Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 11)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
K0tt 14.07, Jakub 3,760kg 56cm
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Justa14-Iga 3400 i 57 cm długa, sn szpital Wojewódzki.
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm
kiccek1 31.07, syn Konstanty, waga 4280 wzrost 58 cm
Anka33 04.07, Tomek, 3530 i 56 cm
Tysiiiak - 05.08, synuś Kacperek 3570 i 56 cm 10/10 zaspa sn :)
Oolenka - 05.08, córka, 55cm, 3750 gr
Ania27 06.08, Natalia, 3590 dł.53cm
Tihuana 06.08 coreczka Asia, 3930g, 55cm, SN na Klinicznej
Nyzosia 09.08, Rysiu, 3760g i 58 cm
Dotty81, 11.08, Michał
Stella 24.08 córeczka Sara, waga 4100

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-10-t625440,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 11)

Sylwiaagnieszka ta krew to dopiero dzisiaj nam wyszła. Wiec jutro na posiewie poproszę żeby zrobili dodatkowy wynik
Jeżeli trzeba będzie to przejdziemy na mm bo zdrowie małego jest ważniejsze. Widać czasem dla dziecka lepsze jest mm niż mleko mamy. Zobaczymy jak to u nas wyjdzie.
Sylwiaagnieszka a jak Twój Maluszek?

Angel krew w kale to może być pęknięte naczynko w wyniku silnego parcia. Nie kazali Wam zrobić badania na krew utajoną?
Wyniki faktycznie słabe, z identycznymi kazali mi odstawić Wojtka od piersi, ale on cierpiał.
Śluz to jakaś alergia pewnie.

A u nas dalej walczymy z nietolerancja laktozy :-( Łukasz nie ma co prawda objawów brzuszkowych kiedy jest na kroplach, ale niestety wyniki nie są korzystne. pH 5,0; ciała redukujące 2 % i wyszły leukocyt i śluz w kupie. Dostaliśmy skierowanie na posiew kału pod kątem bakterii, drożdżaków, grzybów.
A dziś w kale znalazłam śluz z pasemkami krwi. Oczekiwanie na jutrzejsze badanie a potem wyniki to jakaś udręką.

Chyba sie za szybko pochwalilam ze moje dziecko padnie usypia... Od kilku dni ok godz 19 30 zaczynaja sie kołki i bole brzucha i tak czasem do 23, mowie wam masakra :( w ciagu dnia spoko ale te wieczory nas wykańczają bo samo juz jestesmy zmęczeni.
Dominika na sucha skore polecam kapiel z dodatkiem pol szklanki mleka i duża łyżka oliwy z oliwek. Moj mały miał bardzo sucha skore, właściwie cały sie luszczyl plus do tego trądzik niemowlęcy dosłownie wszedzie i po takich kąpielach było za każdym razem lepiej. Ja zrezygnowałam z kosmetyków jakos intuicyjnie, przy córce używałam drogich emolientow teraz nie kupiłam nic.

U nas mała przebudziła się o 4 i też się postanowiła pouśmiechać, ale po nakarmieniu i przewinięciu odłożyłam ją do łóżeczka, zgasiłam światło i trochę się tam powierciła i pogadała, a że nikt do niej nie przyszedł to zasnęła :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dominika, ja uważam, że nie. Dlatego, że właśnie te emulsje mają postać olej w wodzie i tworzą takie cząsteczki w całej objętości wody w wanience, a jak dołożysz coś innego to się wytrąci i będzie tylko na powierzchni wody. A dzieciątko przecież jest zanurzone.
Jak się mylę to mnie poprawcie ;)

U nas niestety dzis gorsza noc. O 3 mlody postanowił pousmiechac się do wszystkiego co widzi.przez godzine!

Poza tym dalej kaszle a mloda ma cos z gardlem...idziemy jutro do lekarza.

Dzieki Justa! Uzywam emulsji do kapieli oolliatum. Marta ma duzo wlosow, mleko ulewa qydaje mi sie ze samo to oliatum to nie do konca zmywa. Czy moge oprocz tego uzywac jakiegos zelu do kapieli czy mleczka?

Dominika EMOLIUM nr 1, oprócz niego Oilatum i Balneum.Z tańszych super jest (mało wody w składzie,emulsja typu olej w wodzie) Emolliere.

Iga zasnęła ok.21 i dopiero się przebudzila na jedzonko :)
pfu,pfu... żeby nie zapeszac; )

Feniks! Dzieki za pomoc z dieta. Parowek staram sie wystrzegac. Wedliny kupujemy w Intermarche z ich wedzarni. W miescie z ktorego pochodze w intermarche pracowal wujek mojego meza wlasnie przy produkcji tych wedlin i naprawde warto je kupowac. Ostrzykiwali je po prostu solanka bez zadnych syfow. Ale zapytam w razie co w naszym jaki jest sklad. Na razie nie chce kombinowac, bo Marta na prawde źle wygladala. Zreszta do tej pory ma jeszcze krostki, sucha skorke i schodzi jej. Wiec poki co jakos dam rade. Mi nakbardziej bylo zal owsianki z jogurtem i tej okropnej margaryny do smarowania. Wiecie w ogole, ze tylko w margarynie z biedronki nie ma zadnych skladnikow mlecznych. Delma rama itp maja serwatke z mleka. Na szczescie serki kozie super sie sprawdzaja. Jak juz odlrylam rozne nowe potrawy to nie jest tak zle. Tylko moj maz jest biedny bo on lubi kotlety steki itp. Ale od porodu jemu tez zeszlo 2 kg wiec wszystkim na zzdrowie wyjdzie😉.
Ja tez w dziecinstwie bylam alergikiem mialam skaze bialkowa i wiotkosc krtani. Bylam leczina sterydami. I w dodatku mialam wstrzas anafilaktyczny po ukaszeniu przez ose. 5 lat na akademi sie odczulalam. Wiec niestety Marta ma to po mnie. Ale dobrze przybiera 7 tyg a wazy 4990 wiec 1800 g przybrala od urodzenia. To wiecej nizpowinna. Na szczescie z brzuszkiem nie ma problemow.
Czy moglybyscie polecic jakis dobry krem na sucha wraiwa skorke? Nie wiem czy oliatum czy moze cos jest lepego.
Ola s ja zamierzam w październiku zapisac sie do akpolu na warsztaty z chustowania. Kupilam chuste tkana i poki co wiaze tylko na jeden sposob. Chcialabym podszkolic sie i sprawdzic czy dobrze wiaze. Moze na takich warsztatach rozwialiby Twoje watpliwosci. Jedna z forumek juz byla i bardzo sobie chwalila. Koszta do zniesienia 50 zl

Nyzosia, byłabym wdzięczna gdybyś kiedyś przy okazji zapytała swoich koleżanek znawczyń chustowania:)

Oj wysypki, alergie ciężki temat, przerabiałam to z synem i do końca nie było wiadomo na co miał alergie, prawdopodobnie na białko krowie, też odstawiłam nabiał ale też go wysypywało, z tym ze nie miałam tak rygorystycznej diety jak Dominika, naprawdę pełen szacun, przez to karmiłam piersią tylko 6 tyg choć druga sprawa ze za mało przybierał chyba przez ulewanie i tez sporo wydalał, także już do końca pił nutramigen, po pół roku robiliśmy próby przejścia na normalnie mleko ale kończyły się niepowodzeniem, nawet w szpitalu na badaniach leżeliśmy z których nic nie wyszło.Po roku mu przeszło, jadł jakieś tam serki pamiętam ale za to teraz niedawno wyszło w testach ze ma alergie na roztocza i potrafił mieć katar od jesieni do wiosny, teraz to chociaż wiadomo na co, to mu poduszke, kołdrę zmieniłam, także współczuję Wam jeśli któraś przerabia podobny temat, bo u takiego maluszka ciężko stwierdzić, nie ma badań a jak są to nie zawsze wyjdzie dopiero jak starszy, a u nas to dziwne bo nikt alergii w rodzinie nie ma.

A my dziś mieliśmy rozpoczęcie roku i od poniedziałku szkoła się zaczyna,troszkę jestem przerażona tym jak sobie poradzimy ze wszystkich to wstawanie,zaprowadzanie...ciesze się tylko bo w klasie u niego będzie trzech chłopców z Pl, jedna mama zadeklarowała się że jak coś przetłumaczyć to chętnie pomoże bo oprócz mnie jedna babka też języka nie zna.
Noi mój syn będzie już chodził do szkoły, kiedy to zleciało, a jeszcze nie dawno sam był takim maluchem jakie mam teraz w domu.

Ja tak chce zrobić. Chociaż tak naprawdę nie wiem czy to alergia na białko. Na razie nie jem (oprócz masła) i po chrzcinach spróbuję wrócić do nabiału. Akurat wtedy mina dwa tygodnie. Chyba,że po pomidorach ja wysypalo... ich teraz tez nie jem. Zobaczymy

Dominika a może maleństwo nie ma skazy bialkowej tylko nietolerancje pokarmową na białko? Ja tak miałam przez chwile z córką. Pediatra poleciła odstawić nabiał na 2 tyg I po 2 tyg spróbować znowu stopniowo wprowadzać nabiał. U nas się sprawdziło i po 2 tyg mogłam znowu jeść nabiał i mała nie miała żadnego śladu.

Oj jak ja bym zjadla nalesnikow z twarogiem... Jeszcze tylko 10 miesiecy😉

No ja niestety z racji karmienia piersią nie dam rady na razie sie wyrwac ale jeszcze tylko 4,5 miesiaca:)

Ale pogoda dzisiaj!!! Bylismy w rewie na spacerze i obiedzie. Super wolny dzień.

Mloda po nocy lepiej. Zobaczymy jak będzie wieczorem.

Moj skazy bialkowej nie ma na 100% wczoraj najadlam sie naleśnikow z twarogiem i Rysiowi nic nie jest:) a cere ma nawet ladniejsza niz wczoraj:)

Mialo byc wychodnego mialam duzo :P

Ja od srody z dwojka, Maz wylecial na 6tyg. zobaczymy jak to bedzie :). Nyzosia masz racje trzeba sobie odbic czas z dziecmi wychodnym :). Ja na tym urlopie Meza mialam go sporo :)

dominika, jestem mama 14-miesiecznego synka i wiem co przechodzisz, my nie moglismy na dokladkę jesc ryzu i kukurydzy, koziego mleka tez nie. zwroc uwage na wedliny, parowki, tam czesto w skladzie jest mleko/laktoza.
jesli lubisz maslo to mozesz jesc klarowane, jak takie robie w domu, ma super maslany smak. to sklepowe wogole nie smakuje maslem, wiec nie polecam.
ze slodyczy to sa ciastka, ktore nie maja w skladzie zakazanych produktow. w biedronce chyba jakies owsiane, w rossmannie, w necie w sklepach bio. pieklam tez sobie ciastka francuskie z owocami w domu jak mialam kryzys. uzywalam gotowe ciasto, ale nie pamietam czy z lidla czy z biedry (w tym drugim jest mleko).

Olka moja przyjaciółka rehabilitowala dwoch synkow z napieciem i obnizonym i podwyszonym i obu nosila w chuscie.ale lepiej spytac rehabilitanta. Ja mam kolezanki znawczynie chustoniszenia. Jak chcesz moge sie ich zapytac.

U nas pieluchy sa nie dość ze przykrotkie to jeszcze w obwodzie juz ciasne:) ale zostało nam jeszcze kilka 2 wiec je wykorzystamy.

Ja mam male kongo. Mloda jednak sie rozłożyla.dostala wieczorem temperatury. ..dalam jej nurofen i padla. Mlody kicha prycha i kaszle ale poku co je i spi i nie ma temp wiec nie najgorzej. Ale żeby bylo śmiesznie to jestem z dziećmi sama bo maz na piwie. Kazałam my byc czujnym bo w każdej chwili moge go wezwac do domu:) na szczęście jakos ogarniam towarzystwo a kiedyś sobie odbije jego wychodne:)

Inne tematy z forum

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

nietrzymanie moczu po ciąży (28 odpowiedzi)

Słuchajcie czy któraś z Was miała po porodzie problem z nietrzymaniem moczu?