Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz. 9

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza / CÓRECZKA :) Hania
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA
20.07 panna z mokrą głową / SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele / CÓRECZKA
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
05.08. Paulina/ córka Liliana
07.08 Betti_174
07.08 Harietta /CÓRCIA EMILKA
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
17.08. wisienka84 / SYNEK
20.08. Francess
23.08 KasiOB / SYNEK
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
25.08 E_w_a/ CÓRECZKA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2013-cz-8-t467492,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz. 9

Super, że jest nowy wątek.

Asski - a Ty też jesteś z Gdyni, dobrze pamiętam? Do którego przedszkola się dostaliście?
Ja się chyba nie wybieram na warsztaty - wypadła mi robota a nawet dwie, ale powiem Wam... już mi się tak nie chce.. Poszłabym sobie na zwolnienie i miała spokój. Trochę zła jestem na siebie, że wymyśliłam "brak przerwy w cv" i żadnego urlopu macierzyńskiego :/ Już mi to naprawdę zaczyna doskwierać.

asski zona mojego znajomego ostatnio rodzila w redlowie i znajomy opowiadal ze polozne traktowaly kobiety gorzej niz zwierzeta.. a rodzila w maju.. widac ze zalezy na kogo sie trafi..

kararinah, mam nadzieję że dotrwasz terminu bez większych bólów, choć często słyszałam że po odstawieniu rodzi się od razu to jeszcze nie znam takiego przypadku ;) głównie dziewczyny rodziły tydz przed terminem.

A na warsztaty się chyba wybieram, faktycznie sporo się powtarza, ale to już ostatnie więc się chyba zbiorę w sobie :)

a kto z Was wybiera się na warsztaty 06.06 mamo nadchodzę? ja chyba sobie odpuszczę, trochę z uwagi na to że nie chciałabym jeszcze rodzić, druga sprawa dużo rzeczy się powtarza z bezpiecznego malucha.

Witam w nowym wątku :)
byłam wczoraj na wizycie i odstawiłam wczoraj leki, została już tylko nospa. Pani doktor uważa że urodzę jeszcze w czerwcu i będzie bliźniak(znaczy znak zodiaku) :) Szyjka nadal się skraca, ale jeszcze zamknięta.
pierwsza noc bez tabletek nie była już taka fajna :( ale mam nadzieję że mała jeszcze wytrzyma do 16 czerwca, chociaż Pani doktor mnie postraszyła, że po odstawieniu moment może zacząć się akcja porodowa. Za tydzień mam następną wizytę.
Bezglutek wolałabym żebyś to ty była pierwsza, ja mogę być zaraz po tobie :) a druga sprawa, chciałabym rodzić na klinicznej, a tam się zaczyna w tym tygodniu remont, ma trwać jakieś dwa tygodnie, więc kolejny argument żeby poczekać, tylko czy córcia posłucha :D

asski - pisz, co wiesz :) chętnie się dowiem, przez dwa lata się mogło pozmieniać :D

..Jotenka jak zwykle o nagrodach :P a co innego jest dla Mam z dzieciaczkami?!?

Gosia - gratuluję udanego usg!! ja też jestem ciekawa ile mój waży, ale usg będzie dopiero za 2 tygodnie, a poprzednie było prawie 2 miesiące temu :/ więc nie jestem na bieżąco z takimi informacjami..

mentorka - rzucę okiem na tamtą nianię jutro, oki? dziś nie dam rady się już dobrze skupić :P

asski - w piątek to ja będę na warsztatach :)

Witam w nowym wątku :)

Znalazłam maila z warsztatów...zapisy w pt od 16,30, więc ponawiam pytanie - kto z Was będzie??

Może się umówimy przed hotelem??

Ja do wieczora masakrycznie zmęczona...nic mi dziś nie pomagało...idę poleżeć w wannie...może to ukoi moje obolałe dziś masakrycznie ciało...

A ja mam Koleżankę która w zeszłym tygodniu rodziła w Redłowie, i powiedziała, że jest zadowolona z opieki, więc ja spokojnie czekam na poród w tym właśnie szpitalu :)
Nie ukrywam, że bardzo czekałam na tą relację...i cieszę się że nie odbiega ona od moich wspomnień sprzed 3 lat :)
Jutro zaczynam pakowanie....nie ma na co czekać...

i jest dla dzieci od 6 roku życia, więc możemy raczej zużyć same lub dać mężom :)

Aknahh - oj było śmiesznie, a ja dostałam na początek wersję najtrudniejszą, śpiochy i kaftanik, tej wersji nie mam u siebie w szafie :)

Ja dzisiaj oficjalnie zakończyłam remont, powiesiliśmy w końcu lampy w pokoiku małej i mogliśmy rozłożyć w końcu dywan, więc już prawie gotowe, może mała się pakowac do wyjścia :)

Ja też poproszę o info o Zaspie, bo jak mnie odeślą z Klinicznej to chyba tam będziemy jechać :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny z SR Chełm - te próbki które dziś dostałyśmy: Espumisan ma date ważności 06.2013 - sprawdźcie swoje w razie czego.

tez bym poprosiła o takie info o Zaspie, bo chcę tam rodzić.

Bezglutek, czy mogę mieć do Ciebie prosbe żebyś po porodzie i powrocie do domu napisała króciutko chociaż jak wrażenia z Zaspy? Tez chcę tam rodzić i bede miała wskazanie do cc, więc bardzo mnie to interesuje.... Będę ci bardzo wdzięczna za jakieś słówko.... i trzymam kciuki oczywiście za pomyślne rozwiązanie :)

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...