Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 10)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
~stella1, tp.22.08, dziewczynka
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
K0tt 14.07, Jakub 3,760kg 56cm
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Justa14-Iga 3400 i 57 cm długa, sn szpital Wojewódzki.
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm
kiccek1 31.07, syn Konstanty, waga 4280 wzrost 58 cm
Anka33 04.07, Tomek, 3530 i 56 cm
Tysiiiak - 05.08, synuś Kacperek 3570 i 56 cm 10/10 zaspa sn :)
Oolenka - 05.08, córka, 55cm, 3750 gr
Ania27 06.08, Natalia, 3590 dł.53cm
Tihuana 06.08 coreczka Asia, 3930g, 55cm, SN na Klinicznej
Nyzosia 09.08, Rysiu, 3760g i 58 cm
Dotty81, 11.08, Michał

Poprzedni wątek
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-9-t623004,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 10)

Nyzosia,faktycznie synek sporo przybrał jak na 10 dni, tyle to niektóre dzieci robią w miesiąc, moja nie będzie tyle tyle co brat, szedł po kilogramie miesięcznie, ale on mniej kupek robił a Natalia to tak 5 napewno robi jak nie więcej.

Kaoma podawaj pierś po czym ściągaj laktatorem, możesz wypożyczyć z apteki medeli elektryczny, ja w ten sposób zawalczylam o pokarm przy dwójce dzieci bo właśnie słabo ciągnęli w momencie jak on dopiero się tworzył także bez laktatora to nie wiem czy bym karmiła piersią.

Alicja, nie przejmuj się, ja miałam być mama lipcową a zostałam sierpniowe sama widzisz jak nie potrzebnie lekarze określają termin według usg a u Ciebie duża rozbieżność, miesiączkujesz regularnie? A jak było z pierwszą córką?

Dziewczyny Maz wrocil na urlop i byliśmy 1,5tyg w Ostrzycach . Czytalam co piszecie w miare możliwości i neta,ale nie jestem w stanie nadrobić :)

Ja np. plamie po większym wysiłku. Bylam tam na zumbie 3 razy i po tym plamiłam, wysiłek chyba jeszcze nie wskazany ;/

Tak Taka mój pierwszy kierunek to będzie Zaspa. Tam 4 lata temu miałam cc, opieka była bez zarzutu.
To możemy się szykować na wrzesień - oby tylko pierwszy tydzień września :)

Kaoma mój jak przysypia przy piersi to działa smyranie po uszku i dalej ciągnie.

Ojej to ze mna chyba faktycznie cos nie tak z tym krwawieniem ....
Smyranie nic nie daje, dzis polozna tak po posmyrala ze az sie chłopak popłakał az mi sie go szkoda zrobiło, mimo to pociągnął dwa razy i dalej Kima :( wiec ściągnęłam przy niej mleko, całe 30 ml, i dostał chociaz to.

Ja jestem 3 tyg po cc i dalej plamie. Bardzo slabo ale jednak.

Kaoma niestety dzieci z żółtaczka tak maja. A smyranie po policzku nic nie daje?

Moj spal a teraz je i je i je....

Ja po wizycie położnej, młody przytył ledwo 30 gr w dwa dni wiec tyle co nic. Teraz wazy 3120, a jak sie urodził to 3355. Ciagle przy piersi usypia wiec jak ma sie najeść? Mowie wam błędne koło a ja szaleje ze zmeczenia bo on ciagle chce jesc ale tak naprawde weźmie dwa łyki i kończy. Najgorzej jest w nocy. Polozna mowi ze to wina żółtaczki z której on wychodzi i musze sobie dac jeszcze z 3 tyg zeby mały nabrał siły a jak dalej bedzie taki len to butelkę i tyle.
Dziewczyny ile krwawilyscie po cc? U mnie od 2 dni nic wiec krwawiłam tylko 9 dni. Polozna zrobiła mi Masaz na obkurczenia macicy, bolało strasznie choc on ledwo co mnie dotykała. Jak dalej nic sie nie pojawi to musze isc do gina. Jezuuu normalnie ciagle cos :(

Ja po ktg, i zapisy małej super, ale u mnie zero skórczy. Więc pewnie też się pobujam do tygodnia po terminie i zjawię się w szpitalu. Bardzo chciałabym żeby się samo zaczęło, ale powoli tracę nadzieję. Raczej zostaniemy mamami wrześniowymi.
Alicja ty chcesz rodzić na Zaspie, tak? Może spotkamy się na jakiejś porodówce. Hehe :P

Olenka a jak tam zdrowko mlodej?wszystko juz ok?

Moj dzisiaj tez jakis spioch...ja tez z nim sie przespalam. Od razu mi lepiej:)

Alicja trzymam kciuki!
No to jeżeli u mojej jest skok rozwojowy to ma na odwrót. Dzisiaj może spała ze dwie godz. od 6.00 i cały czas coś jej nie pasuje. Jest marudna i płaczliwa.

Alicja trzymam kciuki 😊
Nyzosia super ze pupcia juz jest zdrowa .

A mój mały przechodzi chyba skok rozwojowy.
Wczoraj jak usnał o 19 to obudził się na karmienie o 3:20. Następnie usnał o 3:40 I spał do 9:30 😆 po czym rozmawiał jak szalony do 11 i od 11 do do 14 sen, potem przerwa na jedzonko do 14:300 i znowu sen do 17! A teraz zjadł i znowu dużo "rozmawia"😀 jestem w szoku

Taka no właśnie też odkładam ten wyjazd do szpitala, bo nie chcę leżeć i czekać w szpitalu, bo córcia w domu przecież.

Byłam dzisiaj na wizycie, ogólnie moja gin w szoku, bo wróciła z urlopu, myślała że dawno jestem po :) Główka nisko, szyjka skrócona, a rozwarcia zeroooo:) Tętno ok, moje badanie też ok. Jutro rano mam jeszcze usg, żeby zobaczyć wody , łożysko i wagę. Powiedziała, żeby do szpitala w czwartek jechać - jak nic się nie będzie działo - to będzie tydzień po terminie.

Ja na odwrót. Rodzilam sn 3,5 lata temu i jeszcze to pamietam, a teraz cesarka i po 1,5 tygodnia juz nic nie bolalo i nie pamietam porodu. Ja poprostu nie jestem stworzona do porodu naturalnego :). Teraz tez waga ładnie schodzi, a brzuch tez sam sie wciaga.
U na Amelia tez ma juz swoj rytm. W ciagu dnia spi duzo, wieczorem zasypia o 20 i spi az do 1, je i znow spi do 5. Od 5 (jak to ktos ładnie napisał) czuwanie do 7 i potem znowu spi. Jest dobrze:)

Kaoma dzisiaj pokazalam rane poloznej i powiedziała ze jest wszystko ok. Ze ładnie wyglada...no wiec chyba panikuje:) albo inaczej - nie sadzilam ze to bedzie tyle trwało. Po porodzie sn po miesiącu juz nie pamiętam ze rodzilam. A teraz spodni zalozyc nie mogę bo brzuch za duzy i obolaly..

Zwazyla tez mlodego i wazy 4500. W 10 dni przybral 600 g!!!!no ale co sie dziwic jak on je i je:)

Aaa i sie nie pochwalilam ze pupa juz zdrowa. Woda maka i masc posladkowa daly rade.

No dziewczyny ostatni dzwonek na sierpiowe mamy:)))

Dzięki Alicja, umówiłam się na dziś. W naszej przychodni nie mozna zrobić ktg jesli nie ma się wybranej położnej, nawet odpłatnie... A w Invikcie 2 razy drożej.
Ja byłam wczoraj na Klinicznej, bo mała od soboty zdecydowanie mniej się rusza i tam na IP nie mają Ktg! Chcieli mnie zostawić na obserwacji, ale się nie zgodziłam. Zbadali tętno moje i córki - oba bardzo dobre, zrobili badanie ginekologiczne i to mi starczy. Wolę zrobić ktg prywatnie i czekać w domu niż w szpitalu. Bo tam na razie nic wiecej by nie zrobili- tylko obserwacja. Bez sensu że nie mogą zrobić ktg bez przyjęcia na oddział. Nic dziwnego że potem łóżek nie ma.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W szpitalu na rozmowie przy wypisie lekarka powiedziała mi ze moge po cc zaczac ćwiczyc po 8 tyg, ale sie nie przemęczać. Ja w sumie nie wiem ile wazę bo ta moja waga to roznie pokazuje ale tak na oko jakies 2 kg na plusie ale do zrzutu jest jakies 6kg, ktore zostały mi po kuracji hormonalnej prąd ciaza.
NyZosia kobito idz do lekarza jesli rana wciąż jest nie zagojona, jeszcze Wda ci sie infekcja tak jak mi 5 lat temu i wtedy antybiotyki, blizna sie rozejdzie i bedzie złe wygladac nie mowiac juz o twoim samopoczuciu.
Moja blizna jest duzo dłuższa niz pierwsza ale jestem super zadowolona poki co, 7!dni ściągnęli mi szwy i juz była zagojona. Po pierwszym cc goiła sie 3 mies ...

A i zapomniałam dopisać, tego samego dnia miałam ktg co zadzwoniłam.

Taka polecam ktg na Piecewskiej, kosztuje 30 zł i jest z konsultacją lekarza. Ja akurat trafiłam na lekarza z Zaspy, bardzo pozytywnie. Możesz sprawdzić na stronie http://www.przychodniastarmed.pl/.

Ania a dziękuję, czuję się dobrze :)Delikatne skurcze i to wszystko. Dzisiaj mam wizytę to zobaczę co i jak, a jutro może do szpitala podjadę na ktg i zapytać kiedy mam się pojawić.

Ja nie wiem... moja Mała chyba też ma kolki. Najgorsze są poranki. Zjeść zje, ale mało, jest przebrana, przewinięta i strasznie płacze... nie wiem czemu. Myślałam, że to może podczas toalety porannej wkurza się na to nasze "ustrojstwo" ale to nie to. Potem do głowy przyszedł mi ten skok rozwojowy...ale chyba też nie to. W sumie to da się ją uspokoić ale po jakimś czasie.
Chyba zacznę jej podawać espumisan do każdego jedzonka i zobaczę co się będzie działo.

To ja też mam pytanie do Alicji - ile płaciłaś za KTG na Piecewskiej? I długo czekałaś na wizytę?

Inne tematy z forum

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?