Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 13)

Mamusie LIPCOWE 2015:

aurinio88 tp. 2.07.
agunineczka 24l., tp. 7.07.
ja tp. 10.07.
goś tp. 13.07.
joanna86 tp. 16.07.
Madzik050642 tp. 22.07
Tusia tp. 25.07. chłopiec
Anielkowa 27 l., tp. 26.07. Córka Lena szpital Wejherowo :)
Ilka tp. 27.07.
aniaa88 tp. 27.07.

Mamusie SIERPNIOWE 2015:

kasietta88 tp. 06.08 - córka Lena, szpital Redłowo
agawcia 8.08i
EvvvaM tp. 10.08. - chłopak, Aleksander
kinki.em tp.15.08
Maria tp. 17.08, dziewczynka,szp. wojewódzki
Marta25 tp. 18.08. - dziewczynka
nowa-malwa, tp. 18.08. chłopak
Gosia - 23.08, chłopiec
kaoma, tp. 27.08.
alicja_82 tp. 27.08.
taka1, tp. 30.08
angelina2015 ......

ROZPAKOWANE:

Manna - 17.06.2015 syn 3170g 50cm SN
patrycjamir - 30.06.2015 córka Zosia - SN szpital Kliniczna
sylwiaagnieszka - 02.07.2015 syn Wojtuś, 3790g, 54cm, 10/10, cc szpital Kliniczna
Lineczka - 03.07.2015 syn 2970g 52cm - SN szpital Kliniczna
Mysz - 06.07.2015 córka Ula 3110g 53cm - SN szpital Zaspa
malaniunia 28 l. - 08.07.2015 syn Patryk 3130g 56cm - cc szpital Kliniczna
Marynarka - 08.07, córeczka Zuzia, 3500 g, 57 cm, 10/10
magda90 24 l., 11.07., waga 3530g i 56cm - dziewczynka
007Angel- 14.07, syn Łukasz, 3140g i mierzył 57cm i 10/10, SN na Klinicznej
K0tt 14.07, Jakub 3,760kg 56cm
Karolina- 15.07, córka Jagoda, waży 2800 i 56 długa, cc
Smerfeta - 19.07, córeczka, Redłowo, sn
MadzikRóża - 19.07- córeczka Kaja, waga 4 kg i wzrost 58, cc, Wojewódzki
Ania- 24.07 Mikołaj, 54 cm 3480 g, szpital zaspa
Justa14-Iga 3400 i 57 cm długa, sn szpital Wojewódzki.
Dominika- 30.07 o 1.40, córeczka Marta, 3070g 56 cm, Zaspa, sn
dominika89 31.07, córeczka Agatka, 3260 10/10pkt i ma 56 cm
kiccek1 31.07, syn Konstanty, waga 4280 wzrost 58 cm
Anka33 04.07, Tomek, 3530 i 56 cm
Tysiiiak - 05.08, synuś Kacperek 3570 i 56 cm 10/10 zaspa sn :)
Oolenka - 05.08, córka, 55cm, 3750 gr
Ania27 06.08, Natalia, 3590 dł.53cm
Tihuana 06.08 coreczka Asia, 3930g, 55cm, SN na Klinicznej
Nyzosia 09.08, Rysiu, 3760g i 58 cm
Dotty81, 11.08, Michał
Nowa Malwa 17.08 synek Mateusz
Stella 24.08 córeczka Sara, waga 4100

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2015-cz-12-t632411,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2015 (cz. 13)

Ania27 chodzi Ci o to,że mleko jest jakby sine ? Ja to nocy właśnie takie mam.Moja mała jak je wypije to przez trzy godz.nie woła na jedzenie.Ja uważam jak NyZosia.

Ania w temacie składu mleka i ilości zjadanego mleka przez dzieci karmione piersią:
http://www.chustodzieciaki.pl/karmienie-piersia-2/jak-czesto-karmic-piersia-samoregulacja-apetytu/
http://www.chustodzieciaki.pl/karmienie-piersia-2/karmienie-piersia-jak-czesto-i-jak-duzo-jedza-dzieci-karmione-piersia/

Ciekawe artykuły a najciekawsza dla mnie jest informacja o laktozie, która jak się okazuje i na początku karmienia i na końcu jest taka sama a przecież jedna ze szkół mówi że warto odciągnąć na początku trochę mleka bo wtedy jest w nim najwięcej laktozy - jak dziecku szkodzi laktoza... i bądź tu człowieku mądry!

Co do tego czy karmić czy nie nie wiem...jak woda? na pewno ma w sobie coś więcej niż tylko wodę:)

Ja tam jestem fascynatką mleka kobiecego więc ja bym walczyła żeby karmić jak najdłużej jak najwięcej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

To ja chyba jako jedyna biorę tabletki i tak się teraz zastanawiam czy one mi pokarmu nie zmieniły bo z synkiem też tak miałam po antybiotyku niby dla karmiącej ale nigdy nic nie wiadomo.
Dziewczyny doradźcie bo nie wiem co robić, mleka już nie ściągam bo małe ilości, brak laktatora i czasu więc uznałam ze bez sensu sprawdziłam też mała nie najada się nim ale co najważniejsze mleko zamieniło się w wodę i teraz nie wiem czy mam w nocy tym czymś karmić dziecko?

Kaoma ściągnęłam z chomika . Przed ciążą z PX90 schudlam 10 kg. Teraz potrzebowałam urozmaicenia ale od przyszłego poniedziałku zacznę znowu tylko PX90.

007angel a gdzie znalazłaś te ćwiczenia px90 ? Masz na płycie? U mnie waga sie zatrzymała i nie chce drgnąć. Jak nic 5 albo 6 kg tłuszczyku do wytopienia. Ja niestety nie jestem systematyczna, najlepiej byłoby dla mnie chodzic na jakies zajęcia z kims a tak samej to zastukam na kanapie i mowie sobie caigle ze zaraz zacznę.
Mnie tez ta spirala troche przeraża, a najbardziej to ze jakies niteczki wystają na zewnątrz? Ja nie planuje wiecej dzieci, pewnie gdyby maz był młodszy to tak ale on jest 12 lat starszy i w sumie dla niego to juz był trz ostatni dzwonek.

Ja tez jeszcze nie mam i mam nadzieje ze jeszcze przez pare miesiecy miec nie bede. Poprzednio dostalam po 8 miesacach chyba ale wtedy tez bardzo regularnie sciagalam pokarm. Choc teraz karmie częściej niz jak sciagalam:)

U nas noce kiepskie. Rys budzi sie co 2 godz glodomor jeden. Ale u nas codziennie nowe zdolnosci wiec to pewnie przez to.

Ja też jeszcze nie dostałam miesiączki :) i wcale mi nie tęskno :)
jakiś miesiąc temu ważyłam mniej niż przed ciążą, a teraz waga mi wróciła do tej sprzed ciąży. Nie jest źle ale mam nadzieję,że chociaż trochę zgubię ze 3-5kg i będzie git :)

Smerfeta masz fajnie. Ja po tym porodzie dostałam szybko miesiączkę i dzoisiaj zaczął mi się drugi cykl. My na razie używamy prezerwatyw bo zastanawiamy się nad trzecim dzieciątkiem i żeby przedłużyć obecny macierzyński także zobaczymy jak to nam wyjdzie.
A my jutro zaczynamy bałagan w domu,tzn. będziemy kładli panele w pokojach u dzieci bo tam jeszcze nam brakuje podłóg.
Co do ćwiczeń to ćwiczę regularnie na zmianę chodakowska, px90x i na crosstrainerze ale od 3 tyg waga stoi w miejscu na -3 sprzed ciąży :-(

Ja to jeszcze nawet miesiączki nie dostałam, więc hormonalnie czuję się jak na pustyni:) Mnie trochę ciało obce w środku przeraża, nie wiem czemu;/ Niestety wybór mam mocno okrojony, więc pewnie też stanie na spirali, ale też bez hormonów. Żadnych dzieci więcej nie planuję.
U nas wieczór trochę znośniejszy, no i znów przespała całą noc, więc trzymam kciuki oby jak najdłużej.
Mój pięciolatek wypiera myśl, że mała zacznie się przemieszczać, przebywać na podłodze, ciągle powtarza, że będzie grzecznie leżeć w kołysce:)

U mojej lekarki dostaje sie receptę i sama musze wykupić spirale, wiec warto ja zamowic w internetowej aptece, tam jest zawsze taniej, reszta to założenie. Ja sie decyduje na spirale nie hormonalna bo boje sie ze przytyje a na to nie moge sobie pozwolić bo juz teraz czuje sie fatalnie. Ja uwielbiam chodakowska ale jeszcze nigdy nie udało mi sie dotrzymać tempa i zrobic wszystkiego.

Ja wczoraj bylam na zajeciach salsation,pojde z 2 razy jeszcze ale chyba to nie dla mnie niezbyt mi sie podoba,pozostane tulko przy zumbie. Justa spokojnie z czasem nabierzesz tempa i kondycji :). Mi Dr Ciach mowila,ze mam dac znac wczesniej,bo wkladke musi zamowic ... Moje znajome placily tyle samo za wkladki u innych lekarzy mimo ,ze u nich wizyta u lekarza 100zl a u Dr Ciach 250.Wiec lekarze licza sobie bardzo podobnie.

Dzisiaj wreszcie się zmobilizowałam i trzasnęłam trening z Chodakowską. Załamało mnie to,że nie byłam w stanie dotrzymać jej tempa... nie mówiąc o partiach mięśni brzucha, których nie mam :( i oczywiści tego treningu na brzuch już nie dotrwałam, bo nie byłam w stanie utrzymać mocno napiętych nóg. Muszę być konsekwentna i chociaż co drugi dzień wykonać trening.
Mała siedziała w bujaczku, najpierw patrzyła na mnie jak na czubka, a później jej się znudziło i skrzeczała... teraz przycięła komara, a ja się odciągam i... d...pa mnie boli ;)

Dr Ciach nie jest tania. Mi mówiła 1200zł z wizytą, chodzi o mirenę. Wkładki ma u siebie.
Wojtek je identycznie jak Patryk Malaniuni. Jak za mało to protest, jak za dużo to wypluwa smoka i zamyka dzioba.

Justa dziecka nie przekarmisz,jak nie bedzie chciala to bedzie wypluwac butle :) moj zje czasem 60 czasami 120 ,to juz zalezy od Niego nie odemnie :) niech Mala je tyle na ile ma ochote i ile potrzebuje . Nyzosia wiem,ze niektorzy lekarze przepisuja recepte i biora kase tylko za zalozenie,niektorzy tez zakladaja na NFZ jesli jest taka "potrzeba dla zdrowia " ,wszystko zalezy od lekarza :) wkladka sama w sobie jest droga,mam nadzieje,ze skuteczna bo 3 nie planujemy .... Przynajmniej przez kilka lat :)

Dzięki dziewczyny,na Was zawsze można liczyć :)
Do pediatry idziemy w przyszłym tygodniu,bo mamy szczepienie.Przybiera na pewno,bo co jakis czas ja ważę, wczoraj już schowalam rozmiar 62 i jesteśmy już w 68 ale tak patrzę ze pewnie na krótko. No to ja chyba jestem wyrodna matką,bo dziecku wydzielam. Więcej niż 150 nie daję,bo się boję,że będzie płakała,bo brzuszek będzie ja bolał.

Wczoraj położyłam ja o 20 i dopiero teraz się obudziła :)

Około 3 mca życia jest fizjologiczna niedokrwistość. Prawie każde dziecko ją ma
Pamiętam, że też się tym wystraszyłam przy starszym. Dodawałam do mleczka actiferol bo po ferrum ( taki czarny syrop nie jestem pewna nazwy) Maciek miał zatwierdzenia.

Justa ja też mam taki dylemat bo mój Hubert to niejadek, teraz robiliśmy mu badania krwi i wyszły niedobory żelaza może to dlatego. Synek zjada 5/ 6 razy na dobę tak różnie raz zje tylko 80ml a raz jak ma apetyt to i 180ml, najpierw mu też daje pierś jeszcze coś tam ciumka ile mu się chce i potrafi, więc to pewnie jakieś max 20ml;-) staram się dawać pierś dlatego żeby logopedycznie trochę te mięśnie okrężne ust ćwiczył. No i sztuczne mleko też dojada bo mało śpi w dzień i nie zawsze da mi ściągnąć na całą porcję to na raty muszę kitrać się z laktatorem;-)

Pytam o tą cenę bo mi lekarz powiedział, że jak będę chciała założyć to mi wypisze receptę, muszę sobie sama kupić i wtedy on mi założy w luxmedzie na wizycie. A w necie patrze że mirena kosztuje koło 500 zł.
A właśnie jaka wkładka?:) może macie droższą wkładkę.

Juz lekarce mowila ze pewnie w przyszlym tyg wpadne z mlodym ... Ostatbio po 2 razy w tyg u Niej bylam z tym przeziebieniem ,kontrole wczoraj szczepienie i myslalam ze padnie jak mnie dzisiaj zobaczyla...eh juz wole nie myslec co bedzie :P. Nie wiemod czego zalezy ta cena spirali,moje znajome maja takie same i placily po 1100zl ,mi lekarka mowila ,ze 1200.Pewnie za zalozenie tez licza i moze jakas marze,bo wiem ze zamawiala skads ,ciezko powiedziec :).

Justa spokojnie. Gdyby było za mało to by się domagała więcej a jak za dużo to by zwymiotowała. Na wadze przybiera? Jeśli tak i pediatra się nie czepia to szkoda nerwów. Mój ogólnie walczy przy butli ale jak nie zatankuje pod korek to jest awantura

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...