Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz. 9

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza / CÓRECZKA :) Hania
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA
20.07 panna z mokrą głową / SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele / CÓRECZKA
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
05.08. Paulina/ córka Liliana
07.08 Betti_174
07.08 Harietta /CÓRCIA EMILKA
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
17.08. wisienka84 / SYNEK
20.08. Francess
23.08 KasiOB / SYNEK
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
25.08 E_w_a/ CÓRECZKA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2013-cz-8-t467492,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 cz. 9

3500?wow.. no to moze byc na prawde duze dziecko :-) ale bajwazniejsze aby bylo zdrowie

kararinah super, że mała jest zdrowa i silna, bo to najważniejsze :) no fantastycznie, że tak dobrze przeszłaś poród no i cały pobyt w szpitalu :)

my właśnie wróciliśmy od ginekologa... pokazałam mu wszystkie papiery, że mam wskazanie do cesarki. A on podczas badania mówi, że cesarka i tak się "należy" bo dziecko jest duże.... dzisiaj ważył 3,5 kg ... a tu jeszcze prawie miesiąc został :D więc teraz to się cieszę, że nie będę musiała rodzić naturalnie takiego pulpeta:D

karainah - najważniejsze, że wszystko jest OK, wiadomo, że wcześniejszy poród na pewno nie jest łatwy do ogarnięcia...tym bardziej gratuluję, że daliście radę i już możesz się cieszyć tuląc w ramionach Córcię :)

ale się rozpisałam :)
jedno wam powiem, cieszę się że poród już za mną, tym bardziej że mała jest zdrowa i silna, pediatra który ją prowadził, stwierdził że jeszcze dwa tygodnie i nie będzie widać że to wcześniak (skóra małej jest na razie bardzo wrażliwa)

hej dziewczyny :)
musiałam najpierw nadrobić zaległe wasze wpisy, oj szalejecie.
no i z uwagi na to że jestem czerwcóweczka, mam pytanie czy mogę zostać? :)
mam chwilę to wam napiszę co i jak z tym moim porodem było
a więc...
5 czerwca po 16 zauważyłam większą liczbę upławów, nasilały się jak się położyłam, co mnie zaniepokoiło, więc szybciutko pojechaliśmy do mojej pani doktor( no może nie tak szybko, bo po 18 jak mąż wrócił z pracy) i u niej już się pojawiła krew, więc od razu dostałam skierowanie na kliniczną z informacją "no to się zaczęło". Na klinicznej byliśmy o 20, przyjęli mnie na porodówkę, ale Pani Doktor która mnie badała, stwierdziła że jest wyciek wód, ale dziurka może się "zaklepić" i ... do porodu nie dojdzie. Poleżałam sobie do 23 na porodówce, wygonili męża "porodu dzisiaj nie będzie" no ale po 23 zaczęły się delikatne skurcze, po północy odszedł czop, a przed 1 w nocy odeszły wody i zaczęły się większe skurcze, a po 2 w nocy pani położna kazała dzwonić po męża, mąż był przed 3, o 4.35 przyszło na świat nasze szczęście, no ale że wcześniaczek, widziałam ją tylko chwilę, zabrali ją do inkubatora. Mąż poszedł z nią. Poród miałam szybki, opiekę rewelacyjną, nie wiem czy tak jest zawsze, ale zmiana na którą trafiłam pierwsza klasa. Pani Doktor w momencie porodu głaskała po nodze i podtrzymywała na duchu!!!!:)
Pół godziny po porodzie mąż mnie zawiózł na wózku do małej, dwie godziny później już poszłam sama. Taki mały aniołek dodaje człowiekowi sił do wszystkiego. Nie spałam dwa dni, Martyna w inkubatorze była tylko kilka godzin, ale na obserwacji na oddziale neonatologi jeden dzień. Wszystko z nią dobrze, dostała 9 pkt. W szpitalu spędziliśmy 10 dni, mała dostała żółtaczki- ma na główce krwiaka, który powstał w wyniku odciśnięcia się główki w kanale rodnym. Przez te 10 dni troszkę mogę wam powiedzieć o tym szpitalu, jeśli chodzi o pediatrów, to naprawdę kompetentni, ale o wszystko musisz pytać, sami za dużo nie powiedzą, ale jak zapytasz, to odpowiedz zawsze była satysfakcjonująca, ogólnie opieka super, no wiadomo zawsze się trafi jakaś Pani bez humoru :) minus to laktacja, powiedziałam że chcę małą nakarmić piersią, zanim doszłam po porodzie, już ją nakarmili :( i potem nie spuszczałam małej z oczu, inaczej znowu dostałaby butlę, a jeśli chodzi o Panią Reginę(położna od laktacji) to jest do 14.30, nie ma jej w weekendy. Ale jakoś dałam radę, dobra sprawa że pokoje są kilkuosobowe, zawsze ktoś coś podpowie, pomoże.
Od soboty jesteśmy w domu, musimy podjechać do poradni dla wcześniaków, do okulisty, do pediatry.
Baby blus już chyba za mną, zryczałam się strasznie po porodzie, mała urodziła się miesiąc za wcześnie i oczywiście mnóstwo wątpliwości, co zrobiłam nie tak i takie tam, najgorsze z porodu było to jak małą zabrali, widziałam ją dosłownie kilka sekund :( a mało tego nie miałam nic spakowane, mąż wszystko dowoził, dał radę, no i jak wróciłam w sobotę, to musiałam ogarnąć mieszkanie, poprać, poprasować rzeczy małej, bo miała się urodzić z wzrostem powyżej 60 cm a tu niespodzianka i ciuszków nie mieliśmy, rodzina pomogła z zakupami, więc skończyłam wczoraj koło 22 :D
napisałam chyba wszystko, jeśli chcecie coś wiedzieć, pytajcie :)
a ja mam pytanie do dziewczyn ze szkoły rodzenia z wawelskiej, ja wiadomości nie dostałam, ale chętnie bym poszła, kiedy to ma być? zadzwonię do Pani Joli i zapytam czy mogę, a kto jeszcze z naszej grupy urodził?

Witam po weekendzie :)

GRATULACJE JOTENKA!!!!!!

Też mi się marzy szybka akcja :P

No to mamy już 2 Szkraby :) Super....ciekawe kto następny :)

Jakby co to ja sie zgłaszam na ochotnika ;)

Bo już mi się zaczynaja jazdy...czy mi coś nie leci, czy się Mały rusza...itd...
A jak na złość skurcze minęły...twardnienia są rzadziej....wrrr....
Muszę się zabrać ostro do roboty ;) Może jak więcej będę się ruszać to szybciej urodzę??

Trzymajcie się wszystkie :)

Dziewczynki ja już nie wiem co o tym wszystkim myśleć :( wypuścili mnie dziś do domku - tu suuper się cieszę i jestem mega szczęśliwa. Wiadomo, troszkę musiałam pochodzić, wrócić taxówką, wejść po schodach, wykąpać się a potem się położyłam. Teraz mam takie beżowe upławy i już mi się gorąco robi.... myślicie, że to mogą być jakieś "resztki" po tym całym krwawieniu, które wyszły ze mnie jak troszkę pochodziłam? Dodam, że nie zaglądali tam zanim mnie wypuścili....

Wiola-to daj znać co Ci powie lekarz odnośnie upławów.
Oznaka zbliżającego się porodu-brzmi dobrze,ale sobie nadziei nie robię:D
Teraz się chodzi do 10 dni po terminie? Ja z pierwszym chodziłam 14 dni po i wtedy wywoływali,wizja chodzenia jeszcze do 20 lipca jest dla mnie tragiczna,ale zawsze te cztery dni mniej;)

aknahh, dumelek - hehe no tak myślałam że w sezonie urlopowym może być ciężko, a na ile idzie to nie pytałam tydz (ten kluczowy) na pewno :) ja mam do niej jeszcze tylko 08.07 i potem będę musiała zahaczyć kogoś innego jakby co

Ja też chcę iśc na to noszenie w chuście, zobaczymy jak to będzie wyglądać :)

Kararinah - jak znajdziesz chwilke to napisz jak tam było na Klinicznej :)

Upławy podobno są normalne, obfite i białe pod koniec ciąży, a zwiększone są podobno oznaką zbliżającego się porodu :) Mam taką nadzieję, bo ja ostatio wkładki zmieniam co chwilę :/

Mi bóle miednicy trochę przeszły, nie wiem już sama czy to dobrze czy źle, czy to znaczy że mała będzie wychodzić czy nie :( Dzisiaj jakby spokojniej w brzuchu, raczej przeciągania powolne niż skoki, ale zobaczymy wieczorem, bo wtedy jest nabardziej aktywna i chyba jeszcze niżej niż był, przynajmniej jak rano wstawałam to miałam wrażenie, że mam go na udach :)

Niby lekarz mówił, że w pn się widzimy ale może się myli ? Byłabym bardzo szczęśliwa :)

Mój gin idzie na urlop ok 20 lipca więc akurat już wtedy kiedy ew poród będą musieli wywołać :)

My chyba też pojdziemy na to noszenie w chuscie, zobaczymy co tam powiedza :)
Karainah- jeszcze raz gratuluje i czekamy na relacje z klinicznej :)!

Szkoda ze juz nie bedzie szkoly rodzenia, zawsze moglismy sobie wspolnie popanikowac, ze to zaraz :P

aknahh,yevele - ja nie wiem po co tej naszej babeczce w ogole ten urlop :P powinna grzecznie czekac az urodzimy hehe :)

Dziewczyny z tymi upławami - to ja się też nastresowałam, ale wyczytałam w takiej mądrej książce że mniej więcej od 8 miesiąca właśnie te upławy są obfitsze i białe i że to normalne - także raczej bez stresu :)
eni_a - nie będziesz osamotniona ;-)) do zobaczenia! SR napisali w smsie ze niby zajecia dzis są odwołane ale napisałam do nich i babka odpisała, że jutro tez nie ma. Jutro o 18 juz jest nowa grupa jakaś.

agusia też tak mam, obfite, białe, gęste upławy, też mnie zastanawiają, dziś wieczorem idę do ginki, to zapytam się czy to normalne.

Super wymiary ma Martynka jak na miesiąc przed daj znać jak się czujesz i jak poród? Czekamy z niecierpliwością.

Dziewczyny takie intymne pytanie(ale chyba normalne;)) czy macie mocniejsze upławy? Ja od kilku dni widzę,że mam mocniejsze upławy i gęste ciekawa jestem czy to coś znaczy czy sobie wkręcam,że w końcu tym razem akcja zacznie mi się naturalnie;)
Jutro rano pędzę oddać mocz,krew i zrobić ostatnie aktualne przeciwciała ze względu na grupę krwi,żeby mieć wszystko na świeżo do porodu,a w czwartek wizyta;)

No to fajnie, że nie będę osamotniona :-) W ogóle myślałam, że jutro jeszcze coś tam miało być, tak mówiła p. Jola, ale rozumiem, że te zajęcia są przeniesione na piątek i tyle :-) to może nawet lepiej :-)

Kararinah - jeszcze raz gratulacje :)))

eni_a - tak dostałysmy smsa, jutro juz nie ma zajec. Ja z mężem na pewno się wybieram w piątek na chustonoszenie, bo zamirzamy tak Kruszka nosić :) Juz nawet mam chustę pożyczoną :)

yevele - oj, to faktycznie, a wiesz na jak długo idzie? Ja mam wizytę teraz 26.06. Paciorkowca pobierała mi na ostatniej wizycie - juz mam wyniki. Ja myślę, że przenoszę ciążę i obstawiam jakos koło 25-28.07 że urodzę :)

czy ja wiem czy spora, nie miałabym nic przeciwko taką urodzić :D

ja jestem po wizycie, miałam pobierane próbki na gbs i w sumie reszta w normie

aknahh, musimy się streszczać z porodem bo nasza ginka od 19.07 idzie się urlopować :D

Kararinah - super, twoja córeczka całkiem spora jak na miesiąc przed terminem :) synuś znajomej przenoszony 2 tygodnie urodził się tylko 150 g i 1 cm więcej :)

CzekoladowaPralinko ja tak mam ale od jakiegoś czasu. Brzuch mi twardnieje jak mały zaczyna szaleć. Chociaż zawsze lepiej skonsultować to z lekarzem przy okazji następnej wizyty :)

Oj widzę, że zaczyna się tutaj dziać :-) Ja ostatnio spakowałam już torbę dla Młodej - tak w razie gdyby. Na ostatnich badaniach wyszło, że waży już ponad 2,5 kg :-) więc duża babeczka z niej rośnie :-)

Dziewczyny z SR z Wawelskiej - dostałyście sms-a o zajęciach dot. chustowania? Ktoś się wybiera? Poza mną ;-)

no jak brzuch twardnieje i to czesto to powinnas zapytac sie lekarza od czego to moze byc - moze kaze brac Ci nospe lub inne leki - tak czy siak powinnas skontaktowac sie z lekarzem

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...