Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz. 9

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza / CÓRECZKA :) Hania
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA
20.07 panna z mokrą głową / SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele / CÓRECZKA
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
05.08. Paulina/ córka Liliana
07.08 Betti_174
07.08 Harietta /CÓRCIA EMILKA
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
17.08. wisienka84 / SYNEK
20.08. Francess
23.08 KasiOB / SYNEK
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
25.08 E_w_a/ CÓRECZKA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2013-cz-8-t467492,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz. 9

jak nie masz żadnych innych objawów i wody Ci nie odchodzą, to na razie nie masz się co stresować. Na wszelki wypadek poradź się po prostu jutro lekarza. Czop chyba też może odchodzić kilka tygodni przed terminem. Poza tym pamiętaj, że terminowy poród jest już na dwa tygodnie przed terminem, czyli z 6ciu robi Ci się "jeszcze 4" :)

wizytę mam 19 czyli jeszcze 1,5 tygodnia byłam dosłownie 4 dni temu i wszystko było perfekcyjnie...

kurcze ale juuuuż? zazwyczaj odpada przed porodem a my mamy jeszcze 6 tygodni :(:(

Kamyczek - to pewnie czop :) albo jego fragmenty :) kiedy masz teraz wizytę u gina? Zadzwoń jutro i spytaj swojego gina, czy jest to wskazanie do badania ginekologicznego, żeby sprawdzić jak się ma szyjka macicy :)

Dziewczyny "coś" ze mnie wyleciało :/ taki mega gęsty śluz troszkę podbarwiony taki jasno brązowy..... staram się nie panikować bo było tego na prawdę bardzo malutko ale jednak jakiś stres jest co to może być.... orientujecie się może? dziś 34 tc...mogą to być jakieś kawałki czopa już?

no, Dziewczyny, mnie się chyba brzuch obniżył :D mówię chyba, bo on nigdy nie był jakoś wysoko. Ale jestem prawie pewna :) w pierwszej ciąży w ogóle nie zauważyłam różnicy. W zasadzie to może wizualnie nie ma różnicy i mogłabym znów przegapić, ale jeśli dobrze rozumiem to, co czuję, to dno macicy mi się obniżyło :)

..wczoraj tak mnie Mąż wkurzył, że idąc spać zostawiłam Mu karteczkę w łazience, że już mi przestało zależeć na tym, żeby był przy porodzie.. także teges.. zobaczymy, jak się sytuacja rozwinie, bo dziś jest w pracy i nie widzieliśmy się, ale na dzień dzisiejszy rodzę sama. Bo On już wcześniej mówił, że Jemu nie zależy, żeby być przy porodzie i będzie, jeśli mnie będzie na tym zależało. Proszę się nie użalać nade mną :D musiałam się uzewnętrznić, a samotnego porodu się nie boję. Szkoda tylko, że jestem taka wkur***.. jakbym dziś zaczęła rodzić pod Jego nieobecność, to uwierzcie mi, skołowałabym opiekę nad Synkiem, a na porodówkę pojechałabym nic Mu o tym nie mówiąc. także życzcie mi, żebym się jakoś zrelaksowała, bo jestem tykającą bombą i boję się, że wybuchnę na Synka, albo na psa, albo na Mamę, czy kogoś, kto się przypadkiem napatoczy, a przecież nikt inny nie jest winny mojego samopoczucia, jak Mąż.. :/

Panna, myslisz ze takie badanie bedzie mialo sens? chodzi mi o to ze im dalej tym coraz trudniej chyba cos zobaczyc, bo dziecko jest duze a miejsca malo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Karolka - wizja leżenia na patologii faktycznie nie jest najciekawsza, ja w poprzedniej ciąży leżałam ponad tydzień i niemiło to wspominam. Głównie jedzenie i czekanie no i samą atmosferę szpitala. Ale jak trzeba, to co zrobić?

U nas przerwa w przygotowaniach, tylko tyle, że wyprałam wszystko i poukładałam w szafie (nadal twardo nie prasuję :). Muszę kupić jeszcze kilka rzeczy do torby (m.in. skołować samą torbę ;), ale termin 20 lipca to jeszcze odległa wizja :))

Asski- my na Władysława się dostaliśmy, ale tego małego :)

Po Waszych opowieściach o warsztatach cieszę się, że jednak byłam w robocie :) Jeśli nawet Jotenka nic nie wygrała..

Dumelek - nastraszyli Cię bardzo. Dobrze, że jest ok! Myślałaś o tym, żeby zrobić to dokładne badanie usg? W sensie 4D, bo ja się coraz bardziej ku temu skłaniam ok. 36 tygodnia.

Dzięki za informacje o remoncie. Lekarz poinformował mnie, że w zw z remontem będą odbierać tylko 2 porody dziennie. Babki, które będą "ponad stan" będą odsyłane do innych szpitali. Jakaś paranoja.
Lekarz wpadł na pomysł, że po ściągnięciu szwu z szyjki w 38 tygodniu, zostawi mnie na patologii, bo wtedy nie odeślą mnie gdzie indziej.
Orientujecie się, jak to wygląda w normalnym przypadku - czy po ściągnięci szwu wraca się do domu czy zostaje w szpitalu?
Przeraża mnie kwestia leżenia w szpitalu, tak naprawdę, do nie wiadomo kiedy.

Hej
ja mam już odłożone rzeczy dla nas do szpitala tylko do toreb spakować, ale to już po małym malowaniu, bo męża wzięło...jak patrzę na ten bałagan w mieszkaniu to płakać mi się chce + Weronika - mały szogun, najlepiej bym się wyprowadziła w jakieś spokojne miejsce hehehe
Dumelek trzymam kciuki, aby wszystko dobrze się skończyło, na pewno tak będzie:)
Z Irlandii zrobiła się gorąca wyspa od kilku dni, wszyscy w szoku:) mamy prawdziwe lato :D:D:D

Widze że jest kolejna część wątku ,ostatnio mam małe urwanie głowy więc nie mam czasem jak nawet napisać.
Planuje odświeżyć moja kawalerke i zastam zanawiam się nad kolorem jak i mam pomysł na łóżko 2 w 1 łózko dla dziewczym a obok łózeczko dla maleństwa dla zachowania jak najwięcej miejsca.Biorąc pod uwage że prawdopodobnie będzie chłopczyk zastanawiam się na błękietem dziewczynkom też sie podoba ten pomysł.

Dużo zdrowia dziewczyny.

Karolka, remont na klinicznej jest podobno jakoś 10-24.06

dumelek, trzymam kciuki aby do porodu było ok i abyś się nie nastresowała za mocno :)

o torbie to ja też jeszcze nawet nie myślałam, może po następnej wizycie..

i nie śmiejcie się z tej pralki bo mi się spodobała ;)

Dziewczyny bardzo wam dziekuje za te slowa wsparcia!

Bylam w szpitalu i okazalo sie ze nie ma zadnych podstaw do tego zeby maluszka wyciagac! Zrobili zapis ktg i byl ok. Mowia ze pepowina nie jest powodem do wczesniejszego porodu ani nawet do cc wiec decyzja o tym ma pasc dopiero przy porodzie, oczywiscie zakladajac ze zapisy ktg beda caly czas prawidlowe! Mam je robic dwa razy w tygodniu, a dodatkowo gdyby cokolwiek sie dzialo to sie zglosic.
Jestem tym wszystkim zestresowana i byc moze cos tez opatrznie zrozumialam, na wszelki wypadek wiec wzielam meza zeby jemu tez wyjasnili o co chodzi ;) nie mniej jednak teraz to siedze jak na szpilkach (oo jest 5 rano a ja nie moge spac heh) z nadzieja ze nic zlego sie dziac nie zacznie.

Tak na marginesie to bylam na klinicznej na izbie i nie podobalo mi sie to ze nie przyjmowal mnie ginekolog poloznik tylko jakas mloda laska z pieczątka "lekarz",najlepsze bylo jak spytalam o usg i taka odpowiedz otrzymalam: "mozemy zrobic ale ja nie jestem wykwalifikowanym ultrasonografem i to bedzie taka zabawa" - he no zdebialam w tamtej chwili :D coz za fachowcy!

Karolka witamy! dopisuję Cię do listy :)

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07.wiola1/Synek
10.07. Antoza / CÓRECZKA :) Hania
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
13.07. Karolka/ SYNEK
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA
20.07 panna z mokrą głową / SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele / CÓRECZKA
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
02.08. marianna / SYNEK
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
05.08. Paulina/ córka Liliana
07.08 Betti_174
07.08 Harietta /CÓRCIA EMILKA
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
17.08. wisienka84 / SYNEK
20.08. Francess
23.08 KasiOB / SYNEK
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
25.08 E_w_a/ CÓRECZKA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

antoza, polecam ci skorzystanie z opcji "on line" tu masz link https://www.pbkm.pl/cennik
My właśnie tak zrobiliśmy bo to się opłaca, jest taniej 200 zł plus dodatkowo masz za darmo pakiet Transplant Assistance i kasetę plus :) trzeba tylko samemu wszystko wypełnić w necie i wysłać im papiery :) a jak są wątpliwości to można zadzwonić do nich albo zostawić swój numer to oddzwonią :)

ile pampersów i paczek chusteczek pakujecie do szpitala?

Hej a ja się cieszę bo na warsztatach wygrałam sesję zdjęciowa z brzuszkiem.
Fakt napisałyście żeby sklecić wierszyk, bo jest łatwiej coś wygrać.
Zmobilizowałam męża który wymyślił wierszyk, ja wkleiłam kilka zdjęć mojego brzuszka i rodzinki i udało się.
Warsztaty mogą być tym bardziej że to były moje pierwsze i ostatnie.
Umówiłam się także na podpisanie umowy z panią Dorotką od Banku Krwi Pępowinowej. Już dawno się zdecydowaliśmy ale zawsze brakowało czasu a to już najwyższa pora bo przecież zostały mi 4 tygodnie.
Wczoraj byłam na USG koniec 35 tygodnia Hania waży 2550g.
Na ostatnią wizytę jestem umówiona 2 lipca wtedy okaże się kiedy będę miała cesarkę. Ale lekarz wie że muszę się wyrobić w terminie do 12 lipca, bo wtedy mój ośmioletni syn wraca z kolonii. ;)

weźcie mnie nie stresujcie z tym pakowaniem
jutro już na 100% się spakuję...ale mnie właśnie olśniło że szlafrok muszę uprać....jutro to zrobię...ehhh....

Cześć Dziewczyny

Podczytuję Was od jakiegoś czasu i chętnie dołączę. Zaczynam właśnie 36tydz. Mały ma się urodzić 13 lipca. Jesteśmy już po ostatnim usg i syn waży 2400.
Będę rodziła na Klinicznej. Wiecie coś u remoncie w tym szpitalu? Dziś dowiedziałam się, że w zw z remontem, przyjmują tylko 2 porody dziennie (cesarki to inna sprawa)i jestem załamana.

Ktoraś z Was wspominała o fenoterolu i isoptinie. Brałam te leki od 26tyg i właśnie je odstawiłam. U mnie na razie bez większy ekscesów w związku z tym i mam nadzieję, że tak zostanie. Mam się oszczędzać i odpoczywać. Czekam jeszcze na ściągnięcie szwu w 38 tyg. Podobno zostawią mnie wtedy na patologii do dnia porodu.

ja też już jestem spakowana, jedna torba dla mnie druga synka :) i mam już wszystko:) jutro będę sterylizować wszystko co wysterylizować trzeba więc potem tylko dorzucę do torby smoczki, nakładki silikonowe na brodawki itd :) a z ubranek to spakowałam 4 pajace, bo tak mi doradziła koleżanka... mówiła że tam body nie zakładają bo jest gorąco, sam pajac :) no i na wyjście śpiochy z kaftanikiem i czapeczką :)

ogólnie to zostało nam tylko kupienie fotelika + baza, no i ciągle myślimy nad tą nianią :) pokój małego też gotowy, trzeba tylko powiesić karnisz z firankami, i obrazki na ściany :)

Hello, właśnie wróciłam z tych warsztatów.... zgadzam się zupełnie, że jedyne, co było warte uwagi to kąpiel dziecka. Moim faworytem było opowiadanie przez 20 min, dlaczego warto podawać dziecku sok taki a nie inny... a nie, może sprawdzanie jakości piany było trochę ciekawsze ;)

a konkurs.... w Gdyni połowa mateczek przyniosła zdjęcia USG, a jedna popłakała się czytając swój wierszyk... ja rozumiem, że ciążę się przeżywa, ale chyba wolę to robić w domu z bliskimi....

anyway, aż nie mogę uwierzyć, że już się pakujecie... jak to szybko mija!!!

Inne tematy z forum

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?