Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 11)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
K0tt 14.07, Jakub 3,760kg 56cm
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Justa14-Iga 3400 i 57 cm długa, sn szpital Wojewódzki.
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm
kiccek1 31.07, syn Konstanty, waga 4280 wzrost 58 cm
Anka33 04.07, Tomek, 3530 i 56 cm
Tysiiiak - 05.08, synuś Kacperek 3570 i 56 cm 10/10 zaspa sn :)
Oolenka - 05.08, córka, 55cm, 3750 gr
Ania27 06.08, Natalia, 3590 dł.53cm
Tihuana 06.08 coreczka Asia, 3930g, 55cm, SN na Klinicznej
Nyzosia 09.08, Rysiu, 3760g i 58 cm
Dotty81, 11.08, Michał
Stella 24.08 córeczka Sara, waga 4100

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-10-t625440,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 11)

K. ma miałam cc w Redłowie. zero problemów. po zabiegu wszyscy pomocni. młodego przystawili mi od razu na sali pooperacyjnej i leżał że mną cały dzień. położne pomogły mi przystawiać. wszystko było jak należy.

Założyłam nowy wątek bo ten już długi: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=632411&c=1&k=160

OlkaS ja jestem z Wielkiego Kacka, moja śpi w wózku o ile chodzę:D
Odezwij się na maila: nonnota@wp.pl
Jesteśmy po wizycie "siostry", pogadała, obejrzała dziecko i się zmyła.

Cześć,

dziewczyny, czy któraś z Was miała CC? Jeżeli tak to w jakim szpitalu i jak wyglądała opieka po CC i karmienie dziecka piersią? :)

Dziękuję za każdą informację i gratuluję, że jesteście już "po" :)

Olka ja jeatem z Karwin. Chętnie umowie sie na spacery choc moj w wozku sie drze. Zapraszam tez do bublioteki na Brzechwy na nasze zajecia:)

Cześć Mamusie:)
jest może wśród Was jakaś mama z Wielkiego Kacku/ Fikakowa/ Karwin która sporo chodzi z wózkiem i byłaby chętna na wspólny spacer? Mój synek praktycznie śpi tylko w wózku w ciągu dnia a nie zawsze jest się do kogoś odezwać a ileż można prowadzić monologi w głowie;)

Karolina dla starszaka miałam nosidło bondolino, bardzo fajne. Niby jest od noworodka. Czeka w szafie na Wojtka, na razie nosimy go w chuście elastycznej.
Kupiłam dzisiaj tą stację parową, wybrałam philipsa. Mam nadzieję, że tak super prasuje jak o nim mówią bo wyprztykałam się z kasy i do końca m-ca post ;)

Mezu matki:))) niezle wyszlo:)

Karolina tak prowadze takie zajecia. Wpisz na Fb lub w google Mamy z Morza. Mamy strone www i profil na Fb. Nir daje linka zeby mi nie zablokowali posta. Zapraszamy:)))

Moja mloda dostala antybiotyk:((( kolejny tydzien z bani. Na szczęście moja mama wraca w weekend. Zostanie zatrudniona ma dyzury z mloda zebyn mogła z Rysiem na spacer chociaz wyjsc.

przepraszam za błędy ale pisze z telefonu miało być w mleku matki jak długo noże być alergen

witajcie , tez malo sie udzielam bo czasu brak
moja Sara dzisiaj konczy miesiac i niestety kolki , baczki i odbijanie to u nas norma i przez to nocki zarwane, w dzien jest lepiej ale i tak zmeczenie daje sie we znaki
ania 27 tez bym zostawila starszaka dlzej w szkole , z trojka na pewno masz duzo ciezej
ja mojego synka odprowadzam na 9 i odbieram o1 45 wiec niby mam czas ale niewyspanie robi swoje ,teraz spi , niby tez bym mogla sie zdrzemnac ale patrze na dom i slabo mi sie robi , bo trzeba ogarnac,
bardzo Wam zazdroszcze spania w nocy ;-))))))))))))))

cześć mnie dawno nie było czytam was przeważnie jak malutka na piersi ale staram się jej czytać jak je a szczególnie wieczorem bo starsza córka uwielbia tez kiedy jej czytam. właśnie w przyszłym tyg idę do przedszkola by jej poczytać. Ania 27 ja ciebie dokładnie rozumiem ja jestem też z 3 I zupełnie sama mój mąż jak zwykle poza mama chora zresztą już ma swoje lata i nie wypada mi jej już angażować a teściówie masakra. czasem nie wiem też czy robić pranie obiad najgorzej są popołudnia bo dzieci starsza dwójką ma popołudniu zajęcia i ja ciągle w aucie a to tenis angielski gitara a córka chce jeszcze na konie oszaleje.a ja sama poszła bym na basen ale kiedy najbardziej brakuje mi spotkań towarzyskich kiedyś kino kobiet wyjście do teatru. fajnie tez byłoby mieć mamę do wspólnych spacerów zapisała bym się gdzieś na takie zajęcia gdzie wspólnie są maluszki i mamy może coś słyszałaścię.Ny zosia a czy ty czymś takim się nie zajmujesz.jeśli cgodzin karmienie to ja też na siedząco i boję się że młoda mi zleci może dwa razy w łóżku na leżąco i super pozycja tylko moja starsza czasem w nocy do mnie przychodzi i boję się że na nią wejdzie.mam do was pytanie czy któraś z was używa takie nosidlo na brzuch oprócz husty ? pamiętam też ze któraś z was była na warsztatach w akpol czy było warto nam z gusta różnie młoda lubi ale nie zawsze ja też nie jestem specjalistka w wiązanich i juz powoli się poddaje a młoda czasem ma ze lubo przy mnie lub na mnie poleżeć. a jeśli chodzi o alergie jak długo w mężu matki.może być alergen my nie akceptujemy czekolady i kakao i jabłek i dziś dałam młodej sztuczne o znowu dieta eliminacji ale młoda ciężko z butli sztuczne mleczko piła opuściłam dwa karmienia i nie wiem czy mogę piers juz dać czekoladę zjadłam wczoraj

Karmilam tak kilka razy ale wlasnie przysypiam i nie wiem czy mlody zjadl czy nie:))) balam sie tez troche zastoi od karmienia na boku i naciskania na piers. ale moze tak sprobuje. Zobaczymy jak bedzie.

Hej dziewczyny. Dawno się nie odzywałam, ale czytam regularnie.
Ja w nocy karmię na leżąco, ale żeby nie przysypiać zabieram z sobą tablet i czytam o karmieniu piersią :P niestety na razie muszę robić to świadomie, bo w innym przypadku ńie kontroluję ile razy i na ile aktywnie córka je. Zdążało mi się, że śniłam o tym ze ją karmię i dopiero mąż mnie uświadamiał że gadam przez sen a Natalia leży w tym czasie w swoim łóżeczku!

Ja karmie tak jak Sylwia pisze na boku na leżąco ;-) bardzo wygodna pozycja:-D sama przysypiam przy karmieniu ;-)

Nyzosia a nie chcesz spróbować karmić na leżąco na boku? To bardzo wygodne.

Dziewczyny a w jakiej pozycji karmicie w nocy dzieci i gdzie? Ja karmie na siedzaco na lozku.ale czasami jestem tak nieprzytomna ze zasypiam na siedzaco:) dobrze ze mlody lezy na poduszce i go nie trzymam bo nie spadnie:)

U mnie z synkiem żadnej pielęgniarki środowiskowej nie było... niech by mi tylko jakaś baba zaglądała po kątach i sprawdzała kurz białą rękawiczką, zaraz dałabym jej mopa i niech się bierze do roboty, bo ja ledwie mam czas, aby głowę umyć. I tak muszę mojego męża "chować w szafie", bo on ma specyficzne poczucie humoru.

Ania27 ja to bym młodego wysłała do szkoły na cały dzień, tak jak piszesz i zje obiad i odrobi w spokoju lekcje.
Mój siedzi w przedszkolu do 15, w tygodniu obiad gotuje jak mam czas i chęć, a wiadomo, że przy dziecku, to już trzeba.

Moja z ciumkaniem cycka też tak od dwóch dni odstawia cyrki, jest głodna, ale na samym początku pręży się i w ogóle nie chwyta, daję jej wtedy smoczka na dwie sekundy i zamieniam na cycka. Wydaje mi się, że to od brzuszka... z pleśniawkami też walczymy, jeden lekarz mówi, że są, inny, że nie ma, przeleczyłam ją dwa razy, ale język ciągle wraca biały. Muszę pogadać z jakimś mądrzejszym lekarzem.

Wizyty położnej to tak jak Nyzosia mówi 4 razy są albo 2 razy dłuższe jako 4 chyba :) do tego jeszcze wizyta pielęgniarki środowiskowej a to już inna osoba jest stąd moje pytanie odnośnie tego.
Słyszałam, że sprawdza warunki mieszkaniowe. Zastanawiam się czy jezeli chodzi o czystość to zagląda do każdego kąta itp

Cześć, dawno nie pisałam ale czytam Was cały czas, u nas nadszedł czas ciężki ze tak powiem i stąd kompletny brak czasu na cokolwiek.
Starszy poszedł do szkoły więc obowiązków przybywa,rano zawieść i za 3,5 godz odebrać także mało wolnego choć od jednego:)muszę teraz szybciej się spinać z obiadem bo przychodzi ze szkoły głodny, eh chyba dam go na tzw.cały dzień z obiadem i przynajmniej na świetlicy lekcje w spokoju odrobi bo w domu przy dwulatku trudno o to.Młodszy syn pełen energii jak to w tym wieku dziecko, coś krzyknie,czymś stuknie albo mu coś spadnie...Natalia całymi dniami nie śpi oprócz krótkich drzemek, dłuższe spanie zdarza się średnio co trzeci dzień a co robi jak nie śpi?płacze bo jest zmęczona i chce na ręce, zaraz usypia a odłożona zaraz się budzi i tu jedynym dla mnie rozwiązaniem jest zakup chusty, nie ważne czy mi się przyzwyczai w tym momencie spokój bezcenny, na dokładkę mała od 3 dni nie chce piersi, nie wiem dlaczego, położna tez zdziwiona, coś tam pociumka i zaraz się odrywa, ewidentnie brak apetytu, chora nie jest, ani kataru, plesniawek tez nie widać, nie wiem o co chodzi ale szczerze to jestem nieźle wykończona tym wszystkim, średni syn tez oprócz butli z kasza rano i wieczorem cały dzień może nic nie jeść, naprawdę mam wesoło z moja trójeczką:)

No właśnie słyszałam o tym świadku chrztu...muszę pomyśleć.

Smerfeta mi się wydaje że teraz jest tak że położne powinny odbyć 4 wizyty. ale nie jestem pewna.

Ponieważ jestem w temacie chrztu własnie, to jesli chcecie żeby chrzestnym była osoba " nie dokońca akceptowana " przez kościół to można wziąć taką osobę nie jako chrzestny ale jako świadek chrztu, ważne żeby był przy tym drugi chrzestny ze wszytskimi pozwoleniami. Tak naprawdę to wystarczy jeden chrzestny. Nie dajcie sobie wmówić inaczej, tak satnowi prawo kanoniczne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy