Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 12)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
K0tt 14.07, Jakub 3,760kg 56cm
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Justa14-Iga 3400 i 57 cm długa, sn szpital Wojewódzki.
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm
kiccek1 31.07, syn Konstanty, waga 4280 wzrost 58 cm
Anka33 04.07, Tomek, 3530 i 56 cm
Tysiiiak - 05.08, synuś Kacperek 3570 i 56 cm 10/10 zaspa sn :)
Oolenka - 05.08, córka, 55cm, 3750 gr
Ania27 06.08, Natalia, 3590 dł.53cm
Tihuana 06.08 coreczka Asia, 3930g, 55cm, SN na Klinicznej
Nyzosia 09.08, Rysiu, 3760g i 58 cm
Dotty81, 11.08, Michał
Nowa Malwa 17.08 synek Mateusz
Stella 24.08 córeczka Sara, waga 4100

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-11-t628486,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 12)

Ojej 3 miesiące i brak kasy, wspolczuje wam dziewczyny bo w długi mozna wpasc jak ktoś nie ma odłożonych pieniędzy albo ma wszystko wyliczone co do gorsza. Pamietam ze ja do Zusu musiałam dzwonic co miesiac bo pieniądze czesto sie nie zgadzały, naturalnie zawsze za mało i nie w terminie. Teraz dzieki Bogu dostałam pieniądze 2 tyg po wysłaniu wniosku i przy okazji i formacje ze bede na małego dostawać pieniądze do 2033 roku i o mało ni dostałam zawału jak zobaczyłam ta date hehe tyle lat brzmi jak z filmu fantastycznego, 18 lat jezusku mam nadzieje ze dożyje :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U nas tez dalej katar. I tez mu nic nie jest.kaszel przeszedl po inhalacjach. Nie wiem kiedy mu ten katar przejdzie chyba w poniedzialek przejdę sie do lekarza.

Ja mam działalność i maja czas do czwartku teoretycznie maja czas na wyplate.Rodzilam 8.07 i już będą 3mce a zasiłku nie ma;/

My wczoraj na SORze ,bo mały caly czas ma ten kaszel i katar,lekarka popołudniu w piątek już nic nie mogla zrobić dala mi skierowanie do szpitala,bo sama mowila,takiego małego nie odesla a zrobia badania.
Ma mieć inhalacje i tyle.W pon kontrola jak będzie ok,to do końca tyg inhalacje i tyle,jak się nie polepszy to oddzial.Ale tak to nic mu nie jest,nie gorączkuje nie marudzi.

Ja okres dostałam 6,5tyg po porodzie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moja kolezanka miala kontrole ( ma dzialalnosc) i zasilek dostala moesiac pozniej. Oby u Ciebie bylo krocej. U mnie zle zaksoegowali moj wniosek i dlatego wg systemu bylam nieubezpieczona.
Probuje Marte przestawic na poranne spacery, ale na razie i tak po poludniu marudzi wiec wychodzimy dwa razy dziennie. Tylko ten popoludniowy krotszy spacer

ewuś na zielono:) niezłe jaja!

Dominika żeby było śmieszniej to ja nie z działalności tylko z umowy mam ten zasiłek. wiem że wszystko jest ok, przecież nawet dzwoniła pani z zusu do księgowej że będzie zasiłek a teraz się czepiają i chcą nowych dokumentów. wkurza mnie to bo wiem ze dostanę ten zasiłek pytanie tylko kiedy....czekam na te pieniądze!

Ewusia nie sprawdzałam...muszę sprawdzić!

Karolina! Ja oprocz wody pije jeszcze soki z biedronki tloczone 3 litry za 12 zl. Sa marchewkowo jablkowe i jablkowe. Nic uczulajacego i po skladzie wnika ze rzeczywiscie sa tloczone. Sokowirowka odmowila jakis czas temu posluszenstwa wiec poki co te soki. Sa tez w lidlu ale z do!atkiem wiani. Ja moge pestkowce ale jesli nie wprowadzalas jeszcze to na razie sie wstrzymaj. Zycze ci, zeby to byl tylko tradzik, nie bedziesz musiala przechodzic na diete a tradzik sam minie predzej czy pozniej.
NyZosia! Prowadzisz dzialalnosc uczciwie wiec nie beda mieli sie czego przyczepic. Szoda tylko ze wstrzymuja wyplate bo ich juz nie interesuje za co oplaty porobisz itd... U mnie obeszlo sie bez kontroli ale dwa miesiace czekalam na wyplate zasilku... No i do tego czasu ewus czerwony. Stresowalam sie jak cholera... Dobrze ze moja ksiegowa byla opanowana... Na pewno bedzie dobrze!

Tego Wam zazdroszczę w PL dziewczyny, takich spotkań, wypadów czy choćby rozmowy z kimś innym niż mąż który nie zawsze chce słuchać albo dzieci najgorzej z tym starszym, odwieczna walka o wszystko i tu chociaż by z jego powodu chciałabym wrócić do kraju bo inne jest podejście w szkole czy wśród rówieśników.

Nowa malwa moze byc to okres.

Malaniunia daj znac czy zus się w koncu ruszył. Masakra z nimi.

Nas czeka imprezowy werkend. Mloda ma dwie immprezy urodzinowe. Bedziemy jezdzic po kinderbalach:)

A rumianek chyba też uczula, lepiej nie pij, powiem Wam ze ja normalnie jem jak przed ciążą, pije soki jabłko wiśnia, pomarańczowy odstawiłam bo też były krostki ale wtedy to był napewno trądzik,nie jem nic co wzdyma czyli kapusta, kalafior a z owoców jem tylko jabłka i banany.Jak nic się nie dzieje to można wszystko jeść, pije normalna herbatę i kawę z mlekiem noi moje śniadanie to tylko nabiał, nie potrafię niczego innego, jajek prawie w ogole chyba że omlet albo sadzone na obiad i strasznie mnie ciągnie do słodkiego jak nigdy bo normalnie nie jem bo wiem ze tuczą ale teraz nie mogę sobie odmówić.

Kaoma wychodzi na to ze mamy dzieci o podobnej wadze bo moja o dwa tygodnie starsza a waży 4600.

dziewczyny dziękuję za wasze rady Dominika dziękuję za jadłospis płatki owsiane tez jem na wodzie do tego żurawina suszona i wcześniej plastry bananana. zaraz pójdę na spacer do biedronki po margarynę . rybkę tez robiłam na parze bo potem też zimna na kanapki zobaczymy najgorzej ze ciągle chce mi się pić a na wodę juz nie mogę patrzeć. dziś odstawiłam tez herbatke ale piłam może jedna dziennie zielona lub rumianek i sama nie wiem. Ny zosia staram się moje ciuchy choć w płynie młodej wypłukać.no cóż będę dalej próbować. Justa super wiadomości.jeśli chodzi o kawie nie ja jestem 19 tyg po porodzie i po połogu jeszcze nie miałam. dziś mam wizytę u giną idę po jakąs antykoncepcję i myślę o tabletkach a wy jak co o tym myślicie.ale rano lekarz zlecił mi tyle badań ze 259 zł zostawiłam w laboratorium.szok. miłego dnia

Dziewczyny czy u której z Was pojawiło sie krwawienie. Jestem troche ponad 6 tyg po porodzie i w sumie myślałam że wszystko się uregulowało, a wczoraj dostałam silne krwawienie. Czy to może być okres tak szybko, tym bardziej że armie tylko piersią? Wizyta u lekarza dopiero za dwa tyg i tak się zastanawiam...

Nyzosia niestety ,ale cisza. Od dostarczenia ostatnich dokumentow,w czwartek minie 30dni i jak nie bedzie kasy (a skladalam papiery 22.07 a reszte 7.09. ) to wtedy bede sie dowiadywac bo to lekkie przegiecie!

Wiadomo ze polscy lekarze są rewelacyjni, nie neguje tego a raczej jest mi tu źle z tymi jakich mam choćby nawet moja tarczyca z pediatry też nie jestem zadowolona, dobrze że w razie potrzeby mam polke tylko daleko bo 70 km.Chodzi mi o to ze bardzo zapobiegawczo z ta dieta, taka polska mentalność, nasze matki, babcie zawsze powtarzają nie jedz tego czy tamtego bo dziecku zaszkodzisz

Moja mloda nie spala dobrze na mm. A wrecz powiedziałabym ze spala gorzej po mm bo bolal ja brzuch co odkrylam dopiero jak odstawilam mm zupelnie. Tak więc z synkiem planuje nie wprowadzać mm w ogóle ale nie wiem jak mi to wyjdzie. tyle ze moj nie ma kolek albo kropelki tak dobrze działają:)

Justa to super! Juz niedługo pożegnacie to ustrojstwo!
Trądzik moze byc tak długo ja w organizmie dziecka beda hormony mamy, moj był cały wysypany, teraz ma tylko na brodzie i od wczoraj na brzuchu.
Ania27 mleko dla alergikow jest bo moj młody jes dostaje ze względu na to ze jestem alergiczką i przez to ze karmie nie moge brAc tabletek a czasem zdazy sie ze pomimo eliminacji zjem cos co mnie odrazu uczula. A nie moge jesc większości owoców np jabłek, śliwek, brzoskwiń, orzechów, sezamu itd teraz bede tez odrzucać gluten bo moze on jest przyczyna moich wiecznych wzdęć i ppuchnietego brzucha. Mimo to synek i tak ma lekkie kolki i wysypkę. Ja wychodzę z założenia ze dziecko wyrośnie dopóki nic go nie boli to znaczy ze jest ok.

Nyzosia moja budzi się w nocy (od 23 bo do tej godziny to ma kolki, więc nie ma spania) co 2,5- 3 godziny. Nie byłoby to problemem, gdyby tak jeszcze zasypiała po 20...Wiem, że do czasu aż nie przejdzie na mm, to nic nie poradzę, na to jej nocne jedzenie.
Wczoraj byłyśmy na usg brzuszka, mała oczywiście krzyczała niemiłosiernie, na dodatek trafiłyśmy na mało sympatyczną lekarkę, zero podejścia do dzieci, taka chłodna i opryskliwa. Mała ma refluks i skrzywiony żołądek, jak urośnie, to się wyprostuje:P
U mnie z tą dietą, to tez jakiś dramat, ona ma kolki nawet po rybie na parze, smażonego, duszonego i pieczonego to już od dawna nie jadłam.
Katar dalej jej świszczy w nosie, jest lepiej, ale czyszczenie jej tego nosa, to dramat, może podejdę dziś z nią do ośrodka, niech ktoś coś podpowie.

Trądzik może dłużej trwać, tak jak pisała Nyzosia nawet do 6 mcy. Wojtek jest na mm, ma 13 tyg. i nadal pryszczaty. Powoli zaskórniki wyłażą, ale jeszcze daleka droga do czystej buzi. Pamiętam, że Maciej na chrzest 3,5 mca miał buźkę już ładną.

A ja się dzisiaj dowiedziałam ze zus chce ode mnie jakieś dodatkowe dokumenty:( księgowa już się tym zajęła ale to oznacza przesunięcie wypłaty zasiłku. masakra z nimi!
Malaniunia a jak Twój zasiłek?

Justa!!! Super wiadomosc!!!

Inne tematy z forum

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...