to zobaczymy. Fajnie, że wesele się Wam udało :)

Na pocieszenie wszystkim z kilogramami na plusie - poznałam na patologii w pierwszej ciąży dziewczynę, która przytyła ok. 45 kg. Kumacie? Pod koniec ciąży ważyła 106 kg, a normalnie szczupła i drobna. Jak ją zobaczyłam po trzech miesiącach po porodzie - nie poznałam na ulicy. Znów szczupła, bez śladów ciąży. W drugiej miała tak samo, wyobraźcie sobie :) Czyli wszystko można zrzucić!

ahhh dziewczyny a ja już ok 19 kg na plusie :( zastanawiam się w czym ja będę chodzić po ciąży... no bo wiadomo, nie chodzi tylko o brzuch... spodni nawet do połowy ud nie wcisnę a bluzki wszystkie za małe w biuście i w ramionach ehhh ;/ a to jeszcze nie koniec tycia... Pocieszcie mnie proszę, że da się w miarę szybko wrócić do swojej wagi :P

położna mówiła ze prawdopodobnie pod koniec czerwca - ale na pewno nie później :)

tak a na kregosłup pływanie na plecach jest najlepsze, jak byłam po operacj kregosłupa to żabka w ogole jest zakazana bo za bardzo angazuje ledzwie :)

Witam dziewczyny,

Czeka nas kilka trudnych dni, do piątku temperatury w okolicach 30 stopni. Już czuje jak puchnę :-)

Powiem Wam, że mam już dosyć chodzenia z brzuchem. Przez ostatnich kilka dni bardzo dokuczają mi biodra i ogólnie czuję się jak słonica :-) Brakuje mi sił na wszystko, wstawienie prania to już wielki wyczyn. Dobrze, że córka w przedszkolu... Ale w sobotę brzuch zaczął mi opadać i mam go trochę niżej. Pewnie dlatego te biodra bardziej dokuczają.

Wy macie tak mało kilogramów na plusie? Ja mam 17... I chyba po ciąży nie będzie tak lekko to zrzucić jak w pierwszej. Kurcze całe życie miałam płaski brzuch, wręcz wklęsły czasami i teraz jak pomyślę że mam mi jakaś oponka zostać to jestem przerażona. Za to sadełko zawsze w zadku mi się odkładało :-)

Czy któraś z Was wie kiedy kończy się remont traktu porodowego na klinicznej?

Ale dzisiaj okropnie spalam . Zoladek mnie bolal , bylo mi niedobrze i jakoś ogólnie źle się czułam. A teraz nie wyspana jestem , niestety nie mogę spac teraz bo córeczka juz wstala. Ranny ptaszek z niej.

ja w ciąży jak na razie mam 6 kg na minusie ale w pierwszej tez schudlam i do końca nie przytulam tyle żeby ważyć mniej niż przed ciaza.
brzuszek mam spory i musze przyznać ze juz mi ciąży i są momenty ze myślę ze chcialabym urodzić a tutaj jeszcze miesiąc. No chociaz ze 2 tygodnie.

Pillotka - no właśnie o to pytałam i dziękuje za odpowiedz, ze może zacząć się tak po prostu gdzie cały dzień nic nie wskazywało na to ze się zacznie :) ze nie odejdzie wcześniej czop, nie będzie skurczy bo u mnie jak narazie nic nie widać, jestem cały czas aktywna i się zaczęłam martwić czy to normalne no przy mojej ilości aktywności to by spacer wywołał poród to chyba w maratonie musiałabym wystartować :)
A ja spać dzisiaj nie mogę jakoś :(

pillotka : no właśnie moj mąż tez mówi ze może pomiary zle zrobione były :/ ale teraz w druga stronę która lekarka się myliła ta pierwsza czy druga ... bład pomiaru moze niby wynosic 400 gram ... a wg opisów w tym tyg młody powinien miec kolo 3 kg juz

Inne tematy z forum

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...