Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 12)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
K0tt 14.07, Jakub 3,760kg 56cm
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Justa14-Iga 3400 i 57 cm długa, sn szpital Wojewódzki.
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm
kiccek1 31.07, syn Konstanty, waga 4280 wzrost 58 cm
Anka33 04.07, Tomek, 3530 i 56 cm
Tysiiiak - 05.08, synuś Kacperek 3570 i 56 cm 10/10 zaspa sn :)
Oolenka - 05.08, córka, 55cm, 3750 gr
Ania27 06.08, Natalia, 3590 dł.53cm
Tihuana 06.08 coreczka Asia, 3930g, 55cm, SN na Klinicznej
Nyzosia 09.08, Rysiu, 3760g i 58 cm
Dotty81, 11.08, Michał
Nowa Malwa 17.08 synek Mateusz
Stella 24.08 córeczka Sara, waga 4100

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-11-t628486,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 12)

Kaoma współczuje kolek :(
Ania jeśli się martwisz, że malutka nie doczeka konkretnego pokarmu to ściągnij pierwszą fazę.
Wojtek wcześniej w nocy też jadł co 3 h. Teraz jak idzie spać o 20, to budzi się 1-2 i potem 4-5. Tak samo jak Malaniuni synek zjada w nocy dużo mniej.

Hej dziewczyny, u nas weekend ktory wyssał ze mnie energię. Mały ok 19 zaczyna tak płakać, tak strasznie krzyczeć ze nie da sie go uspokoic. Trwa to do ok 24. Puszcza baki okropne wiec to chyba jakas hardcorowa wersja kolek. Usypia na 2,3 min i znowu w ryk. Płacze tak silnie ze az głos traci i cały sie trzęsie :( okropne to jest. Nosimy go, ma na brzuszku ciepłe okłady i dostaje sabsimplex ale i tak to mu nie pomaga :( w dodatku wczoraj mielismy Kinderparty bo corka miała 5 ur wiec chata ludzi, dzieciaki zmieniły mieszkanie w płac zabaw i dopiero dzis jak zrobiło sie jasno to widze jaki syf został :( za rok zrobie jej urodziny w jakimś placu zabaw bo dzis mam dzien z głowy przez sprzatanie. Maz właśnie pojechał z małym do lekarza na kontrole ale cos czuje ze ja jutro bede musiała isc z corka bo na naczyniak na ustach zaczął jej sie paprać i troche sie przerazilam jak to rano zobaczyłam. Cała warga w strupach i rankach :(

No wiem, wiem mi też położna i lekarze tak zawsze mówią i dlatego na razie tym się nie przejmuje, zobaczymy w czwartek na wadze, tylko denerwuje mnie ze ona tylko wypije co rzadkie a do mleka nie doczeka, chyba musze robić jej dłuższe przerwy co 3-4 godziny bo widzę ze ona tak często jak co dwie nie potrzebuje nawet jak tylko popije.A zmęczona to ona jest ci chwila jak tak mało śpi, po godzinie juz marudzi i musi choć na 15 min usnąć.
Pocieszylas mnie Karolina z tym czasem jedzenia a Twoja chyba też taka drobna? Ile waży i jak przybiera miesięcznie?

U nas odwrotnie, młoda budzi się co dwie godziny ale na szczęście ta druga połowa nocy tak to zawsze od 21.00 przesypia 4 czasem 5 godzin ale dziś już od 2.00 co dwie godziny z czego jadła po godzinie lub pół, więc nie wiele zostaje mi na sen, wstaje z bólem głowy bo jak rano dobrze usunie i na dłużej to ja już muszę wstawać, tylko dziś mąż może wyszykować i zawieść starszego do szkoły ale budzi się młodszy wiec nie ma mowy już spaniu.

No to pewnie mała nadrabia nie jedzenie w dzień w nocy,co mi się średnio uśmiecha bo zwyczajnie chce odpocząć po ciężkim dniu z dziećmi, dobrze że był weekend bo trochę się zregenerowalam.

Nyzosia dobrze napisane żadnych reguł.u nas tez w kalejdoskopie. ja na diecie zero nabiału i odstawiłam owoce te które jadłam i jeden kosmetyk zobaczymy jest mniej krostek ale skóra sucha ale najgorzej ze nie mam czym się najeść czy wy też tak macie żebyście jadły jadły i jadły jak karmicie piersią. a mojej małej tak głośno pracują jelita normalnie jakby się jej coś przelewało i gotowało i na czytałam się w internecie samych złych rzeczy wiec chyba pójdę do gastrologa . Ania 27 mi pediatra tłumaczył ze jeśli dziecię słabo przybiera a nie koniecznie tak musi być u twojej Natalii to trzeba wtedy spróbować dać w butli choć na początek żeby wybudzic bo dziecku spada poziom glukozy i dziecko coraz rzadziej odczuwa głód i kolo się zamyka czym częściej będziemy dawać tym dziecko będzie mniej senne i będzie chętnie jadło . Tylko twoja córeczka nie spi wiec tez nie jest mocno zmęczona wiec powinna mieć siłę ssać może jej tyle starczy. pocieszę Ciebie ze moja malutka tez je po 3 5 minut i rzadko kiedy z dwóch. uciekam piękna pogoda znowu się szykuje miłego dnia

Moj juz od jakiegoś czasu je tylko z jednej piersi podczas każdego karmienia.czasami na noc zje dwie. i tez tak ma ze jak jest zmęczony to nie chce jesc. Uspokii sie wypłacze to wtedy je.

Widze ze u nas w domu jest jedna regula. Nie ma żadnych regul:))) po nocach jak mlody budzil sie co dwie godziny dzis spal od 21 do 3!

Wątpię bo nie płacze, jak ja odłożę to leży spokojnie, napewno ms większą potrzebę spania niż jedzenia, czy Wasze dzieci też tak mają jak są zmęczone to nie jedzą? A już po krótkiej drzemce zjedzą, a dziś mnie to już normalnie zaskoczyła, wypiła o 13.30 ale też tyle co nic, poszłam z nią na spacer i od 14.30 spała do 17.30, moje piersi pełne, myślę sobie no to teraz będzie głodna, zjadła z jednej piersi oczywiście 5 min tylko, choć mój syn pamiętam też tak krótko a tył po kilogramie miesięcznie, dałam jej drugą bo też była pełna ale gdzie tam, już tylko ja ciumkala i odrywala się od niej,wczesniej pils z dwóch,nie wiem może tylko tyle potrzebuje, normalnie modelka mała, dba o linie

Nyzosia,Wy z Rysiem pewnie nie doświadczyliscie czegoś takiego jak odrywa nie się od cyca mamy, poprostu nie chcę, nie jem.

Malaniunia czyli jest nadzieja na mniejszy apetyt?:)

Ja dzisiaj jestem umeczona. Chyba za duzo na siebie wzięłam obowiazkow plus bierze mnie jakieś przeziebienie. Mlody jeszcze nie padł ale juz odlatuje wiec ja padne razem z nim.

Ania a moze brzuszek ja boli? Moj tak ma rano ze sie wzbudza i kreci jak kupa idzie:) albo jak ma kleksa w pieluszce. Nie moze mieć brudnej pieluchy bo nie zasnie nawet z malym kleksem.

Żenujące to jest z tym becikowym, nie dość ze grosze jednorazowo to jeszcze stos papierów,ja wiem ze dostałam na syna to teraz jak jest z tym, zależy od zarobków?

Moja księżniczka sobie śpi, byłyśmy na spacerku i zanioslam ja z gondola do góry teraz śpi na balkonie, ale apetyt to ona ma marny, piersi pełne a moja niunia coś tam popije zaledwie kilka minut ale nie efektywnie, wiem kiedy naprawdę zjada a kiedy ciumka no i tak to.u nas często wygląda ze nie wiem co mam o tym myśleć, diety nie zmieniłam, chora tez nie jest to skąd ten spadek apetytu bo w pierwszym miesiącu jadła o wiele lepiej i wciąż jeszcze taka malutka i drobna jest.Ze spaniem też nie jest lepiej, nie wiem czy ona wogole potrafi spać bo w ciągu dnia to tylko krótkie drzemki a co 3 dzień robi sobie jedno dłuższe spanie, w nocy lepiej ale nad ranem to już różnie przeważnie od 4.00-5.00 juz nie może usnąć, zasypia po godzinie.Najgorsze jest dla nas wieczorem usypianie, zawsze godzinę obojętnie czy zmęczona czy nie, wtedy długo przy piersi, pilnuje mnie nawet jak smoczek to musze leżeć przy niej zanim dobrze zaśnie a i tak budzi się po 15 minutach i znów chce pierś i później jeszcze raz to daje jej smoczek, nie wiem dlaczego tak się przebudza.

Nyzosia daje jej Espumisan, Infacol przerabialiśmy, Delicol, herbatki z kopru włoskiego i rumianku, dawki od jakiegoś czasu już większe a i tak dalej się męczy.

Ja akurat mam wszystkie dok w domu,bo w 2013 nie mialam działalności nie bylam zatrudniona,wiec tylko z US zaświadczenie o zarobkach co i tak mam w domu,bo do rozliczenia w NO zawsze Maz zabiera ,wiec latanie po dok. mam z glowy :)

Nyzosia,moj za to w nocy jak zjadal 3 razy po całej butli,tak teraz je z dwa razy nawet nie pol i się tylko mleko wylewa. Dzisiaj mu zrobie mniejsze porcje zobaczymy.

Dlatevo ja becikowe olalam. Nie bede paniom z mops się z numeru buta spowiadać. Dostałam kase z ubezpieczenia wystarczy na szczepionki:)

Moj mlody jest nienazarty!!!! On je co 1,5-2 godz w nocy tez. I to nie jest tylko ciumkanie. On normalne je 15-20 min!!!!mam nadzieje ze to jakies przejsciowe jest.

Smerfeta a dajecie coś na te kolki? Moze zwiększ dawkę?

Aha, ten projekt obywatelski na dopłatę do szczepionek na pneumokoki niestety nie przeszedł... szkoda.

Dzieki dziewczyny za wsparcie! ;)
Masakra z tym ZUSem... oby szybko Wam wyplacili.
Z tym becikowym to też jazda.Trzeba zanieść im tonę makulatury, tak jakby mieli wypłacać bóg wie ile pieniędzy.

Smerfeta bardzo Wam współczuję kolek. Koleżanki mały ma po każdym jedzeniu... eh... biedne dzieciątko i Wy. Dużo siły!!!

My wczoraj pol dnia w rozjazdach i balam sie jak mlody wieczorem ale spoko. Wrecz wczoraj bylo bez awantury i placzu wieczorem a przed wczoraj nic sie w dzień nie działo a wieczorem afera. Ale za to zjadl z dwoch piersi na noc zasnal o 21 i juz się znowu obudzil na jedzenie. Masakra!

Udalo nam się wczoraj skoczyć do outletu i kupilam sobie ekstra buty na jesien! Od razu ma sie lepszy humor:)))

Za to gardło mnie cos boli:(

Mnie ZUS tez jeszcze nic nie wypłacił. mój szef czegoś tam nie dosłał, pewnie dostanę w listopadzie.
Nie wiem, co by to było jakby te pieniądze były niezbędne;/
U nas katar minął, na szczęście, choć małej i tak ciągle coś się w tym nosie zbiera. Na Fridę reaguje histerią i wrzaskiem, postanowiłam zainwestowac w coś takiego: Elektroniczny aspirator do nosa MESMED MM-115 DelfiNosek.
Kolki u nas dalej na całego.

Maz musi wziąć zaświadczenie o zarobkach do becikowego i wtedy będziemy skladac,ale to za 2013 z tego co zrozumiałam tak?

Ania maila nie dostałam DORRIS86@WP.PL lub OKLAN@WP.PL

Aniu teraz do becikowego trzeba się wyspowiadać w mopsie z dochodów łącznie z kwitami z urzędu skarbowego. Wystarczy ze przekroczysz kilka groszy i nie dostaniesz.

Kaoma to jest kindergeld a jest jeszcze jest elterngeld na rok, też dostaniesz? W sumie 480 euro.
Angel, no śmieszne to jest, prawda a co już teraz nie dla wszystkich jest becikowe?
Melaniunia wysłałam Ci maila.

U nas na szczęście ZUS wypłaca zasiłek w terminie. Ale becikowego nie dostaniemy bo przekroczylismy próg o 30gr na osobę .... ehhh no cóż, państwo POMAGA rodzinom

Inne tematy z forum

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...