Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz. 9

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza / CÓRECZKA :) Hania
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA
20.07 panna z mokrą głową / SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele / CÓRECZKA
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
05.08. Paulina/ córka Liliana
07.08 Betti_174
07.08 Harietta /CÓRCIA EMILKA
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
17.08. wisienka84 / SYNEK
20.08. Francess
23.08 KasiOB / SYNEK
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
25.08 E_w_a/ CÓRECZKA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2013-cz-8-t467492,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz. 9

pszczoola - pewnie dlatego, że dublowałaś wypowiedź - chyba się nie da dwa razy tego samego opublikować.

mentorka - wracając do niani.. powiem Ci, jakie cechy u nas się sprawdzają. bo jeśli chodzi o jakieś techniczne parametry, to ja tam się nie znam ;] (wspomagam się opisem Waszej kamerki)
- możliwość działania kamery na baterię (oprócz zasilacza) - na wyjazdach się sprawdza
- na wyjazdach ważny jest też zasięg
- kąty kamery - zastanówcie się, gdzie kamera będzie stała - w łóżeczku może być bardzo krótko. Nasza poprzednia miała super możliwość zamontowania na trójnożnym stelażu do aparatu foto, bo miała standardowy gwint do tego celu. Za to tą można powiesić na ścianie (nie ma gwintu niestety, a na swojej nóżce nie możemy jej tak ustawić, żeby było ok). czyli jak i gdzie można opcjonalnie zamontować, jeśli nie satysfakcjonuje Cię standardowy sposób ustawienia.
- przydawała się opcja włączania muzyki (nie było mikrofonu, więc żeby Synek wiedział, że już idę, to włączałam muzyczkę) - w Waszej jest mikrofon :)
- czujnik temp - hehehe, zbędny gadżet :D
- super, że można dodać drugą kamerkę
- dobrze, że odbiornik można postawić. Naszą poprzednią można było także przytwierdzić do paska - fajna sprawa. Tą nową mogę sobie powiesić na szyi, słaby pomysł, bo się bimba i jak tu np. odkurzyć..??
- tryb nocny musi być :)
- zoom jest niekonieczny moim zdaniem, w tamtej nie było i jakoś mi tego nie brakowało.

jak coś jeszcze, to pytaj, na razie więcej nie przychodzi mi do głowy :)

Aga- nie znam Branickiego :( poprzednią cesarkę robiła mi akurat dr Sokołowska, ale oni tam zdaje się wszyscy są przyjaźni...A teraz oczywiscie bym chciała żeby Zabul mnie ciął, albo przynajmniej miał wtedy dyżur... Zawsze to jakoś dodaje otuchy:)

Też będę o 15:55. Do zobaczenia :)

P.S. Napisałam długaśnego posta w poprzednim wątku, a okazało się, że jest nowy. Nie wiem czemu, ale nie chciało mi go przekleić tutaj :/

spoko ;) 15:55 przy schodkach, bd czekać ^^)

Aisak-Ja do dr Branickiego chodzę. Zabula też znam ;))
przeczytałam w wątku majowo-czerwcowych Mamusiek,ze na Zaspie jest bardzo gorąco pamiętam ze jak rodziłam 4lata temu był ukrop i teraz pakuje krótkie dresy i koszulkę żebym nie musiała w szlafroku
chodzic a na wieczór będę zakładać koszule.

spoko :)

to może 15:55 pod wejściem do Scandica, bo od 16 dopiero i tak są zapisy?

Hej widze zę duzo nas z forum będzie miało ,,wakacje na Zaspie" :) Ja też! Także czekam na wieści :)

Agusia gdańsk- do którego lekarza chodzisz? Bo ja tez chodzę do lekarza z Zaspy- do dr Zabula.

aknahh - ja od 15:20 bd w Gdańsku, ponieważ z babeczką się umówiłam na 15:30 pod Krewetką, bo odkupuje od niej laktator Aventa, także jak coś tu mój nr podaję to napisz smska to stanę przy wejściu przy schodach ;) 881470669

ja pewnie będę ok 15:45

A ja tez po USG dzisiaj :) Maluch waży 1865g (cały czas maleństwo w porównaniu do Waszych), a jest 34 tydzień, wiec nadal ma te kilka dni opóźnienia do daty. Zresztą ja od początku przeczuwam, że on się urodzi właśnie jakoś 5-7 dni po terminie. Jest zdrowiutki jak rybka ;-)) i ginka mówi, ze te kilka dni to żadne przesunięcie. No i miałam dzis wymaz na paciorkowca pobierany.
Kamyczku - masz niby termin na ten sam dzień co ja i myślałam, ze się spotkamy na porodówce w Wejherowie, ale chyba (patrząc po wagach) ja jednak będę później. Jotenka mi napisała wyczerpująco o szpitalu w Wejh ;-) ja chcę spróbować podjechać tam w poniedziałek - może się uda zwiedzić, bo ogólnie szpital znam i wiem, gdzie iść jakby coś, ale chciałabym sale zobaczyć.
yevele - możemy się spotkać jakoś szybciej ja będę, dumelek, eni_a, Kasiula... może być przed wejściem tylko o której?

Kamyczek brawa za wizytę :)

Dziewczyny które idą jutro do Gdańska na szkolenie, jakaś zbiórka przed? żeby trafić do jednej grupy :)

dzięki mTusia, w takim razie jutro testuje sterylizator ;) ja tak jak ty mam do wysterylizowania części laktatora razem z butelką i smoczkiem (też calma i swoją drogą ciekawa jestem czy będzie ok, w razie czego mam jeszcze TT anty kolkową i zwykłą), smoczki, muszle laktacyjne i nakładki silikonowe do karmienia:)

Mentorka- ja wygotowałam, bo sterylizatora nie mam, muszle laktacyjne, części laktaotra, butelkę plus smoczek calma rozłozony na części i smoczek zwykły, miałam pewne obawy ale wszystko ok, jedyna uwaga, że nastepnym razem dodam trochę kwasku cytrynowego bo taki oad się na niektórych rzeczach zrobił, np na muszlach :)

kararinah - jak tam u Ciebie po odstawieniu fenoterolu? Skurcze się nasiliły? Ja muszę w piątek odstawić....

dziewczyny, może głupie pytanie ... ale czy smoczki (nie te do butelek) też się sterylizuje? Nic się nie stanie z tym plastikiem jak włożę do sterylizatora?

Jotenka nie mogę się zalogować - zapomniałam hasła :P a mogłabyś przesłać mi na maila? zuzanna_sz@wp.pl - będę wdzięczna :):)

Kamyczek napisz coś zalogowana, albo napisz do mnie wiadomość to skopiuję to co już napisałam dla aknahh

Ja dziś po USG, mała waży 2300 a dziś zaczyna się 34 tydz więc chyba jest ok? :) ogólnie na usg i badaniu wszystko super :)

Po lekarzu wybraliśmy się w końcu do szpitala w Wejherowie zobaczyć gdzie w ogóle mamy iść jak się zacznie...niestety w pokoju położnych i wokół pustki więc nie wybraliśmy się na zwiedzanie ale przynajmniej wiemy gdzie zaparkować, gdzie iść itd więc jestem już nieco spokojniejsza :)

Jotenko podobno rodzisz w Wejherowie, mam prośbę o choć krótką relację po - jak było? Z góry dziękuję :)

eni_a - ;) widzimy się jutro na warsztatach

Inne tematy z forum

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...