Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 12)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
K0tt 14.07, Jakub 3,760kg 56cm
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Justa14-Iga 3400 i 57 cm długa, sn szpital Wojewódzki.
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm
kiccek1 31.07, syn Konstanty, waga 4280 wzrost 58 cm
Anka33 04.07, Tomek, 3530 i 56 cm
Tysiiiak - 05.08, synuś Kacperek 3570 i 56 cm 10/10 zaspa sn :)
Oolenka - 05.08, córka, 55cm, 3750 gr
Ania27 06.08, Natalia, 3590 dł.53cm
Tihuana 06.08 coreczka Asia, 3930g, 55cm, SN na Klinicznej
Nyzosia 09.08, Rysiu, 3760g i 58 cm
Dotty81, 11.08, Michał
Nowa Malwa 17.08 synek Mateusz
Stella 24.08 córeczka Sara, waga 4100

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-11-t628486,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 12)

Prasuje wszystko, za wyjątkiem spodni dresowych synka. Nie lubię takich wymiętolonych;/ Te najmniejsze jakoś mi prasuje się najlepiej.
U nas dalej sajgon, wieczorem myślałam, że się porzygam ze zmęczenia.
Usypiania na rękach u nas tez nie ma i gdyby nie ten brzuch, to byłoby dziecko idealne.

A co dziś taka cisza...Ja mam dzień relaksu,nie robię nic,hehe,nie no muszę zdecydować co kupić chuste czy nosidełko i tak siedze na kompie i zastanawiam się czy poradziłabym sobie z jednym podstawowym wiązaniem,możecie polecić dobry link na naukę?

Natalia dziś pobudka jak zwykle 1.30 ale długo jadła i nie mogła usnąć,zeszła nam godzinka,póżniej pobudka o 5.00 i tu też zjadła ale widzę że wcale nie głodna a pierś bardziej potrzebna do zasypiania,zawsze to lepsze niż smoczek:) noi znów długo usypiała a pózniej pobudki już co chwila,najlepiej zaśnie o 7.00 i śpi do 9.00,tylko że ja już nie mogę,ale jutro sobota,zapowiedziałam im że ma być cisza i spokój bo mama z Natką śpią:)

Ooo u nas też są już tylko 3-4 dziennie:)

He he może i faktycznie w tą stronę też to działa:) dobrze że dopiero między 6-7:))

Ja młodego rzeczy nie prasuje. Prasuje rzeczy córki, męża i swoje. Niestety to jest jedyna rzecz w której mąż mnie nie wyręczy (oprócz karmienia piersią:).

Prasowanie, dobre:)ja niczego nie pracuje bo zwyczajnie brak mi na to czasu zresztą nie widzę takiej potrzeby.Z pierwszym prasowałam wszystko do 3 miesiąca z drugim chyba przez miesiąc a teraz tylko te pierwsze pranie przez narodzinami i koniec, ja z kolei wieczorów nie mam wcale a kolacja u mnie często 21-22 bo wcześniej nie mam możliwości no ale to musi się zmienić.

Nyzosia a mi się wydaje ze Twój synek nie kręci się bo kupa tylko kreci się tak samo jak inne dzieci bo już mu się spać nie chce a jak jelita pracują to i kupa pójdzie, może to w tą stronę? A ja dziś pierwszy raz czekałam na kupę dziecka bo do jeszcze ni dawno robiła ich dużo a od jakiegoś czasu są 3 a dziś tylko jedna wieczorem.No i moja księżniczka waży 4800, skończyła 2 miesiące, dokładnie tyle samo co chłopaki.

Ania może jest tak jak piszesz, że to nie kupa:) mój też nie ma większych problemów z brzuchem, krople daje mu tak na wszelki wypadek od czasu do czasu bo boję sie je teraz zupełnie odstawić ale rano widzę że się już kręci, wierci, miota i tak z jakąś godzinę do kiedy nie wlanie kupy:) to nie jest dla niego jakieś męczące ale widzę że przezywa. i wtedy też mamy koniec spania i zaczynamy dzień.
Córka tak nie miała:) z nią chyba był większy chaos a młody zaczyna być taki poukładany i regularny.
Od wczoraj zapisuje pory karmienia i wczoraj i dziś jadł prawie o identycznych godzinach...z tym że dzisiaj uciął sobie drzemkę po 17 i dzięki temu nie był taki marudny do kąpieli.
A po kąpieli tylko jedzenie i odlot i dziecko śpi. i tylko wieczorem i w nocy śpi na tyle mocno że da się odłożyć do kołyski. w dzień nie ma na to szans....

Tak więc ja mam czas na robienie różnych rzeczy od 20:30:) Jutro np. mam w planie prasowanie:)

Mlody jest marudny najbardziej w wozku,wyjsie na spacer to masakra.Dzisiaj tata wracal zobaczyl ,ze ide z brzezna do portu z młodym na rekach to mnie zgarnal do domu :)
Nie mogę narzekac wieczorem,bo od 19:30 sam się domaga ,żeby Go odlozyc do lezeczka i zasypia sam,a Kube trzeba było nosic i bujac.

Nyzosia, moja mała nie ma problemów z brzuszkiem,bąki też ją nie męczą poprostu nie może albo nie chce już usnąć albo zasypia i zaraz się budzi, takie spanie to mnie okropnie zmęczy ale co zrobić, liczę na to że niebawem będzie to choć 6.00 a nie 4.30 kiedy zasnąć nie będzie mogła,ciekawe jak będzie jutro.No nic jakoś trzeba to przetrwać, dziś tez mnie głowa bolała ze nawet paracetamol nie pomógł, dopiero popołudniowa kawa no i znów mile zaskoczenie ostatnio prawie codziennie,Natalka spała bite 3 godziny, uśpiona na balkonie, w domu nie zaśnie na dłużej, pewnie przez hałas jaki robią dzieciaki.A dziś na wieczorne usypianie obrałam inną taktykę, bo tak jak piszecie moja też na wieczór płacze zawsze o tej 19.00 to jest najgorsza pora dnia kiedy to wszystkie dzieci wymagają uwagi ale zawsze najpierw muszę położyć dwulatka żeby mieć później spokój do usypiania małej a ze ta nie wytrzyma i zrobi sobie drzemkę po 19.00 to dziś ja przeniosłam z huśtawki do łóżeczka w tym czasie umyłam się,dopilnowałam ze wszystkim starszaka i myślałam że jak młoda się obudzi i ja obrazu nakarmie to będzie spała dalej ale też to nie wyszło wiec nie męczyła się odłożyłam na karmiona do łóżeczka i ona sobie tak spokojnie leżała z pół godziny patrząc w karuzele jak zaczęła jeczec to do cyca, smoczek i zasnęła na noc o 21.00

I tula jak mai tai sa dla dzieci które siedza. Tula jest ekstra. Ja mam mai taija szytego na zamówienie ale tule ma moja przyjaciółka i poprosze ja zeby mi pozyczyla.

Ja na szczęście poki co tez nie znam tego bólu kiedy trzeba dziecko nosic zeby zasnelo. Ani córa taka nie byla ani mlody nie jest. Mlody wieczorem pada przy cycku i w nocy tez budzi się na 15-20 min ma jedzenie. Teraz jak go w nocy juz nie przewijam to w ogóle jest lus. Corka gorzej spala ale zazwyczaj pomagalo zabranie jej do nas do lozka. Mlody zdecydowanie mniej potrzebuje spac w naszym lozku.
Tak ze współczuję noszenia:(

Ja tez uważam ze nosidla sa raczej dla starszych dzieci.chusra jednak inaczej uklada sie do ciala.

A dużo płaciłaś za sesję? Ja się też zastanawiam nad zdjęciami, tym bardziej, że mogę małej ściągać rozwórkę.

Ja się tak nastawiałam, że moja córa będzie marudna i płacząca po nocach, a tu okazała się egzemplarzem śpiących i niekrzyczącym. Śpi niekiedy całą noc, a zazwyczaj budzi się ok. 4 na 20 minut, zje i idzie spać dalej.
Co do tych nosideł to moja wiedza też opiera się nadal, że nosidełka to są dobre, ale dla siedzących brzdąców. Mi nosidełko szyje siostra, taka zdolnacha. Oczywiście wykorzystam je dopiero za jakiś czas.
Duże macie dzieci. Moja Ulka ma skończone 3 miesiące a waży pewnie 5,5 kg. Tak obstawiam. 2 tygodnie temu ważyla 5100.

Nam zdjęcia Natalki robił Łukasz Tokarski. Wpisz w google, bo nie pozwala mi wkleić linka. Bardzo polecam. Ma swoje dodatki i rekwizyty, przyjeżdża do domu, no i robi fajne zdjęcia.

Podobno Tula są super, ale one są dla starszych dzieciaczków, od 7 kg.

U nas też jest popołudniowe jęczenie stękanie i marudzenie. Zaczyna się tak ok.18. Po 19-stej kąpiel i o 20 do spania. Na szczęście ja nie muszę małej usypiać, zasypia sama tzn.ze swoim najlepszym przyjacielem dydusiem ;)
dzisiaj moje dzieciątko obudziło się o 5.30 na jedzonko, a później z wielkim wrzaskiem o 7 na nowy dzień.

Słyszałam jeszcze o Caboo, może to będzie dostępne u Was, Manduca jest juz bardziej dla siedzących, a większość producentów nosidel podaje informacje ze można od urodzenia nosić mimo ze tak nie jest.

Marsupi niestety nie jest dostępne w de, szukałam tez bo niedrogie i fajne. Tutaj to chyba Manduca produkuje takie od 3,5 kg. Czasem by mi sie przydało, widziałam tez taka fajna chustę na zamek ze nie trzeba jej jakos specjalnie wiązać ale to dopiero od 4 miesiący. Ja w koncu używam tego bujaczka z brightstars, zycie mi to czasem ratuje np jak musze umyc włosy hehe no młody juz daje czadu znowu dobrze ze chociaz zdążyłam odkurzyć i jakos ogarnąć z grubsza

Stella juz kiedys pisałam o nosidełku, robiłam rozeznanie i dla takich maluchów tylko nosidło Marsupi, jest dla niesiedzących dzieci. Potem juz jest dużo większy wybór jak dziecko siedzi. Ja używam właśnie Marsupi od urodzenia i jestem zadowolona.

Współczuję Wam dziewczyny.. mi Mała zasnęła o 22.30 i pobudkę zrobiła dopiero o 7.00 :D

Czy znacie może taniego i dobrego fotografa? Chciałabym zrobić Małej sesję zdjęciową ale nie orientuję się gdzie uderzyć w trójmieście aby zdjęcia były ładnie zrobione i obrobione. Orientujecie się może czy fotogaf ma swoje rekwizyty?

Oj dziewczyny współczuję, moja całkiem ładnie narazie śpi, prócz wieczornego usypiania (20-21) minimum godzinę na rękach, to nawet nie mogę narzekać, budzi się zwykle 2-3 i 5-6 na jedzonko i przed 8 pobudka na dzień. Za to dzisiaj w nocy dała do wiwatu, nie dość ze o 23 się obudziła jeść, to o 2 i 5 godzina noszenia zeby usnela po jedzonku, no i oczywiscie od 7 juz nie spi i daje popalic, nawet czasu isc pod prysznic nie mam.
JA w domu tez syf, a w sobotę chrzciny młodej...

Ania27 u nas jest dokładnie to samo. Od 2 tyg usypia około 24 czasem jak ma dobry dzien to ok 23. Od 18 właściwie tylko jęczy, płacze, czasem ma kolki, chce jesc ale przy piersi ze rZuca butelka krztusi. Wczoraj o 22 maz poszedł z nim na spacer łudziliśmy sie ze uśnie. Jak usypia to na 20 minut. Pobudka w nocy skończyła sie moim płaczem bo po karmieniu sie obudził i sie zaczelo jedzenie popłakiwanie itd maz ktory spał w innym pokoju zeby sie wyspać przed ważnym spotkaniem nosił go prawie do 3. I tak jest codziennie. Od 5,6 rano to juz tylko jedzenie i krótkie drzemki po 20 minut. Padam na pysk. W domu syf stulecia. Nie mam na nic czasu ani ochoty.

U nas odwrotnie... dobrze jest tak do 18-19 a później zaczynają się cyrki i bonanza trwa do 23.

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (39 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...