Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 12)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
K0tt 14.07, Jakub 3,760kg 56cm
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Justa14-Iga 3400 i 57 cm długa, sn szpital Wojewódzki.
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm
kiccek1 31.07, syn Konstanty, waga 4280 wzrost 58 cm
Anka33 04.07, Tomek, 3530 i 56 cm
Tysiiiak - 05.08, synuś Kacperek 3570 i 56 cm 10/10 zaspa sn :)
Oolenka - 05.08, córka, 55cm, 3750 gr
Ania27 06.08, Natalia, 3590 dł.53cm
Tihuana 06.08 coreczka Asia, 3930g, 55cm, SN na Klinicznej
Nyzosia 09.08, Rysiu, 3760g i 58 cm
Dotty81, 11.08, Michał
Nowa Malwa 17.08 synek Mateusz
Stella 24.08 córeczka Sara, waga 4100

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-11-t628486,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 12)

A u nas dzisiaj wyjątkowo dwie pobudki. Wiec jest spoko. Przy mlodej musialam w dzien odsypiac a z mlodym nawet nie chce mi sie w dzień spac . wystarczy mi nocny sen.

Ania a nie chcesz dac mlodej jakis kropelek na noc? Moj sie budzi i kreci kolo 6 i ja juz wiem ze to kupa idzie i bedzie koniec spania. Teraz juz nie daje kropel przy kazdym karmieniu tylko 3-4 razy dziennie.

U nas najgorszej jest wieczorem. Od 17 wlaczna sie mlodemu marudzenie i ciężko go czyms zainteresowac. Jakos ciagniemy do 19 wtedy jest kapiel jedzenie i kolo 20 mlody spi. Wieczorami nie ma problemu z zasnieciem.

W nosidlach dla takich maluchow mam rozeznania.

hej dziewczyny , podczytuje Was ale czasu brak na pisanie,
Ania mam to samo , no moze podobnie bo mam dwojke dzieci ;-)
sara juz miala lepsze noce a tu od 3 dni ryk , usypianie i odkladanie i ryk , nawet mm nie pomaga , dostala takie plamki i krostki na policzku i przypuszczam ze od tego ryki i brzuszek bolacy po lsosiu wedzonym , sadzicie ze to moglo zaszkodzic malej ?z synem mialam podobnie , jacys wrazliwcy mi sie trafili,
ale ostatnio przeczytalam ze nie wolno narzekac , bo przez to stajemy sie bardziej sflustrowani ;-)
mozecie polecis jakies nosidelka juz od 6 tyg ?
pozdrawiam mamusie i dzieciaczki

A ja jestem zmasakrowana, mała nie może usnąć od 4.30 tzn.zasypia na chwile i się budzi wiec ja codziennie od mniej więcej tej wczesnej pory nie mam już spania,no chyba ze drzemki po 15-30 min a to jeszcze bardziej męczy, wstaje później z bólem głowy,śpię po 5 godzin na dwie raty.Usypianie na noc to też męka pańska min.godzina i nie ważne o której była ostatnia drzemka, czy jest zmęczona czy nie.Wykończyć się idzie, może nie byłabym taka zmęczona jak nie dzieci no i to ze długo już nie sypiam po nocach, kurcze jakieś 2,5 roku to trochę długo, liczyłam na to ze choć to dziecko będzie spało.W dzień nie nam możliwości drzemki więc zmęczenie na maksa.

Tak ,ide do Ciach.Jak mnie przebadala mowila, ze po 2 op. Yaz spokojnie moge zalozyc. 2 op mi sie konczy i sie umowilam. Co do chorob dzieci zabardzo sie nie znam, bo Kuba prawie wogole nie choruje a abtybiotyk mial raz. Na SORze Patrykowi wszystkie badabia zrobili,lekarka mowila,ze jak inhalacje nie pomoga to antybiotyk. Patryk bardziej marudzi i krzyczy niz placze,ale jak juz tez lzami ,ale to dwie trzy lzy na krzyz :) Mlody Wazy 6,500 :)

O jaka cisza tu!!!

Sylwiaagnieszka to bardzo duży jest Wojtek! Mysle ze moj za miesiac nie będzie wazyl 7 kg ze teraz juz przystopuje z tym tyciem.

U nas dzisiaj kilka nowości. Rys placze łzami:) zasnal bez większego marudzenia w wozku dwa razy!!!! Udalo mi się z nim pochodzic ponad 2 godz na spacerze jak spal. Moze w końcu ogarnie sie chlopak ze spacerami:)

Malaniunia do Ciach idziesz? Mi powiedziała, że najwcześniej w listopadzie.
Wojtek późnym popołudniem bywa marudny, często też wyje. Widocznie taka pora.
4tyg.chory to bardzo długo, drugi antybiotyk. Myślałaś by zrobić maluchowi badania krwi? Widać byłoby jaka to infekcja czy wirus czy bakteria.
Wojtek dzisiaj po szczepieniu 5w1 i pneumokoki. Waży 7200g i 64 cm długi. Sprawdziłam, jest większy od brata.

Nasz mlody roznie sie zachowuje. Teraz jest chory 4ty tydzien,ogolnie jest pogodny itd. Tylko spac w ciagu dnia nie chce i roznie to bywa,raz lezy i sie gapi w karuzele i gada,spiewa itd raz poprostu wyje ,marudzi,jeczy i nic nie pomaga.... Spacer? U Nas to wyzwanie bo w wozku lezec nie chce,cos czuje ze szybko sie przezuce na spacerowke... Spirala hormonalna na 5 lat. Moglam jeszcze na 3 ale wole miec spokuj na dluzej :)

Malaniunia a jakiej?

Dziewczyny jak Wasze dzieci znosza wieczory...u nas dzień jest w miarę ok ale tak od 17 zaczyna sie jeczenie i marudzenie. Rys jest ciągle niezadowolony. Nawet specjalnie nie spu tyle co zlapie drzemke przy jedzeniu a jak probuje go odlozyc to jest afera. I teraz juz spi co mnie nie cieszy bo pewnie znowu obudzi sie kolo 23:(
Nie wiem co z nim robic po poludniu. Isc na spacer? Teraz jesienia to srednia przyjemnosc:)

Oj ciężkie jest czasem zycie z dobrymi radami,sama nie lubie ich dawac jak mnie ktoś o to nie prosi. Ciekawe jak będzie na starość o ile dozyje hihi.

Ja się na 23.10 umowilam na zalozenie spirali,zobaczymy jak będzie moje samopoczucie po zalozeniu.

Ja tez nie znam zżędzenia. Moja mama co najwyżej zapyta czy np. Mały nie jest za lekko ubrany, ale się nie wtrąca bo wychodzi z założenia że ona już swoje dzieci wychowała i teraz nasza kolej. Teściowa teraz też już się nie wtrąca, kiedy przy pierwszej córce próbowała mi wmówić że mam złe mleko bo dziecko się nie najada,skoro jest 30 stopni ciepła a małej chciało się pić i co godzina wolała o pierś. Wtedy się tylko zapytałam jak długo karmiłam piersią swoje dzieci - usłyszałam że syna 2tyg a córki wogóle. Wówczas wytłumaczyłam jak jest "skonstruowane" mleko kobiece, i że dziecko zaspakaja także pragnienie . Od tamtej pory juz nic nie mówi.
Za to szkoda ze się nie odzywa, bo w naszym przypadku jak ja bądź mąż nie zadzwonimy to teściowa się nie odezwie. Twierdzi ze ma córkę i to jej wystarczy. A w kwietniu usłyszałam jak stwierdziła że dzieci od synówej to nie są dzieci z rodziny bi nie urodziła ich córka. Wiec jest mi tylko szkoda męża i dzieci moich ze babcia tak " bardzo" utrzymuje z nimi kontakt.

Moja teściowa daleko wie sie nie wtraca. Pewnie mezowi gada:) za to moja mama jak tylko mlody zaplacze pyta sie czy go brzuch boli i czego się najadlam ze go boli brzuch:))) ale juz nawet tego nie komentuje. Przyzwyczaiłam sie.

Na warsztaty zapraszamy!

No wiecie my też kiedyś będziemy mamami dorosłych dzieci i teściowymi i nie wiadomo jak bardzo będziemy zżedzić, a czasy się zmieniają,one myślą że wiedzą lepiej, są bardziej doświadczone a okazuje się ze tak naprawdę nic nie wiedzą, to my teraz jesteśmy mądrzejsze bo teraz jest więcej przeprowadzanych badań i nauki i jest internet z którego dużo wiemy, a kiedyś tego nie było.Jak byłam w 9 miesiącu ciąży to moja teściowa mówi do mnie a to dziecko to chyba wszystko słyszy a ja na to tak mamo od 6 - go miesiąca i to jak mnie mamy syn denerwuje i przez niego głupie kłótnie też.
także wiecie z tym cytatem to prawda tak też trzeba odpowiadać i wtedy macie gwarantowany spokój.Ja nie mam kontaktu z moja teściowa, tzn bardzo rzadko z nią rozmawiam, średnio raz na 2-3 tyg. na 5 min, zapyta co słychać, zada w kolko te same pytania i koniec rozmowy,takie wszystko udawanie i na pokaz a tak naprawdę guzik ja to interesuje co u nas.Ze swoją mama też nie mam kontaktu,także mi zwyczajnie brakuje kogoś kto przedzwoni i porozmawia,zwykłej rozmowy i zainteresowania,nawet jakby to czasem miało być zżedzenie bo nie wierzę że zawsze macie tak samo.

Ja madrych rad nie dostaje ,bo obydwie Mamy już nie żyją...
Za to Szwagierka wie wszystko najlepiej , we wszystko się wtraca,mimo,ze super się dogadujemy,mam już jej rad serdecznie dość. Sama ma dziecko tylko na weekendy bo siedzi u Babci caly tydzień to i tak wszystko wie najlepiej :D

My dzisiaj znow u lekarza,pozniej laryngolog i spowrtem do naszej po antybiotyk,juz drugi.

Haha dobry kawał :) Tesciowa to jeszcze sie o wszystko zapyta... Ale moja matka? Ona to poprostu robi- zakłada skarpety, czapeczkę , karmi sama no bo przeciez ona wie lepiej, dwójkę dzieci wychowała! Czytaj:wychowała nas babcia bo moja matka wiecznie w pracy albo na studiach a ojciec wziął mnie pierwszy raz na ręce jak miałam ... Rok! Wczesniej tylko patrzał haha dobrze ze sie traumy nie nabawiłam :)

Ja też mam chude mleko, mało mleka, muszę się obżerać, żeby mieć pokarm, a w ogóle to nie powinnam pić tyle wody bo z tego mleka woda się zrobi. Ta woda za zimna, w pokoju za gorąco, załóż czapeczkę, zdejmij skarpetki, itd, itp i tak bez końca.

Kochana teściowa, czasem mam ochotę powiedzieć jej to co w tym kawale "Mamo, miałaś swoje minut na wychowanie swojego syna, efekty tego poprawiam do dziś" :D :D :D

Smerfeta głowa do gory, ja wczoraj tesciowej powiedziałam ze u nas kupy brak od wczoraj, czyli dzis 3 dzien i do konca wizyty tak sie użalała nad małym jakby był sierota porzuconym na śmietniku :) a moze do lekarza zadzwoń? A moze do położnej? A najlepiej to do wróżki? Hehe A to ze mam za chudy pokarm bo dziecko sie nie najada to tez słyszałam. No i uwagaaaaaa ze noworodki maja błonkę na oku i dlatego złe na początku widza .... Taaa i mowi to moja Tesciowa mądra kobieta co 30 lat pracowała w klinice w laboratorium wiec z medycyna miała troche wspólnego hehe :)

Karolina! Nie wprowadzaj codziennie kednego tylko raz na 4-5 dni i jedz dosc sporo. Alergeny musza sie skumulowac. Jak zjesz plasterek pomidora to prawdopodobnie nic sie nie stanie ale jak przez 3 dni bedziesz jadla 2-3pomidory dziennie to wtedy jak bedzie mialo cos wyjsc to wyjdzie. U mnie jak zjadlam lyzeczke miodu bylo ok. Myslalam sobie super chociaz to slodkie bede jadla. A jak slodzilam miodem kazda herbate plus ryz z jablkiem i miodem zrobilam to nastepnego dnia Marta w kropkach i schodzilo chyba ze 4 dni.
NyZosia! Ja tez bede w piatek na warsztatach o ile sa jeszcze miejsca😊
Wspolczuje tych pobidek w nocy. Marta budzi sie raz miedzy 4 a 6 i potem spi do 8-9. Za to w dzien coraz aktywnoejsza juz niewiele dtzemek w ciagu dnia i w dodatku krotkie. Jeszcze straszna obserwatorka sie zrobila i nie lubi byc sama. Na chwilke da sie oszukac krecaca sie karuzela ale potem smutek i placz. Zaczynam ja juz wsadzac na kilkanascie minut dziennie do bujaka, zeby zrobic jedzenie albo poprasowac.

Tłumacze mojej mamie, żeby nie robiła scen z tą kupą, ale ona totalnie na tym punkcie się zafiksowała. Oczywiście to moja wina, ona uważa, że za często ją karmię, za dużo tego mleka a powinnam jej posiłki zastąpić herbatką, bo się obżera... mówię Wam, ręce mi opadają na tą kobietę.

Karolina jedna biblioteka. Na tym skrzyzowaniu gdzie jest stacja shell, na gorze za pawilinami z apteka.

Inne tematy z forum

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (122 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...