Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 12)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
K0tt 14.07, Jakub 3,760kg 56cm
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Justa14-Iga 3400 i 57 cm długa, sn szpital Wojewódzki.
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm
kiccek1 31.07, syn Konstanty, waga 4280 wzrost 58 cm
Anka33 04.07, Tomek, 3530 i 56 cm
Tysiiiak - 05.08, synuś Kacperek 3570 i 56 cm 10/10 zaspa sn :)
Oolenka - 05.08, córka, 55cm, 3750 gr
Ania27 06.08, Natalia, 3590 dł.53cm
Tihuana 06.08 coreczka Asia, 3930g, 55cm, SN na Klinicznej
Nyzosia 09.08, Rysiu, 3760g i 58 cm
Dotty81, 11.08, Michał
Nowa Malwa 17.08 synek Mateusz
Stella 24.08 córeczka Sara, waga 4100

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-11-t628486,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 12)

Ja bobotica tez nie moglam dostac. Zresztą tak jak piszecie to to samo. Mozna jeszcze probowac zwiekszyc dawke espumisanu moze pomoze.

10 tys miesac w miesiac to duzo.my wydajemy okoki 5 tys. Alr nie mamy kredytu mamy jeden samochodów i mloda chodzi do państwowego przedszkola. Ania z 3 dzieci masz wieksza szanse dostać się do państwowego przedszkola.

Chodzi o samo życie jak jedzenie bez opłat.No właśnie to jest w PL przerażające tak niskie zarobki a takie wszystko inne drogie i te prywatne przedszkola...koszmar jakiś, sama płaciłem jak jeszcze mieszkałam 700 zł a zarabiałam 1100 masakra jakaś.
Kaoma, u Was inna sytuacja, mąż zna język, macie dobre mieszkanie no i w większym mieście lepsze perspektywy na wszystko a tu problem z mieszkaniem bo nie ma a jak jest to warunki koszmarne albo bardzo drogie, my nawet języka nie mamy możliwości się uczyć, ja droga zamknięta na 3 lata.

Tihuana, 6 kg to nieźle, moje dzieci po skończonym 3 miesiącu tyle miały i teraz tez tak się zapowiada i to nawet nie chodzi ze dziewczynka,mniej przybiera tylko takie geny, wszyscy szczupli w rodzinie drobnej budowy, dziadkowie, rodzeństwo też.

Oj pieniadze sie rozchodza nie wiadomo gdzie,to prawda.oplaty i oplaty,do tego zakupy. Wyjdzie sie kupic cos na obiad i 'do chleba' a stowki nie ma ;/

Mamy tą Biogaję, ale to probiotyk i jakoś szału nie ma... Delicol tez podaję, juz sama nie wiem, co pomaga, bo przy takim samym zestawie i mojej podobnej diecie każdy dzień jest inny.
O Bobotic pytałam już przynajmniej w 5 aptekach i nigdzie nie ma. Trzeba będzie pewnie zamówić przez Internet.
U nas największym stałym wydatkiem w miesiącu jest przedszkole małego średnio 800-900zł;/ Nieustannie mam wrażenie, że te pieniądze gdzieś się rozchodzą. Ostatnio wyczyścił nas remont łazienki...

Hej, młoda ma 7 tygodni, więc generalnie jest bardzo duża na swój wiek.
A kropelki polecone przez lekarza to Biogaia raz dziennie 5 kropli, Bobotic forte zamiast Espumisanu (ten sam skład) do każdego karmienia i dodatkowo Delicol na laktozę, ze względu że mała dużo wcina mojego mleka i może nie trawić takich ilości laktozy. Jutro idę do apteki kupić i zobaczymy czy pomoże.

Ania 27 ja ci napisze ile mnie kosztowało zycie w gdansku jeszcze 2 lata temu z 1 dzieckiem. Mieszkanie czyli kredyt plus czynsz ok 2800, żłobek 700, 2000 dwa auta z paliwo bo maz duzo jezdzi, plus 200 telefony, ok 300 lekarze prywatni plus leki (czasem było mniej czasem wiecej wiec to średnia z roku) ok 3000 miesięcznie na zycie bo wiadomo co chwile ktoś ma urodziny, imieniny plus jakies swieta jak Boże narodzenie wiec to tez średnia. No i wydatki ekstra czyli urlopy. Srednio ok 10 tys złotych miesięcznie szło u nas na 3 osoby. Tutaj wydaje dokładnie tyle samo, a mieszkanie mam duzo droższe niz w gdansku. kupuje wszystko wg potrzeby ale tez nie jestem jakimś freekem kosmetycznym czy ciuchowym.

Hej dziewczyny, czytam was ale szczerze jestem tak zmeczona ze czasem to pisac nawet mi sie nie chce. Mały w nocy robi pobudkę 3 razy po czym spac nie chce tylko jęczy i stęka, mowie wam to jest koszmar, on tak robi tylko w nocy wiec mowie na niego jęczybuła :)
Ania27 co ci odpisac... Mam to samo co ty czyli zero znajomych tutaj, jedyna osoba z którym rozmawiam jest Tesciowa i ona mnie ratuje od choroby psychicznej bo inaczej bym z nikim nie rozmawiała wcale. U nas powrót nie wchodzi w grę... Ostatnio to juz miałam takie stany ze wyłam non stop, napewno to było związane z hormonami po porodzie ale jedno jest pewne ze po urodzeniu małego poczułam samotność ze zdwojona siłą. psycholog to byłby dobry pomysł... U nas w miescie niby jakis jest ale w sumie jak sie zastanawiam to niby co miałabym mu powiedzieć? Ze tęsknie zeby znowu mieszkać w gdansku? Chociaz wiem ze i tak to niemozliwe... Aaaa szkoda gadac.

Dominika mój mąż chciałby wrócić ale na tą chwilę stanowczo mówi nie bo boi się że w PL nie utrzyma rodziny 5-osobowej do tego kredyt mieszkaniowy na 30 lat a ja przez najbliższe 2-3 lata pomóc mu w tym nie będę mogła i tu mu się nie dziwię i sama się boję powrotu bo różnie może być,powiedzcie dziewczyny ile teraz trzeba mieć na życie na taką rodzinę jak nasza, czym zajmują się Wasi mężowie?Wiem że teraz dużo pracuje za granicą właśnie a taka rozłąka w naszym przypadku nie wchodziła by w grę dlatego nie chce rozbijać rodziny i dlatego jeszcze tu jesteśmy niby plan był taki, odłożyć trochę kasy i wrócić zanim zacznie się szkoła ale przyszła na świat Natalia i teraz plan inny za rok bo młody w PL ze szkołą i tak odwołany a tu zrobi pierwsza klasę bo tu ma obowiązek a tam pójdzie za rok do pierwszej no i sporo teraz można odłożyć bo na dziecko tu dobrze płacą, przez rok mam 300 euro co miesiąc plus 180 wszystkie dzieci do puki się uczą wiec szkoda by było nie skorzystać a zęby wrócić to tylko z gotówką choćby remont w mieszkaniu zrobić i mieć z czego żyć przez pierwsze miesiące wiec takie to plany ale mąż chciałby jeszcze dłużej zostać a ja jakoś tego nie widzę i stad ciągle kłótnie.

Tja tez jestem bardzo chetna na warsztaty. Mam nadzieje ze uwzglednicie tez chusty tkane. Wlasnie wrocilismy z wroclawia. Wysypka wrocila w niewielkiej ilosci. Jadlam tylko na miescie wiec niwiadomo co dodawali do tych specyfikow. Troche zaburzony rytm dnia, ale od jutra wszystko wraca do normy

Ania27 , tak od 9 nie spał. Nawet krotkiej drzemki. Raz spokojnie lezy w wózku i sie rozglada a raz sie wydziera.
Ciaza spokojnie,duzo spalam jak Mlody byl w przedszkolu itd itp.a On i tak spac nie chce.
Jedynie wieczorem jest jak w zegarku ,punkt 20 On juz spi :)
A w nocy sie budzi 2/3 razy i juz ok. od 4 rano spi na raty :D

Ja jestem jak najbardziej chętna na warsztaty chustowania, może mój Hubercik zobaczy inne dzieci w chustach to też polubi:-)

Wiem,oglądałam.Babka tak tam motała,że nic nie wyniosłam z tego ;-)

Lineczka na youtube są filmiki o wiązaniu chust.

Tihuana, a ile ma już Twoje maleństwo? Moja po szczepieniu przespała cały dzień, tylko na jedzenie się budziła i od razu zasypiała.

Ania27, Ty jesteś dzielna kobieta!!! Podziwiam Cię :)

Tihuana a jakie kropelki lekarz Ci polecił?

A my dzisiaj po szczepieniu, młoda rozdarła się w przychodni i weszła chyba w naddźwięki taki pisk był. Teraz śpi, mam nadzieję że tak będzie długo, bo muszę ją zostawić i jechać do dentysty.
No i mały klopsik waży już 6150g:)
Szkoda że w Gdyni macie Inkubator, bo troszkę kawałek z Gdańska tam dojechać, ale zobaczę, może kiedyś uda mi się do Was dotrzeć:) Ja dostałam nosidełko od znajomych po ich smyku, także z kupna chusty zrezygnowałam. U nas niestety też wieczorem kolki się zaczęły, kupię kropelki co mi lekarz poleciła, może trochę ulży, bo espumisan słabo już działa.

O tak,popieram pomysł :-) Kupiłam chustę elastyczną,wiązałam wg instrukcji,ale nie wiem,czy dobrze.Pewnie nie :-( Więc chętnie się nauczę,jeśli mnie przygarniecie :-)

Olka tak sobie myślę może zrobimy warsztaty chrustowe w Inkubatorze?:) to jest pomysł...muszę dzisiaj to obgadać z moja wspólniczką i może coś się uda zrobić. wtedy mogłabyś przyjść spróbować się zawiązać bo ważna jest technika.

Zazdroszczę Wam dziewczyny że możecie w chustach nosić maluszki. Ja 4 razy już próbowałam i niestety dziki ryk...:-) a na kilkanaście minut bym chociaż chciała bo mały z obniżonym napięciem to i jak długo niewskazane, a synek jest taki że musi być przyklejony do mnie, w ciągu dnia jak śpi to tylko na kolanach - już kanapa mi się odkształciła jak tak siedzimy...:-)

Ny zosia super szkoda ze aż w Gdyni ale fajna sprawa wyrwać się w takie miejsce.a może ktoś słyszał o czymś takim takim w Gdańsku ? Ania 27 trzymaj się a może jednak mąż da namówić się na powrót do pl z tego co pamiętam macie mieszkanie. a u nas tez kiepska noc młoda od 2 do 4 na cycusiu.a ja muszę wstać 6 39 by dzieciaczki do szkoły dowieźć.a teraz szkoda mi pięknej pogody i chce jechać nad morze miłego dnia

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...